WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee no ja jem prawie wszystko. Tylko tych wzdymajacych rzeczy nie jem i ostrych. Na fast Food sie nie skusze choc zjadlam ostatnio kawalek mrożonej pizzy serowej i nawet pomidor sprobowalam. A dzis i kawalek czekolady.
    Butle mam wlasnie ze z NUK first choice od 0-6 miesiecy, mam 2 rodzaje smoczkow bo S do mojego mleka i herbatki czy wody i M do Humany. Ja mam jedna butle z Avent taka darmowa dostalam i Maly nie chce jej za bardzo.
    I Vincent ze ma juz dlugie okresy aktywnosci. Nawer wlasnie po 3 godziny, albo Jak ostatnio 3 godz.aktywnosci, pol godz.snu u znowu tak te 2 godziny - wczoraj tak mial ale za to w nocy spal raz 6 godzin a pozniej ponad 4. Dzis spal duzo w dzien wiec podejrzewam ze w nicy nie bedzie tak rozowo Jak wczoraj.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kurcze mnie mdli strasznie bo po wizycie u znajomych meza poszliśmy na obiad to tajskiej i to był błąd :/ to jednak juz nie dla mnie, przynajmniej w ciazy. Żołądkowe rewolucje mi sie zrobiły :( A znajomi fajni, troche nas zagrali ale no niektórzy tak maja :)

Maz mi powiedział ze kształt brzuszka mi sie zmienił, ze do przodu sie wysunął bardzo hmm zastanawiam sie czemu tak sie stało.nie opada tylko bardziej sterczy :)

Agattee, moze zacznij jesc po prostu w miarę wszystko, w sensie wprowadzaj sobie nowe rzeczy, bo nie mozesz tak nic nie jesc. Chociaż jakies kremy lub zupy gotuj zeby jesc ciepły posiłek. To raczej małej nie zaszkodzi.

Obejrzeliśmy z mezem "Still Alice" strasznie smutny film, ale bardzo lubie aktorkę ktora w nim gra-Julianne Moore.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ja te butle mam tylko duże. Malych nie kupowałam. Vincent teraz zjada 100 ml mleka a te male maja pojemność chyba 125 ml wiec raczej niedługo by nam posluzyly.
    A na wode i herbatke robi takie miny ze ja się ostatnio prawie posikalam ze śmiechu. I chyba więcej wyplul niż się napił .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecicie jakiś dobry kryminal. Cos z zagadka nad czym trzeba ciut pomyśleć... Jakiś czas temu oglądałam "dziewczynę z tatuażem" i podobalo mi się bo ja lubię troche mozg wytężyć i jak jest taki motyw zagadkowy. Ale skorzystam tez z propozycji typowo dla odmóżdżenia i jakas "glupkowata" komedia tez nie pogardzę. Dzis oglądaliśmy "22 jump street" usmialam sie nawet. A ostatnio "Lucy" ze Scarlet Johanson...sredni film.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:44

• agattee Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, moze Incepcja czy jakos tak? Ja do dzis nie wiem o co w tym filmie chodzi :D

my aktualnie ogladamy Hobbit: Bitwa pięciu armii. Moj lubi fantastykę i sci-fiction :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika polecam "Zaginiona dziewczyna" z 2014r na podstawie ksiazki:-)

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super francuzka komedia " Za jakie grzechy dobry Boże":-)

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podobal mi sie jeszcze film "Begin again"- z Keira N. Taki pozytywny

relgi09kfo915nes.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Monika to Ci się udało z tą matą :-) , super! Lena dalej się na niej bawi z tym że sciagnelam juz pałąki bo ją ograniczały :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee musisz jesc normalne posilki bo mleka nie bedzie, a z Ciebie nic nie zostanie. Takze wprowadzaj powoli nowosci :)

A ja polecam film "Nietykalni" :)

Monika a ta herbatke kiedy podajesz synkowi? Chetnie ja pije?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- No niestety musisz sie pogodzic z tym ze dziecie bedzie coraz bardziej aktywne i ńie bedzie juz tylko spalo ;-) Moj smyk to ma z tym roznie. Raz w dzien spi po 3-4 godziny a innym razem ma tylko krotkie drzemki 5-20 minutowe. A tak to bardzo aktywny jest I nic tylko by chcial zeby go nosic. A jak usypiam go to zamiast do spania sie brac to mi grucha i sie usmiecha. Na matce potrafi z dobra godzinke sie bawic a to duzo na takiego malucha. Staram sie go jakos uregulowac ale nie bardzo nam to jeszcze wychodzi. Kilka razy wyszlam z nim na spacer w celu uspienia go bo w domu za nic nie mogl usnac chociaz bylo widac ze zmeczony. Dwa razy polozylam sie z nim do lozka i to tez pomoglo i usnol na dluzej. Natomiast nadal nie wiem czy jak usypia to na 5- mnut czy 3 godziny...Mam jednak nadzieje ze wkrotce zlapiemy juz jakis rytm dnia to bedzie juz latwiej cos zaplanowac...

