X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziurki nie możesz kochana niestety sama zrobić :-) , z tego co wiem to avent ma te smoczki z rożnymi przepływami i może właśnie masz ten pierwszy z najmniejszym, koleżanka która karmi piersią i czasem odciąga mleko ma butelki aventu i te dziurki takie małe po to żeby dziecko musiało mocno ssać tak jak pierś i żeby się nie przyzwyczaiło że leci szybko przez co może odrzucić pierś
    Ale może ktoś inny kto ma te butelki to zweryfikuje :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki- Masz racje co do tych dziurek z Aventu ;-) Ja ich uzywalam i teraz tez bede . Chodzi dokladnie oto ze gdy mama dokarmia dziecko mleczkiem modefikowanym ale nadal jeszcze karmi cycem malenstwo nie odczulo zbytniej rozncy. Prawda jest ze dziecko szybko sie przyzwyczaja do butelki i chetniej z niej potem pije bo sie tak ńie napracuje jak przy cycu. Dlatego smoczki z Aventu sobie chwale bo moj synek ladnie cyckal z cyca i ze smoczka i nie robilo mu to roznicy. One sa numerowane od 0 ten najmniejszy do najwiekszych 4.

Ja jutro mam wizyte u ginki wiec sie chyba nie wyrobie ale pojutrze tez sie wybiore do kik po ta koszule ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz po Monice rodzę chyba ja!!!! AAAA!!!!!

Dziewczyny- ja chyba się powoli przymierzam do sn z epiduralem. Myślicie, że w De nie będzie z tym problemu?? Czy powinnam podczad robienia terminu o tym wspomnieć??

relgi09kfo915nes.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola- A co to jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola - wyskoczyłaś nam tutaj z jakimś medycznym terminem, a my tu pewnie w większości zielone w takich tematach ;)

Annaki - pewnie masz rację z tą dziurką. Sprawdzę jutro przy dziennym świetle. A Ty używasz NUK...jak Ci się nimi obsługuje? Bo do mnie one zdecydowanie bardziej jakoś przemawiają, poza tym do Avent jestem uprzedzona, no ale jak mały będzie wolał Avent to wtedy dokupię. W ogóle czytałam, że NUK i Babylove z DM mają te same smoczki, i ze można je stosować zamiennie bo pasują do siebie, sprawdzałaś może?

Mamax - a gdzie znaleźć te numerki...chyba ślepa jestem bo obejrzałam tą butelkę z każdej strony, tak mi się wydaje i nic nie widzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:33

• Mamax Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Ale dlaczego patrzysz na butelki??? Popatrz na opakowanie od smoczka i moze sa tez na samym smoczku glowy nie dam ale jutro zobacze bo mam je w domu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:43

• annaki Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja jestem bardzo zadowolona ale tak prawdę mówiąc mam porównanie tylko z butelką canpol którą kupilam w Polsce i mała nie chciała z niej pić, aventu nigdy nie miałam więc nie wiem jakie są w obsłudze :-) , poza tym jak się okazało że muszę dokarmiac i pokarm mi zanikał to mąż pojechał do rossmana i wziął nuka bo w szpitalu takie mieli i młoda dobrze je zasysała a że je tylko mm to nie muszę mieć takich żeby jej się piło jak z piersi, pewnie gdybym karmiła to bym probowała z innymi firmami :-), musisz sama sprawdzić w praktyce :-) , tzn twój synus :-) , Mamax może coś więcej Ci powie o avencie, nie zrazaj się jeszcze :-)
    Smoczkow z dm niestety nie sprawdziłam ale nie wiem czy też te rossmanowe marki babydream też by nie pasowały bo np te smoczki do buzi są identyczne z nuka i babydream

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu przerażacie mnie tymi butelkami i smaczkami hihi widze, ze kupując jakaś rzecz trzeba być specjalista, bo jest tyle rodzajów i pomysłów. Oj duzo nauki przede mną. Ja kupiłam butelki z aventu w komplecie i jest to zestaw startowy. Coś takiego: http://www.ceneo.pl/21621279 duzo dziewczyn polecało na polskim forum to zakupiłam, ale nie wiem czy bedą dobre:/

Widze, ze do Kika musze sie wybrać, bo skoro mozna tam i fajne staniki i koszule kupuc to pójdę.

A i pytanie, co to jest DM? Sklep jak rossman?

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - oglądam butelkę bo nie mam żadnego opakowania. Dostałam tą butlę w takim zestawie z kosmetyczką, próbkami i ulotkami na pierwszej ciążowej wizycie u lekarza. W butelce jest tylko ulotka i opis, jak wyparzyć przez pierwszym użyciem, jak używac i jak czyścić.

