Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia i Marta ja latam kilka razy dziennie po schodach bo na gorze mieszkamy. mieszkanie ogarniam 3 razy w tygodniu troche przez sierść psa nie mowiac ze wszystkie okna nawet pomylam i nic.. mala siedzi uparta nie spieszy sie jej.. a ja bym juz chciala miec to wszystko za soba i mala kolo siebie.
Moj suwaczek ma jakies przeklamanie bo 39 tydz zaczynam we wtorek niby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 22:22
-
Uf kolejne przyjecie juz czwarte urodzinowe Maximilianka za nami. Pokoj synka wygladal jak po tornadzie ale najwazniejsze ze mali goscie dobrze sie bawili. Ci duzi zreszta tez
Jutro bedzie jszcze ostatnia partia gosci i do lutego konczymy z urodzinowymi przyjeciami...
Agitka- No jestem ciekawa co tez ci ten twoj lekaz powie. Bo wiesz co lekarz to pewnie inna gadkaMy wtedy jak te plamy wyszly po raz pierwszy i nie moglismy ich wytepic bylismy z synkiem ( Maximilianek mial 3 miesiace) w takiej kilinice specjalizujacej sie ta choroba i to tam dostalam te instrukcje jak i ile razy smarowac i ogolnie dbac o malego
Wiesz tam nam mowili ze sa rodzice ktorzy pomimo zalecen lekarzy nie smaruja swoich dzieci bo im sie nie chce i tym dzieciom przez to robia sie takie rany ze niestety ale juz bllzny zostaja. Zal takch dzieciaczkow : -(
Sarna- Matko ale ty sie biedna wymeczysz, mam nadzieje ze juz masz coreczke po tej stronie brzuszka
O kurcze to ja to jestem koleicjonerka przy was, bo ja jz mam 6 malych butelek i dwie duze. Te duze butelki jeszcze nie uzywamy wiec napewno z czasem dokupie ich wiecej
Psioczka- Oj to rzeczywiscie nerwowa niedziela. Ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko w porzadku. Uwazaj na siebie i tak nie dzwigaj
Oj ja tez ryczalam jak mi dali synka, juz drugi raz zreszta... Strasznie wzruszyl mnie tez widok jak maz po raz pierwszy dostal malego na rece, zalowalam ze nie moge im zrobic zdjecia ale tego widoku "ich razem" nigdy nie zapomne. To sa najpiekniejsze momenty w zyciu...
Dziewczyny moze zrobimy sobie taka liste od najsztarszego dzieciaczka do najmlodszej ciazy? O cos takiego..
MRC- synek ?
Agitka- synek Xavier ur.?
Annaki- coreczka ur. ?
Mamax- synek Julian ur. 30.11.2014
Agattee- coreczka Amelia ur. 02.01.2015
Monika- synek Vincent ur. 05.01.2015
Sarna- coreczka Zosia ur. ?
Jola- ?
Ma1ta- coreczka ?
Kasia- coreczka Gabrysia termin na 13.02.2015
Marta- Synek ?
Psioszka- ?
Napewno sporo omnelam i nie wszystkch wpisalam, sorki ale nie pamietam lub tez nie wiem kto ma co miec i kiedy,.. Nowych dziewczyn ciagle przybywa i to jest fajne ale metlk sie robi. Taka lista by pomgla lepiej sie poznac...Wpisujcie sie dziewczyny. Uzupelniajcie moje braki. Fajnie byloby zrobic tabelke ale przyznam ze nie umiem jej zrobic. Bedzie nam latwiej sie poznacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 22:44
amarranta, beata1313 lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax Sarna juz pewnie po wszystkim lezy z Zosia szczesliwa.
A jesli chodzi o plakanie przy porodzie to nas pewnie tez nie ominie. Moj maz jak oglada na Polsat Cafe program o porodach to mu lzy leca, mi zreszta tez ale nie przy nim.
Mamax u nas bedzie corcia Sarah Sophie ale ostatnio Zośka na nia mowimy. Termin na 3.02.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 22:55
-
Witam wszystkie przyszle mamy
dolaczam do was tez mieszaam w niemczech. Wlasnie zaczelam 9 tydzien, w 7 tygodniu mialam pierwsza wizyte I pierwszy raz widzialam mojego maluszka. nastepna za 2 tygodnie. Juz nie moge sie doczekac
.
To moja pierwsza ciaza I od niedawna mieszkam w niemczech,baedzo zdziwila mnie jedna zasada w niemczech. jesli ginekolog pobierze krew to automatycznie nie mozna zmienic lekarza przez cala ciaze.
