WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytowałam :) mam nadzieję że dobrze

kh8xkfp.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, dobrze :) wszystko działa i się aktualizuje:) No to mamy tabelkę :)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja chcialam troche przyspieszyc a sprzatam juz z nudow i z psa sie tez sypie. Tyle w domu siedzie juz. Nieraz tez mam tak ze mi sie nie chce I nic nie robie tylko obiad i mezowi wyprawke do pracy ( pojemniki z jedzeniem). Chodz ta jego dieta coraz bardziej mnie wnerwia. Bo przerobienie 3do 5kg piersi to jedbak roboty a pogotuj mu zrob male roladki itd bo on 2 razy dziennie je 150gr piersi z plus kasza/brazowy ryz i warzywa pozniej jeszcze salatka z puszka tuńczyka. Teraz znowu dzis musze poporcjowac mu piersi w woreczki i pomrozic. Wczoraj czesc porobilam juz tak na gotowo zeby mial jak bede w szpitalu ze tylko odmrozic i odgrzac a reszte bedzie musial sam stac i gotowac.
    Lece dalej robic dzis mam napiety plan dnia pranie prasowanie odkurzanie porcjowanie piersi i obiad a na koniec siade na kompa i edytuje liste tez bo z tel to nie zbyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:55

klz9rl68ev7azsow.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy u Joli faktyczna data porodu się zgadza? dziś jest dopiero 26-ty stycznia

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MRC, u Joli sie zgadza, bo ma 3 dni do porodu czyli dzis jest 26 wiec termin ma na 29 stycznia - tak jak jest w tabelce :)

Ide sprzatac, bo ciagle leze w lozeczku. Len mnie jakis dopadł :)

zem3zbmhb277dwos.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super tabelka :) , zmien mi prosze termin porodu na 01 lipca bedzie lepiej wygladalo ;) ja nie wiem jak to edytowac przez tel :p

Ma1ta szalejesz kobieto :D , ale jeszcze chwila i czasu na nic nie bedzie , za to bedzie co na obiad odgrzac ;)

A ja leze bo znow jakos niezbyt sie czuje :\

Ciekawa jestem jak tam Sarna i Zosia ... :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia fajna tabelka:)

Jola cos sie nie odzywa moze sie zaczelo a Sarna pewnie juz szczesliwa mamusia.

Ja mam przyplywy smutku i radosci, juz bym chciala miec coreczke po drugiej stronie brzuszka a z drugiej strony boje sie jak to bedzie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem :)
    Mam wizyte u ginki w środę i potem w piątek. Jeśli do tego czasu nie urodzę, to ginka mi powiedziała, że od niedzieli mam meldować sie na ktg i badanie już w szpitalu i oni wtedy bedą decydować kiedy indukcja :/ wolałabym rzecz jasna :) żeby Tymek sie w tym tygodniu urodził

Właśnie obejrzałam 3 odcinki Chirurgów a teraz zabieram się za naturalną indukcję- sprzątanie i potem może spacer mimo deszczu

Marta ja ostatnio płakałam bo sobie uswiadomiłam, że niedługo, dosłownie za chwilę bedziemy mieszkać we troje, że pojawi się w naszym życiu nowy mały człowiek i bedzie z nami przez cały czas, całe życie! Już nie bedziemy z męzem sami w domu-(mieszkamy ze sobą prawie 7 lat to można się przyzwyczaić) tylko zamieszka tu też ktoś, kto bedzie dla nas najważniejszy! Kilka dni przed porodem płakałam, jakby dopiero teraz to do mnie doszło... niby przygotowujesz się do tego momentu 9 miesięcy - a to sporo czasu..

relgi09kfo915nes.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1313 zmienilam ci datę :)

Wstawiłam jeszcze kolumne z MIEJSCEM ZAMIESZKANIA i uzupełniłam Berlin czyli tabelkę Mamax, Agattee, swoją i Marty bo wiem, że one na pewno mieszkają w Berlinie obecnie :) Co do reszty to przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie.

Posprzątałam mieszkanie i teraz piję kawkę, bo padam.

