Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Malta- mój mąż pochodzi ze Słupska hehe Rzeczywiście sporo tu mamusiek z pomorza. Zazdroszczę , że macie blisko do PL. Ja muszę jechac aż na Mazury.
Kasia - jak bym siebie słyszała jeśli chodzi o seanse filmowe, my też jestesmy fanami kina, do wieczór oglądamy jakiś film, czasem hollywoodzki czasem nieanglojęzyczne kino, które ja z kolei preferuję. I tu trzeba będzie pogodzić rodzicielstwo i spędzanie czasu z mężem Widziałam "Boyhood" chociaż dla mnie ciut nudny i nic nowego nie pokazujący oprócz formy oczywiście za to bardzo mi się podobał "Gra tajemnic" W ciązy wolę jednak oglądać lekkie i łatwie kino (polecam francuzką komedię: "Za jakie grzechy dobry Boże!") i polecam też film A. Jolie " Niezłomny" -
Witam ale ten czas leci dziewczyny,u mnie już półmetek ciąży,a dopiero co test robiłam
Jest tu ktoś z południa Polski,czy jestem jedyna?ja z Bielska-Białej pochodzę
Kurde ja od piątku mam stres,lekarka zadzwoniła że wyniki z ostatniego wymazu nie są za fajne,bo na miom nieszczęsnym polipie,którego mam na szyjce macicy zaczęły się jakieś zmiany robić we wtorek idę do szpitala na zabieg usunięcia. Niby jestem dobrej myśli ale już zaczynam się stresować coraz bardziej.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Jolu, fakt może jest troche nudnawy Boyhood, ale juz dawno nie ogladałam po prostu tak normalnego filmu-jesli wiesz o co mi chodzi, bez tej zbednej hollywodzkiej otoczki. Czasami takie kino tez jest potrzebne. Jeśli chodzi o Gre Tajemnic: uwielbiam Benedict'a Cumberbatch (może nie za urodę ) i film był bardzo dobry. Dziś obejrzymy Sędziego albo Niezłomnych
MonikaDM mam pytanie, wniosek o KinderGeld złożyliście dopiero jak przyszedł numer podatkowy (Steuerliche Identifikationsnummer) dla waszego dziecka,prawda?Bo w załączniku do wniosku trzeba taki numer podać. -
Dzieki dziewczynki za dobre slowa :*** , ale chyba mojej dzidzi nie poakowal wczorajszy obiad, bo co dwie godz do WC latalam, ale dzis jest juz cisza i niech tak zostanie niezle swoje dziecie wczoraj wymeczylam, nie wyobrazam sobie takich wymiotow przez 1/3 ciazy i nie zazdroszcze mamusia co takie maja:\ . Co do zazdrosci to ja tez naleze do tych co bardzo sa zazdrosne sie smieje ze wiecej nizpl zycia jestem juz ze swoim mezem a zazdrosna jak nastolatka hihi.
Zosia wychodz Maluszku, pozwol by mamusia Cie juz utulila !!!
Psioszka ja mdlosci mialam tez dosc krotko bo od 6 do 10 tyg, wiec zycze aby juz Ci odpuscily
Jola ja tez pochodze z warmi-mazur, okolice Elblaga
Muniek nie stresuj sie kochana, na pewno to niegrozna zmiana, kciukam
Milej niedzieli
P.S. kobietki w ktorym tyg ciazy zapisalyscie sie do poloznej ??? Bo tak sie zastanawiam czy na nast wizycie 5.02 nie poprosic o liste poloznych , to bedzie gdzies 19tcWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:33
Muniek lubi tę wiadomość
-
Muniek- powodzenia, będzie dobrze. Jesteś pod dobra opieką lekarzy, a ten zabieg będziesz miała w znieczuleniu miejscowym tak?
Beata ja ciut dalej- Olsztyn
Mi się już końcówka ciązy trochę dłuży ale ogólnie te 9 m-cy mija błyskawicznie Niestety podobno po urodzeniu dziecka czas jeszcze szybciej płynie
Malta, Kasia, Martaa, Sarnaa w sumie wszystkie Mamuśki- czy rzeczywiście zauważyłyście , że baby w brzuchu na koncówce ciąży się mniej rusza? Mój Tymon chyba ma jeszcze miejsce bo wariuje cały czas, szczególnie po 18 i od 21 do 23, wtedy kiedy oglądamy jakiś film. -
Ok dzieki Agattee za info, bo juz sie stresowalam ze musimy miec jeszcze Sorgerechterklärung.
Muniek na pewno bedzie wszystko dobrze i nie ma co sie stresowac.
Ja jutro mam termin w szpitalu u lekarki i sie dowiem jak moje wyniki prob watrobowych i czy czasem nie mam tej cholestazy, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Beata czym wczesniej tym lepiej, ja na Twoim miejscu juz bym zalatwiala polozna:)
Jola moja dzidzia nie rusza sie mniej ale te ruchy sa inne bo takie rozpychajace bardziej niz kopniaki, a w nocy to tak czasem ze az spac sie nie da.
Mi tez sie dluzy i to bardzo!
