Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Kochane cos ostatnio mi czasu brakuje Emi malo spi jest strasznie marudna slini sie na potege i wszystko wpycha do buzi zabkow narazie nie widac. Odrzucila mi cyca jak tylko widzi w placz a jak butla to je chetnie ale tylko w pozycji lzacej.... jedynie w nocy je cyca na spiocha nie wiem jak dlugo jeszcze bede miec pokarm skoro ona w dzien nie chce cyca Klocus juz z niej jest bo 7kg wazy i ciuszki juz na 74 Ja od niedzieli smigam na silownie jak fajnie czuc sie zmeczonym po treningu... nie moge patrzec na moj wiszacy brzuch nad rana po cc nie wiem czy skora sie wchlonie Przyznali mi chorobowe ale na jak dlugo nie wiem bo dostalam pismo ze potrzebuja wiecej czasu do przeanalizowania moich papierow i wstepnie dali mi zaliczke tyg rowna najnizszej krajowej zawsze to wiecej niz zasilek Dalej walcze z bolem kregoslupa chodze na fizjoterapie mam cwiczenai na plecy ale dalej bola Aaaaa i Emilka zaczyna siedziec pozycja lezaca juz jest bee caly czas sie podnosi i chce siedziec oczywiscie nie pozwalamy dlugo chwilke no i wczoraj nauczyla si epluc ale ma frajde z tego a mama juz dostala w oko pare razy Jutro jedziemy po paszport obysmy dostali od reki bo nie chce nam sie drugi raz jechac 160km... Buziaki dla Was
-
Witam się po pracy, jestem taka padnieta ze masakrai cały dzień mnie muli, okropne uczucie.
Madzialenna nie wiem jak z paszportem ale jak mąż wyrabial dowód w ambasadzie to przyslali mu poczta do domu
Wiec nie trzeba było jechać drugi raz
Kurcze dopadła mnke panika. Juz nic nie pamiętam z tego jak tiago był mały.... Wszystkiego trzeba będzie uczyć się od nowa....
Dużo mialyscie ciuszków z najmniejszego rozmiaru?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:15
-
Czesc mamuski,
Madzia u nas jest tak samo w dzien nie chce jesc jedynie jak naprawe jest głoda to troche zje, z butelki nie chce wogole pic, tez czuje ze mam coraz mniej pokarmu:/
Anastazjaa nie wiem czy takim termometrem mozesz mierzyc takiemu maluszkowi poniewaz ja kupiłam tez taki termometr tylko innej firmy i w instrukcji jest napisane ze mozna mierzyc dzieciom powyzej 6 mc . Poza tym polozne pewnie bedą kazaly Ci mierzyc w pupie bo tam jest najlepszy pomiar.
Zancia super ze zobaczyłas maluszka a mdłosci moze jakos przejdą i nie bedziesz sie tak męczyc. Pamietam jakie to okropne uczucie.
Ja natomiast nie mam pojecia jak nauczyc Mała zasypiac w dzien. Na noc nie ma problemu zawsze koło 19 sie kapiemy szykujemy spac pozniej witaminki cyc i dziecko odpływa ale w dzien to jakas masakra moze macie jakies pomysł? Widze ze jest zmęczona chce spac ale nie moze zasnąc a jak sie nie przespi to strasznie marudzi:/ Jak jest u Was? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda bo na poczatku chodzi sie co 4tyg a pierwsze usg masz dopiero w 12tc
Marta a dajesz malej jakas przytulanke lub pieluszke kolo buzi? ja tak mojej zaczelam awac jak nie chciala usypiac i teraz nie ma problemu pieluszka smoczek i spi a jak nie chce to do wozka to samo plus bujanie i usypia
Anastazja u nas od razu 62 bo Emi duza sie urodzila ale generalnie najlepiej iec z 10 sztuk wszyskiego z kazdego rozmiaru by nie prac czesto... robilam ostatnio porzadki i wlasnie wystawilam ubranka o sprzedania ponad 200szt..... nie wiem skad sie to nabralo
Magda* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:bo ja jak zadzwoniłam sie umówić na pierwszy raz do położnej to mi dali termin za miesiąc..sporo czekania... a człowiek trochę niespokojny czy wszystko dobrze chciałby wiedzieć
Kolejne usg wyznaczyli mi trzy tygodnie po pierszym usg.
Pierwsze usg próbowała mi przez brzuch zrobić ale nic nie było widać i zrobiła dopochwowe.
Magda* lubi tę wiadomość
-
Magda* wrote:a jakie badania miałyscie w pierwszym trymestrze? robili bete?
Magda* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, witam nową mamusie. Ja mieszkam w Zaandam pod Amsterdamem a Ty Magda jestes z Amsterdamu?
Co do usypiania to nie przywyczajałam jej spania w ciszy i po ciemku wiec nie sadze ze to o to chodzi. Z jakis miesiac temu jak była zmęczona to po prostu szła spac, zostawiałam ją w bujaczku i np robiłam obiad zaraz patrze a dziecko spi a teraz sama nie zaśnie tylko krzyczy ze zmęczenia. Próbowałam pieluszki i przytulanki ale nic z tego czasem w wozku ją usypiam bo nie mam siły jej nosić ale wolałabym zeby zasypiała sama w swoim łóżeczku. Mam nadzieje ze to samo jej się jakos przestawi.
A co do ciuszków to tez miałam sporo dzieki temu tez nie musiała pralka chodzic codziennie i rózne rozmiary zaczynajac od 50Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny