WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to dobrze z tym aktem, w sensie u mnie :) Mam nadzieje MonikaDM ze uda Ci się to wszystko pozałatwiać na czas.

Dziś przyszły nasze steuernummer, które załatwiałam mailowo:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkąd jestem w ciąży sama używam żelu do mycia babydream z rossmana i jest naprawdę fajny, a dla Małego chciałam niby lepszy z Hippa ale sama go najpierw uzyję czy mi pasuje ja nie to bedziemy wszyscy używać rossmanowskiego

relgi09kfo915nes.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, jak Ty jesteś taką fanką sportu i aerobiku to możesz mnie mobilizować jakoś jesienią ;) bo leń jestem.

Sarnaa, życzę Ci żeby się udało z polskimi położnymi na dyżurze :)

fajna ta strona Srokao :) nie znałam jej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:05

o1489vvjal2gnmht.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadalam z polozna o tym wywołaniu i ona mówi że jutro po południu jest polka na dyżurze i w niedzielę od rana, na wywołanie muszę się zgłosić rano więc teraz nie wiem czy lepiej jutro czy czekać i w niedzielę..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na zakupach i jestem zmeczona leglam na kanapie, doszly nowe objawy oprocz twardniejacego czesto brzucha i klucia mam bol w pachwinach.

Sarnaa kuzynka moja miala wywolywany porod bo dzidziusiowi tez sie nie spieszylo, dostala oksytocyne i po 4h urodzila, wiec nie bylo zle, ale z tym ile to trwa to naprawde jest roznie.

Co do kosmetykow ja mam krem taki z hippa i oliwke, do mycia taki zel z babydream w ogole czytalam o kosmetykach babydream i nie maja az tyle tego swinstwa chemicznego w porownaniu z niektorymi innymi. Kupilam tez sudocrem, bepanthen a jak cos bedzie jeszcze potrzebne to dokupimy:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola83 wrote:
    Ma1ta to poproszę o przepis :D

Jola siostra podeslala mi stronę z przepisem na zakwas
    http://przepisnachleb.pl/zakwas/zakwas-zytni/

jola83 lubi tę wiadomość

klz9rl68ev7azsow.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak was sobie czytam to znów chcę być w ciąży :)

6hsq6ci.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:59

MonikaDM, jola83 lubią tę wiadomość

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC hehe no to dzialaj w tym kierunku :p

Jola a Ty pieczesz chleb? Ja wlasnie zaczynam z tym przygode tyle ze u mnie jest problemowo bo my nie jemy maki pszennej ze wzgledu na alergie mojego chlopaka, wiec wszystko jest utrudnione i trzeba kombinowac... szukam dobrych przepisow na chleb bezglutenowy.

oar843r8kh12ukn4.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa:) oj nieeeeee, teraz warsztat mam zamknięty he he :P Mój mężuś piecze chlebki :)

eojjijj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wydaje mi sie Martaa, ze ty szybciej urodzisz niz ja :) u mnie zero jakichkolwiek objawów.

Mam tak skopane jedno żebro, ze śpię na siedząco bo inaczej oddychać nie moge. I wkurza mnie to, ze teraz to powinien być czas wlasnie takiego odpoczynku zbierania sił na porod i potem na opiekę nad mała a ja jestem w tm momencie wykończona. Kiepsko to zostało wymyślone, ale nic trzeba jakos przez to przebrnąć.

zem3zbmhb277dwos.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- No niestety, koncowka ciazy jest najgorsza. Najlepsze ze jak tylko sie urodzi to zaraz znikaja wszystkie nie mile dolegliwosci...Mnie to sie wierzyc nie chcialo ze bylam w ciazy i cos mnie tam bolalo i gniotlo. Juz niedlugo kochana ;-)

MRC- Hehe to tak jak ja, jeszcze jedno nie podchowane a juz o kolejnym mysle ...Przy starszaku tez tak mialam wiec to chyba tak hormony dzialaja. Taka potrzeba wicia gniazda ; -) Dobrze ze m juz nie chce bo bym chyba co rok rodzila ...

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wuem jak to wyglada, dzisiaj po poludniu jade na kontrole i albo mnie juz zostawia albo wracam do domu a jutro z samego rana zaczynamy wywolywanie, polega to na tym ze dostaje co godIne(Czy co dwie) tabletke i po tabletce ktg i czekanie( najpierw jest ich 8, jesli one nie zadzialaja to kolejna padtia) chociaz mam nadzieje ze przy jedna bedzie ok. Gadalam z mama i miala przyjechac dopiero jak ze szpitala wyjdziemy ale mowi ze nie usiedzi zwlaszcza ze sie poryczalam z yego wszystkiego i w pon rano bedzie heh.

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa czyli to juz zaraz :) Trzymam mocno kciuki zeby szybko ruszylo i zeby porod poszedl gladko i sprawnie !

Sarnaa lubi tę wiadomość

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, ja rownież bede trzymała mocno kciuki. Powodzenia :)

Sarnaa lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa, trzymam kciuki:* :)

Sarnaa lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba kolejny objaw zblizającego sie porodu: piersi mnie zaczęly lekko bolec i sa ciut nabrzmiałe, dziewczyny czy Wy tuż przed porodem tez tak mialyscie?
    MRC cos sie dlugo nie odzywalas, co u Ciebie?
    Sarnaa daj znak jak cos... Jestesmy z Tobą
    Martaa chcialabym spróbować robić chleb, bo tu w De dość drogi a mi zachcialo takiego swieżego swojskiego:-) z maslem i żoltym serem lub miodem

Sarnaa lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! :) bede starac sie dawac znac na bierzaco.

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Polsce tez piekłam sama chleb, ale nie na zakwasie tylko na drożdżach ale i tak był pyszny wiec moze jak ogarnę sie troszkę z maleństwem to powrócę do tego zwyczaju.

Jola, nie chce nic przesądzać, ale moja koleżanka w dzien porodu napisała mi ze chyba nadszedł czas, bo czuje ze ma w piersiach mleko i takie nabrzmiałe jej sie zrobiły a wieczorem dostała skurczy i odeszły jej wody wiec duże sa szanse ze twoj czas nadchodzi :)

jola83 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• Muniek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna powodzenia,oby wszystko poszło szybciutko i sprawnie. Trzymam kciuki,trzymaj się dzielnie :-)
    A ty Jola już też tuż tuż :-) może akurat będziemy mieć na forum od razu dwójkę dzieciaczków.
    Miłego weekendu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:33

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, pora na kolejne dzieciaczki ;-)

Sarna- trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:46

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