WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta to poproszę o przepis :D

Też mam te klucia w kroczu, i napinanie /stawianie się brzucha... czyli już blisko :) Hurraaa!!!

relgi09kfo915nes.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka, to faktycznie szkoda twojego maleństwa. Bidulek z niego, ze takie dziadostwo sie czepiło. Przecież jak dorośli maja problemy skórne to nie moga wytrzymać a co mowić taki mały bobo :/

A co do muffinek, maz sie zajada i mówi, ze sa przepyszne hehe wiec jutro robię partie kolejna i idziemy w gości ;) teraz ustawie mniejsza temperaturę na moim piekarniku bo tamte zaczęły szybko przy brzegach sie przypalac.

Dzis na obiad robię naleśniki ze szpinakiem..wiec mam troche smażenia ale tak jakos mnie naszło.

Martaaa, noc tez średnio udana. Nawet położyłam sie na godzinkę jakiś czas temu bo byłam w kiepskiej formie. Powiem ci ze juz mogłoby sie zacząć, ale ja to w ogóle żadnych oznak nie mam, ze coś sie zbliża.

Monika, to do chrztu ogolnie trzeba wyciągnąć akty chrztu rodzicow, tak? Kurde szkoda ze tego ńie załatwiłam wczesniej. Moze napisze do mojej parafii zeby mi wydali odpis. Bede miała z głowy.

Sarna, trzymaj sie mocno i oby ta twoja Zosia taka uparta w życiu nie była ;) cwaniara mała, musi jej być naprawdę u Coebie dobrze. Zobaczymy czy moja bedzie sie tak na swiat pchała :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, to mam nadzieje ze faktycznie to tuż tuż :) obyś długo nie czekała :)

A co dół leżaczka ja mam z fisher prica, ale bede go używała wlasnie tak w okolicy 3 miesiąca. Tak mi lekarz doradził i wiem, ze co człowiek to opinia, ale mysle ze przez 3 miesiące obejdę sie bez niego.

zem3zbmhb277dwos.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Lena do krwi to jeszcze się nie odparzyła tylko właśnie po tych kwaśnych kupach ma czasem tak bardzo zaognione, mimo że przebieram od razu jak wyniucham :-) , i wtedy też nie używali chusteczek tylko wodę i waciki

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuch z tej Zosi, zadomowiła się w brzuchu :-)
    Agitka współczuję tych problemów skórnych :-( , oby Xavier szybko z tego wyrósł

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z polozna roznawialam i dzisiaj ma nocke takze Zoska pakuj sue bo matka chce dzis rodzic! :P jutro moze jej kolezanka polka bedIe miec dyzur fajbie by bylo :)

jola83, MonikaDM, amarranta lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia wychodz! :-)

Sarnaa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ktore rodziły, tu zawsze wenflon jest zakładany ? Przy cc na pewno a przy naturalńym?

zem3zbmhb277dwos.png

• Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola juz napisalam siostrze aby napisala mi ten przepis.
    Widze ze nie tylko ja dzis w nocy kiepsko spalam. Od 3 dni mam lekkie bole w krzyzu jak na okres ale wczoraj to juz porzadniej bolala i lekkie klocie w dole. Moze cos sie ruszy.
    dzis chate wysprzatalam i nawet wszystkie okna pomylam bo takie jakies od deszczu slady byly a pozniej moze czssu nie bedzie.
    ostatnio tez mowilam mężowi ze lezaczek nam brakuje ale jak piszecie ze 2-3 miesiac to juz z mala pojedziemy kupic go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:43

klz9rl68ev7azsow.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka- Tak ja smarowalam malego ciagle. Tylko twarzy nie smarowalam ( na szczescie tam nie musialam) bo lekarz mowil ze nie wolno. Jak byla poprawa i skora zagojona to smarowalam tylko tlustym kremem a od tego kortyzonu robilam przerwy ale jak cos tylko wychodzilo to znowu nim smarowalam. I to dwa razy dziennie...Do tej pory tak robie, ze jak skora lepsza to tylko tlustym a jak brzydka to kortyzon i tlusty. U nas problem jest ze moj maly strasznie sie drapie, nawet jak skora ladnie wyglada to ona go chyba swedzi bo jak tylko jest rozebrany to zaraz ja drapie. Przez to do tej pory nakladam mu do spania pajace zeby nie mial dostepu i mozliwosci podrapania sie. Bo z takich zadrapan moze szybko sie zrobic stan zapalny skory. Ech ciezko z tym zyc a niestety na to nie ma zadnego lekarstwa :-(

