Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarnaa, gratuluje serdecznie
i chyba ńie wazy az tak duzo, bo w zasadzie urodziłaś na początku 42 tygodnia co by nie mowić
super, ze juz po i tez czekam na relacje jak wyglądał porod. Pozdrawiam serdecznie
MonikaDM wlasnie chciałam ci doradzić, ze jak masz możliwość to zmiel sobie je bo ono wtedy łatwiej sie wchłania do organizmu i jest mniej pracy przy przyrządzaniu go.
Agitka, polecam ten film co Jola pisała Begin Again- ścieżka dzwiękowa niesamowita w tym filmie
Następna chyba bedzie Jola sie szykowała do porodu i Ma1ta -
Bardzo sie ciesze ze spodobal wam sie moj pomysl z lista i ze jz mamy tabelke
Kasia- nie wiem dlaczego ale nie moge odczytac nickow, nie wiem tez jak ja edytowac wpisz u mnie prosze termin tez na 30.11.2014- wage Julianka 3890 i dlugosc 57
Monika- No czego sie nie robi dla dziecka. Dzisiaj urzadzilam urodziny po raz piaty, ale to juz ostatni raz w tym roku. Tak to jest jak sie ma duzo znajomych a synek kolegow i kolezanek
Sarna- Serdecznie gratuluje corenki. Duza dziewczynka no ale troszke przenoszona to miala czas urosnacFajnie ze dostalas PDA
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax, zmieniłam
i powiem ci ze faktycznie robic tyle razy urodziny to chyba bym padła ze zmęczenia, ale twoj synek pewnie w 7 niebie
Moja córeczka chyba przesuwa sie pomalutku w dół, bo czuje ja juz coraz niżej, ale brzuszek mi sie nic a nic nie obniżaZastanawiam sie tez czy każda kobieta ma te skurcze przepowiadające ? Mnie na razie nic nie meczy i moze w ogóle tego nie bede miała? Sama nie wiem co lepsze..bo jak przyjdzie pora to chyba ściany z bólu bede gryźć.
-
Agitka- Ja jakos specjalnie o Maximilianka nie musialam dbac. Po za tym codziennym smarowanie kremami ktore pomagaja nic innego nie robilam. Kosmetyki ( plyn do kapieli, szampon) uzywam z bübchen, posciel mamy normalna, maly po za owocami cytrusowymi je wszystko chociaz troche dluzej rozszerzalam mu diete, ubrania nadal piore w proszku sensityv i nadal prasuje, ale juz normalnie bo wczesniej to prasowalam po obu stronach. Do tej kliniki sami poslismy. Nasz pediatra homopata zdiagnolizowal u malego egzeme i dawal na to rozne kremy ktore wogole nie pomagaly. A niestety maly wygladal coraz gorzej. Zdecydowalismy sie nie czekac dluzej i dzialac na wlasna reke, znalezlismy ta klinike ( przez internet) i zrobilismy termin ( mielismy duze szczescie bo do niej ciezko sie jest dostac i na termin czeka sie miesiacami. Ale jak maz dzwonil po termin to akurat ktos zrezygnowal wiec dostalismy termin na nastepny dzien ). W klinice pobrali malemu krew i na podstawie badan zdiagnolizowali nam AZS. Niestety nie mogli okreslic na co synek konkretnie jest uczulony bo byl za maly. Dopiero od trzech lat mozna zrobic juz takie dokladne badania. Zapisali nam te kremy, podszkolili odnosnie pielegnacji dziecka i tyle
Na poczatku musielismy jezdzic po recepty na te kremy do tej kliniki ale potem nasz lekarz zgodzil nam sie je wystawiac wiec juz tam nie jezdzimy.
Kasia- DziekujePrzyznam ze po dzisiejszym dniu jestem juz tymi urodzinami zmeczona ale ciesze sie ze udalo mi sie uszczesliwic moje dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 22:15
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Sarna
ode mnie też przyjmij gratulacje z okazji urodzenia Zosi
duża dziewczynka
niech rośnie zdrowo!!!
Kasia i reszto dziewczyn, dziękuję za instrukcję obsługi siemienia lnianegokupię i zacznę jeść!
Mam pytanie odnośnie USG, które robi się w 18-22 tygodniu ciąży. to jest to polskie połówkowe, tak? a tutaj to jest to drugie dodatkowo płatne? czy jak to wygląda? proszę oświećcie mnie:)
Mamax, podziwiam Twoją urodzinową wytrwałość:* -
nick nieaktualnyMuniek - 100mk...super mieszkanie
Aż Ci zazdroszczę tylko w pozytwnym sensie. My jak przeprowadziliśmy się do DE na mieszkanie 65mk, z domu w PL mającego jakieś 150 plus piwnice, to myślałam, ze oszaleję. Teraz urządzanie to fajna sprawa choć wyczerpująca. A na pewno czas Ci zleci szybciej
Dziewczyny sorki, ze tak Was zamęczam tym siemieniem lnianym (kurcze nawet nie wiem czy dobrze odmieniłam, moja gramatyka i ortografia polska czasem wołają o pomstę do nieba od niedługiego czasu...), ale czy jak juz to zaparzę to rozumiem, że mam to wypić całe, w sensie z tymi zmienolnymi ziarenkami tez. Czyli podsumowując: 2 łyżeszki zalewam gorącą wodą, czekam z 5 minut i wypijam całą zawartosc szklanki? Niby takie proste a skomplikowane. -
Monika to powiem ci że ja w polsce też mieszkałam w wielkim domu,a jak przyjechaliśmy do niemiec to na początku firma załatwiła nam "mieszkanie",było tam max.20m2,albo nawet mniej,taki właściwie większy pokój i tam mieliśmy wszystko,lazieneczke mikroskopijną,aneks kuchenny i obok dwa łóżka,nie dało się ich nawet złączyć żebyśmy razem mogli spać
Musieliśmy wytrzymać tam prawie rok,bo nie mogliśmy nic innego znaleźć. A żeby było śmieszniej pod naszym mieszniem była stolarnia,tak tak o ciszy można było pomarzyć. Także początki były trudne ale teraz to sobie odbijamy z nawiązką
Miłego dnia dziewczyny,ja się powoli pakuje
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Monika zalewasz goraca woda (po odczekaniu 5 min od zagotowania) mieszasz i czekasz az zrobi sie kisielak, od czasu do czasu mieszajac, ja czekam gdzies 20min i dopiero wtedy wypijam
My w Pl mielismy 40mk (4osoby) teraz mamy 90mk takze troche wiecej przestrzeni i oddechu dla wszystkichMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Monika, ja robię podobnie jak Beata1313 z tum siemiem.
Beata w jakim mieście mieszkasz w Niemczech? Wpisalabym jeszcze to do tabelki.
Ja leżę jeszcze w łożku, bo prawie cała noc nie spałami mam takiego lenia, ze na obiad mrożone pierogi z polskiego sklepu
-
nick nieaktualny