X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane cos ostatnio mi czasu brakuje Emi malo spi jest strasznie marudna slini sie na potege i wszystko wpycha do buzi zabkow narazie nie widac. Odrzucila mi cyca jak tylko widzi w placz a jak butla to je chetnie ale tylko w pozycji lzacej.... jedynie w nocy je cyca na spiocha nie wiem jak dlugo jeszcze bede miec pokarm skoro ona w dzien nie chce cyca :( Klocus juz z niej jest bo 7kg wazy :) i ciuszki juz na 74 :) Ja od niedzieli smigam na silownie :) jak fajnie czuc sie zmeczonym po treningu... nie moge patrzec na moj wiszacy brzuch nad rana po cc :) nie wiem czy skora sie wchlonie :( Przyznali mi chorobowe ale na jak dlugo nie wiem bo dostalam pismo ze potrzebuja wiecej czasu do przeanalizowania moich papierow i wstepnie dali mi zaliczke tyg rowna najnizszej krajowej zawsze to wiecej niz zasilek ;) Dalej walcze z bolem kregoslupa :( chodze na fizjoterapie mam cwiczenai na plecy ale dalej bola :( Aaaaa i Emilka zaczyna siedziec pozycja lezaca juz jest bee caly czas sie podnosi i chce siedziec oczywiscie nie pozwalamy dlugo chwilke no i wczoraj nauczyla si epluc :) ale ma frajde z tego a mama juz dostala w oko pare razy ;) Jutro jedziemy po paszport obysmy dostali od reki bo nie chce nam sie drugi raz jechac 160km... Buziaki dla Was

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pracy, jestem taka padnieta ze masakrai cały dzień mnie muli, okropne uczucie.

Madzialenna nie wiem jak z paszportem ale jak mąż wyrabial dowód w ambasadzie to przyslali mu poczta do domu :)
    Wiec nie trzeba było jechać drugi raz

Kurcze dopadła mnke panika. Juz nic nie pamiętam z tego jak tiago był mały.... Wszystkiego trzeba będzie uczyć się od nowa....

Dużo mialyscie ciuszków z najmniejszego rozmiaru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:15

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski,
    Madzia u nas jest tak samo w dzien nie chce jesc jedynie jak naprawe jest głoda to troche zje, z butelki nie chce wogole pic, tez czuje ze mam coraz mniej pokarmu:/

Anastazjaa nie wiem czy takim termometrem mozesz mierzyc takiemu maluszkowi poniewaz ja kupiłam tez taki termometr tylko innej firmy i w instrukcji jest napisane ze mozna mierzyc dzieciom powyzej 6 mc . Poza tym polozne pewnie bedą kazaly Ci mierzyc w pupie bo tam jest najlepszy pomiar.

Zancia super ze zobaczyłas maluszka a mdłosci moze jakos przejdą i nie bedziesz sie tak męczyc. Pamietam jakie to okropne uczucie.

Ja natomiast nie mam pojecia jak nauczyc Mała zasypiac w dzien. Na noc nie ma problemu zawsze koło 19 sie kapiemy szykujemy spac pozniej witaminki cyc i dziecko odpływa ale w dzien to jakas masakra moze macie jakies pomysł? Widze ze jest zmęczona chce spac ale nie moze zasnąc a jak sie nie przespi to strasznie marudzi:/ Jak jest u Was?

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,czy mozna dołączyć?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są tu mamy z okolic Amsterdamu ? :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze kupić jeszcze normalny termometr :)

Witaj Magda

Martucha a nie może zasnąć w dzień z powodu że nie jest ciemno czy że chalas? Jak podejrzewasz coś spróbuj to weliminowac, jak nie pomoże to weliminuj coś innego, może coś ja meczy w dzień?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    są tu mamy z okolic Amsterdamu ? :)
    Witaj, Martucha jest chyba z Amsterdamu.
    Może zbyt dużo bodźców,a jaki macie rytuał przy wieczornym zasypianiu?Może spróbuj ją usypiac tak jak po kąpieli.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja miałam z rozmiaru 56 7 szt bodziakow, parę spioszkow, 2 bluzeczki i 2 pary spodni a resztę ubranek w rozmiarze 62.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie dziewczyny ,jakie miałyscie badania w pierwszym trymestrze i kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja jak zadzwoniłam sie umówić na pierwszy raz do położnej to mi dali termin za miesiąc..sporo czekania... a człowiek trochę niespokojny czy wszystko dobrze chciałby wiedzieć

