Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane czy któraś z Was karmi mm? Mam problem bo chce przestać kp i powoli przyzwyczajam dzieci do mm, daje im nutrilon ale mają straszne bóle brzuszka po nim. Nie wiem jakie mleko jest tu jeszcze dobre i najbardziej odpowiednie dla takich delikatnych brzuszków. Wiecie może co nieco?
-
Madlen222 wrote:Kochane czy któraś z Was karmi mm? Mam problem bo chce przestać kp i powoli przyzwyczajam dzieci do mm, daje im nutrilon ale mają straszne bóle brzuszka po nim. Nie wiem jakie mleko jest tu jeszcze dobre i najbardziej odpowiednie dla takich delikatnych brzuszków. Wiecie może co nieco?
-
ja nie pomoge z mlekiem bo mam tyle pokarmu ze nie musze dokarmiac Dzis mielismy spotkanie Polek z dziecmi zoorganizowane CB fajnie bylo zwazylam Emilke to wazy juz 5200 moj klocuszek a tak ogolnie czas szybko leci Emilka rosnie jest kochana
ao12. lubi tę wiadomość
-
madziallena wrote:ja nie pomoge z mlekiem bo mam tyle pokarmu ze nie musze dokarmiac Dzis mielismy spotkanie Polek z dziecmi zoorganizowane CB fajnie bylo zwazylam Emilke to wazy juz 5200 moj klocuszek a tak ogolnie czas szybko leci Emilka rosnie jest kochana
Ładnie przybiera Twoja córcia
Ja jestem na razie uziemiona w domu -jeszcze tydzień chyba remontują windę i siedzę w domku, a sama z 3 piętra nie zniosę wózka
Ja dokarmiam mm bo niestety w cycach mleka za mało dla mojego głodomorka -
Ja to miałam jazdy ostatnio
Tydzień temu zaniosłam mocz do badania, żeby sprawdzić czy mała już nie ma bakterii, to zaczęły się problemy z wypróżnianiem (po antybiotykach !)
oczywiście jakby podali jej probiotyki, może by się tak nie męczyła ale tutaj lekarze chyba są 100 lat za murzynami!!!
I od soboty mała się męczyła, mama poradziła mi żeby podawać jej herbatkę z rumianku, chyba dzisiaj już z nią trochę lepiej
Ala spała ostatnie dwie noce po 6 godz bez wybudzania się na jedzenie
Fajnie,że macie takie bezproblemowe w obsłudze dzieciaczki.
Miłego dnia dziewczynki. -
U nas byla ciezka noc mala nie chciala spac dopiero po 2h jak kupa poszla dalam cyca i usnela... w dzien to samo spala po 15 20 min az zalapalm dola bo nie wiedzialam co jej jest niby spiaca a nie spi... dopiero usnela jak poszlysmy na spacer i pospalam okolo 3h wiezorem ja wykapalismy pojadla cyca i spi ald jakos niespokojnie... dobrze ze maz ma wolny weekend to bedzie wstawac do malej jak cos ja tylko mleczko dam
-
Cześć dziewczynki, co u Was słychać? Jak dzieciaczki?
Ostatnio w ciągu dnia Ala nie dojada z butelki zaczęłam odciągać sobie mleko laktatorem i zwiększyła mi się produkcja, jestem szczęśliwa
Skończyło nam się zatwardzenie od niedzieli mała wypróżnia się bez problemu. Czekamy jeszcze, aż skończą remont windy i będziemy chodzić na spacerki
Mąż jutro wybiera się po choinkę ze znajomym (zaczyna się sprzedaż w gammie). Coraz bliżej święta a ja nie czuję tego... -
Hej, u nas różnie raz lepiej raz gorzej, czasem męczymy sie z brzuszkiem a teraz z jakąś wysypką na buzi:/ Teraz mam chwilke dla siebie bo tatus wział Małą na spacerek. Ja też jeszcze nie czuje klimatu światecznego ale strasznie sie ciesze bo w tym roku jedziemy na świeta do Polski:)
Asia dajesz Ali krople na koli przez cały czas czy tylko jak ją boli?
-
Martucha_ wrote:
Asia dajesz Ali krople na koli przez cały czas czy tylko jak ją boli?
Marta my już nie dajemy Ali kropelek
Jak podawaliśmy jej to zawsze wg niemieckiej ulotki 7 kropelek co 6h. Przestaliśmy podawać ponieważ już nie ma takiej potrzeby
Fajnie, ze jedziecie do Polski. Samochodem, czy samolotem?
Pewnie wyrobiliście małej paszport zjazdowy.
Powiedz gdzie robiliście Nicoli zdjęcie do paszportu?
-
Czesc Dziewczynki u nas walka ze snem Emilka nie chce nam spac w dzien a po kapieli trzeba ja usypiac min godzine gdzie jeszcze tydzien temu kapiel cyc i odlot byl... nie wiem co sie jej pozmienialo w poniedzialek idziemy na pierwsze szczepienie mam nadzieje ze dobrze je zniesie. Orientujecie sie moze czy tu mozna kupic szczepionke na rotawirusy?
-
Madziu nasza Ala też ma jakieś fazy, czasem w dzień ładnie śpi a czasem wybudza si co godzinę. W nocy też tak czasem mamy
Szybko Emilka będzie miała 1 szczepienie my idziemy dopiero 15-go.
Dzisiaj nawet rano pospała i posprzątałam łazienkę
Miłego dnia dziewczynki
-
Jak tam dziewczynki wasze Skarby? u nas wszystko dobrze Emilka grzeczna nie placze nic ja nie boli jedynie dalej walczymy z usypianiem uparciuszek nie chce spac w dzien ma jedno spanie 3h no i wieczorem jak ja kapiemy o 19 potem cyc niby usnie przy nim ale jak odkladam do lozeczka sie budzi i jest walka ze snam przez 2h... juztro idziemy na konsultacje ale ponoc bez szczepionki na nastepnej wizycie bedzie pierwsza jestem ciekawa ile moj klocuszek ma Dzis przeszlismy na pampersy 3 a zostaly mi 2 paki po 90pare sztuk 2.... jak tam nastawienie na powrod do pracy? Mnie przedluzyli macierzynski o 2 tyg przez to ze 2 tyg po terminie urodzilam wiec do konca stycznia napewno w domku potem bedziemy kombinowac Buziaki dla Was i Dzieciaczkow!
-
Hej Magda jak tam konsultacja? ile wazycie? u nas z usypianiem jest podobnie zadko kiedy Nicola zasnie sama w swoim łóżeczku przewaznie walczymy kilka godzin az wkoncu padnie ze zmęczenia... my teraz przezywamy jakis kryzys laktacyjny szczegolnie wieczorem mała ma problem zeby sie najesc... ja narazie do pracy nie wracam nie wyobrazam sobie by ktos inny miałby zajmowac sie moim maluszkiem a ja w pracy przez poł dnia nie wiem jak to bedzie zobaczymy