X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Aniolek93 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie do mam jaka metode antykoncepcji wybralyscie po porodzie ??przed ciaza bralam tabletki ale to z pl mialam a teraz nie wiem na co sie zdecydowac a za 3 tyg wizyta kontrolna czytalam troche o implancie podskornym co starcza na 2 lata i kosztuje okolo 200 euro miala ktoras z tym do czynienia? mozna go stosowac karmiac piersia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 17:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee - może Twój szpital a inne zasady, u mnie na Infoabend mówili, ze juz po 30 tyg. można sobie zrobić termin na rozmowę.
    Co do obiadu to już za późno ale u nas były shcabowe z kością a do tego brązowy makaron z warzywami meksykańskimi (pyszne są w Netto), jutro będzie kurczak na piwie z pieczonymi ziemniakami :)

Aniołku - ja po porodzie wezmę tabletki chyba, a jak zdecydujemy, ze to nasza jedyna ciąża - co jest najbardziej prawdopodobne (ale niekoniecznie ostatnie dziecko) to zrobie podwiązanie jajowodów, albo mąz zrobi Vasktomie, on nie widzi w tym problemu i ja też nie.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam sie jakos specjalnie zabezpieczac. Mysle ze gumki czy kalendarzyk calkowicie nam wystarczy. Ciezko zachodze w ciaze wiec raczej bez wspomagaczy nie mamy na to szans a jakby nawet sie przytrafila wpadka to nie bedzie to dla nas problem.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmię więc biorę tabletki, po cc przez co najmniej rok nie mogę być w ciąży no i nie wiem też czy później będę chciała być, na razie wystarczy mi wrażeń ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jakie koszulki kupilas do karmienia? Gdzies w necie znalazlas? Tez musze sie zaczac rozgladac.

Agattee tak mam p. Mirke, bede sie dopiero z nia widziala w grudniu, wiec nie wiem jaka jest, ale mam nadzieje ze nam obu pomoze po porodzie z dzidzia i nie bedzie az tak plotkowac jak mowisz:P

Aniolek ja tabletek nie chce brac, bo zle sie czuje po tabletkach i moj facet tez mowi, ze nie bedziemy mnie faszerowac. My pewnie kalendarzyk i gumki to sie swietnie sprawdzalo przed ciaza i licze, ze po ciazy tez tak bedzie:)

Mnie dzis glowa boli, bylismy w sklepie, wszedzie ludzi pelno, nie lubie tak.
    Milego wieczorku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 19:43

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dzisiaj w Toyrus i totalna porazka. Chcielismy juz pokupowac prezenty dla chlopcow od Mikolaja i pod choinke ale niczgo ciekawego nie znalezlismy. Zwlaszcza dla Maximilianka mam dylemat bo wszystko co ciekawsze to albo on juz to ma albo jest to od 4 lat. Nawet adwentowe kalendarze :-( Kurcze nie wiem co robic a musimy miec trzy prezenty :-(

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też zastanawiam się nad antykoncepcją jak przestanę karmić, ale niestety do tabletek nie wrócę bo po odstawieniu mam problemy z cerą i wyglądam jak nastolatka :(
    ex2banlier279ed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta - ja kupowałam na allegro, takie 2: http://allegro.pl/radosc-koszula-dla-kobiet-karmiacych-i-w-ciazy-xxl-i4783876883.html
    Chciałam kupić w KIK ale są tylko z długim rękawem a ja nie umiem w takiej spac, i cenowo wychodzą podobnie bo u mnie były takie po 10-12e.

Co do tabletek, to moze miałyście źle dobrane? Ja jak miałam złe to kręciło mi sie w głowie, nie miałam ochoty na seks w ogóle (skuteczna metoda), miałam mdłości i cera wyglądała okropnie. Za to dobrze dobrane, brałam jakoś 2-3 lata i nic mi nie było, nie przytyłam, czułam sie dobrze i cera normalna po odstawieniiu też. U nas gumki odpadają z prostego względu nie lubimy oboje, a kalendarzyk prowadziłam po to zeby zajsć w ciążę :) Dziewczyny popytajcie ginekologów jak nie jesteście pewne, bo jest cała masa metod antykoncepcji, np. plastry, albo moja koleżanka używa jakiegoś krążka i mówi, ze z kolei nie wyobraża sobie czegoś innego. Na pewno każda z nas znajdzie metodę odpowiednią dla siebie, na szczęscie mamy XXI wiek i metod jest masa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:35

• jola83 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- czy możesz mi przypomnieć jak nazywają się po niemiecku te podkłady na materac, bo pamiętam że jakiś czas temu pisałaś, że są w rossmannie do kupienia?

relgi09kfo915nes.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola, alez prosze bardzo www.rossmann.de/verbraucherportal/toolbox/produktdetails/produkt-pool/babydream/Wasserdichte-Betteinlage/4305615319407.html :)

Jutro wizyta u ginki, ciekawa jestem ile mi dupa urosla przez te 2 tygodnie hahha :D No i znowu posluchamy sobie serduszka :)

Monika pewnie tak, kazdy szpital inaczej robi ale w sumie bedziesz szybciej ode mnie wiedziec na kiedy zrobia Ci termin cc i jestem bardzo ciekawa na kiedy :) Ja jutro znowu spytam ginki jak z tym skierowaniem czy mi w koncu je da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:17

wff22n0ab6iac00e.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agattee :)

Moja kolejna wizyta u ginekologa- piątek.. w końcu na niemiecką Kasę Chorych

MonikaDM lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

A co tu sie tak cicho zrobilo???