• madziallena Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bo na poczatku chodzi sie co 4tyg a pierwsze usg masz dopiero w 12tc

Marta a dajesz malej jakas przytulanke lub pieluszke kolo buzi? ja tak mojej zaczelam awac jak nie chciala usypiac i teraz nie ma problemu pieluszka smoczek i spi a jak nie chce to do wozka to samo plus bujanie i usypia

Anastazja u nas od razu 62 bo Emi duza sie urodzila ale generalnie najlepiej iec z 10 sztuk wszyskiego z kazdego rozmiaru by nie prac czesto... robilam ostatnio porzadki i wlasnie wystawilam ubranka o sprzedania ponad 200szt..... nie wiem skad sie to nabralo ;)

Magda* lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie badania miałyscie w pierwszym trymestrze? robili bete?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    bo ja jak zadzwoniłam sie umówić na pierwszy raz do położnej to mi dali termin za miesiąc..sporo czekania... a człowiek trochę niespokojny czy wszystko dobrze chciałby wiedzieć
    Pierwsze badanie usg miałam w 8 tc po badaniu wywiad z polozna a po wywiadzie dostałam skierowanie na badanie krwi, już dokładnie nie pamiętam co to było ale na pewno HIV, grupa krwi i jakieś hormony.
    Kolejne usg wyznaczyli mi trzy tygodnie po pierszym usg.
    Pierwsze usg próbowała mi przez brzuch zrobić ale nic nie było widać i zrobiła dopochwowe.

Magda* lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    a jakie badania miałyscie w pierwszym trymestrze? robili bete?
    Ja bete miałam robiona przed wizytą u położnej, poszłam do rodzinnego i wyblagalam bete, niezbyt był chętny ale dwa razy poronilam wiec zrobił abym się odczepila :)

Magda* lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zacznę kupywac 62 a jak w trakcieciazy okaże się że groszek malutki tak jak tiago (urodził się z wagą 2650) wówczas dokupie jeszcze te mniejsze :)
    Dzięki dziewczyny

Madzialenna a gdzie wystawiasz na niedzieli czy marktplac

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pierwsze usg wyznaczyli na 11 tydz. a wczesniej jeszcze jedna wizyta.Badania robi sie w szpitalu czy u połoznej np krew,hormony?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę dostałam zaproszenie do livive które mieści się w szpitalu, wiec jak po badaniu wychodziłam zaszlam do punktu aby zrobić badania krwi

Magda* lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam nową mamusie. Ja mieszkam w Zaandam pod Amsterdamem a Ty Magda jestes z Amsterdamu?

Co do usypiania to nie przywyczajałam jej spania w ciszy i po ciemku wiec nie sadze ze to o to chodzi. Z jakis miesiac temu jak była zmęczona to po prostu szła spac, zostawiałam ją w bujaczku i np robiłam obiad zaraz patrze a dziecko spi a teraz sama nie zaśnie tylko krzyczy ze zmęczenia. Próbowałam pieluszki i przytulanki ale nic z tego czasem w wozku ją usypiam bo nie mam siły jej nosić ale wolałabym zeby zasypiała sama w swoim łóżeczku. Mam nadzieje ze to samo jej się jakos przestawi.

A co do ciuszków to tez miałam sporo dzieki temu tez nie musiała pralka chodzic codziennie i rózne rozmiary zaczynajac od 50

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po prostu ząbki już podchodzą i to ją denerwuje i pobolewa dlatego nie może zasnąć,

Martucha_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Martucha :),no ja z drugiej strony Amsterdamu ;) Z Haarlem.

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