X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie jestem po 3 i przed 14 bede miec badanie i zdecyduja czy dostaje dalej czy chwila pzerwy bo czesto juz skurcze sa,

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sarnaa juz tak blisko jestes!! Tez tak chce:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie tez juz malo zostalo :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wspolczuje bo dobrze wiem co znaczy bol brzuszka, tej nocy byla powtorka z rozrywki...chyba pozostaje sie przyzwyczaic i czekac kiedy to sie skończy, niby kolki mijają po 3 miesiącu i mam nadzieje ze u nas tez szybko sie skończą...
    A wode czy herbatke podajesz po karmieniu? Ja raz zrobilam sovie herbate koperkowa i dalam malej na lyzeczce to tak troche sie krzywila ale czy by piła z butelki to muszę sprawdzić. Butelkę z Nuka musze przetestować a raczej to czy bedzie ssać ten smoczek b
    o ona piła tylko przez taki malutki ktorych w sklepie nie ma i jest problem ze zlapaniem czegos większego. Te smoczki to wieksze niz suty wiec co się dziecku dziwić ze z butli nie chce pozniej pic ;D

Sarnaa to dzis chyba juz przytulisz córeczkę :)

Ja sie czuje jakbym rodziła z miesiąc temu albo wiecej a tu dopiero 3 tyg :P Ale nigdy nie zapomne tego momentu, ciagle mam przed oczami jak ją wyciagali co uchylili parawan zebysmy mogli zobaczyć, taka mala główka wyjrzala najpierw a zaraz mi ja dali zebym dala jej pierwszego calusa :D Sie poryczalam wtedy :D

A teraz juz urosła troszke i przytyla i powoli robi sie klocek. Jeszcxe nie ma pelnych 4kg a juz mi ciezko ja nosic, czasem juz reka boli :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee - my dopiero 2 razy próbowaliśmy podawać herbatkę i raz wodę i też takie miny Vincent strzelał i chyba więcej wypluł niż wypił. Za kilka dni spróbuję znowu ale samą wodę po jedzeniu mu podać tak dla wypłukania dziąseł, wiadomo, ze pewnie nic nie wypije no i nie wypłuka tak jak my ale woda u raczej nie zaszkodzi.

Czy jak chcę małemu dac ta wodę, to muszę ja wczesniej zagotować w sensie mineralną? Bo mleki robie mu na zagotowanej mineralnej.

Agattee - ja nie widziałam nic z porodu ale mój P. widział prawie wszystko, bo jak się ciut schylił i przytulił jakby do nie to parawan był tak odsunięty, ze widział jak małego wyciągają i tez się popłakaliśy jak go nam dali do przytulania. Ogolnie na długo go nam dali bo praktycznie cały czas jak nie zszywali to mąż trzymał małego i się przytulaliśmy we troje, super to było. A jak później (popołudniu) wzięłam go na ręce to wyłam jak oszalała ze szczęścia, aż teraz jak piszę i i się to przypomina to mam łzy w oczach.
    Twoja mała musi się poprostu przyzwyczaić do większego smoka. I wydaje mi się ze musisz próbować różnych butli w razie czego, bo u nas akurat sprawdzają się NUKi ale u Mamax i Agitki Aventy są super. Tylko rozumiem, ze chciałabbyś juz zeby mała załapała jakiś smoczek bo wydawanie kasy co chwilę na nową butelkę też ekscytujące nie jest...

14:00 wybiła...ciekawe jak Sarna i Zosia się miewają :)

agattee lubi tę wiadomość

• jola83 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa masz tu sporą rzeszę kibicek ;)

Dziewczyny za niedługo i nas dopadną problemy typu karmienie, smoczki, butelki nieprzespane nocki itd.:)

u mnie bez zmian, codziennie jakieś tam skurcze i klucia, ból w pachwinach. Zaraz ide na spacer sie troche rozruszać :)

relgi09kfo915nes.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila odszedl mi czop, skurcze czuje coraz mocniej, moj mnie zabral na wycieczke schodami po szpitalu hehe ale juz pohechal a ja pod ktg czytam ksiazke i czekam na rozwoj hehe

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnna, twoje relacje sa superowe hehe ze masz jeszcze sile do nas pisać :) jestem ciekawa czy juz po, moze Zosia w końcu odważyła sie wyjsc :)

