X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 10.06. :D

Aby suwaczek sie wyswietlil to musisz ten adres url skopiowac..chyba ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się w końcu:) ja to z komputerem tak średnio sobie radzę.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - witam serdecznie. Ja też z Bawarii - Nürnberg. Badanie prenatalne, tzn. masz na myśli takie duze usg genetyczne, gdzie sprawdzają to prawdopodobieństwo chorób wrodzonych? Jesli tak to ja je miałam w 13 tyg. Wtedy też udało sie zobaczyć płeć tak w 90%.

Katha81 - również witaj :) Coraz więcej "Bawarek", super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:57

Katha81 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Bawarii, okolice Augsburga :-)
    Ja tej gąbki też nie miałam, ale po 2 mies przeszliśmy do dużej wanny i tu kupilam juz taki niby lezaczek niby siedzisko, z plastiku, mała sobie leży, kopie nogami, piszczy z radości że jest w dużej wannie i nie jest trzymana, a ja mam dwie wolne ręce żeby ją myć i się bawić :-)
    Myjki mamy 3, ale prawie codziennie piorę ktorąś z nich

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie siedzisko plastikowe :)
    Annaki a mała nie zsuwa się z niego, bo moja koleżanka własnie narzekała, ze jej mały z niego zjeżdżał.
    No własnie te myjki trzeba czesto prać i suszyć, tak jak myślę, że ta gąbka zła nie bedzie zwłaszcza, ze ktos może się czuć z taką gabka bezpieczniej. Trzeba tylko zachować odpowiednią higienę, no i kazdemu odpowiada coś innego. Ja np. nie mogę w ogóle gąbek/myjek używać.

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie zsuwa się bo ma takie coś miedzy nóżkami, taką "gulę" :-) , a oprócz tego to scielę na to pieluchę tetrową żeby nie siedziała na samym plastiku bo to chyba mało przyjemne

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- ginka mi powiedziała, że na kasę chorych są 3 USG ( w 8tc, chyba 20tc i 30tc) a skoro mi teoretycznie założyła MutterPass w 30tc i byłam na badaniu własnie w 30tc to tylko na 1 bezpłatne USG się załapałam.

Witacie na forum nowe Mamusie ;)

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupiliśmy materaca, bo w BabyOne są strasznie drogie i nie było kokosowo- gryczanych. Sama już nie wiem gdzie kupić materac, czy w Ikei są jakieś dobre?

relgi09kfo915nes.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Monika o to badanie mi chodzi,mi jeszcze lekarka nic o tym nie wspominała,więc jestem ciekawa kiedy będę miała je zrobione. We wtorek mam wizytę,jak nic nie wspomni to muszę sama ją zapytać.Jak narazie miałam trzy wizyty i na każdej usg,ale takie dopochwowe,może teraz już normalnie będzie przez brzuch. No okaże się,nie mogę się już doczekać :-) uwielbiam oglądać moje maleństwo:)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola - aaaaaaa to kumam...myslałam że 3 usg to 3, nie ważne kiedy je zrobią...Agitka ma z Ikei materacyk i nie narzekała póki co :) Jak chcesz to też jej zapytam jak będziemy gadać, chyba, ze uda jej się tu zajrzeć i sama coś napisze.

Muniek - każda chyba uwielbia podglądać swoje maleństwa :) Podpytaj lekarkę :)

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, w sumie masz racje beda tak podobnie mowic jak Gabrielle, ale to e w srodku takie dziwne jest, aczkolwiek piekne imie :)

Co do USG to 3 sa na kase robione "bez powodu". Ja miałam w sumie z 5-6 USG, bo 2 razy miałam bole brzucha i byłam w szpitalu w weekend i zrobili mi na szybko CTG i USG. Jak jest powod, czyli chocby was troche brzuch boli to od razu mozna do szitala i tam na szybko zajza i potem do domku :) Jak w weekend byłam i to ok. godz. 22 to nawet bez czekania było ;) hehehe

Z drugiej strony trzeba pamietac, ze USG to nie telewizja hehehe. Chociaz nie łatwo sie oprzec pokusie, zeby zajzec co słychac ;)

