Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Amnezja wrote:Am na wózek dalej czekamy. Zdecydowaliśmy się w końcu na Bebetto Flavio.Tylko ten spełniał większość naszych oczekiwań.Zobaczymy jak się sprawdzi na spacerach
Ja się strasznie martwiłam,że przez leki nie będę mogła karmić piersią a na ostatniej wizycie-niespodzianka Malutka dawka Thyrosanu i będę mogła karmić albo w dzień albo w nocy Będzie trochę kombinowania ale jak się nie uda to będzie tylko na mm Nie będę małego truć lekami.
My też w planch mamy Flavio właśnie;)Amnezja lubi tę wiadomość
-
Karen,kupiliśmy Bebetto Flavio. Jest bardzo lekki.Nawet mam wrażenie,że stelaż jest lżejszy od gondoli Gondola składa się na płasko,spacerówkę można złożyć razem ze stelażem i to co dla nas było ważne-po złożeniu zajmuje mało miejsca. Mam nadzieję,że na spacerach też będzie ok
karen657 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki!!!
no nie da się nadrobić tylu informacji, zaczyna się mieszać- kto, co, kiedy hehehe, tak to jest jak się wchodzi raz na "ruski rok" na forum
Pozdrawiam kobitki które do nas dołączyły,( no ok- te które już są - też ) zdrowia życzę wszystkim mamuśkom przyszłym i obecnym.
Ale ten czas leci... Trochę Was poczytałam i chyba wolę, żeby tak zostało- niż pisać o sobie, skoro i tak nic się nie dzieje ;/
Poza okresami comiesięcznymi ( czytaj - krwotokami )- reszta ok.
Listopad---- kierunek Śląsk, wizyta u profesora gina. Chyba mnie "popsuli" w środku, jak mnie czyścili,dlatego teraz mam takie problemy lecz wszyscy umywają ręce. Nawet lekarz ogólny każe mi spadać od tych konowałów u nas w mieście, bo tu nie leczą tylko są "umieralnie"...Strach się bać!
I tym optymistycznym akcentem kończę
Jutro weekend, więc do pracy a wieczorkiem impreza z okazji obrony doktoratu przez koleżankę
Zatem do usłyszonka, do następnego iiiiiiiii miłego, spokojnego weekendu! Buziaki :*
Penelope, am lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Penelope!
Ja też myślę co tam u Ciebie ;)Jak się czujesz i w ogóle Jeśli masz czas i ochotę możemy czasem popisać na gg. I co? Nooooo Gratuluję synka!!!
P.S. A impreza dopiero jutro
Penelope wrote:Kajarzyna, baw się dziś dobrze i cały czas trzymam kciuki i nie zapominam o TobiePenelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajarzyna - ja też mam Cię w myslach cały czas. Kurcze, mam nadzieję, ze nic poważnego Ci nie zrobili i trafisz na kogoś konkretnego kto "Ci wszystko naprawi" i wkrótce do nasz dołączysz.
Również życze udanej imprezki
Penelope, co u Ciebie? Jak samopoczucie?Penelope lubi tę wiadomość
-
Witam kobietki
Ja trzy noce z rzędu nie spałam, więc dziś miałam przespaną noc A jestem bardziej zmęczona niż po tych nie przespanych nocach haha
Jutro jadę do pani ordynator laryngologii w Pile z synkiem. Zobaczymy może ona zadecyduje o jego szybszym przyjęciu i usunięciu migdałka lub migdałków. Bo termin mamy na września przyszłego roku. A to długo. Tymbardziej, że 3 tygodnie temu już był na antybiotyku. Po raz setny chyba w jego krótkim życiu. A za tydzień 6 urodzinki już -
Monika, u mnie dobrze, bywają cięższe dni ale ogólnie odpukać. Szykuję powoli wyprawkę. Czekam właśnie na męża bo upolowalam tu w UK polski wózek jaki chciałam i cały osprzęt. Kawał drogi ale cena i świetny stan wózka nie pozostawił mi wyboru. Dłuży mi się ostatnio juz bym chciała być chociaż w 30 tym. Ale pewnie każda tak ma pozdrawiam
-
My z mezem tez ogladamy wozki i nawet bylismy w trzech sklepach ostatnio, ale jeszcze nie zdecydowalismy sie na nic konkretnie. Chcemy tez poczekac do swiat bo przed nimi moga byc dobre okazje i moze wtedy cos wezmieny, bo pozniej duzo czasu nie zostanie
Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBogusia - zawsze mnie to wkurzało, ze takie terminy długaśne u tych lekarzy są. Czasem mi się wydaje, że to specjalnie jest robione, zeby prywatnie isć. Synkowi od koleżanki zaczęły drugie zęby krzywo rosnąc, zadzwoniła do tego stomatloga co się zajmuje takimi sprawami (zapomniałam jak się nazywa) to zrobili jej termin za 1,5 roku...a dziecku w tym czasie wyszłyby całkowicie krzywe zeby. To jest jakaś masakra. Mam nadzieję, że uda się załatwić coś szybszego.
