Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Martucha_ wrote:Witamy nowa mamusie:) napisz cos o sobie chłopiec czy dziewczynka? jak sie czujesz? pierwsza dzidzia?
Mieszkam w Hadze, mam blisko 30 lat, pierwsze dzieciątko, jestem bardzo szczęśliwa, i na pewno będzie córeczka
Czuję się wspaniale, zero dolegliwości, ogólnie to całą ciążę przechodzę bardzo dobrze, bez jakichkolwiek większych dolegliwości. Tylko początki były troszkę trudniejsze.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenia odnośnie porodu w Geboorte Hotelu ?
ao12. lubi tę wiadomość
-
Witaj, Sabina? Tak mi się nasunęło po nicku.
Niestety ja nie rodziłam w geboorte hotelu,ale polecam szpital,przynajmniej ja wspominam obsługę bardzo dobrze,gdyby tylko poród przebiegł szybko i bez tego cholernego bólu to byloby jak w 4 gwazdkowym hotelu .
A to fajnie, ja mieszkam jakieś 25 km od Hagi
Anastazjaaa gratulacje, masz mdłości,jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 22:46
-
Na razie czuje się nie ciążowo. Jest mi zimno i ciągle mi się chce pić, a przez to latam do wc co godzinę. Cyce bolą aż przy pachach zwłaszcza wieczorem, w nocy czasem się budzę tak mnie bolą. Jestem trochę zmęczona. I na razie to wszystko
ao12. lubi tę wiadomość
-
A ja pytałam o ten geboorte hotel, ponieważ jestem tam zapisana i tam też będę rodzić i spędzać też te pierwsze dni ( nastawiam się na 2-3 dni ) po narodzinach, korzystając z ich kraamzorgu, a później będzie kontynuacja kraamzorgu po powrocie do domu. Słyszałam pozytywne opinie o takim hotelu i dlatego też postanowiliśmy z mężem, że i my z tego skorzystamy mam nadzieję, że tą decyzję będziemy miło wspominać.
Anastazjaa a nie myślałaś o pójściu na chorobowe i odpoczynku całą ciążę ?
-
Ja chyba będę korzystała z kram hotel a i ile się nie mylę tam szybko wysyłają do domu, chyba w ten sam lub na drugi dzień. Jeszcze nie rozmawiałam o tym bo mam duuuuuzo czasu na to. Na razie jestem na etapie aby zobaczyć zdrowe bijace serduszko
ao12. lubi tę wiadomość
-
Tak, zdrowe, bijące serduszko jest najważniejsze na tej drodze wszystko będzie dobrze, trzeba tylko pozytywnie myśleć
A wracając do tego hotelu jeszcze; w zeszłym tygodniu byłam zobaczyć, jak to wszystko wygląda. Miła pani pokazała osobistą salę i muszę przyznać, że byłam, jestem pod wrażeniem. Ma się własny pokój, salę, łazienkę, przybory higieniczne, łóżka itd. Zostałam poinformowana o wszystkim, otrzymałam odpowiedzi na wszystkie pytania. Warunki podczas pobytu spełniają swoją funkcję, czyli ma się wrażenie, że jest się w domu miło i przytulnie. Do tego wyprawka ogranicza się do minimum, hotel zapewnia wnet wszystko.
I jest możliwość zostania dłużej niż przysłowiowe holenderskie 3 godziny. Dlatego ja sama decyduję się na 2 - 3 dni, jak już wcześniej wspomniałam.
Zresztą wszystkiego można się dowiedzieć na tej stronce http://www.geboortehotel.com/
Anastazjaa a masz juz wybrane ubezpieczenie dodatkowe ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:53
-
Anastazjaaa wrote:Jak tylko usłyszę serduszko rzucam prace w cholerę.maluszek najważniejszy.
Masz rację i popieram w 100 % . Ja sama tak zrobiłam Od 10 tyg ciąży jestem na chorobowym, aż do teraz, bo od przyszłego tygodnia będzie już liczony macierzyński. W każdym bądź razie, zdrowie maluszka i mamy jest najważniejsze i nie można tego przekładać na pracę.