X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też teraz mdłości się nasiliły myślałam,że będzie już z nimi spokój,a tu jest ich więcej. Mam nadzieję,że nie długo miną.

MonikaDM lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malta- mój mąż pochodzi ze Słupska hehe Rzeczywiście sporo tu mamusiek z pomorza. Zazdroszczę , że macie blisko do PL. Ja muszę jechac aż na Mazury.
    Kasia - jak bym siebie słyszała jeśli chodzi o seanse filmowe, my też jestesmy fanami kina, do wieczór oglądamy jakiś film, czasem hollywoodzki czasem nieanglojęzyczne kino, które ja z kolei preferuję. I tu trzeba będzie pogodzić rodzicielstwo i spędzanie czasu z mężem :) Widziałam "Boyhood" chociaż dla mnie ciut nudny i nic nowego nie pokazujący oprócz formy oczywiście za to bardzo mi się podobał "Gra tajemnic" W ciązy wolę jednak oglądać lekkie i łatwie kino (polecam francuzką komedię: "Za jakie grzechy dobry Boże!") i polecam też film A. Jolie " Niezłomny" :)

relgi09kfo915nes.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) ale ten czas leci dziewczyny,u mnie już półmetek ciąży,a dopiero co test robiłam :-P
    Jest tu ktoś z południa Polski,czy jestem jedyna?ja z Bielska-Białej pochodzę :-)

Kurde ja od piątku mam stres,lekarka zadzwoniła że wyniki z ostatniego wymazu nie są za fajne,bo na miom nieszczęsnym polipie,którego mam na szyjce macicy zaczęły się jakieś zmiany robić :-( we wtorek idę do szpitala na zabieg usunięcia. Niby jestem dobrej myśli ale już zaczynam się stresować coraz bardziej.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, wszystko będzie dobrze napewno:* postaraj sie nie stresować, bo syneczek to wyczuje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 11:00

Muniek lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu, fakt może jest troche nudnawy Boyhood, ale juz dawno nie ogladałam po prostu tak normalnego filmu-jesli wiesz o co mi chodzi, bez tej zbednej hollywodzkiej otoczki. Czasami takie kino tez jest potrzebne. Jeśli chodzi o Gre Tajemnic: uwielbiam Benedict'a Cumberbatch (może nie za urodę ;) ) i film był bardzo dobry. Dziś obejrzymy Sędziego albo Niezłomnych :)

MonikaDM mam pytanie, wniosek o KinderGeld złożyliście dopiero jak przyszedł numer podatkowy (Steuerliche Identifikationsnummer) dla waszego dziecka,prawda?Bo w załączniku do wniosku trzeba taki numer podać.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za dobre slowa :*** , ale chyba mojej dzidzi nie poakowal wczorajszy obiad, bo co dwie godz do WC latalam, ale dzis jest juz cisza i niech tak zostanie ;) niezle swoje dziecie wczoraj wymeczylam, nie wyobrazam sobie takich wymiotow przez 1/3 ciazy i nie zazdroszcze mamusia co takie maja:\ . Co do zazdrosci to ja tez naleze do tych co bardzo sa zazdrosne sie smieje ze wiecej nizpl zycia jestem juz ze swoim mezem a zazdrosna jak nastolatka hihi.

Zosia wychodz Maluszku, pozwol by mamusia Cie juz utulila !!! :)

Psioszka ja mdlosci mialam tez dosc krotko bo od 6 do 10 tyg, wiec zycze aby juz Ci odpuscily ;)

Jola ja tez pochodze z warmi-mazur, okolice Elblaga ;)

Muniek nie stresuj sie kochana, na pewno to niegrozna zmiana, kciukam :)

Milej niedzieli :)

P.S. kobietki w ktorym tyg ciazy zapisalyscie sie do poloznej ??? Bo tak sie zastanawiam czy na nast wizycie 5.02 nie poprosic o liste poloznych , to bedzie gdzies 19tc :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:33