Co do siedzenia w wanience tez miałam i ani razu nie uzyłam, bo strasznie nieporeczne było jak dla mnie, wiec opłaca sie od kogos pozyczyc i wyprobowac zanim sie wyrzuci kase.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek te badania nie sa obowiazkowe. Moja ginka tez mi nic o tym nie wspomniala. A jak ja zapytalam to powiedziala ze w sumie nie trzeba ale ze wzgledu na to ze jestem po ICSI to powiedzialam ze chce je miec. Zapytaj we wtorek o to bo to badanie mozna robic tylko do 14 tygodnia (13+6)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wlasnie wróciłam z mezem ze szkoły rodzenia w St Joseph. Poznałam nawet nasza Martę z forum:) Co do zajęć to nie żałujemy ze poszliśmy, bo miedzy innymi mogliśmy zobaczyc jak wyglada szpital i porodówka, pokoje w którym sie przebywa z dzieckiem i sprzet jaki maja na wyposażeniu. No cóż jest naprawdę tam fajnie i mało szpitalnie, nawet nie czułam tego zapachu specyficznego dla tych miejsc. Mamax, poznałam twoja p.Jole i jest super babka i chciałabym na nią trafić przy porodzie. Zainscenizowała ze swoją koleżanka Niemka tez polozna kawałek porodu i powiem wam, ze juz dawno sie tak nie uśmiałam. Rozluźniły atmosferę i tak jakos człowiek choć przez chwile przestał sie bać. Wiem, ze bedzie inaczej, ale poczucie humoru w takich sytuacjach zwłaszcza ze strony personelu na pewno jest pomocne. Nie wiem jak odczucia Marty, ale mi sie zajęcia bardzo podobały.

Jutro o 16 przeprowadzka wiec czeka nas pracowite niedzielne popoludńie, ale i duże wygodne łóżko ;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno-Marta jestes odważna. Mieliśmy okazje widzieć prawdziwe łożysko z pępowina i je nawet dotknąć przez rękawiczki. Marta to zrobiła a ja nawet nie podeszłam, bo niestety widok dla mnie przerażający.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83, ja miałam badanie 2 dni po porodzie tylko przez ginekologa. Gościu był strasznie delikatny i mega przystojny he he he :)
    Witam nowe koleżanki z Bawarii. Ja też tu wylądowałam heh :)

cwzdmn5.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam na pewno,jezeli stwierdzi że wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby to chyba nie musze jej nękać żeby jednak zrobić to badanie?jak myślicie??bo ja pojęcia nie mam.
    O matko,dotykać łożysko,na samą myśl jest mi słabo!!
    My z mężem jesteśmy na etapie szukania większego mieszkania,ale jest ciężko. A to niestety jest za małe żeby z dzieckiem się pomieścić. Dobrze że mamy jeszcze trochę czasu :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83 nie mogę uwierzyć że pokazują i dają do dotykania łożysko ??!! Przecież to takie obrzydliwe jest. Ja sama spojrzałam z ciekawości na swoje, ale tylko chwilkę.

cwzdmn5.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki :-)

Monka- Ja uzywalam myjek ale tez codziennie bralam swiezo wyprana. Jednak wole je od gabki ktorej nie da sie za bardzo wyprac...

Katha- A dostalas na to badanie skierowanie? Bo ogolnie to kazdy moze sobie je zrobic z tym ze bez skierowania trzeba zaplacic i to nie malo.

Kasia- Super ze szkola rodzenia ci sie podobala. No i ciesze sie ze zauwarzylas ze szpitalny klimat jest calkiem inny od tych polskich ;-) Ja jak bylam przy pierwszym porodzie to sie cźulam prawie jak w hotelu na wczasach ;-) Hm ciekawa jestem tej scenki w wykonaniu p.Joli, bo ona wydaje mi sie nieco taka powazna...Udanej przeprowadzki ;-)

A lozysko tez widzialam i dotykalam, dla mnie ono wyglada jak mega duza watrobka ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek popytajcie o mieszkania z miasta. Jeśli jesteś w ciąży to szanse zawsze większe.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax, nie mam skierowania. Robie je u mojej ginki. Za usg place 120€ a jesli bede chciala usg plus test z krwi pappa to 200€

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