-
Mamax fajny pomysl z lista
, prosze o dodanie bo ja nie mam jak edytowac z tel
termin porodu 1-5.07.2015
Sarna mam nadzieje ze juz tulisz w ramionach Zosienke
Oliwka witaj, ja nie slyszslm o czyms takim ze jak pobiora krew to juz musisz zostac u tego gina
Ojjj dziewczyny co do placzu po porodzie to i ja bede ryczala jak nic
Ja mysle kupic jedna wieksza i jedna mniejsza butelke, chyba zaczne po malu robic juz sobie liste co bedzie mi potrzebne
Milego poniedzialku
-
Witam po weekendzie
Sarna i jak tam u ciebie?mam nadzieję że już po wszystkim i uparta Zosia jest już z tobą
Coś ostatnio kiepsko sypiam,tylko jak leżę zatyka mi nos i nie mogę oddychać. Nawet już mój mąż narzeka bo moje chrapanie mu przeszkadza.
Dostaliśmy ostatnio klucze do nowego mieszkania,także cały weekend mój luby malował,ja coś tam sobie sprzątałam,pomagałam mu malować ale potem wieczorem strasznie mnie plecy bolały. Oj kondycja już nie taa jak dojdzie brzuchol to chyba w ogóle nie będę mogła się ruszać. W środę firma przepowadzkowa przewozi nam rzeczy i żegnaj stare mieszkonko.
Pozwolę się dopisać do listy
MRC- synek ?
Annaki- coreczka ur. ?
Jola- ?
Ma1ta- coreczka ?
Marta- Synek ?
Psioszka- ?
Muniek- synek Samuel termin na 13.06.2015
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A wiecie ze ja tez mam problem z tym nosem i caly czas spie z otwartymi ustami a pozniej gardlo mnie boli. Spac tez spie coraz gorzej. MalA cos sie wierci czkawki ma ale chyba glodna bo ona to szybciej niz ja czuje i protest robi. Chyba ide kakao zrobie bo po tym 10 min i spokojna hehe
Witaj Oliwka.
Muniek ja tez sie przeprowadzalam na tym Etapie ciazy co ty. Musisz uwazac nie za duzo robic bo mnie to pozniej wieczorami brzuch bolal bo chcialam jak najwiecej zrobic i rozpakowac. -
Właśnie czytałam że ten przytkany nos to w ciąży norma,ehh takie nic a jak wkurza. Właśnie mężulek zrobił mi śniadanko,zjadłam i z powrotem do łóżka. Nic mi się nie chce o tej porze,do tego ta pogoda brrr zima dotarła też do nas.
Mój mały wczoraj jak się cały dzień ruszyłam to chyba spał,a w nocy szałtak się wiercił
Staram się nie robić za dużo,ale jednak coś tam trzeba. Ale muszę uważać bo wczoraj czułam przez moment że taki twardy brzuszek mi się zrobił wieczorem.
Ważne że za parę dni będzie po wszystkim a potem tak jak Beata pisze, będę wić nasze gniazdko
Ja juz po kakao i dziecie chyba spi hehe. Ja chyba sprobuje tez jeszcze sie przespac o ile zasne. Moj mezu jak wychodzi do pracy to jakos tak glosno jest wybudza mnie i spac nie moge. A do jedzenia platkow to mu chyba jutro plastikowa lyzke wyciagne bo jakby cicho sie nie staral to i tak za glosno dla mnie a to mnie najbardziej rozbudza z rana.
Muniek pamietaj lepiej dluzej sie urzadzac niz martwic ze cos nie tak jest -
Ma1ta masz racje
będę się oszczędzać,bo wiadomo synuś najważniejszy
Mój mąż to zawsze też zachowuje się jak słoń w składzie porcelanyniby się stara być cicho,ale i tak przeważnie mu coś spadnie albo coś w tym stylu. Taka niezdara z niego
Ja bym mogła spać dniami i nocami
i hałasy mnie nie budzą
chociaż dzisiaj wstawałam siku chyba co 15 min, no może co pół h (na szczęście koło drugiej się skończyło)
Muniek, urządzaj się powoli
Mamax, świetny pomysł z tą listąteż pozwolę sobie się dopisać
i wklejam Beatę
MRC- synek ?
Annaki- coreczka ur. ?
Jola- ?
Ma1ta- coreczka ?
Marta- Synek ?
Psioszka- ?
Beata- termin 1-5.07.2015
Amarranta- termin 9-14.07.2015
Witaj, OliwkaGdzie mieszkasz w Niemczech? Też nie słyszałam o tym, że jak gin pobierze krew, to nie można zmienić..
Dziewczyny, dobrze mi się wydaje, że usg połówkowe, to jest w Niemczech to drugie płatne? czy coś pomieszałam?
