Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka...ja myslałam, że rodzisz zimą...spojrzałam na suwaczek i widzę, ze jeszcze miesiac z kawałkiem i nie doczytałam do czego Jak w kwietniu to można na zapas już coś mieć na słońce
Nam ostatnio połozna na SR dała listę do szpitala, ale też mówiła że nie wszystko potrzebne, a o tym co kupić to wstępnie gadałyśmy na pierwszym spotkaniu, i mamy jeszcze o tym gadać, ale myslę że to bedzie za późno choć by z ego względu, ze ja mam już kupione rzeczy.
Ja zrobiłam tak, ze spisałam różne listy z internetu, porównałam i stwierdziłam co bym chciała mieć i co by mi się przydało i mi odpowiadało - tak poprostu na chłopski rozum, nie każda chce mieć wszystkie rzeczy.
Annaki - też zakupiłam ten krem na sutki, słyszałam dobre informaje o nim, no i nie trzeba go zmywać, tak jak Bepanthenu - podobno też nie. -
Ja krem na brodawki dostalam w szpitalu a teraz tez nie kupuje bo mi polozna da, tak samo wszystko do pepuszka a majtki siatkowe sa w szpitalu i to tyle ze 2-3 pary spokojnie mozna wziasc sobie do domu Podpaski tez sa w szpitalach wiec trzeba kupic tylko do domu ( polecam mala paczke). Jak dziecko urodzi sie wiosna- lato to krem przeciw sloneczny przyda sie. Ja polecam z weledy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 17:07
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annaki ja bardzo duzo czytalam o szczepionkach, bo jest bardzo duzo skutkow ubocznych o ktorych sie nie mowi, jak autyzm czy nawet smierc lozeczkowa po szczepionkach wlasnie. Dlatego zastanawiam sie czy bede szczepic moje dziecko, jesli tak to na pewno nie na wszystko.
Monika dasz rade z tym przebieraniem, no chyba ze masz taki duzy dom, ze pokoj dziecka i Wasza sypialnia sa bardzoo daleko:) Dobry pomysl z porownaniem kilku list, nie dajmy sie zwariowac, niektore rzeczy sa zupelnie niepotrzebne, ale kazda z nas decyduje sama co chce miec w wyprawce, z czego rezygnuje, a co na pewnosie przyda:)
Mamax tylko jedna paczke podpasek do domu? Jak to jest z tym krwawieniem w pologu? Bo podobno u niektorych leci tak ze hoho. Kupie ten krem z rossmanna, o ktorym wspomnialas. A po karmieniu i w trakcie jakos szczegolnie dbalas o piersi? Jakies balsamy czy cos?
Kasia do mnie tez dzwonila polozna, zeby potwierdzic szkole:) Ale ja sie dziwie, ze Ty robisz druga szkole:p nie bedzie Ci sie nudzic? Pytalam kolezanki, ktora byla na tym, mowila ze po 4-5 h wszyscy juz prawie spali z nudow. Mam nadzieje, ze u mnie tak nie bedzie
-
nick nieaktualnyMartaaa - spokojnie, dam radę. Bardziej chodzilo mi o to, ze jakoś wtedy przebudziłam sie w srodku nocy i taka mnie refleksja naszła i nie mogłam usnąc, normalnie jakby to był niewiadomo jaki problem Sama się z siebie śmiałam rano. Pokój malucha nie jest daleko, ale jednak wolę unikac wedrówek po domu nawet jakby miały mieć tylko 10-15 m Nocne przebieranie na lóżku też da się zrobić
Własnie z tymi listami wyprawkowymi, moim zdaniem to czasem jakieś istne szaleństwo jest. Kazda z dziewczyn jest przeświadczona o tym, ze kupiła najlepsze rzeczy dla malucha, a póniej okazuje się ze maluchowi albo są zbędne albo "mu się nie podobają", dlatego ja znalazłam taki sposób na swoją listę (w sensie zebranie kilku i ułożenie swojej) no i oczywiście jestem przekonana, ze zrobiłam najlepszą wyprawkę na swiecie, hihi A później wszystko wyjdzie w praniu jak zacznę używać i albo mi czegoś zabraknie albo będzie za dużo, albo Vincent wcale nie bedzie miał ochoty na to co ja kupiłam i pokaze inny gust
Sprzatanie sie kłania...a ja co? No jak zwykle lenia mam. Mąż już siedzi na wykładzie a ja znowu wydałam pieniądze Kupiłam sobie 2 koszulki do karmienia -
Marta- Hm z tym krwawieniem to chba u kazdej inaczej. Ja bardzo malo krwawilam, w sumie to tak jak przy okresie tyle ze dluzej wiec mi mala paczka duzych podpasek ( uzywalam ich z trzy dni) spokojnie wystarczyla a potem to juz uzywalam tych normalnych. Ogolnie to krwawilam jakos z dwa tygodnie
Szczerze mowiac to nie dbalam o piersi bo nie mialam do tego glowy. Moj synek byl wtedy na pierwszym miejscu i nie myslalam o niczym innym. Jak przestalam karmc a w sumie stracilam pokarm ( nie musialam piersi zasuszac) to na poczatku byly takie flaczkowate ale potem same ladnie wrocily do swojego pierwotnego wygladu i znowu byly jedrne z tym ze ja mam male piersi wiec nie wiem jakby to bylo przy rozmiarze c lub d.
