Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMuniek - witam serdecznie. Ja też z Bawarii - Nürnberg. Badanie prenatalne, tzn. masz na myśli takie duze usg genetyczne, gdzie sprawdzają to prawdopodobieństwo chorób wrodzonych? Jesli tak to ja je miałam w 13 tyg. Wtedy też udało sie zobaczyć płeć tak w 90%.
Katha81 - również witaj Coraz więcej "Bawarek", superWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:57
Katha81 lubi tę wiadomość
-
Ja też z Bawarii, okolice Augsburga
Ja tej gąbki też nie miałam, ale po 2 mies przeszliśmy do dużej wanny i tu kupilam juz taki niby lezaczek niby siedzisko, z plastiku, mała sobie leży, kopie nogami, piszczy z radości że jest w dużej wannie i nie jest trzymana, a ja mam dwie wolne ręce żeby ją myć i się bawić
Myjki mamy 3, ale prawie codziennie piorę ktorąś z nich -
nick nieaktualnyJa tez mam takie siedzisko plastikowe
Annaki a mała nie zsuwa się z niego, bo moja koleżanka własnie narzekała, ze jej mały z niego zjeżdżał.
No własnie te myjki trzeba czesto prać i suszyć, tak jak myślę, że ta gąbka zła nie bedzie zwłaszcza, ze ktos może się czuć z taką gabka bezpieczniej. Trzeba tylko zachować odpowiednią higienę, no i kazdemu odpowiada coś innego. Ja np. nie mogę w ogóle gąbek/myjek używać. -
Tak Monika o to badanie mi chodzi,mi jeszcze lekarka nic o tym nie wspominała,więc jestem ciekawa kiedy będę miała je zrobione. We wtorek mam wizytę,jak nic nie wspomni to muszę sama ją zapytać.Jak narazie miałam trzy wizyty i na każdej usg,ale takie dopochwowe,może teraz już normalnie będzie przez brzuch. No okaże się,nie mogę się już doczekać uwielbiam oglądać moje maleństwo:)
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyJola - aaaaaaa to kumam...myslałam że 3 usg to 3, nie ważne kiedy je zrobią...Agitka ma z Ikei materacyk i nie narzekała póki co Jak chcesz to też jej zapytam jak będziemy gadać, chyba, ze uda jej się tu zajrzeć i sama coś napisze.
Muniek - każda chyba uwielbia podglądać swoje maleństwa Podpytaj lekarkę -
Monika, w sumie masz racje beda tak podobnie mowic jak Gabrielle, ale to e w srodku takie dziwne jest, aczkolwiek piekne imie
Co do USG to 3 sa na kase robione "bez powodu". Ja miałam w sumie z 5-6 USG, bo 2 razy miałam bole brzucha i byłam w szpitalu w weekend i zrobili mi na szybko CTG i USG. Jak jest powod, czyli chocby was troche brzuch boli to od razu mozna do szitala i tam na szybko zajza i potem do domku Jak w weekend byłam i to ok. godz. 22 to nawet bez czekania było hehehe
Z drugiej strony trzeba pamietac, ze USG to nie telewizja hehehe. Chociaz nie łatwo sie oprzec pokusie, zeby zajzec co słychac
Co do siedzenia w wanience tez miałam i ani razu nie uzyłam, bo strasznie nieporeczne było jak dla mnie, wiec opłaca sie od kogos pozyczyc i wyprobowac zanim sie wyrzuci kase. -
Muniek te badania nie sa obowiazkowe. Moja ginka tez mi nic o tym nie wspomniala. A jak ja zapytalam to powiedziala ze w sumie nie trzeba ale ze wzgledu na to ze jestem po ICSI to powiedzialam ze chce je miec. Zapytaj we wtorek o to bo to badanie mozna robic tylko do 14 tygodnia (13+6)
-
Hej dziewczyny. Wlasnie wróciłam z mezem ze szkoły rodzenia w St Joseph. Poznałam nawet nasza Martę z forum:) Co do zajęć to nie żałujemy ze poszliśmy, bo miedzy innymi mogliśmy zobaczyc jak wyglada szpital i porodówka, pokoje w którym sie przebywa z dzieckiem i sprzet jaki maja na wyposażeniu. No cóż jest naprawdę tam fajnie i mało szpitalnie, nawet nie czułam tego zapachu specyficznego dla tych miejsc. Mamax, poznałam twoja p.Jole i jest super babka i chciałabym na nią trafić przy porodzie. Zainscenizowała ze swoją koleżanka Niemka tez polozna kawałek porodu i powiem wam, ze juz dawno sie tak nie uśmiałam. Rozluźniły atmosferę i tak jakos człowiek choć przez chwile przestał sie bać. Wiem, ze bedzie inaczej, ale poczucie humoru w takich sytuacjach zwłaszcza ze strony personelu na pewno jest pomocne. Nie wiem jak odczucia Marty, ale mi sie zajęcia bardzo podobały.
Jutro o 16 przeprowadzka wiec czeka nas pracowite niedzielne popoludńie, ale i duże wygodne łóżko -
A i jeszcze jedno-Marta jestes odważna. Mieliśmy okazje widzieć prawdziwe łożysko z pępowina i je nawet dotknąć przez rękawiczki. Marta to zrobiła a ja nawet nie podeszłam, bo niestety widok dla mnie przerażający.
-
Zapytam na pewno,jezeli stwierdzi że wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby to chyba nie musze jej nękać żeby jednak zrobić to badanie?jak myślicie??bo ja pojęcia nie mam.
O matko,dotykać łożysko,na samą myśl jest mi słabo!!
My z mężem jesteśmy na etapie szukania większego mieszkania,ale jest ciężko. A to niestety jest za małe żeby z dzieckiem się pomieścić. Dobrze że mamy jeszcze trochę czasu
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Witam nowe kolezanki
Monka- Ja uzywalam myjek ale tez codziennie bralam swiezo wyprana. Jednak wole je od gabki ktorej nie da sie za bardzo wyprac...
Katha- A dostalas na to badanie skierowanie? Bo ogolnie to kazdy moze sobie je zrobic z tym ze bez skierowania trzeba zaplacic i to nie malo.
Kasia- Super ze szkola rodzenia ci sie podobala. No i ciesze sie ze zauwarzylas ze szpitalny klimat jest calkiem inny od tych polskich Ja jak bylam przy pierwszym porodzie to sie cźulam prawie jak w hotelu na wczasach Hm ciekawa jestem tej scenki w wykonaniu p.Joli, bo ona wydaje mi sie nieco taka powazna...Udanej przeprowadzki
A lozysko tez widzialam i dotykalam, dla mnie ono wyglada jak mega duza watrobka(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]