No niestety moj Julek jak nie spi to nic tylko by na rekach chcial byc noszony. A wiadomo ze ciezki sie klocek robi, no i nie chce go do tego przyzwyczajac wiec ja sie wspomagam jak moge. No i tak na moment do fotelika odkladam, potem na matke edukacyjna, do kolyski...Chociaz na te 10-15 minut ;-)

Monika- O kurcze ale nie fart z tym aktem chrztu...Nie katoliczka,,czyli co? Podatku na kosciol nie placilas?

Sarna- o kurcze to ty jeszcze nie urodzilas? Ale uparta corcia...Ojej wywolywanego porodu to ci wspolczuje...

Kasia- To zalezy od porodu. Przy pierwszym mialam zakladany a teraz przy Julianie nic nie mialam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:57

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie-jak wyglada wywołanie porodu? Na czym polega?

Ma1ta- dzis połozna mi wpisała, ze też jestem w 39t1d ciązy. Kiedy miałas miesiączkę? Ja pierwszy dzień ostatniej miałam 29.04 a termin porodu mam 29.01

relgi09kfo915nes.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja mialam 24 kwietnia przy cyklu 32 dniowym a termin mam z usg na 3 lutego a z wyliczen byl na moja 30 czyli 1lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:44

klz9rl68ev7azsow.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mowil ze najierw chyba jakas tabletke dostane no a pozniej chyba oxy.. sama nie wiem dokladnie..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie znacie juz ta stronke, ale jak nie to polecam-bardzo fajne recenzje kosmetyków dla dzieci i nie tylko:

http://www.srokao.pl/

zem3zbmhb277dwos.png

• jola83 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta wrote:
    Jola ja mialam 24 kwietnia przy cyklu 32 dniowym a termin mam z usg na 3 lutego a z wyliczen byl na moja 30 czyli 1lutego

Ej to jak to jest.. ja miałam mniej więcej cykl 27-29 dniowy, czy nie powinnam mieć później od Ciebie terminu?

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja wcześniej zaciążyłam :)

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia83 wrote:
    Pewnie znacie juz ta stronke, ale jak nie to polecam-bardzo fajne recenzje kosmetyków dla dzieci i nie tylko:

http://www.srokao.pl/
    Kasia nie znałam wcześniej ...
    super stronka!

relgi09kfo915nes.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie, ze ci sie podoba. Ja dzis zrobilam analize moich kosmetykow i przynajmniej wiem, ze mam kijową oliwkę dla małej więc jak coś bedę musiala dokupic inna. Baby dream z Rossmana ma bardzo dobre wg tej autorki kosmetyki i Hipp jest niczego sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:50

zem3zbmhb277dwos.png

• Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola83 wrote:
    Może ja wcześniej zaciążyłam :)

hehe moze i tak.zobaczymy jak to nam wyjdzie z tymi terminami.

dziewczyny cos ostatnio pialyscie o tych nakladkach na piersi. teraz akurat pisz z jedna niemka i mnie pytałam czy mam juz i pomyslalam ze moze wam linka wrzuce do nich

https://www.babyzeiten.de/Stillen/Stillhilfen/Medela-Contact-Brusthuetchen-1-Paar-Groesse-M.html?gclid=CIKwr9rWqsMCFSbHtAodYkMAnw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:57

klz9rl68ev7azsow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia akt chrztu nie jest normalnie potrzebny. Tylko u mnie wyszly jakies ceregiele bo przy meldowaniu sie w DE nie zaznaczyli mu wyznania i dzis wyszlo jakbym byla bezwyznaniowa.

Mamax jeszcze nie zdazylam pracowac w DE wiec podatku zadnego na kosciol nie odprowadzilam. Pewnie jakbym pracowala to bym sie zorientowala ze cos jest nie tak ze ten podatek mu nie schodzi.

Ja lubie ten blog Sroki. Wlasnie u niej duzo o dzieciecych kosmetykach v wyczytalsm i nie tylko dzieciecych.

Wlasnie mezul wykonuje zniemawidzona przez siebie czynnosc czyli odkurzanie a Maly spi :)

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