Kurde, ja w ogóle jeszcze nie mysle o butelkach, smoczkach i karmieniu, ale to chyba dobrze, bo mam głowę pełna innych rzeczy. Mam nadzieje, ze jakos to wyjdzie w praniu i jak coś to bede was na bierząco męczyła pytaniami :)

Dzis padam na ryjek, bo spacer było dlugi potem gotowanie obiadu a na koniec zrobiłam mało kaloryczny (chyba) sernik marchewkowy. Co prawda nie wiem jak smakuje, bo boje sie go wyjąc z piekarnika ale wygląda dosc ładnie.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, porodowka na zywo :p

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa jak sie sprawy maja?:)

Jejku dziewczyny jak opisujecie swoje porody i o tym jak plakalyscie na widok dzidziusia to juz sie doczekac nie moge mojej corci, na pewno tez bede beczec! Jak w tv ogladam placze a jak juz moje wlasne dziecko sie urodzi ojej bedzie pieknie:)

U mnie tez nic czasem brzuch boli ale krotko, rozmawiam z corcia kiedy wychodzi moze cos sie uda zalatwic wczesniej :)

amarranta lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta poki co mam przerwe z tabletkami bo skurcze sa czesto i dosc mocne prawdopodobnie nastepna jak cos to kolo 20 dostane, w miedzyczasie jakos lekarka ma przyjsc zobaczyc czy rozwarcie sie powiekszylo :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy dobrze kojarzę ale kiedys mówiliście o takiej maści na brodawki fioletowej z Rossmana i ze któraś z położnych mówiła że mozna jej używać nawet przed porodem zeby zahartować sutki. Pokręciłam coś?

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - nic nie pokręciłaś. Na pewno nie szoruj sutków jak doradzają niektórzy bo zrobią się twarde i mogą pękać, sutki mają być mięciutkie i wtedy podobno bedzie Wam lepiej.
    Może karmiące dziewczyny - np. Agitka się wypowie, bo ja w sumie nie karmię przecież; ale dbam o to zeby sutki były miękkie, zeby laktator i ich nie zniszczył i zeby nie bolało. I właśnie używam tej maści z Rossmana, a ogólnie to jak balsamuję ciało to po piersiach i sutkach też takim balsamem przejadę i zanim ściągam mleko to sie fajnie wchłonie.

Sarna - relacja na zywo, mile widziana :)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dziś nerwową niedziele. Dziś z rana zaczęła mnie pobolewać prawa strona, jakby jajnik promieniując do pachwiny. Takie ciągnięcie, kłucie. Po 2h wzięłam nospę ,ale nic nie pomogło, popołudniu pojechałam do szpitala. Z dzidzią wszystko ok, podobno się przedźwignęłam, no i więzadła macicy się rozszerzają, bobas rośnie i teraz już takie bóle będą coraz częściej. Oczywiście strach dalej jest,bo boli trochę mniej,ale boli. Ja chyba do porodu będę każdy ból traktować na sygnale:/
    Dobrze, że przedłuża nam się pobyt w PL, to o tyle prościej.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powoli opuszcza nadzieja ze to bedzie dzisiaj.. niby te skurcze sa, na ktg ogromne i czesto ale kurcze nie wiem czy to juz to.. eh cholera

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa Ty to gigantka jesteś he he :)

74di2n0ae8uv9k1e.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa, ale Zosi dobrze u Ciebie ;) powodzenia :)

Jola coś się nie odzywa, może już też u niej się zaczęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:52

o1489vvjal2gnmht.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa na pewno juz zmeczona jestes przez czekanie i teraz przez skurcze - wytrwalosci jeszcze chwilkee i bedzie po :)

Kasia jak tam? Masz objawy?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna a te skurcze bardzo cię bolą czy do wytrzymania? Ja chyba tego etapu najbardziej sie boje i ciagle widze scenę ze mdleje z bólu i wtedy sie zastanawiam co oni ze mną zrobią? Głupia jestem, ale stres coraz większy:/

Martaa u mnie nic:/ juz winda nie jeżdzę tylko na 4 piętro wchodze po schodach a jutro sprzątam na całego i spacer musze zaliczyć. I tak pewnie to nic nie da, ale moze nie zaszkodzi ;) a u ciebie ok?

zem3zbmhb277dwos.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie brzuch czesto twardnieje i czasem mam takie klucie w srodku, poza tym nic nowego. Czekamy dalej! Jutro tez musze chate wysprzatac moze cos sie ruszy ;)

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