Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę nowy temat na forum....siemię lniane :) to powiedzcie mi gdzie kupujecie mielone....bo ja w Polsce :) tu nigdzie nie mogłam dostać.

relgj44jizp2p81t.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam zapas w PL ;) , ale chyba widzialam siemie mielone w Realu :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam w Polsce w moim osiedlowym warzywniaczku :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC mieszkam 200 km od Regensburga :-) , jak jedziemy do polski to zawszey tankujemy na stacji w Regensburgu tzn przy autostradzie :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusicie mnie tym siemieniem lnianym, też mam problemy żołądkowe. A orientujecie się czy mielone można mieszać z jogurtem? bo mnie forma tego kleiku zawsze przerażała ;)

Kasia, dziękujemy Twojemu mężowi za tabelkę :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta jasne se mozesz dodawać do wszystkiego. Ja oprócz tego ze pije zawsze posypuje sobie moje płatki na sniadanie ktore jem. Kleik nie jest jakiś super i te mielone z woda gorąca tez początkowo mi średnio wchodziły ale teraz juz mi nawet smakuje :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie sie przyzwyczaic do tego smaku, ale tak jak pisze Kasia mozna dosypac do jogurtu, platkow, czy tez dolac soku do kisielku ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelka świetna :-) uzupełniłam.
    MRC widzę że mieszkamy blisko siebie :-P do regensburga mamy ok.50km,czasem tam jeździmy do Donau-Einkaufszentrum na jakieś większe zakupy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa ciekawe jak tam Sarna i jej malutka :-)

Agatte, Monika Kochane nie zazdroszcze perypetie z brzuszkiem u Maluszków i nocnych pobudek z tym związanych :-( U Nas do tej pory na szczescie na palcach jednej ręki mozna by policzyc gorsze nocki i oby tak dalej. ​​

Agatte dobrze Monika mówi...Malutka musi poczuc innego smoka i tyle. I niestety tak to z Maluszkami jest, ze jednym podchodzi avent innym Nuk, a jeszcze innym np. MaM i musisz próbowac, który najlepiej Malutkiej podpasuje​​ :-)

Maarta ja tez becza​​łam i jak Alusia zobaczyłam i teraz jak Xavierka mi dali na brzuch. To jest niezapomniane przezycie i na samo wspomnienie mam łzy w oczach :-) To sa najpiękniejsze chwile, które człowiek pamięta do konca zycia ;-) już niedługo i Tobie bedzie dane taką chwilę przezyc :-)

Kasia ja dopiero po porodzie smarowałam sutki, jak zaczeło bolec :-( ale rewelacyjnie spisała sie masc lansinoh. W szpitalu bez problemu dawali, a poźniej do domu starczyłą mi jedna tubka, bo po jakis 4 tygodniach brodawki i sutki sie wygoiły - a wyglądały tragicznie, bo nawet krew leciała :-( na takie poranione brodawki super działa tez okład ze schłodzonej torebki z zaparzonej herbaty. Ulga niesamowita :-)

psioszka Ty się tam Kochana oszczędzaj trochę więcej i odpoczywaj :-)

Mamax dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi odnoscie AZS i mam prosbę, czy mogłabys mi ewentualnie na priv napisac jakimi kosmetykami pielęgnujesz Maksymilianka, w czym pierzesz, czy jakiejs specjalnej poiscieli uzywasz? co je Twój Maluch itp. i jak to byłow tej klinice i kto Was tam skierował? będę Ci bardzo wdzięczna :-) Nam póki co lekarz kazał jeszcze dzis smarowac i znowu przestac, zeby zobaczyc czy się znowu pojawi, a w przyszły poniedziałek mamy wizytę u alergologa i On bedzie więcej działac w tej kwestii :-)

Oliwka witaj :-)

Maarta ja nie piłam tej herbaty :-) a widzę, ze Tobie tez na koncówce hormony dokuczają...to normalne :-)​​

Muniek super, ze nowe mieszaknko macie :-) a kupiliscie czy wynajmujecie? i jakie duze jesli mozna wiedziec?​​​​​​​​​​

Ma1ta aco emek ma za dietę? białkową jakąs ze tyle mięsa zjada? ;-)

jola mak maluszek się pojawi to wszystko zmienia, ale na plus :-) wiadomo, ze to obowiązki i nowe wyzwania, ale najwazniejsza jest wtedy ta istotka :-)​​​​

Siemię lniane tez kupuję w PL mielone i robię albo kisiel, albo dosypuję do czegos, do sałatek, czy nawet zupy :-)​​