Kasia- ja nie miałąm pojęcia o tym, ze oprócz "rozmiarów" smoczków do butelek bywa jeszcze podział na te od mm i do herbatek czy do mleka mamy :) A DM to taka drogeria właśnie jak Rossmann :)

• Mamax Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- Ja zestaw butelek z sterelizatorem mialam przy starszaku i go uzywalam ;-) Teraz zestawow juz nie kupuje bo mam jeszcze 4 nowe 125 ml butelki bo starszym synku a duze dokupie pozniej. Tym razem chce wyprobowac tez szklane bo ponoc latwiej sie je myje. Smoczki tez poki co kupilam tylko te najmniejsze a reszte bede dokupywac stopniowo ;-)

Mnika- Juz o tym pisalismy ze do herbatki uzywalam smoczkow mniejszych np. 0 a do mleka 1 ;-) I zadnych innych podzialow nie robilam. Wezcie pod uwage ze te wszystkie butelki, smoczki trzeba czesto wyparzac a smoczki zmieniac na nowe wiec jakbym jeszcze robila jakies podzialy to bym chyba zwariowala ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chcę żadnych podziałów robić, bo bym oszalała chyba. Baaa, nawet kupuje tylko duże butelki i najwyzej będę wlewać mniejsze ilości mleka czy herbatki/wody. Jedno co wiem, ze nie chcę plastikowych, bo mimo, ze już na kazdej pisze "BPA Free" to i tak mnie odrzucają, bo tle sie naczytałam o szkodliwości tego paskudztwa, poza tym już widziałam niejedną butelkę plastikową (czy to z Avent czy inną) jak z plastikowych pozłaziły te miarki i od środka butle zrobiły się brzydkie takie szare, matowe, a szklane moja szwagierka przez kilka lat używała i wyglądały jak nówki. Właśnie tylko tą jedną małą plastikową mam z Avent, ale dostałam ją w gratisie u lekarza, tylko, ze nigdzie nie ma na niej napisane czy to jest 0 czy 1. ALe podejrzewam, ze skoro dostałam ją w "zestawie startowym" to raczej będzie to smoczek z najmniejszym otworem czyli na sam początek. Jak małemu przypasuje ten Avent bardziej niż NUK (bo tylko te dwie mam na poczatek), to Avent też kupię szklane, tylko same duże.

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83 nie chce rodzic w St.Joseph, bo slyszalam sporo negatywnych zdan i czytalam tez, zwlaszcza Niemki maja zle zdanie, a duzo Polek chce tam rodzic, bo jest polski personel.. mi to tam niepotrzebne, moga byc nawet Wloszki polozne czy Hiszpanki, nikt za mnie nie urodzi, a co beda mowily to na pewno zrozumiem:)

Jejku dziewczyny ja juz nie wiem co mam kupic, jakie smoczki i butelki. Na sam start ile butelek i jakie? i jakie smoczki?
    Jak czesto trzeba wymieniac smoczki? Czy sterylizator jest konieczny?

Chyba tez sie przejde do KIKa zobaczyc te staniki, a w Rossmannie teraz sa wlasnie tansze w tym tygodniu sa w gazetce, wiec troche taniej mozna kupic jak ktoras chce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:07

oar843r8kh12ukn4.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zglupialam na temat tych smoczkow i butelek :D Ogolnie mam 3 male butelki (125ml) dwie z Aventa i jedna nie wiem jaka, bo mama kupowala i jej sie jeszcze nie przygladalam. Bede musiala jeszcze raz przeczytac to co napisalyscie bo za duzo informacji :P

Calkiem zapomnialam o Kiku, bede miala wiecej czasu (i checi :P) to sie przejde i popatrze czy cos mi przypasuje :)

Bylismy w Jugendamcie i zamkniete. Taki urzad otwarty tylko 2 dni w tygodniu wiec teraz nie dziwie sie, ze na termin czeka sie do 8 tygodni, normalnie glupota, skoro tyle interesantow maja to taki urzad powinien dzialac czesciej niz 2 razy, pfff...
    Marta a Ty jak tam, dodzwonilas sie? Nie wiem w jakiej dzielnicy Twoj jest ale moj otwarty tylko we wtorki i czwartki i to jeszcze tylko przez 3h, masakra jakas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:51

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u ginki. Wszystko jest w porzadku. Niestety nie mialam robionego USG wiec nadal nie wiem ile Julianek wazy :-( Za to wiem juz ze mam juz skurcze w miare regularne i 1 cm rozwarcia . Mam pic liscie z malin i odstawic magnez. Ginka powiedziala ze daje mi gora dwa tygodnie . No chyba ze wczesniej pojda wody, wtedy mam natychmiast jechac do szpitala bo malego glowka jest juz ustawiona w kanale rodnym wiec porod moze pojsc szybko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:56

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee ja tam dzwonilam chyba ze 30 razy, nikt nie odbiera... do tego na Tempelhof naleze, no to jest smiech na sali - tylko wt i czw maja otwarte, jutro musimy jechac, bo raczej sie nie dodzwonie.. masakra.