Ja przy pierwszym dziecku tez robilam liste i pokupowalam tyle rzeczy, kosmetykow itp ze starczylo by na kilkoro dzieci. Zycie pokazalo ze nie wszystko bylo potrzebne a to czego brakowalo dalo sie szybko zakupic. Wiec teraz nie robie zapasow. Bedzie potrzeba to sie pojdzie do sklepu czy apteki i kupi
Hura jedziemy zaraz do toyrusa za prezentami dla chlopcow. Moze znajde jakies ladne ozdobne naklejki nad przewijak(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Ja po cc krwawiłam tez 2 tyg, z tym że pierwszy tydzień kiedy tego było najwięcej to byłam w szpitalu
Wiec korzystałam z tych dużych podkładów które tam dają a w domu też wystarczyła mała paczka dużych podpasek, no jeszcze ten pierwszy okres po porodzie był dość obfity ale trwał tylko 3 dni, kolejne już normalne, teraz to po tabletkach to wogole prawie nic
Ja mam rozmiar d....no cóż sflaczały niestety , pozostaje dobry biustonosz i kosmetyki bo do pionu ich raczej nie postawię -
nick nieaktualnyAnnaki - ja mam większy rozmiar, i mam nadzieję, ze matka natura potraktuje mnie łagodnie i zostawi moje piersi w takim stanie jakie ma moja mama - bo mimo wieku 53 lat kształtu piersi może jej pozazdrościć niejedna dwudziestka Moja ciocia, która wykarmiła 5 dzieci, z czego ostatnia dwójka to chyba po 3 może nawet 4 lata na piersi były ma też fajne jędrne cycki Więc jakąś tam nadzieję mam...a jak nie to zapowiedziałam mężowi bardzo na serio, ze jak moje piersi będą wyglądały źle i będę sie jakkolwiek źle z nimi czuć to chcę operacje i już, dla mnie wygląd moich piersi zawsze był ważny, lubię je i chcę żeby takie zostały jak były.
-
Ale sie rozpisalyscie Nie zagladalam 2 dni, jakos nie mialam weny a dzis mam totalnego lenia, nic mi sie nie chce a chcialam jechac na jakies zakupy co by malej dokupic do wyprawki ale z drugiej strony pomyslalam ze sobota, to pewnie bedzie duzo ludzi wiec zostawie sobie to na poniedzialek po wizycie u ginki
Monia a widzisz, Tobie juz teraz zrobili termin na planowanie a mi dalej nie, takie pi'dy w tym szpitalu u mnie, ciagle mowia ze za wczesnie... Jak dostane pojutrze skierowanie na cc to sie chyba przejde jeszcze raz i wtedy nie moga mi gadac ze za wczesnie O ile ginka mi da, bo juz od miesiaca slysze ze mi wypisze a ciagle przeciaga.
Z polozna juz tez nie bede widziec sie przed porodem bo sama tak zdecydowalam. W sumie przychodzi na chwile zeby pogadac o dupie marynie, a bardziej bede potrzebowac jej po. No i jest sympatyczna, ale za duzo plotkuje o innych co mnie w ogole nie interesuje, mam nadzieje ze jak bedzie przychodzic po porodzie to bedzie sie zajmowac dzieckiem, pomagac mi i odpowiadac na pytania a nie gadac o innych dziewczynach i ich rodzinach... Ktoras tutaj tez ma za polozna p. Mirke? Marta czy Kasia bo juz zapomnialam? Mialas juz z nia spotkanie?
Co do piersi to hmm, przed ciaza byly male, w trakcie ciazy troszke urosly ale nie wygladaja na 'mleczne' piersi, w Rossmannie kupilam ostatnio 80C ale to i tak wydaje mi sie ze moglabym bez problemu kupic mniejszy tylko pomyslalam ze moze jeszcze urosna jesli bedzie nawal mleka to wolalam wziac ten. A po porodzie... jesli beda male to sie nie zmartwie bo takie mam przez cale zycie, gorzej jesli okaze sie, ze beda stac tylko wtedy gdy bede myc podloge na kolanach
Dziewczyny co macie dzis na obiad bo normalnie ja juz nie mam pomyslowWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 13:26
-
U mnie to dziś tak dziwnie, bo maż zażyczył sobie jajecznice boczku mniammm.. ja nie byłam w tym czasie głodna ale po godzinie dopadł mnie mały głód wiec na szybko zrobiłam ryz z jajkiem. Ale mam w planie jeszcze naleśniki z twarożkiem i polewa truskawkowa bo jakoś tak chodzą za mną, ale to około 15.
-
U mnie ziemniaki, zrazy i buraczki Maximilian przed drzemka zjadl zupke pomodorowa na ryzu a teraz ( wlasnie gotuje ziemniaki) z nami bedzie jadl drugie danie
Na deser dzisiaj truskawki z bita smietana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:24
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]