Pomysł z tabelka ekstra :-D zaraz się dopiszę :-)​​

Dziewczyny mam pytanie co mamus, które mają Juz maluszki? jak Tam wasze maluszki mieszcza się do fotelika/ bez zadnych problemów? bo My mamy ten sam problem co przy Alusiu. Nasz fotelik jest bardzo wąski w ramionach i Aleks musiał się przesiadac do większego jak miał 5 miesięcy iw tedy mielismy maxi cosi mobi (montowany tyłem) niestety do tego samochodu Nam nie pasował więc sprzedalismy. A teraz widze, ze Xavierkowi juz jest ciasto w ramionach i przydałaby się Nam albo większa kołyska, albo myslę o takich dwóch fotelikach. Doradzcie co Wy byscie zrobiły. Foteliki to
    http://dino.sklep.pl/nowy/britax-first-class-plus-...
    albo
    http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-maxi-cosi-opal-2...​​

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis o 12.30 na swiat przyszla Zosia! Najpiekniejsza na swiecie! 56 cm i 4 kg! Dzieki Bogu za PDA!!!!

jola83, nick nieaktualny, annaki, beata1313, amarranta, agattee lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna serdecznie gratuluję :-) nareszcie się doczekałaś na Zosieńkę. Dużo zdrówka wam życzę dziewczyny.

Agitka mieszkanko wynajmujemy,jest dosyć spore,ok.100m kw,trzy pokoje plus poddasze,także nareszcie będę miała miejsce na wszystko i jak goście wpadną nie będziemy się gnieść.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarna- wielkie gratulacje!!!!!!!! Duża dziewczynka :) ciesze sie bardzo i jak najszybszego powrotu do pelni sił ! Jak bedziesz miała chwilę to naapisz jak było :)

relgi09kfo915nes.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa no nareszcie! Czekalysmy razem z Toba duza coreczka tak wiec duuzo zdrowka dla Was i milosci :) gratuluje:)

Ktora nastepna rodzi?:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna - gratulacje. Doczekałaś się uparciuszka swojego :) Ale duża jest!

Agitka - ty mnie weź nie przerazaj, ze juz fotelik zmieniać musicie??

A siemię lniane...ja kupiłąm w Marktkauf, tylko właśnie w ziarenkach.
    A mogłabym je zmielić w młynku?

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki podpatrzyłam Cię :) mieszkasz chyba w malutkiej miejscowości?
    Muniek właśnie wróciłam z Donau :) no to mamy blisko do siebie :)A to Twoja pierwsza ciąża?
    Sarnaa gratulacje ogromne. Trochę Ci się zeszło kobieto :)

n3eqaoj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:02

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna gratuluję Ci kochana z całego serca i życze Ci szybkiego powrotu do formy,a Zosience mnóstwo zdrówka i radosci :-)

Monika no własnie ten Nasz fotelik taki jakis niewymiarowy jest i bardzo wąski w ramionach:-( siemię mozesz jak najbardziej zmielic w młynku, ja tez tak czasem robiłam ;-)

Muniek fajne duze mieszkanko macie, to masz co urządzac :-) ja jak mieszkalismy na niespełna 40m2 to mówiłam, ze jak bede miała większe to na pewno się pomieszcze, a teraz jak mamy 75m2 to powoli juz mi brakuje miejsca :-D

Moje Smyki juz spią, tzn Xavier na pewno,a Alus nie wiem czy juz zasnał czy jeszcze się wierci w łózku :-) emek na popoludniu w pracy więc czeka mnie wieczór albo z filmem albo z książką :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna ogromne gratulacje !!!! ale Zosienka duza woww :D , niech mala zdrowo rosnie :) a Tobie szybkiego powrotu do formy :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC tak to moja pierwsza ciąża :-)
    Agitka będę miała co urządzać i co sprzątać :-P bo raz więcej niż teraz. A ty korzystaj z chwili spokoju i się relaksuj.
    A ja muszę się zwlec z wyrka i coś zjeść,głodna ostatnio jestem bez przerwy :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek powiem Ci, ze ja wole teraz sprzątac to większe mieszkanie niz to mniejsze jak mielismy, bo teraz kazda rzecz ma swoje miejsce i nie mam za duzo rzeczy na wierzchu więc sprzątanie szybko idzie, a jak mielismy mniejsze mieszkanie to wszystko leżało ze tak powiem na kupie i trzeba było przekładac sto razy zanim się posprzątało wszystko :-P
    Oj relaksuje się, tylko cos mnie głowa boli, a jeszcze chce na stepper wskoczyc;-) A Ty jedz Kochana, zeby Maluszek rósł :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt,ja też właśnie wszystko mam tak na wierzchu i jak muszę kurze zcierać to mnie trafia jak mam to wszystko przestawiać. Zobaczymy co to będzie na nowym :-)
    Oj jem,duuużo jem :-P ale inaczej nie mogę,jak mi się ssanie włączy to muszę zjeść i koniec. Miłego wieczoru

snk2s95.png
    y1iruwn.png
‹‹ ‹ 222 223 224 225 226 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