Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Agattee, wszystkiego o czym marzysz zdrówka, radości, miłości i by wszystko układało się po Twojej myśli
Jola, taki kozak z Ciebie, że chcesz bez znieczulenia rodzić? podziwiam!
muszę się dzisiaj umówić na wizytę do onkologa:/ nie wiem, czy pamiętacie, jak przed świętami pisalam, że mam czerwoną plamę na piersi.. moja ginka ją widziała i stwierdziła, że to naczynka i żeby obserwować.. ale! mam ją już miesiąc i jest czasem większa, czasem mniejsza, czasem wchodzi na brodawkę, czasem nie:/ najgorsze jest to, że w necie nic na ten temat nie mogłam znaleźć ani podobnego obrazka. eh. no i koniec końców moja mama miała raka piersi i stwierdziła, że to jest najgorsze, czego się można bać, więc jeśli mam się zastanawiać co mi jest to najlepiej, żebym poszła prywatnie do lekarza, który ją operował, bo on widział milion cycków. racja. ale mimo wszystko, dziwnie iść do onkologa, chociaż i tak zakładam, że to jakieś ciążowe anomalie (odpukać)..
Agitka, mam na połowę lipca termin
Ale Wam dziewczyny zazdroszczę, że już niedługo utulicie Wasze dzieci ja póki co wyczekuję ruchów, a w zasadzie tych 'bąbelków'
Musiałam zmienić termin ostatniej miesiączki, żeby mi się suwaczek z belly zgadzałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:52
-
Agattee wszystkiego najlepszego,życzę ci przede wszystkim zdrówka,radości i mnóstwo miłości. No i teraz też sporą dawkę cierpliwości powiem ci że ja skończyłam magiczną 30-stke w listopadzie,też zawsze bałam się przekroczyć ten próg,ale ogólnie nie jest tak źle jak sobie to wyobrażałam najważniejsze moim zdaniem to młodo się czuć,a ile się ma w metryce to mało ważne haha
Amarranta wiem co czujesz,ja jak dowiedziałam się że na tym miom polipie jakieś zmiany się robią,to też dziwne myśli zaczęły się w głowie tworzyć.
Ale będzie dobrze,musimy myśleć pozytywnieagattee lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Amarranta, na pewno to jakieś hormonalne perypetie wiec głowa do góry, ale dobrze, że idziesz to sprawdzić-będziesz spokojniejsza.
-
Amaranta- dobrze robisz, że idziesz do lekarza. Zawsze uważałam, że lepiej jest dowiedzieć się u specjalisty niż się zadręczać i myśleć czy wszystko jest w porządku. Jednak ciąża zmienia ciało kobiety więc mam nadzieję, że to nic poważnego A co do PDA to coś czuję, że bez tego się nie obejdzie. Najpierw będę próbować bez znieczulenia, wszystko okaże się w praniu
Psioszka - nie mam pojęcia gdzie to wysłać. Chyba do siedziby wystarczy ale lepiej się upewnij. Miałaś trudności w uzyskaniu S1? Czy dobrze rozumiem, że będziesz miała to europejskie ubezpieczenie ale pośredniczyć bedzie AOK? -
Agattee najlepsze zyczenia zdrowka dla Ciebie i malutkiej spelnienia marzen i duzo duzo milosci:) zeby kolejne latka wolno lecialy.
Jestesmy w tym samym wieku
Jola ja tez chce rodzic bez PDA ale nie wiem jak to bedzie i czy dam rade hehe.
U mnie niestety tez noc nieprzespana, znowu mnie swedzialo zwariuje chyba. Ciekawe co powiedza mi na wizycie w szpitalu. -
Agattee spelnienia marzen i zdowka przede wszystkim
Jola ja tez bym chciala bez znieczulenia sprobowac ale jak nie dam rady to tedy moze. Gdzies czytalam ze dziecko takie spiace jakby pijane jest a poza tym tak na prawde nikt nie wie czy to nie wplywa jednak na nie jakos bo na takich maluchach nikt testow nie robi -
Agattee spelnienia marzen i pociechy z maleństwa
amarranta idź koniecznie do lekarza bo to może być jakiś drobiazg a na pewno masz już czarne myśli...