Penelope - to super, ze znalazłaś taki wózek jak chciałaś. Pochwal się co masz wymarzone, albo jak go faktycznie kupicie to pokaż fotkę. Jeśli chodzi o wyprawkę to ja już mam naprawdę dużo, właściwie do jakichś kosmetykó brakuje, ale sama nie wiem czy kupowac od początku, no i pokoik, ale na początku listopada powinien być gotowy. Nie wiem kiedy zabrać się za pranie i prasowanie, chyba właśnie jak pokoik się zrobi i wstawimy meble...A bryka małego to jak dobrze pójdzie to prawdopodobie dziś wieczorem będzie u nasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 08:06
am, Penelope, Fairuza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Brzucholki! i reszta ( ja o sobie w sumie też mogę tak napisać - bom se przytyła haha
Jak miło się czyta, że ktoś tam pamięta o mnie heh - dziękuję, to na prawdę jest sympatyczne. Widzę, teraz faza na narzekanie na lekarzy oj książkę można by napisać... Jak byłam u lekarza jakiś czas temu i babeczka przyszła się zarejestrować, żeby tylko jej receptę doktor wypisał - to ją chciała zarejestrować - a i owszem- ale za pół roku wizyta!!!! masakra jakaś ;/
Coś ostatnio "kuleje" to forum, aczkolwiek weteranki forum cały czas obecne hehe - no i git! Witam również nowe dwupaki i przyszłe dwupaki, które maja ponad ćwierć wieku
Miłego początku dnia, tygodnia- byle do piątku! HEY
am lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatharinka- to Wasze pierwsze? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
KATHARINKA wrote:no ja, niesmialo tez sie dolacze, wybaczcie brak polskich znakow, taka klawiatura... ja juz prawie 36 lat mam, za trzy tygodnie skoncze.
i obecnie w 7 tygodniu! o dzidzie walczylismy prawie rok -
Cześć Dziewczyny!
Kajarzyna ja też oczywiście Cię pamiętam i zawsze jak tu zaglądam to patrzę czy są jakieś wieści od Ciebie Trzymam kciuki żeby w końcu skończyły się Twoje problemy zdrowotne.
Ja z dużym sentymentem wspominam kompletowanie wyprawki i szykowanie wszystkiego dla dziecka.
MonikaDM ja jakoś 1,5 miesiąca przed terminem zaczęłam pomału prać i prasować rzeczy dla Małego. Ale jak będziesz mieć wyszykowany pokój to jak najbardziej możesz wszystko szykować Kosmetyków polecam minimalną ilość, bo naprawdę nie używa się tego za wiele.
