Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Mamuski samych radosnych chwil w nowym roku Wam zycze:) niestety w pl nie mialam za bardzo dostepu do neta... mi juz sie macierzynskie skonczylo i siedze w domu chcialabym isc teraz na bezrobotne ale nie wiem czy chorobowe wlicza sie w czas przepracowany bo jesli sie liczy to dostane moze któras z Was sie orientuje?
My w niedziele wrocilismy z pl dwa tygodnie zleciały nie wiem kiedy i juz niestety szara codziennosc:/
Nicola podróz zniosła bardzo dobrze prawie cały czas spała do polski robilismy postoje dosc czesto bo ja jechalam wiec musiałam sie zatrzymac by ja nakarmic i przebrac a w druga strone siedziałam z nia z tyłu wiec w trakcie jazdy ja karmiłam jedynie zatrzymywalismy sie na szybkiego pampersa i w droge.
Szczepienie tez przeszlismy bardzo ładnie, Mała cały dzien przespała bez gorączki. Jedynie w trakcie szczepienia przerazliwy płacz az mi łzy w oczach stanely.madziallena lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane co tam u Was? U nas dzien na dniem leci tak szybko ze jestem w szoku Emilka tak ladnie robi postepy co dzienn cos nowego zauwaza ja do 23 na macierzynskim a od 24 bede zglaszac chorobowe na kregoslup z tym ze to nie sciema bo mam taki problem ze w nocy z bolu spac nie moge
-
My już po drugim szczepieniu,Ala płakała,ale już trochę mniej.
Wczoraj miała podwyższoną temperaturę,ale goraczki nie było na szczęście.
Malutka już waży 5610g i urosła ma 59,5cm
Ładnie śpi w dzień-łącznie 5h w nocy budzi się tylko na jedzenie i śpi dalej smacznie,a czasem karmię ją na śpiocha.
Czekam na decyzję w sprawie bezpłatnego urlopu.A jak u Was dziewczynki? -
Kochane przy mojej dwójce to nawet nie mam chwili aby coś napisać. ..roboty jest co niemiara, czasem nie wiem jak się nazywam...nie mówiąc o tym ze praktycznie nie sypiam.
a więc 15.01 skończyło mi się macierzyńskie i zgłosiłam chorobę w uwv. Dzisiaj dostałam pismo ze w ciągu 4 tygodni dostane decyzję czy mi przyznają czy nie. Trzymajcie kciuki! Nie wiem jak ja miałabym teraz wrócić do pracy po tych nie przesłanych nocach...
pozdrawiam wszystkie! -
Oj domyślam się,że musi być Ci ciężko z 2 na raz.Ja czasem padalam na pysk przy 1 Ali,teraz jest jużlepiej.Alunia ma już swój rytm dnia, łącznie śpi 5h i w nocy przesypia od9 do 12h + dwa karmienia w nocy.
Za 3 tygodnie zacznę rozciaganie karmien do 4 godzin.
Dzisiaj skończyła 3 miesiące
-
Oj jak tylko będę miała pytanie to zpytam, bo wiadomo ze na obczyźnie ciezej bo wszystko nowe.
Dzięki ze mogę na was liczyć.
Na razie jestem umówiona na 17 lutego do livive na badanie, mam nadzieję że zobaczę serduszkomadziallena, ao12. lubią tę wiadomość
-
W mojej do końca grudnia na pewno bo chciałam zmienić ubezpieczenie dentystyczne i powiedzieli ze za późno ze zmiany będą dopiero w następnym roku
Ale nie obawiam się płacenia za poród miałam dwa poronienia i będę pod opieką ginekologa wiec i za poród będę miała raczej cześć zrefundowane.
Moja znajoma bez dodatkowego ubezpieczenia zapłaciła około 60 euro -
Jak wchodze tu codziennie to nic sie nie odzywacie jak chwile mnie nie ma to proszę jakie dobre wiadomosci... Gratulacje Anastazja los napewno bedzie łaskawszy a kciuki juz zaciśnięte:) Chyba specjalnie celowałas w pazdziernik:P
ao12., Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
zawsze chciałam rodzić wiosną ale po tak długich staraniach jest mi już wszystko jedno kiedy oby tylko było
mój mąż za to super zadowolony bo on z października
położna mnie namawia na zapisanie się do moeders voor moeders aby oddawać mocz do produkcji leków czy robiłyście to?
czy jak pójdę do punktu to pobiorą mi krew na beta hcg? Mój rodzinny uważa że nie ma takiej potrzeby a ja bym chciała sprawdzić sama dla siebieao12. lubi tę wiadomość
-
Ja nastepne dziecko chciałabym urodzić w maju lub czerwcu. Mała nie lubi się ubierac na wyjścia na dwór
Na hcg musisz chyba mieć skierowanie od domowego.
A z tym pobieraniem moczu na leki, mnie nikt nie namawiał,a sama nie zgagłębiałam się w temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 23:23