Chwilę tu nie pisałam bo mam sporo na głowie ale fajnie że tu tyle użytecznych informacji można znaleźć. Ja póki co nie mam położnej wybranej bo szukamy wiekszego mieszkania i możliwe że sie przeprowadzimy do innego miasta. -
Agattee- Zdrowka kochana, spelnienia marzen i radosci z coreczki Pamietasz co ci rok temu zyczylismy na twoje 24 urodziny i popatrz juz jestes mamusia
Apropo wieku to pomimo ze nieuchronnie zblizam sie do 40- tki czuje sie jakbym miala nadal lat 30- ci. Czuje sie tak jakby czas mi zatrzymal sie w miejscu...
O kurcze to u nas odwrotnie. Julek mi dzisiaj w domu marudzil, spac nie chcial tylko zeby go na rekach nosic. A ze klocek sie robi to nie bardzo mi sie to widzi. Zwlaszcza ze nie chce przyzwyczaic bo potem to biedna bede....Wiec go do wozka wpakowalam i na spacer poszlam. Ledwo wyslismy zaraz zasnol i przespal caly pobyt na dworze
A mnie odbija, jeszcze Julianka nie podchowalam a jz mi sie marzy trzecia ciaza...ach te hormonyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:57
agattee lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Poczulam sie dzisiaj kompletnie olana przez mojego lekarza.. nie polece go NIKOMU!! Moja dzisejsza wizyta polegala jedynie na ktg i pomiarze cisnienia pzz pielegniarke i pozniej wchodze do niego i on to przejrzal i juz do zegnania sie ze mna ja mowie ze moze usg mi zrobi bo w szpitalu mieli problem z pomiarem i polozna mowila zeby mi zrobil to powiedzial ze dzisiaj nie ma czasu (no tak bo po urlopie poczekalnia pelna! Ale po co tyle umawial!) I EWENFUALNIE jesli w srode przyjade to mi moze zrobic oczywiscie odplatnie no to ja mowie a badanie(na fotelu) to stwierdzil ze nie trzeba no co za idiota!! Normalnie prawie plakalam jak wyszlam.
-
Sarnaa, współczuję:*
Dziękuję za wsparcie dziewczyny. Muniek a jak Twoja wizyta? Mam nadzieję, że wszystko dobrze!!!
Mnie właśnie szlag trafił i nie moge przestać ryczeć. czekałam pół dnia, żeby zadzwonić do rejestracji do tego lekarza, oczywiście dodzwonić się można za 9 razem i co? terminy są na 2 lutego.. prywatnie.. fantastycznie. koniec końców umówiłam się do innego na jutro. ale to jest takie wkurzające.. nie wiem czy ja jestem głupia, czy w Polsce nie da się nic normalnie załatwić. albo po prostu w ciąży mi hormony szaleją. -
Zabieg mam jutro na 12,dziś byłam po skierowanie.Dowiedziałam się ze jest to ponoć szybki i bezbolesny zabieg,także nie potrzeba znieczulenia,po wszystkim jeszcze usg mi mają zrobić.Także troszkę się wyluzowałam,mam nadzieję że usuną tego polipa i będę już miała spokój.Lekarka kazała mi też zażywać żelazo,bo ponoć coraz gorsze wyniki krwi.Jutro po wszystkim zdam relację.
Amarranta,tylko spokojnie to tylko hormony ale tak na serio w polsce cokolwiek załatwić graniczy z cudem.Ale nie ma sensu żebyś się denerwowała,to szkodzi dziecku.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Mamax to tez bym tak chciala, bo jak wloze placzaca Amelie do wozka to jeszcze gorzej niz spiaca Ale jak spiaca to zaraz sie wybudzi i tez placze wiec mam lekki problem. Dzis odpuscilam bo zimno wiec sprobuje w inny dzien, no nie mam wyjscia przeciez nie bede gnic w domu bo oszaleje...
A co do trzeciej ciazy to czemu nie, a nuz trafi sie cora i bedzie miala dwoch fajnych starszych braci? Ja na razie jeszcze sie ucze przy pierwszym maluchu wiec o drugiej ciazy nie mysle, ale na pewno bede myslec troche pozniej, niech troche podchowam i ogarne sie z tym wszystkim
Ale macie przeboje z lekarzami, ale to nie tylko w Polsce tak bo tutaj tez jakas masakra z tym ze nie przyjmuja nowych pacjentow, to kurde wlasnie w Polsce nigdy o czyms takim nie slyszalam i problemow nie mialam, zawsze mnie przyjeli i termin mialam na drugi dzien a nie to co tutaj, bo jak juz uda sie zrobic termin to w poczekalni gnijesz z 3h... (oczywiscie pewnie nie wszedzie ale z tego co slysze to glownie tutaj u polskich lekarzy tak jest...)
