Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Agitka, to faktycznie szkoda twojego maleństwa. Bidulek z niego, ze takie dziadostwo sie czepiło. Przecież jak dorośli maja problemy skórne to nie moga wytrzymać a co mowić taki mały bobo
A co do muffinek, maz sie zajada i mówi, ze sa przepyszne hehe wiec jutro robię partie kolejna i idziemy w gościteraz ustawie mniejsza temperaturę na moim piekarniku bo tamte zaczęły szybko przy brzegach sie przypalac.
Dzis na obiad robię naleśniki ze szpinakiem..wiec mam troche smażenia ale tak jakos mnie naszło.
Martaaa, noc tez średnio udana. Nawet położyłam sie na godzinkę jakiś czas temu bo byłam w kiepskiej formie. Powiem ci ze juz mogłoby sie zacząć, ale ja to w ogóle żadnych oznak nie mam, ze coś sie zbliża.
Monika, to do chrztu ogolnie trzeba wyciągnąć akty chrztu rodzicow, tak? Kurde szkoda ze tego ńie załatwiłam wczesniej. Moze napisze do mojej parafii zeby mi wydali odpis. Bede miała z głowy.
Sarna, trzymaj sie mocno i oby ta twoja Zosia taka uparta w życiu nie byłacwaniara mała, musi jej być naprawdę u Coebie dobrze. Zobaczymy czy moja bedzie sie tak na swiat pchała
-
Jola, to mam nadzieje ze faktycznie to tuż tuż
obyś długo nie czekała
A co dół leżaczka ja mam z fisher prica, ale bede go używała wlasnie tak w okolicy 3 miesiąca. Tak mi lekarz doradził i wiem, ze co człowiek to opinia, ale mysle ze przez 3 miesiące obejdę sie bez niego. -
Dziewczyny te ktore rodziły, tu zawsze wenflon jest zakładany ? Przy cc na pewno a przy naturalńym?
-
Jola juz napisalam siostrze aby napisala mi ten przepis.
Widze ze nie tylko ja dzis w nocy kiepsko spalam. Od 3 dni mam lekkie bole w krzyzu jak na okres ale wczoraj to juz porzadniej bolala i lekkie klocie w dole. Moze cos sie ruszy.
dzis chate wysprzatalam i nawet wszystkie okna pomylam bo takie jakies od deszczu slady byly a pozniej moze czssu nie bedzie.
ostatnio tez mowilam mężowi ze lezaczek nam brakuje ale jak piszecie ze 2-3 miesiac to juz z mala pojedziemy kupic go.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:43
-
Agitka- Tak ja smarowalam malego ciagle. Tylko twarzy nie smarowalam ( na szczescie tam nie musialam) bo lekarz mowil ze nie wolno. Jak byla poprawa i skora zagojona to smarowalam tylko tlustym kremem a od tego kortyzonu robilam przerwy ale jak cos tylko wychodzilo to znowu nim smarowalam. I to dwa razy dziennie...Do tej pory tak robie, ze jak skora lepsza to tylko tlustym a jak brzydka to kortyzon i tlusty. U nas problem jest ze moj maly strasznie sie drapie, nawet jak skora ladnie wyglada to ona go chyba swedzi bo jak tylko jest rozebrany to zaraz ja drapie. Przez to do tej pory nakladam mu do spania pajace zeby nie mial dostepu i mozliwosci podrapania sie. Bo z takich zadrapan moze szybko sie zrobic stan zapalny skory. Ech ciezko z tym zyc a niestety na to nie ma zadnego lekarstwa
No niestety moj Julek jak nie spi to nic tylko by na rekach chcial byc noszony. A wiadomo ze ciezki sie klocek robi, no i nie chce go do tego przyzwyczajac wiec ja sie wspomagam jak moge. No i tak na moment do fotelika odkladam, potem na matke edukacyjna, do kolyski...Chociaz na te 10-15 minut
Monika- O kurcze ale nie fart z tym aktem chrztu...Nie katoliczka,,czyli co? Podatku na kosciol nie placilas?
Sarna- o kurcze to ty jeszcze nie urodzilas? Ale uparta corcia...Ojej wywolywanego porodu to ci wspolczuje...
Kasia- To zalezy od porodu. Przy pierwszym mialam zakladany a teraz przy Julianie nic nie mialamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:57
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Pewnie znacie juz ta stronke, ale jak nie to polecam-bardzo fajne recenzje kosmetyków dla dzieci i nie tylko:
http://www.srokao.pl/
-
Ma1ta wrote:Jola ja mialam 24 kwietnia przy cyklu 32 dniowym a termin mam z usg na 3 lutego a z wyliczen byl na moja 30 czyli 1lutego
Ej to jak to jest.. ja miałam mniej więcej cykl 27-29 dniowy, czy nie powinnam mieć później od Ciebie terminu? -
O to fajnie, ze ci sie podoba. Ja dzis zrobilam analize moich kosmetykow i przynajmniej wiem, ze mam kijową oliwkę dla małej więc jak coś bedę musiala dokupic inna. Baby dream z Rossmana ma bardzo dobre wg tej autorki kosmetyki i Hipp jest niczego sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:50
-
jola83 wrote:Może ja wcześniej zaciążyłam
hehe moze i tak.zobaczymy jak to nam wyjdzie z tymi terminami.
dziewczyny cos ostatnio pialyscie o tych nakladkach na piersi. teraz akurat pisz z jedna niemka i mnie pytałam czy mam juz i pomyslalam ze moze wam linka wrzuce do nich
https://www.babyzeiten.de/Stillen/Stillhilfen/Medela-Contact-Brusthuetchen-1-Paar-Groesse-M.html?gclid=CIKwr9rWqsMCFSbHtAodYkMAnwWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:57
-
nick nieaktualnyKasia akt chrztu nie jest normalnie potrzebny. Tylko u mnie wyszly jakies ceregiele bo przy meldowaniu sie w DE nie zaznaczyli mu wyznania i dzis wyszlo jakbym byla bezwyznaniowa.
Mamax jeszcze nie zdazylam pracowac w DE wiec podatku zadnego na kosciol nie odprowadzilam. Pewnie jakbym pracowala to bym sie zorientowala ze cos jest nie tak ze ten podatek mu nie schodzi.
Ja lubie ten blog Sroki. Wlasnie u niej duzo o dzieciecych kosmetykach v wyczytalsm i nie tylko dzieciecych.
Wlasnie mezul wykonuje zniemawidzona przez siebie czynnosc czyli odkurzanie a Maly spi