Ja uzywam butelek Avent tych malych ze zwyklymi smoczkami. Pozniej jak przejde na duze to te bede uzywac do herbatki wiec naoewno wykorzystam je na dluzej...

Monika- Super ze tak tanio dorwalas matke :-) Podziwiam ze masz czas na ogladanie filmow Ja od kiedy Julianek jest nie mam do tego ani czasu, ani glowy i pewnie bedzie tak jeszcze przez pare miesiecy...No no Vincent to maly glmodorek, co ile karmisz? Nie ulewa mu sie?

Kasia- Hm moze malenstwo zmienilo pozycje i dlatego brzusio sie zmienil....

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna trzymam mocno kciuki za szybki poród :-)

Mamax dziękuję za odpowiedz w sprawie sterydu. Zapytam jutro lekarza jak to z tym smarowaniem jest własnie. Czy mozna dłuzej czy nie....

Agatte Kochana jesli Mała nie jest uczuleniowcem to mozesz jesc wszystko własciwie oprócz wzdymających, no i odpusciłabym sobie cytrusy na razie. A tak pozatym to jedz spokojnie, bo nie bedziesz miała sił. Powoli musisz patrzec co Malutkiej szkodzi. ja teraz coraz więcej wprowadzam nowych rzeczy. Nawet fasolkę szparagową jem i małemu nic nie jest ;-) a co do aktywnosci, to Mój tez pierwsze 2 tygodnie bardzo ładnie spał, a później to potrafił bardzo długo czuwac. A teraz to własciwie ma kilka drzemek w ciągu dnia tak po około 30 minut (jedną dłuższą na spacerze) a tak poza tym to lezy na macie i gada jak najęty, albo w lezaczku troszkę, albo chce żeby z Nim gadac i Go zabawiac :-D
    Moj emek tez lubi takie filmy jak Twój ;-) a ja lubię akcję i komedię ;-) chociaż dobrym sci - fiction tez nie pogardze ;-)

Monika ja nigdy nie chodziłam na zumbę, ale bardzo bym chciała więc mozemy poszukac gdzies u Nas i się zapisac za jakis czas :-D kryminału niestety nie polecę, ale ostatnio oglądałam Igrzyska smierci III i czekam teraz na trzecią czesc Uprowadzonej :-) Ale Ci się super trafiło z tą matą ;-) My mamy taka "oceaniczną" w Pl k,upowana i teraz Xavierek bardzo chętnie na niej lezy ;-) bo wczesniej to się trochę bał i nie chciał....

Maarta widziałam Nietykalnych....bardzo fajny film :-)

Mój Smyk jak juz musi to pije z butli aventowej własnie bardzo chetnie. Ale ogólnie ma problem trocho bo nie bardzo wie jak ciągnąc :-p. niestety póki co ani wody ani herbatki nie pija, bo nie chce, ale musze powoli zacząc Go uczyc, bo za 2 tygodnie chciałabym zaczac wprowadzac powoli nowe pokarmy ;-)

A jakie macie plany na dzis? My mamy gosci po południu więc zapowiada się miła niedziela, a tak w ogóle to za oknem snieg lezy :-D

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze szpitala :) poki co jestesmy po 2 tabletce rozwarcie na conajmniej 1 cm ale to dobze bo ostatnio jeszcze byla kompletnie zamknieta :) skurcze ladne sie rysuja wiec jesfem dobtej mysli, tylko glowka wysoko jeszcze.. no i znow mi podali jej wage ok 4 kg... ale wczoraj btla tu tez kolezanka na kontroli i podali jej 3700 a kilka dni temu jej lekarz mowil 3200 .. zobaczymy

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa a musisz lezec? Jestes podlaczona czy tabletki dostajesz normalnie? A powiedz czy w szpitalu robia jeszcze usg w celu zmierzenia dziecka? Bo j nadal nie wiem, ile moj wazy..

