WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę nowy temat na forum....siemię lniane :) to powiedzcie mi gdzie kupujecie mielone....bo ja w Polsce :) tu nigdzie nie mogłam dostać.

relgj44jizp2p81t.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam zapas w PL ;) , ale chyba widzialam siemie mielone w Realu :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam w Polsce w moim osiedlowym warzywniaczku :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • annaki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC mieszkam 200 km od Regensburga :-) , jak jedziemy do polski to zawszey tankujemy na stacji w Regensburgu tzn przy autostradzie :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusicie mnie tym siemieniem lnianym, też mam problemy żołądkowe. A orientujecie się czy mielone można mieszać z jogurtem? bo mnie forma tego kleiku zawsze przerażała ;)

Kasia, dziękujemy Twojemu mężowi za tabelkę :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta jasne se mozesz dodawać do wszystkiego. Ja oprócz tego ze pije zawsze posypuje sobie moje płatki na sniadanie ktore jem. Kleik nie jest jakiś super i te mielone z woda gorąca tez początkowo mi średnio wchodziły ale teraz juz mi nawet smakuje :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie sie przyzwyczaic do tego smaku, ale tak jak pisze Kasia mozna dosypac do jogurtu, platkow, czy tez dolac soku do kisielku ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelka świetna :-) uzupełniłam.
    MRC widzę że mieszkamy blisko siebie :-P do regensburga mamy ok.50km,czasem tam jeździmy do Donau-Einkaufszentrum na jakieś większe zakupy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa ciekawe jak tam Sarna i jej malutka :-)

Agatte, Monika Kochane nie zazdroszcze perypetie z brzuszkiem u Maluszków i nocnych pobudek z tym związanych :-( U Nas do tej pory na szczescie na palcach jednej ręki mozna by policzyc gorsze nocki i oby tak dalej. ​​

Agatte dobrze Monika mówi...Malutka musi poczuc innego smoka i tyle. I niestety tak to z Maluszkami jest, ze jednym podchodzi avent innym Nuk, a jeszcze innym np. MaM i musisz próbowac, który najlepiej Malutkiej podpasuje​​ :-)

Maarta ja tez becza​​łam i jak Alusia zobaczyłam i teraz jak Xavierka mi dali na brzuch. To jest niezapomniane przezycie i na samo wspomnienie mam łzy w oczach :-) To sa najpiękniejsze chwile, które człowiek pamięta do konca zycia ;-) już niedługo i Tobie bedzie dane taką chwilę przezyc :-)

Kasia ja dopiero po porodzie smarowałam sutki, jak zaczeło bolec :-( ale rewelacyjnie spisała sie masc lansinoh. W szpitalu bez problemu dawali, a poźniej do domu starczyłą mi jedna tubka, bo po jakis 4 tygodniach brodawki i sutki sie wygoiły - a wyglądały tragicznie, bo nawet krew leciała :-( na takie poranione brodawki super działa tez okład ze schłodzonej torebki z zaparzonej herbaty. Ulga niesamowita :-)

psioszka Ty się tam Kochana oszczędzaj trochę więcej i odpoczywaj :-)

Mamax dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi odnoscie AZS i mam prosbę, czy mogłabys mi ewentualnie na priv napisac jakimi kosmetykami pielęgnujesz Maksymilianka, w czym pierzesz, czy jakiejs specjalnej poiscieli uzywasz? co je Twój Maluch itp. i jak to byłow tej klinice i kto Was tam skierował? będę Ci bardzo wdzięczna :-) Nam póki co lekarz kazał jeszcze dzis smarowac i znowu przestac, zeby zobaczyc czy się znowu pojawi, a w przyszły poniedziałek mamy wizytę u alergologa i On bedzie więcej działac w tej kwestii :-)

Oliwka witaj :-)

Maarta ja nie piłam tej herbaty :-) a widzę, ze Tobie tez na koncówce hormony dokuczają...to normalne :-)​​

Muniek super, ze nowe mieszaknko macie :-) a kupiliscie czy wynajmujecie? i jakie duze jesli mozna wiedziec?​​​​​​​​​​

Ma1ta aco emek ma za dietę? białkową jakąs ze tyle mięsa zjada? ;-)

jola mak maluszek się pojawi to wszystko zmienia, ale na plus :-) wiadomo, ze to obowiązki i nowe wyzwania, ale najwazniejsza jest wtedy ta istotka :-)​​​​

Siemię lniane tez kupuję w PL mielone i robię albo kisiel, albo dosypuję do czegos, do sałatek, czy nawet zupy :-)​​