Muniek lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek- powodzenia, będzie dobrze. Jesteś pod dobra opieką lekarzy, a ten zabieg będziesz miała w znieczuleniu miejscowym tak?
    Beata ja ciut dalej- Olsztyn
    Mi się już końcówka ciązy trochę dłuży ale ogólnie te 9 m-cy mija błyskawicznie :) Niestety podobno po urodzeniu dziecka czas jeszcze szybciej płynie :/
    Malta, Kasia, Martaa, Sarnaa w sumie wszystkie Mamuśki- czy rzeczywiście zauważyłyście , że baby w brzuchu na koncówce ciąży się mniej rusza? Mój Tymon chyba ma jeszcze miejsce bo wariuje cały czas, szczególnie po 18 i od 21 do 23, wtedy kiedy oglądamy jakiś film.

relgi09kfo915nes.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki Agattee za info, bo juz sie stresowalam ze musimy miec jeszcze Sorgerechterklärung.

Muniek na pewno bedzie wszystko dobrze i nie ma co sie stresowac.

Ja jutro mam termin w szpitalu u lekarki i sie dowiem jak moje wyniki prob watrobowych i czy czasem nie mam tej cholestazy, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Beata czym wczesniej tym lepiej, ja na Twoim miejscu juz bym zalatwiala polozna:)

Jola moja dzidzia nie rusza sie mniej ale te ruchy sa inne bo takie rozpychajace bardziej niz kopniaki, a w nocy to tak czasem ze az spac sie nie da.
    Mi tez sie dluzy i to bardzo!
    A na kiedy masz termin bo ja jakas zakrecona jestem, a Twoj suwaczek pokazuje ze jestes w 36.tyg to chyba przeklamanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:59

beata1313 lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja zadzwoniłam do położnej już w sierpniu, czyli gdzieś ok. 13-15tc ale wszystko zależy od tego, czy dana położna ma dużo pacjentek. Proponuję Ci juz szukać. Z resztą lepiej wszystkie organizacyjne sprawy ciążowe załatwiać ciut wcześniej, na spokojnie, rozłożyć sobie wszytstko w czasie, na te kilka miesięcy niż później się denerwować.

relgi09kfo915nes.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej nie zauwazylam spdku aktywnosci ale wlasnie to takie inne ruchy sa, czasami fakt jest taki kopniak typowy ake zazwyczaj to takie rozpychanie rozciaganie, masaz od srodka :p wczoraj wieczorem to mi tak glowka napierala na dol ze az klulo myslalam ze sie zaczbie w koncu hehe

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :* pozostaje mi rozmowa z ginem za 3 tyg , chyba ze jest jakas strona na ktorej sa podane namiary na polozne, nie ukrywa ze wolalabym Polke bo boje sie ze nie dogadam sie z niemiecka polozna przez ta moja "znajomosc" niemieckiego :(

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja gdzies mam strone na ktorej mozesz znalezc zaraz podesle :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hebammensuche.de/hebsuche/index.php?ID=physio&EXT=1&PLZ=531&TEL=&B2=Suchen&PN=1 tylko musisz gdzies tam swoje miasto wpisac bo te z mojego sa :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola właśnie narazie nic nie wiem,jutro idę do mojej lekarki po skierowanie do szpitala to mam nadzieję że wszystkiego się dowiem.Ale czytałam że z tym znieczuleniem jest różnie,raz dają raz nie.Nie wiem czy to nie będzie szkodzić dziecku,no ale jutro się okaże.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie inne, mojego bierze jakies prEziebie.ie i zastanawiam sie czy doroslemu moze pomoc na katar masc majerankowa? Mam bo jak bylam w poksce to kupilam w razie gdyby mnie dopadl

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mój termin to 29.01 :) tak, mój suwaczek kłamie ale już zmieniłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:38

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka post polubilam przypAdkowo. Nie zazdroszcze mdlosci.

Kasia my nie kojarzymy miejsca na taki nummer a nawet gdby to go nie mamy.

AgitkA super ze wrocilas so nas na Forum. JKies konkretniejaze wiesci po wizycie u lekarza macie?

Dziewczyny jA to z wami moze wiecej popisze Jak Mama pojedzie bo nie chce zeby siedziala a ja bede z Wami klikac.

Ale nadraniania bede miec mase.

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola to juz na dniach hehe, a cos czujesz kiedy to bedzie? Albo objawy jakies masz?

Monika na spokojnie zajmij sie mama, my poczekamy hehe.