relgi09kfo915nes.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed tabletka i po tabletce jestem po pol godziny podlaczona a tak to moge chodzic wrecz wskazane :) zrobila mi usg lekarka bo miala chwile ale tak jak mowie no chyba tfoche za duzo wyszlo.. tak sie pocieszam.. akurat jakis dzidzius sie urodzil :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy przyjeciu pytaja kiedy bylo ostatnie usg i jak cos to robia

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna trzymam kciuki !!!!! :)

Sarnaa lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee - dziewczyny maja racje...musisz jesc bo znikniesz, a moze przez mało jedzenia albo jedzenie tego samego pokarm masz ciut lichy i mała sie nie najada stad płacze... Spróbuj powoli tak co 3-4 dni dodac cos nowego i w razie czego bedziesz miec czas na zaobserwowanie czy małej cos jest.
    Ja np. wczoraj zjadłam 3 kosteczki czekolady i kawałek ciasta czekoladowego i nie wiem czy to było przyczyna ale w nocy był ból brzuszka u Vincenta i nie spalismy prawie 3 godziny, za o jak usnał o 4:00 to znowu spal do 10:00 no a my razem z nim i wstałam z tak twardymi i bolacymi cyckami ze myslałam ze oszaleje...ja głupia zamiast sciagnac w nocy to poszłam spac.

Co do filmów..."Incepcje" widziałam kilka razy, uwielbiam ten film, "Nietykalnych" tez widziałam, fajny film. "Hobbita" widzielismy pierwsza czesc i wynudzilismy sie straszanie, wiec kazdemu cos innego.

Marta na razie 2 razy próbowalismy podac herbatke i raz wode. próby bbyły i przed jedzenie i po. teraz bedziey chcieli czasem podawac wode po jedzeniu, dla przepłukania dziąsełek - taka rada od Agitki, i wydaje mi sie bardzo sensowna :)

Mamax - jak juz mały usnie to korzystamy i ogladamy cos. Choc wczoraj końcówke filmu juz w ratach ogladałam :) Wdzisz jak to jest...ze wszystkim kazda ma inne doswiadzenia, Tobie sie przydadza małe butelki a ja uwazam je za zbedny wdatek, dlatego kazda musi sie sama przekonac...
    Normalnie maly zjada te 100 ml i mu się nie ulewa, ale dzis rano po tej nocy z brzuszkiem, kilka razy wlasnie ulał a zjadł niej bo 80ml, może też dlatego, ze w nocy zjadł więcej bo 120.

Wiec dziewczyny jak jestescie przed kupnem butli to kupcie po jednej takiej i takiej. Ja np. tez jestem strasznie zadowolona ze szklanych. Ta mała która mam - ona jest plastikowa i uzyłam jej kilka razy i po myciu juz zauwazyłam ryski od srodka, nie mowie ze to cos złego ale mnie drazni, a szklane jak nowki cały czas. Dzis jedna zaliczyła lądowanie i juz myslałam ze po butli ale nic jej nie jest :)

Agitka - Zumba jest super :) Dla mnie przynajmniej. "Igrzyska..." też widzieliśmy ale 2 część. A "uprowadzoną" też strasznie lubię i tez czekam na trójkę...ja mam słabośc do Liama Neesona ;)

Sarna czyli po 2 tabletkach małej jeszcze nic nie rusza...A to Ci uparciuszka jedna :)

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna oj faktycznie Zosienka zasiedziała się w brzuszku :-)

Monika biedny Vincent :-( moze po tej czekoladzie GO brzuszke bolał biedaczka....
    My mamy własnie 2 małe butle i 3 duze, bo te małe to tylko na picie wody własnie, a większe będą pózniej na MM :-) na Alekino jest juz 3 częsc igrzyszk więc jak macie chęc to sobie obejrzyjcie :-) a Uprowadzona jest tez, ale wersja angielska, a jednak wolałabym chociaż z napisami, zeby dokładnie zrozumiec akcję :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa trzymam kciuki zeby szybko rozwarcie szlo i malutka zaraz byla z Toba.

Ja tez mam tylko dwie butelki jedna z aventu mala 125ml i jedna wieksza szklana z nuka, jak cos dokupimy:)

Monika dobry pomysl z herbatka i woda taz zastosuje:)

Sarnaa lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