Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazjaaa wrote:Hej
U mnie plamienia ustały ale mam złe przeczucia, strasznie się boję.
Zapisałam się do tego moeders voor moeders i trochę dziwnie mi było siusiac do wiadereczka ale już się przyzwyczaiłam
Madzia moja ma rozpulchnione dziąsełka i czasem jej smaruję dentinoxem,żeby trochę ulżyć.
Mmam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza Dobrej nocki dziewczynki. -
Hej witam nowe mamusie i gratuluje... chwilke mnie nie bylo ale juz nadrabiam zaległosci... fajnie ze jest nas coraz wiecej... co do badania szyjki to nikt tu chyba jej nie bada wychodza z zalozenia ze w ciazy lepiej tam nie grzebac... ja bylam prowadzona przez ginekologa ale do poloznej tez jezdziłam i ani lekarz ani polozna mi jej nie sprawdzali nawet jak pojechalam do szpitala bo mi wody odeszły to nikt mnie nie zbadał... pierwsze badanie ginekologiczne miałam jak juz było 9cm rozwarcia..
Na dziąsełka poleciła mi znajoma a mleka nie musiałam kupowac... mleko moze pomoc wybrac polozna ta co przychodzi po porodzie do domu
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Madzia, bardzo dziękuję za info
A jeżeli chodzi o badania prenatalne, to możesz mi przybliżyć, jak wyglądają i w którym tygodniu ? Jednorazowe czy na raty ? Zielona jestem
Z góry dziękuję
Kurde, ale szroni Ja już przeziębiona. Do dupy z tą pogodą. Byle do wiosny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 08:52
-
Dzięki, Madzia
Podczytałam Cie trochę Pisałaś, że chodzisz na siłkę. Trening siłowy, to również moja pasja od roku. Przysiady ze sztangą, hantle, maszyny, czasami cardio. Powiedz mi , jak sobie ustalałaś trening z okruchem w brzuszku ? Bo ja czytałam, że można kontynuować trening , ale zmniejszyć ciężary o połowę, a zwiększyć powtórzenia. Tyle, że ja przy swojej wadze 52 kg, robiłam przysiady np z obciążeniem 60/70 kg. Domyślam się, że teraz muszę znacznie zmniejszyć ciężar, czy w ogóle zrezygnować z przysiadów i dźwigania żelastwa ? Jak myślisz ? Jak Ty ułożyłaś sobie treningi?
Siłownia na której trenuję, nie jest zbyt duża, wiedza trenerów też pozostawia wiele do życzenia. Póki co, trenowałam wg schematu mojego Puzla, bo On już od dłuższego czasu chodzi na siłownie. Jednak teraz najchętniej w ogóle by mi wykluczył siłkę, albo ograniczył do dwóch razy w tygodniu, bo boi się o Maleństwo. Szczerze, to mi to się nie podoba wcale
Będę wdzięczna za każdą poradę
Pozdrawiam Cię serdecznie -
Zancia cwicze w domu narazie mel b i to tylko nogi posladki bo po porodzie mam poblem z kregoslupem nie moge ani 5 brzuszkow zrobic bo tak mnie boli chodze na fizjoterapie oby jak najszybciej mi pomoglo.ja w ciazy odpuscilam bo mnie strasznie mdlosci meczyly ale przed porodem tak 4 5 razy w tyg bylam na silowni.co do terningow w ciazy ja bym sobie darowala duze obciazenia lepiej zadbac o malenstwo w brzuszku
zancia77 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie.
Serduszko pięknie stukalo ale z tych emocji zapomniałam jakie to parametry.
Wszystko w jak najlepszym porządku wiek z usg 7t3dc, wiec idealnie.
Datę porodu wyznacza na kolejnym usg które będzie za trzy tygodnie.
Siedziałam tam prawie dwie godziny, miałam wywiad usg znów wywiad, badanie moczu, badania krwi.... Strasznie dużo tego.
Jestem taaaaaaaka szczęśliwa ze nie mogę znaleźć sobie miejsca.
Lecę się zdrzemnac bo padam na ryjek
Aaaa i dziś powiedzialam tiago, jest szczęśliwy i całuje brzuszek mówiąc mój ukochany brat
Dostałam mnustwo próbek i ulotek,
I w związku ze pierwsza miałam cesarke mam obowiązek rodzic w szpitalu a co za tym idzie nie będę musiała za to płacićao12., madziallena, Martucha_ lubią tę wiadomość
-
Anastazjaaa to świetna wiadomość
Pamiętaj, że pozytywne myślenie to podstawa!
Ala dzisiaj skończyła 4 miesiące, ząbków nadal nie widać ;( ślini się bardzo...
We wtorek szczepienie- tatuś obiecał, że z nią pójdzie Zobaczymy ile waży nasza księżniczka.
Miłego dnia dziewczynkiAnastazjaaa lubi tę wiadomość