Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarnaa noo niech mala wychodzi bo sie mleko marnuje. Najgorsza taka koncowka i czekanie na godzine 0
Jola u Ciebie tez juz blisko, trzymam za Was obie kciuki.
Jak czytam Wasze objawy doszukuje sie takich u siebie... u mnie nie ma mleka hehe.
Moze urodzicie w tym samym dniu?
Kasia ciesz sie ze chociaz na siedzaco spisz, ja dzis po 3 jeszcze nie spalam.
A kiedy mialas ostatnio miesiaczke i ile trwa cykl u Ciebie?
U mnie 5 maja a cykl 30-31 dni.
A termin mamy ten sam wiec musialas miec podobnie:) -
Martaa, pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 9luty a cykl trwał tak 29dni-plus miny jeden dzien. Kurde Martaa musimy sie wysypiać jakos, bo potem dzieciaczki nam nie dadzą hmm tylko jeszcze nie mam pomysłu jak to zrobić
Moje piersi moze lekko obolałe, ale nabrzmiałe nie sa. Poza tym do terminu 20dni wiec jeszcze troche musze chyba poczekać.
Byłam z mezem na spacerze godzinnym i chyba zima nadchodzi bo lekko prószy śnieg i zimno jak diabli
-
nick nieaktualnyJa nie möge powiedziec jakie byly moje piersi przed porodem bo cc byla zaplanowana wczesniej. Ale Jola mam nadzieje ze torba spakowana
Na naszym Forum juz kilka razy rodzily sie dzieciaczki z kilkudniowa roznica wieku wiec moze teraz Sarna i Jola urodzicie podobnie
A my dzis kupilismy ta mate edukacyjna polecana przez AnnakiTiny Love Kick&Play. Wyczailam wczoraj przypadkiem ogloszenie u Nas w miescie i dzis maz pojechal odebrac. Zaplacilismy 18€ a nowe zaczynaja sie od ponad 50. Wyglada Jak nowa...podobno dziecku sie nie podobalo i wyjeli ja kilka razy. Zadowolona jestem
annaki lubi tę wiadomość
-
jola83 wiem....nie odzywałam się już od dawna
ale jak siedzę na necie to jest masa innych rzeczy he he. u mnie wszystko w porządku. Maluch rośnie szybko. Już cały worek ubranek mam wyniesiony do piwnicy. jest zdrowy. Waży 6300...kawał klocka he he. Od 3-go miesiąca dzieci są super...uśmieszki, gruchanie, gaworzenie...można słuchać tego bez końca. Mi teraz strasznie włosy wypadają
ale to normalne.
Sarnaa jeśli leci ci sporo mleka to możesz sobie zamrozić żeby sie nie zmarnowało.
Acha mnie piersi nie bolały przed porodem ale ja urodziłam w niepełnym 37 tygodniu to może nie zdążyły
-
A wiec my juz po kontroli wszystko ok, skurcze juz jakies sie rysuja, polozna mowi ze dobrze ze juz jakies sa , kilka vylo takich naprawde mocbych, zalecenia na dzis: spacer, ciepla kapiel i uwaga:SEEEEEX:D. zapewnila mohego zeby sie nie bal i ze moze to bardzo pomoc i sam w drodze powrotbej stwierdzil ze pomoze
luhuuuu !
a jutro przed 8 melduhemy sie w szpitalu i o 8 zaczynamy brac tabletki.
-
Monika to bardzo tanio udalo Ci sie kupic mate:) super:) a ja kupilam taka z fisher price gdzie sa zwierzatka, ona tez ma dobre opinie i najlepsze ze tez ponad 50€ normalnie kosztuje a my dalismy tylko 20€ bo bylo opakowanie rozerwane:)
Sarnaa czyli jutro juz bedziesz tulic Zosie mam nadzieje ze szybko Ci pojdzie, a Twojego nie oszczedzaj dzis!
Zrobilam krokiety i padam, plecy bola.Sarnaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monika wlasnie chciałam spytac co jesz na codzien? Bo ja sie czuje jakbym noc nie mogla jesc, nawet dzis obiadu nie jadłam...tego nie mozna, tamtego tez..moj posilek na codzien to rano bułki, pozniej owsianka, banan, jablka, jakia jogurt. Jem tak malo ze niedlugo trzeba bedIe będzie mnie szukac. A glownych posilkow w ogole nie jem bo nie mam co ;P Wczoraj zrobilam zapiekanke z miesen mielonym to zjadlam malo bo zastanawialam sie czy mielone nie zaszkodzi...
I jeszcse jedno pytanie, Twoj synio pije z tej butelki NUK First Choice, smoczek gr. 1 ? Ja dzis kupilam jedna butelke by miec, bo te z Aventa Naturnah smoczki sa za duze i ona nie chce tego złapać w ogole...
Zagladam mniej bo mala zrobila sie jakas aktywniejsza, bardzo dlugo nie śpi, od wczoraj znowu problemy z brzuszkiem. Przed kazdym karmieniem dawalam Espumisan i na poczatku jakby pomagala, za kazdym razem sie odbijalo i kupa byla, ale wczoraj wieczorem juz nie podzialalo i spac nie chciala. Poszlismy spac jak zasnela czyli o 4 rano by o 6 juz wstac
Dzis tez obecnie nie spi juz chyba z 4h a nakarmiona, przewinieta. Albo lezy i sie patrzy albo placze i tak na zmianę, totalnie od wczoraj glowa mi pęka...
chcialam tez zapytac, moze Mamax czy u Ciebie najmlodszy synio tez juz jest dluzej aktywny w dzien w sensie tez nie spi po 3-4 h? Tak sie po prostu zastanawiam czy nie zaczynają sie juz dluzsze przerwy miedzy spaniem bo od 2 dni tak mamy. Wczesniej byla pobudka, przewijanie, karmienie, przytulasy i za jakis niedlugi czas szla spac a teraz jakby jej sie w ogole spac nie chcialo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:17