Sarnaa slyszalam ze ta masc majerankowa jest skuteczna, a najlepiej najesc sie czosnku :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatte ja na początku dokarmiałam Xaviera własnie Aptamilem PRE HA a teraz w domu mam Aptamil PRE mit Pronutra, bo u mnie w ostatnich czasami podobnie jak u Ciebie, mleka czuję, ze nie jest wystarczająco duzo, bo mały sie domaga jedzenia nawet co godzine, a i to krzyczy, ze mało....we wtorek ammy wizyte u pediatry to jezcze dopytam o to mleko :-) I jak cos to bede chciała karmic w dzien MM a w nocy dopóki bedzie się dało, zeby mały pił z cyca i nie wydaje mi się, ze to gwózdz do trumny, bo mam kolezanki, które tak z powodzeniem karmią juz kilka miesięcy ;-)
    Jesli chodzi oc zas dla emka, to wiadomo, ze troszkę Go mniej, szczególnie w sferze intymnej, bo wieczorem nie zawsze człowiek ma ochotę na igraszki. Ale w pozostałych aspektach, czyli w codziennych czynnosciach nic się nie zmieniło, przynajmniej u Nas. Nadal spędzamy tyle samoc zasu, tyle tylko, ze teraz ten czas spędzamy nie we dwoje, a w czworo. Jedynie brak mi trochę spontanicznosci, bo jednak teraz kazdy wyjazd trzeba najpierw zaplanowac i duzo rzeczy spakowac hehe, ale nie siedzimy cały czas w domu, więc jak widac i z Maluchami da się aktywnie zyc :-)

beata dobrze, ze dzis się juz lepiej czujesz :-) co do połoznje to ja dosyc póxno się zapisywałam bo chyba cos ok 31 tc :-P

Sarnaa i jak tam Zosienka? czujesz cos, zeby malutak chciała juz wyjsc? ja stosowałam kiedys masc majerankową i nawet lekka poprawa była, ale jak dla mnie najlepsze lekarstwo na katar to Otrivin - nie ten mocny dla dorosłych. Wystarczający jest ten dla dzieci :-)

Kasiu czyli normalnie stres przedporodowy po prostu Cie dopada. To normalne ;-) ja mimo zaplanowwanej cesarki się stresowała, czy doczekamy, czy Xavier bedzie chciał jednak wczesniej wyskoczyc :-)​​​​
    Kasiu My tez we wniosek o KG nie wpisywalismy numeru podatkowego Xaviera. Dopiero niedawno dostalismy ten numer, a wniosek złożylismy bez ;-)

Mamax super, ze Mas zadowolony z imprezy :-)​​

amarranta a to jeszcze troszkę czasu masz zanim pojawi się maleństwo....na lipec masz termin? czy zle licze :-p​​

Jola Mój Xavier od konca się wiercił strasznie w brzuchu ;-)

psioszka mnie na mdłosci pomagały banany i ciastka korzenne :-)

Muniek ja tez południa Polski z Zawiercia - między Częstochową a Katowicami ;-) trzymam kciuki Kochana za zabieg i nie martw się za bardzo, będzie dobrze :-)

Monika od lekarzw ywszlismy ze streydema dla niemowlaków i mascią robioną w aptece. Dzis po 4 dniach stosowania Xavier wygląda rewelacyjnie. Zmiany jeszcze na klatce lekkie są, ale to pikus wporównaniu z tym co było:-) We wtorek teraz mamy wizyte kontrolną to lekarz powie co i jak, bo mzoe się okazac, ze Małemu trzeba robic badania, czy to przez bakterie, czy pasozyty czy moze to alergia pokarmowa. Ale jestem bardzo zadowolona z lekarza, bo w koncu ktos ze spokojem nam Wszystko wytłumaczył i odpowiedział na wszystkie pytania :-) A kiedy mama wyjezdza? i jak tam Vincent?

A My dzisiaj mamy dzien lenia, tzn. siedzimy w domu. Emek własnie jedną ręką trzyam grzechotkę Xavierowi, a drugą gra z Alsuiem w gre planszową...ot taki ten mój chłop Kochany :-) a na mnie czeka prasowanie :-p

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do szpitala bralyscie/bierzecie rozek dla dziecka? Bo zapakowalam i nie wiem czy sie przyda?

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