Jola, ważne że masz plan działania ustalony :) Kurcze Sarnaa na 100% już z Zosią, bo pewnie by coś napisała :)

beata1313 lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• MRC Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola83 tez takie myśli miałam ale teraz stanowimy prawdziwą rodzinę i jest super :) nic się nie martw...

kh8xkfp.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu, tez czesto zastanawiam sie jął to bedzie :) bo z mezem mieszkam juz od 8 lat i zawsze była tylko nasza dwójka i zycie toczyło sie tylko wokół nas. Wiem, ze teraz bedzie lepiej, ale każde zmiany niosą ze sobą obawy i stres, ale mysle ze pokochamy równie mocno nowa sytuacje :) Pewnie czasami zdarzy nam sie zatęsknić za przeszłością, ale potem spojrzymy na nasze szkraby i nic więcej liczyć sie nie bedzie tylko tu i teraz.. Tak to sobie wyobrażam :) Oby tylko juz urodzić, bo czekanie i stresowanie sie szpitalem i porodem jest najgorsze :/

zem3zbmhb277dwos.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja tez tak mam! Wczoraj plakalam nawet nie wiem czemu mam takie dolki ale trzeba byc dobrej mysli macierzynstwo to jedna z piekniejszych rol w naszym zyciu a dzieci daja tyle radosci:)
    Zmieni nam sie zycie! Ale bedzie pieknie zobaczycie:)

Kasia dokladnie tylko aby urodzic, ja tak sobie mysle szkoda ze nie mozna sie na chwile wylaczyc potem znowu wlaczyc i zebys nasz dzidzius juz byl z nami... a tu jeszcze szpital i bol. No nic nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy :)

A ja posprzatalam zupe ugotowalam, przygotowalam ciasto na domowa pizze i nic! Wicie gniazda jakos mi nie pomaga w przyspieszeniu porodu.

Pijecie herbate z lisci malin?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wicie gniazda tez bez efektów :) Ja pije herbatę z lisci malin, siemię lniane i biorę olej z wiesiołka i robię masaż krocza, ale czy to coś pomoże to nikt mi nie da gwarancji :/ Staram sie odsuwać myśli o szpitalu i porodzie i czasami mi sie to udaje ale jak wpadnę w trans, to tak samo płacze bez powodu i nie moge sie uspokoić.

zem3zbmhb277dwos.png

• jola83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia to ksiązkowo przygotowujesz sie do porodu, ja z kolei ani nie piję herbatki z malin, ani nie robie masażu krocza.. jedyne co to sprzatam ale tak troche na lenia, zeby sie nie przemeczać :)

relgi09kfo915nes.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ale wiesz, ze nie ma reguły jak ten porod bedzie przebiegał. Ja czuje ze jestem w kiepskiej formie fizycznej i nie wiem czy znajdę sile zeby urodzić a te zabiegi powiedzmy ze psychicznie mi dają jakiś komfort.

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - tabelka jest super. Juz sie uzupełniłam :)

Jola - to chyba normalne. Ja tez miałam takie mysli wczesniej, a teraz az nie wierze ze kiedys nie było znami tej małej osóbki jaka jest nasz synek :)

Ja pije teraz ta herbate z lisci malin, połozna mi kazała na lepsze obkurczanie sie macicy...jest ochydna. ja lubie ziołowe herbaty ale ta to sama gorycz!
    A jak sie zaparza siemie lniane...ponoc dobre na trawienie jest? ja ma takie całe ziarenka ale nie wiem czy mam je normalnie wrzatkiem zalac, pomielic najpierw i ile tego dac na jeden kubek...i ile tego pic??

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dzieki ;)

Monika ja pije codziennie, albo co drugi dzien (skleroza ciazowa) siemie mielone dwie lyzeczki zalewam goraca , ale nie wrzaca woda (po zagotowaniu czekam ok 5min) tak na 3/4 szklanki, czesto mieszajac , bez tego to mam takie zaparcia ze hoho

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM jeśli masz ziarenka to zalej 2 łyżeczki siemia woda (3/4 szklanki) i gotuj tak ok. 15 minut. Powinien zrobić ci sie taki kleik i najlepiej pic rano na czczo pol godziny przed posiłkiem. Ja mam troche łatwiej bo siemię moje jest zmielone i zalewam wrzątkiem i pije jak juz troche ostygnie. Jeśli ten kleik po 15 minutach ci sie nie zrobi to następnym razem dodaj troszkę mniej wody.

Mi na pewno pomaga na trawienie i chyba po tym ładne paznokcie mi sie zrobiły i włosy mi przestały wypadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 16:14

zem3zbmhb277dwos.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze znalazłam wywiad z doradca laktacyjnym z DDtvn:

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/okladaj-piersi-liscmi-kapusty,155823.html

zem3zbmhb277dwos.png

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