Pomysł z tabelka ekstra :-D zaraz się dopiszę :-)​​

Dziewczyny mam pytanie co mamus, które mają Juz maluszki? jak Tam wasze maluszki mieszcza się do fotelika/ bez zadnych problemów? bo My mamy ten sam problem co przy Alusiu. Nasz fotelik jest bardzo wąski w ramionach i Aleks musiał się przesiadac do większego jak miał 5 miesięcy iw tedy mielismy maxi cosi mobi (montowany tyłem) niestety do tego samochodu Nam nie pasował więc sprzedalismy. A teraz widze, ze Xavierkowi juz jest ciasto w ramionach i przydałaby się Nam albo większa kołyska, albo myslę o takich dwóch fotelikach. Doradzcie co Wy byscie zrobiły. Foteliki to
    http://dino.sklep.pl/nowy/britax-first-class-plus-...
    albo
    http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-maxi-cosi-opal-2...​​

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis o 12.30 na swiat przyszla Zosia! Najpiekniejsza na swiecie! 56 cm i 4 kg! Dzieki Bogu za PDA!!!!

jola83, MonikaDM, annaki, beata1313, amarranta, agattee lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna serdecznie gratuluję :-) nareszcie się doczekałaś na Zosieńkę. Dużo zdrówka wam życzę dziewczyny.

Agitka mieszkanko wynajmujemy,jest dosyć spore,ok.100m kw,trzy pokoje plus poddasze,także nareszcie będę miała miejsce na wszystko i jak goście wpadną nie będziemy się gnieść.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarna- wielkie gratulacje!!!!!!!! Duża dziewczynka :) ciesze sie bardzo i jak najszybszego powrotu do pelni sił ! Jak bedziesz miała chwilę to naapisz jak było :)

relgi09kfo915nes.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa no nareszcie! Czekalysmy razem z Toba duza coreczka tak wiec duuzo zdrowka dla Was i milosci :) gratuluje:)

Ktora nastepna rodzi?:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna - gratulacje. Doczekałaś się uparciuszka swojego :) Ale duża jest!

Agitka - ty mnie weź nie przerazaj, ze juz fotelik zmieniać musicie??

A siemię lniane...ja kupiłąm w Marktkauf, tylko właśnie w ziarenkach.
    A mogłabym je zmielić w młynku?

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki podpatrzyłam Cię :) mieszkasz chyba w malutkiej miejscowości?
    Muniek właśnie wróciłam z Donau :) no to mamy blisko do siebie :)A to Twoja pierwsza ciąża?
    Sarnaa gratulacje ogromne. Trochę Ci się zeszło kobieto :)

n3eqaoj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:02

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna gratuluję Ci kochana z całego serca i życze Ci szybkiego powrotu do formy,a Zosience mnóstwo zdrówka i radosci :-)

Monika no własnie ten Nasz fotelik taki jakis niewymiarowy jest i bardzo wąski w ramionach:-( siemię mozesz jak najbardziej zmielic w młynku, ja tez tak czasem robiłam ;-)

Muniek fajne duze mieszkanko macie, to masz co urządzac :-) ja jak mieszkalismy na niespełna 40m2 to mówiłam, ze jak bede miała większe to na pewno się pomieszcze, a teraz jak mamy 75m2 to powoli juz mi brakuje miejsca :-D

Moje Smyki juz spią, tzn Xavier na pewno,a Alus nie wiem czy juz zasnał czy jeszcze się wierci w łózku :-) emek na popoludniu w pracy więc czeka mnie wieczór albo z filmem albo z książką :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna ogromne gratulacje !!!! ale Zosienka duza woww :D , niech mala zdrowo rosnie :) a Tobie szybkiego powrotu do formy :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC tak to moja pierwsza ciąża :-)
    Agitka będę miała co urządzać i co sprzątać :-P bo raz więcej niż teraz. A ty korzystaj z chwili spokoju i się relaksuj.
    A ja muszę się zwlec z wyrka i coś zjeść,głodna ostatnio jestem bez przerwy :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Agitka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek powiem Ci, ze ja wole teraz sprzątac to większe mieszkanie niz to mniejsze jak mielismy, bo teraz kazda rzecz ma swoje miejsce i nie mam za duzo rzeczy na wierzchu więc sprzątanie szybko idzie, a jak mielismy mniejsze mieszkanie to wszystko leżało ze tak powiem na kupie i trzeba było przekładac sto razy zanim się posprzątało wszystko :-P
    Oj relaksuje się, tylko cos mnie głowa boli, a jeszcze chce na stepper wskoczyc;-) A Ty jedz Kochana, zeby Maluszek rósł :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt,ja też właśnie wszystko mam tak na wierzchu i jak muszę kurze zcierać to mnie trafia jak mam to wszystko przestawiać. Zobaczymy co to będzie na nowym :-)
    Oj jem,duuużo jem :-P ale inaczej nie mogę,jak mi się ssanie włączy to muszę zjeść i koniec. Miłego wieczoru

snk2s95.png
    y1iruwn.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