Mam nadzieję, że Sarna już z Zosieńką
Miłego dnia!beata1313 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dziś już lepiej, choć pobolewa jeszcze. Oficjalnie rozpoczęłam dziś 2 trymestr, to chyba powód do szczęścia:)
Dopisuję się do listy:
MRC- synek ?
Annaki- coreczka ur. ?
Jola- ?
Ma1ta- coreczka ?
Marta- Synek ?
Psioszka- podobno Leon- 28.07.2015
Amarranta- termin 9-14.07.2015amarranta lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualnyOliwka - witaj w naszym gronie
Gdzie usłyszałas ze nie wolno zmienic lekarza? Ja zmieniałam w połowie ciąży a u poprzedniego kilka razy miałam pobiearna krew i robione badania. Moze chodzi o to ze dwóch lekarzy w jednym czasie nie mozna miec bo kasa chorych zapłaci tylko za jednego.
Napisz nam jak sie czujesz i skąd dokładniej jestes, bo my tu takie ciekawski jestesmy, hihi
Sarna, Jola - dziewczyny dajcie znak życia...
Mamax - dobry pomysł z ta lista, tylko chyba lepiej jak jedna ja bedzie prowadziła bo sie pogubimy...a z reszta jak chcecie...
Czwarte przyjecie urodzinowe??? Matko...nie próżnujesz kobieto
Beata - ja mysle e nie wazne które dzieciatko sie rodzi, ale emocje sa zawze i kazda z nas bedzie tyle razy płakac ze szczescia ile szczesliwych porodów przejdziemy
Muniek - gratuluje nowego mieszkankaAle oszczedzaj sie!
beata1313 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA przytkany nos to ja mialam ponad polowe ciazy...ja mam problemy z zatokami wiec mnie wzielo szybko i trzymało...po porodzie kilka dni tez byla masakra - caly czas ratowałam sie sola morska, ale to hwilowwa pomoc. Chrapałam tez przez to jak smoczyca momentami, ale co zrobic...od 2 tygodni mam spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:20
-
Monika, też myślę, że dobrze, żeby listę prowadziła jedna, albo żeby gdzieś była na początku czy coś, ale sama nie umiem tego zrobić
a póki co myślę, że lepiej kopiować całą i się dopisywać niż szukać później gdzieś w postach
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Oliwka, no nie wiem kto o takiej zasadzie ci powiedział, ale chyba to nie jest prawda.
Muńiek, wierz mi z brzucholkiemto będziesz miała dopiero zabawę. Naprawdę człowiek jest nieporadny i wszystko z rak leci jak na złość a sprzątam teraz 3razy dluzej. I ciagle mam wrażenie ze brzuszek coraz większy.
Dzis nie powiem, ale dosyć sie wyspalam, a teraz słucham czkawki mojej małej
Sarna, Jola jak tam sprawy stoją??
-
Mamax super pomysl z lista ciężarówek i mamusiek
uaktualniam listę;
MRC- synek ?
Annaki- coreczka ur. ?
Jola- synek Tymon, termin 29.01.2015r
Ma1ta- coreczka ?
Marta- Synek ?
Amarranta- termin 9-14.07.2015
U mnie nic nowego, dziś sobie poszalałam i spałam do 9.45 !!! I tylko 2 razy wstawalam do WC.
Ma1ta- podziwiam, bo mi się nie chce w domu nic robić, z resztą nie mam za bardzo siły. Leń jest silniejszy. Moja aktywnośc ogranicza się do zrobienia obiadu, i np. wyznaczenie sobie jakiegoś jednego małego kąta do sprzątnięcia: cel dzisiejszy: łazienka
Sarnaa pewnie już poCIEKAWE, CZY SIĘ ODEZWIE- czy po zobaczeniu swojej córusi zapomni o całym świecie
co jest oczywiście normalne- Sarnaa, ucałuj córę od ciotek z belly
amarranta lubi tę wiadomość
-
Zazdrosze Wam przespanej nocy, u mnie kolejna ciezka nocka byla.
Nigdy moja corcia nie miala czkawki, nie wiem jakie to uczucie
Uaktualniam liste:)
MRC- synek ?
Annaki- coreczka ur. ?
Sarna- coreczka Zosia
Jola- synek Tymon, termin 29.01.2015r
Ma1ta- coreczka ?
Marta- coreczka Alicja termin 12.02.2015
Amarranta- termin 9-14.07.2015 -
Dziewczyny pod moim suwaczkiem jest odnosnik do tabelki pt MAMUSKI W NIEMCZECH ktora stworzylam. Mozecie tam edytowac swoje dane:) Za pomoc dziekuje mojemu mezowi, bo niestety sama sobie srednio radzilam ze stworzeniem tego odnosnika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:20
jola83, beata1313, Maarta:), amarranta, MonikaDM lubią tę wiadomość