Muniek, trzymam kciuki za pomyslny i bezbolesny zabieg ! Az mi sie przypomniala moja biopsja cycka pod koniec grudnia, brrrr
Kiedy kolor oczu u dziecka nabiera tej prawidlowej barwy? Ja mam zielone, moj R. ma niebieskie a cora jakies kurcze bardzo ciemne, na zdjeciach wychodzi jakby miala czarne, a w swietle dziennym ciezko mi zidentyfikowac... moze baaardzo ciemny niebieski ale taki ponoc ma wiekszosc dzieci po urodzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:55
-
Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z prenatalnych, mega stres czy wszystko ok. Nasz dzidziuś ma już prawie 6,5 cm ,wszystko prawidłowo się rozwija, wszystko w normie, macha rączkami i nogami,pokazał nam pan dr wszystkie narządy,mózg, kręgosłup, no i powiedział,że prawdopodobnie to chłopak! Wielkie szczęście!
Jola83- prócz latania z ZUSu do NFZtu to nawet nie było tragedii z tym S1. Na podstawie umowy europejskie będę korzystała ze wszelkiej opieki zdrowotnej w DE, otrzymam kartę od AOK, a nasz NFZ będzie rozliczał się z AOK za mnie.
Agattee- najlepsze życzenia urodzinowe!MonikaDM, amarranta lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualnyAgattee 100 lat i spelnienia marzen.
Dziewczyny w tym wniosku o KG maz wpisywal swoj numer bo dziecko prteciez nie ma takiego Steuernummer bo nie pracowalo nigdy. Jak juz mama pojedzie to pokaze wam Jak maz to wypelnil. A wniosek o EG jest na mnie bo ja bede z dzieckiem w domu a nie maz. Jak wypenlicie to na meza to wyjdzie ze to on bedzie z dzieckiem i dostanie te 65% wynagrodzenia. A wasze zaswiadczenie o zarobkach potrzebne wtedy Jak tu pracowalyscie. Moze nasze wnioski beda wymagaly uzupelnienia...nie wiem...na razie wiemy ze dotarly i beda weryfikowane i to trwa so 3 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:24
-
Muniek trzymam kciuki za zabieg. Ja tez mialam usuwanego polipa, ale kilka miesiecy przed ciaza i w znieczuleniu ogolnym. Zabieg trwał z pół godziny i nie bolało nic po.
Agattee, a ustalilas juz termin do pediatry z małą na U3?
Ja dzis chodze strasznie rozbita, meczy mnie ból głowy cały dzien i mam jakis humor kiepski -
MonikaDM wrote:Agattee 100 lat i spelnienia marzen.
Dziewczyny w tym wniosku o KG maz wpisywal swoj numer bo dziecko prteciez nie ma takiego Steuernummer bo nie pracowalo nigdy. Jak juz mama pojedzie to pokaze wam Jak maz to wypelnil. A wniosek o EG jest na mnie bo ja bede z dzieckiem w domu a nie maz. Jak wypenlicie to na meza to wyjdzie ze to on bedzie z dzieckiem i dostanie te 65% wynagrodzenia. A wasze zaswiadczenie o zarobkach potrzebne wtedy Jak tu pracowalyscie. Moze nasze wnioski beda wymagaly uzupelnienia...nie wiem...na razie wiemy ze dotarly i beda weryfikowane i to trwa so 3 tygodni.
We wniosku KG tez na 1 str mam swoj ale w tej Anlage Kind nic nie wpisałam własnie skonczyłam ta Anlage wypelniać bo mi dzis maz dodrukował teraz nic nie brakuje mi.
Jutro mezowi dam plik papierow na ksero tych ktore mam dolaczyc do wnioskow zeby bylo wsio gotowe. te apiery barpdziej mnie stresowaly niz mysl o porodzie.
Dzis była moja polozna ostatni raz przed porodem znowu z corka az milo bylo patrzec jak maz byl taki wpatrzony w ta mała niedlugo u nas taki maluch bedzie.
Czy wy tez jestescie tak bolesnie kopane od środka?? nio czuje jakby mnie dosłownie rozrywało cos od srodka.
psioszka11 u mnie tez w 12 tygodniu miał być chlopak ale pozniej wyszlo ze dziewczynka. kupiłam nawet body z autami wtedy hehe ale moze u was bylo wszystko lepiej widoczne
Muniek dobrze ze tak szybko ci zrobia ten zabieg. jutro o 12 kciuki bedziemy trzymac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:44