Mamax uu 1 cm, maly w kanale rodnym, to mozesz w kazdej chwili urodzic, torba gotowa? Trzymamy kciuki za Ciebie:)

Od ktorego tygodnia chodzi sie czesciej na wizyty? Kiedy powinno byc pierwsze ctg?

Obiad musze zrobic, ale tak mi sie nic nie chce dzis...

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelke nuk ze smoczkiem tez mam. Tez dostalam ale ze on mi sie nie podoba to go nie uzywalam ;-)

Marta- Tobie latwo mowic i wybrac szpital bo znasz dobrze jezyk, ;-) Ja mam dwa typy kolezanek jedne sa z polski ktore nie znaja albo znaja slabo jezyk i one rodzily w st. Josepf a inne kolezanki ktore mieszkaja w de od dziecka a wiec mowia biegle po niemiecku i rodzily w innym szpitalu ;-)

Hm ile butelek? A ile chcesz. Ja na poczatek mam 4 male 125 ml ;-)
    Jakie smoczki? Jezeli z awentu to na poczatek 0+, po pierwszym miesiacu 1 . Z innych firm nie znam wiec nie wiem.
    Jak czesto trzeba wymieniac smoczki? Na poczatek bodajrze co miesiac pozniej rzadziej ;-)
    Sterylizator nie jest potrzebny. Ja mialam bo kupilam w komplecie ale sie okazal za duzy do mojej mikrofalowki ( a nie chcialam kupowac nastepnej wiekszej, zwlaszcza ze ta byla calkiem nowa) i go nie uzywalam. To znaczy mi sluzyl jako suszarka do butelek ;-) Natomiast butelki i smoczki sterylizatowalam we wrzadku wody ;-) Jakbym teraz miala kupic sterylizator to wiem ze napewno kupilabym taki na prad ;-)

Ja czesciejsze wizyty i pierwsze CTG mialam od 30 tygodnia ;-)

Tak jestem gotowa na powitanie synka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:17

• agattee Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax toz to super wiesci, tak wiec pozostaje czekac ! :) Oczywiscie juz zycze szybkiego porodu, co bys nie musiala sie dlugo meczyc :)

No i super ze wytlumaczylas te smoczki z Aventu bo akurat tez je mam to teraz juz bede wiedziec :)

Marta, ja pierwsze CTG mialam przedwczoraj i teraz juz bede miala na kazdej wizycie a wizyty mam jeszcze trzy, czyli 17.11, 1.12 i 15.12 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:41

wff22n0ab6iac00e.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi polozna powiedziała ze ctg bede miała robione od 30tygodnia i wtedy tez wizyty juz co dwa tygodnie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Mamax, to faktycznie moze być juz niedługo. Rodzisz w St Joseph, tak? Kurczę, boisz sie czy przy drugim porodzie ten strach i stres jest mniejszy? JA coś czuje ze bede strasznie panikowała.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • agattee Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze jak to jest, jesli naprzyklad dostane skierowanie na cc, data bedzie zaplanowana ale zalozmy zaczne rodzic wczesniej - to wtedy juz do konca rodze naturalnie czy ze wzgledu na skierowanie moga zrobic cc? ;)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- Tak rodze w St.Joseph. Mowimy sobie z mezem ze to jest nasz rodzinny szpital bo korzystalismy z jego usulg juz kilkanascie razy :-) Boje sie troche komplkacji a nie porodu. Jestem juz tak zmeczona tym brzuchem, sloniowymi ruchami, bolami przy chodzeniu czy staniu ze chce urodzic jak najszybciej. Odrzyskac dawna sile, kocie ruchy i sylwetke ;-) Przeciez i tak mnie to nie minie.. Nie panikuje, przy starszym dziecku tez nie panikowalam- chcialam dziecka to mam ;-). No i jestem poekscytowana ze juz niedlugo synek sie urodzi. Nie moge sie go doczekac. Z mezem obstawiamy date. Maz stawia na nastepny czwartek czyli 13- tego a ja bym chciala 17- tego bo to jest dzien urodzin starszego synka....No ale Julian sam sobie znajdzie termin i to moze duzo szybciej jak obstawiamy. Zobaczymy ;-) Mam tylko nadzieje ze jak juz sie zacznie to maz bedzie w domu a nie w pracy bo on z pracy ma godzine dojazdu a jak mi wody pojda to moge nie miec tyle czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:24

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