Agattee- Powodzenia u lekarza. Czekamy na wiesci ;-)

Ja do ginka mam 20- tego. Oby juz ostatni raz bo nie chce mi sie juz do niej jezdzic, zwlaszcza ze z godzinke potrzebuje...

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

no wlasnie tez sie zastanawialam co tak cicho i czy czasem ktoras nie rodzi:p

A ja za tydzien mam wizyte, licze ze na to, ze sie dowiem ile wazy corcia i moze juz mi zrobi pierwsze ctg, nie moge sie juz doczekac:)

Agattee pewnie dzidzia tak rosnie, a nie Ty:P najlepiej sobie tak to tlumaczyc:D

Gdzies czytalam ze podobno tyje sie do konca 36 tygodnia, hmm a poznie to juz nie? Dziwne ;)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Mamax - cicho bo pewnie leniwy weekend każdy sobie zrobił :) Ciekawe czy dotrwasz jeszcze 3 dni do wizyty :)

Mała M - jak u Ciebie?

Agattee - wiesz jakoś spokojniejsza jestem z tym terminem, ale pani przez tel. strasznie wypytywała czemy chcę cc - jakoś wydaje mi się ze będą o to strasznie wypytywać, ale najwyzej powiem ze jak mi nie zrobią to w okolicy sa jeszcze 3 szpitale, któe robią bez problemu - gadałam z dziewczynami na SR.

Jola - czyli wreszcie ubezpieczenie załatwione? Super :)

Ja mam jutro wizytę i kilka pytań mi sie urodziło.

• Mamax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- Napewno dotrwam ;-)

Marta- To z tym nie tyciem po 36 tygodniu to prawda. Przynajmniej u mnie sie zgadza. Co nie znaczy ze dzieciak nie przybiera na wadze. No moze juz wolniej ale jednak. Ja to czuje po ruchach Julianka , biedny ma tam coraz mniej miejsca i nawet to jego rozpychanie nie jest takie mcne jak wczesniej.

No nic, korzystajac z przyplywu energii biore sie za mega porzadki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ostatnim czasie straciłam prawie kilogram, ale też czuję inne ruchy Vincenta - takie jakby bardziej leniwe i takie ocieranie, mam wrażenie, ze czasem wkurza się na coraz mniej miejsca i chce walnąć porządniej ale własnie tego miejsca mu brakuje, poza tym mimo straty kilograma brzuchol urósł o 2 cm, więc chyba jest ok.

Mamax - żebyś po tych porządkach na porodówce nie wylądowała ;)

Ja dzis chcę sie pobawić w szycie na maszynie - w sensie wkreciłam sobie że uszyję prześcieradełko do kołyski - bo mam super bawełniane prześcieradło, nowiutkie i nijak nie pasuje na nasze łóżko, więc je przerobię może nawet na dwa dla malucha, i kupiłam w PL kiedyś pieluszki tetrowe i flanelowe ale takie bardzo wąskie (nie zauwazyłam w opisie, ze to takie "kiszki" 40/80 cm) i wykombinowałam, ze pozszywam je razem i będe mieć normalny rozmiar i najwyzej dokupię tu jeszcze kilka sztuk.

• agattee Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przybralam 700g w 2 tygodnie, jak dla mnie to duzo :P A ogolnie to wszystko jest ok, dostalam skierowanie od ginki na cc i teraz najlepsze... Poszlismy do szpitala zrobic termin na Geburtsplannung i ta polozna w recepcji do mnie, ze za cesarke sie placi, ze AOK nie robi za darmo na zyczenie... wiec teraz juz zglupialam bo przeciez tyle dziewczyn rodzi na zyczenie (i to bez skierowania!) a ta mi wyskakuje ze jeszcze bede musiala za to placic...
    Albo cos tu jest nie tak albo nie wiem... Dzis moj R. zapyta tej poloznej co pracuje w tym szpitalu zeby sie dowiedziala konkretnie a jesli to prawda to zmienie szpital bo juz zdecydowalam i tyle. Chociaz kiedys jedna dziewczyna pisala mi, ze miala w tym szpitalu cc na zyczenie i zrobili jej bez problemu wiec dziwna sprawa i sama nie wiem co o tym myslec teraz.

Aaa, termin na Geburtsplannung zrobili mi na 3.12 wiec ciekawe co sie dowiem, jesli odmowia cc no to bede szukac innego szpitala, bede musiala podowiadywac sie gdzie robia to bez problemu, ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:41

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee - dziwnie w tym szpitalu jakoeś informacje podają. Tym bardziej, ze jakby nie było Ty masz skierowanie na cc, wiec nie rozumiem sprawy płacenia. My jak dzwonilismy to mówił mój P. o cc na życzenie, ze sie boje i nic o płaceniu nie mówili. Może jakaś Pani miała jakieś nieaktualne informacje...

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee dziwne, nie slyszalam jeszcze ze trzeba placic, a Ty chcesz cc bo sie boisz bolu? Czy lekarka stwierdzila, ze tak bedzie lepiej? Moze specjalnie tak powiedziala babka, jesli tak to jakas zlosnica.

700g w 2 tyg.- duzo? to ile przytylas? prawidlowo jest nawet 0,5 kg na tydzien:) wiec bez zmartwien.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- A jaki powod cc wpisala ci ginka na skierowaniu? Bo jak napisala ze bez powodu tylko na zyczenie to moze rzeczywiscie wtedy trzeba za to placic...

Monika- Zazdroszcze ci maszyny do szycia. Ja od kiedy jestem w de musze ja sobie kupic ( bo umiem szyc) ale zawsze jakos odkladam to i juz 6 rok leci bez niej a teraz przy dzieciach to zawsze cos sie znajdzie do przerobki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:38

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