Katharinka witamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 14:01
-
to moje drugie, a nasze pierwsze... mam syna z pierwszego malzenstwa, prawie 16 lat. spooora roznica wieku, prawie sam moglby juz ojcem byc ... (Zgroza, jak ten czas leci)
z obecnym partnerem czekalismy prawie rok, im bardziej chcialam tym gorzej bylo, nie wychodzilo. Odpuscilam i....... udalo sie! -
Monika, Od początku chciałam wózek Camarelo, wybrałam przypadkiem wersję sevilla bo taka okazja się napatoczyła. Pewnie też gdybym kupowała nowy to wybrałabym inny kolor ale zważywszy że zaoszczędziłam 60 procent za 7 miesięcy używany wózek wyglądający jak nówka (gondola i spacerówka nie użyte ani razu , pewnie woziła tylko w foteliku latem) to się nie zastanawiałam specjalnie, kolor uniwersalny jak dla mnie. Za ten wózek 3w1 plus baza Isofix plus dodatki (torba na pieluchy, parasolka, uchwyt do kubka, pompka, moskitiera, folia na dziecko i na wózek) dałam 750 zł. Nowy tu sprowadzony z Polski kosztowałby mnie 22000. Pierwsze zdjęcie katalogowe , następne z Ebaya bez podpiętej torby i dodatków. Wózek wczoraj składałam w domu, jeździłam, mąż się śmiał. Bardzo jestem zdowolona
MonikaDM wrote:Penelope - to super, ze znalazłaś taki wózek jak chciałaś. Pochwal się co masz wymarzone, albo jak go faktycznie kupicie to pokaż fotkę. Jeśli chodzi o wyprawkę to ja już mam naprawdę dużo, właściwie do jakichś kosmetykó brakuje, ale sama nie wiem czy kupowac od początku, no i pokoik, ale na początku listopada powinien być gotowy. Nie wiem kiedy zabrać się za pranie i prasowanie, chyba właśnie jak pokoik się zrobi i wstawimy meble...A bryka małego to jak dobrze pójdzie to prawdopodobie dziś wieczorem będzie u nasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:32
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki to też mam w sumie z ciuszków wszystko. Jeszcze tylko czapeczki , skarpetki ewentualnie rękawiczki. Ubrania, kocyki, ręczniki, śpiworek, bluzki, spodnie, swetry, łóżeczko, materac, pościel, ewentualnie. śpiwory do spania, prześcieradła etc już mam. Licytowałam wszystko na Ebayu i udało mi się perełki wyhaczać bo się nie spieszę
Od teściowej dostałam paczkę wczoraj, pocztą przyszła. Dziś mam urodziny i zawsze na takiej stronie internetowej robię listę życzeń z odsyłaniem do konkretnych sklepów. Powiedziałam że nic dla siebie nie chcę bo wszystko mam, Więc mi zrobiła zakupy z tej listy dokładnie co sama wybrałam: odciągacz mleka, sterylizator, komplet butelek, pokrowce na butelki, podgrzewacz do butelek, grzebyk, szczotka, nożyczki, kocyk, podróżny sterylizator, pojemniki do odmierzania mleka ufff, chyba na razie tyle.
Z droższych zakupów zostało mi jeszcze niania z czujnikiem oddychania, już znalazłam konkretny ale to Siostra mi kupuje wiec zostają drobiazki, wanienka, kosmetyki... i nie wiem co jeszcze.
Ale się rozpisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:41
am lubi tę wiadomość
-
Meble też kupowałam, komodę i szafę, ale to z 3 miesiące temu w Ikea. Ostatnio wylicytowałam to łóżeczko (roczne) z materacem z Mamas and papas (plus nówka kołderka, poduszka, dwa nieprzemakalne prześcieradła , 2 bawełniane i komplet zmianowy pościeli) i to wszystko za jedyne ...........110 zł ! Nawet draski nie ma to łóżeczko nigdy nie lubiłam bawić się w licytowanie, ale od trzech miesięcy to ja jestem poławiaczka okazji. jeszcze wtopy żadnej nie miałam. A to pokoik dla Zdziebąda, Siostra mi wyremontowała jak była.
Jeszcze jakiś konkretny kolor się doda przez ochraniacz na szczebelki, karuzelę, prześcieradło i gotowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:16
am, Bogusiar80, Amnezja, Carola55 lubią tę wiadomość