A na kiedy masz termin bo ja jakas zakrecona jestem, a Twoj suwaczek pokazuje ze jestes w 36.tyg to chyba przeklamanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 12:59
beata1313 lubi tę wiadomość
-
Beata ja zadzwoniłam do położnej już w sierpniu, czyli gdzieś ok. 13-15tc ale wszystko zależy od tego, czy dana położna ma dużo pacjentek. Proponuję Ci juz szukać. Z resztą lepiej wszystkie organizacyjne sprawy ciążowe załatwiać ciut wcześniej, na spokojnie, rozłożyć sobie wszytstko w czasie, na te kilka miesięcy niż później się denerwować.
beata1313 lubi tę wiadomość
-
Ja tez raczej nie zauwazylam spdku aktywnosci ale wlasnie to takie inne ruchy sa, czasami fakt jest taki kopniak typowy ake zazwyczaj to takie rozpychanie rozciaganie, masaz od srodka :p wczoraj wieczorem to mi tak glowka napierala na dol ze az klulo myslalam ze sie zaczbie w koncu hehe
-
Dzieki dziewczynki :* pozostaje mi rozmowa z ginem za 3 tyg , chyba ze jest jakas strona na ktorej sa podane namiary na polozne, nie ukrywa ze wolalabym Polke bo boje sie ze nie dogadam sie z niemiecka polozna przez ta moja "znajomosc" niemieckiego
-
Jola właśnie narazie nic nie wiem,jutro idę do mojej lekarki po skierowanie do szpitala to mam nadzieję że wszystkiego się dowiem.Ale czytałam że z tym znieczuleniem jest różnie,raz dają raz nie.Nie wiem czy to nie będzie szkodzić dziecku,no ale jutro się okaże.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyPsioszka post polubilam przypAdkowo. Nie zazdroszcze mdlosci.
Kasia my nie kojarzymy miejsca na taki nummer a nawet gdby to go nie mamy.
AgitkA super ze wrocilas so nas na Forum. JKies konkretniejaze wiesci po wizycie u lekarza macie?
Dziewczyny jA to z wami moze wiecej popisze Jak Mama pojedzie bo nie chce zeby siedziala a ja bede z Wami klikac.
Ale nadraniania bede miec mase. -
agatte ja na początku dokarmiałam Xaviera własnie Aptamilem PRE HA a teraz w domu mam Aptamil PRE mit Pronutra, bo u mnie w ostatnich czasami podobnie jak u Ciebie, mleka czuję, ze nie jest wystarczająco duzo, bo mały sie domaga jedzenia nawet co godzine, a i to krzyczy, ze mało....we wtorek ammy wizyte u pediatry to jezcze dopytam o to mleko I jak cos to bede chciała karmic w dzien MM a w nocy dopóki bedzie się dało, zeby mały pił z cyca i nie wydaje mi się, ze to gwózdz do trumny, bo mam kolezanki, które tak z powodzeniem karmią juz kilka miesięcy
Jesli chodzi oc zas dla emka, to wiadomo, ze troszkę Go mniej, szczególnie w sferze intymnej, bo wieczorem nie zawsze człowiek ma ochotę na igraszki. Ale w pozostałych aspektach, czyli w codziennych czynnosciach nic się nie zmieniło, przynajmniej u Nas. Nadal spędzamy tyle samoc zasu, tyle tylko, ze teraz ten czas spędzamy nie we dwoje, a w czworo. Jedynie brak mi trochę spontanicznosci, bo jednak teraz kazdy wyjazd trzeba najpierw zaplanowac i duzo rzeczy spakowac hehe, ale nie siedzimy cały czas w domu, więc jak widac i z Maluchami da się aktywnie zyc
beata dobrze, ze dzis się juz lepiej czujesz co do połoznje to ja dosyc póxno się zapisywałam bo chyba cos ok 31 tc
Sarnaa i jak tam Zosienka? czujesz cos, zeby malutak chciała juz wyjsc? ja stosowałam kiedys masc majerankową i nawet lekka poprawa była, ale jak dla mnie najlepsze lekarstwo na katar to Otrivin - nie ten mocny dla dorosłych. Wystarczający jest ten dla dzieci
Kasiu czyli normalnie stres przedporodowy po prostu Cie dopada. To normalne ja mimo zaplanowwanej cesarki się stresowała, czy doczekamy, czy Xavier bedzie chciał jednak wczesniej wyskoczyc
Kasiu My tez we wniosek o KG nie wpisywalismy numeru podatkowego Xaviera. Dopiero niedawno dostalismy ten numer, a wniosek złożylismy bez
Mamax super, ze Mas zadowolony z imprezy
amarranta a to jeszcze troszkę czasu masz zanim pojawi się maleństwo....na lipec masz termin? czy zle licze :-p
Jola Mój Xavier od konca się wiercił strasznie w brzuchu
psioszka mnie na mdłosci pomagały banany i ciastka korzenne
Muniek ja tez południa Polski z Zawiercia - między Częstochową a Katowicami trzymam kciuki Kochana za zabieg i nie martw się za bardzo, będzie dobrze
Monika od lekarzw ywszlismy ze streydema dla niemowlaków i mascią robioną w aptece. Dzis po 4 dniach stosowania Xavier wygląda rewelacyjnie. Zmiany jeszcze na klatce lekkie są, ale to pikus wporównaniu z tym co było:-) We wtorek teraz mamy wizyte kontrolną to lekarz powie co i jak, bo mzoe się okazac, ze Małemu trzeba robic badania, czy to przez bakterie, czy pasozyty czy moze to alergia pokarmowa. Ale jestem bardzo zadowolona z lekarza, bo w koncu ktos ze spokojem nam Wszystko wytłumaczył i odpowiedział na wszystkie pytania A kiedy mama wyjezdza? i jak tam Vincent?
A My dzisiaj mamy dzien lenia, tzn. siedzimy w domu. Emek własnie jedną ręką trzyam grzechotkę Xavierowi, a drugą gra z Alsuiem w gre planszową...ot taki ten mój chłop Kochany a na mnie czeka prasowanie :-pbeata1313 lubi tę wiadomość