WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie jestem po 3 i przed 14 bede miec badanie i zdecyduja czy dostaje dalej czy chwila pzerwy bo czesto juz skurcze sa,

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sarnaa juz tak blisko jestes!! Tez tak chce:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie tez juz malo zostalo :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wspolczuje bo dobrze wiem co znaczy bol brzuszka, tej nocy byla powtorka z rozrywki...chyba pozostaje sie przyzwyczaic i czekac kiedy to sie skończy, niby kolki mijają po 3 miesiącu i mam nadzieje ze u nas tez szybko sie skończą...
    A wode czy herbatke podajesz po karmieniu? Ja raz zrobilam sovie herbate koperkowa i dalam malej na lyzeczce to tak troche sie krzywila ale czy by piła z butelki to muszę sprawdzić. Butelkę z Nuka musze przetestować a raczej to czy bedzie ssać ten smoczek b
    o ona piła tylko przez taki malutki ktorych w sklepie nie ma i jest problem ze zlapaniem czegos większego. Te smoczki to wieksze niz suty wiec co się dziecku dziwić ze z butli nie chce pozniej pic ;D

Sarnaa to dzis chyba juz przytulisz córeczkę :)

Ja sie czuje jakbym rodziła z miesiąc temu albo wiecej a tu dopiero 3 tyg :P Ale nigdy nie zapomne tego momentu, ciagle mam przed oczami jak ją wyciagali co uchylili parawan zebysmy mogli zobaczyć, taka mala główka wyjrzala najpierw a zaraz mi ja dali zebym dala jej pierwszego calusa :D Sie poryczalam wtedy :D

A teraz juz urosła troszke i przytyla i powoli robi sie klocek. Jeszcxe nie ma pelnych 4kg a juz mi ciezko ja nosic, czasem juz reka boli :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee - my dopiero 2 razy próbowaliśmy podawać herbatkę i raz wodę i też takie miny Vincent strzelał i chyba więcej wypluł niż wypił. Za kilka dni spróbuję znowu ale samą wodę po jedzeniu mu podać tak dla wypłukania dziąseł, wiadomo, ze pewnie nic nie wypije no i nie wypłuka tak jak my ale woda u raczej nie zaszkodzi.

Czy jak chcę małemu dac ta wodę, to muszę ja wczesniej zagotować w sensie mineralną? Bo mleki robie mu na zagotowanej mineralnej.

Agattee - ja nie widziałam nic z porodu ale mój P. widział prawie wszystko, bo jak się ciut schylił i przytulił jakby do nie to parawan był tak odsunięty, ze widział jak małego wyciągają i tez się popłakaliśy jak go nam dali do przytulania. Ogolnie na długo go nam dali bo praktycznie cały czas jak nie zszywali to mąż trzymał małego i się przytulaliśmy we troje, super to było. A jak później (popołudniu) wzięłam go na ręce to wyłam jak oszalała ze szczęścia, aż teraz jak piszę i i się to przypomina to mam łzy w oczach.
    Twoja mała musi się poprostu przyzwyczaić do większego smoka. I wydaje mi się ze musisz próbować różnych butli w razie czego, bo u nas akurat sprawdzają się NUKi ale u Mamax i Agitki Aventy są super. Tylko rozumiem, ze chciałabbyś juz zeby mała załapała jakiś smoczek bo wydawanie kasy co chwilę na nową butelkę też ekscytujące nie jest...

14:00 wybiła...ciekawe jak Sarna i Zosia się miewają :)

agattee lubi tę wiadomość

• jola83 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa masz tu sporą rzeszę kibicek ;)

Dziewczyny za niedługo i nas dopadną problemy typu karmienie, smoczki, butelki nieprzespane nocki itd.:)

u mnie bez zmian, codziennie jakieś tam skurcze i klucia, ból w pachwinach. Zaraz ide na spacer sie troche rozruszać :)

relgi09kfo915nes.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila odszedl mi czop, skurcze czuje coraz mocniej, moj mnie zabral na wycieczke schodami po szpitalu hehe ale juz pohechal a ja pod ktg czytam ksiazke i czekam na rozwoj hehe

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnna, twoje relacje sa superowe hehe ze masz jeszcze sile do nas pisać :) jestem ciekawa czy juz po, moze Zosia w końcu odważyła sie wyjsc :)

Kurde, ja w ogóle jeszcze nie mysle o butelkach, smoczkach i karmieniu, ale to chyba dobrze, bo mam głowę pełna innych rzeczy. Mam nadzieje, ze jakos to wyjdzie w praniu i jak coś to bede was na bierząco męczyła pytaniami :)

Dzis padam na ryjek, bo spacer było dlugi potem gotowanie obiadu a na koniec zrobiłam mało kaloryczny (chyba) sernik marchewkowy. Co prawda nie wiem jak smakuje, bo boje sie go wyjąc z piekarnika ale wygląda dosc ładnie.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, porodowka na zywo :p

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa jak sie sprawy maja?:)

Jejku dziewczyny jak opisujecie swoje porody i o tym jak plakalyscie na widok dzidziusia to juz sie doczekac nie moge mojej corci, na pewno tez bede beczec! Jak w tv ogladam placze a jak juz moje wlasne dziecko sie urodzi ojej bedzie pieknie:)

U mnie tez nic czasem brzuch boli ale krotko, rozmawiam z corcia kiedy wychodzi moze cos sie uda zalatwic wczesniej :)

amarranta lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta poki co mam przerwe z tabletkami bo skurcze sa czesto i dosc mocne prawdopodobnie nastepna jak cos to kolo 20 dostane, w miedzyczasie jakos lekarka ma przyjsc zobaczyc czy rozwarcie sie powiekszylo :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy dobrze kojarzę ale kiedys mówiliście o takiej maści na brodawki fioletowej z Rossmana i ze któraś z położnych mówiła że mozna jej używać nawet przed porodem zeby zahartować sutki. Pokręciłam coś?

zem3zbmhb277dwos.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - nic nie pokręciłaś. Na pewno nie szoruj sutków jak doradzają niektórzy bo zrobią się twarde i mogą pękać, sutki mają być mięciutkie i wtedy podobno bedzie Wam lepiej.
    Może karmiące dziewczyny - np. Agitka się wypowie, bo ja w sumie nie karmię przecież; ale dbam o to zeby sutki były miękkie, zeby laktator i ich nie zniszczył i zeby nie bolało. I właśnie używam tej maści z Rossmana, a ogólnie to jak balsamuję ciało to po piersiach i sutkach też takim balsamem przejadę i zanim ściągam mleko to sie fajnie wchłonie.

Sarna - relacja na zywo, mile widziana :)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dziś nerwową niedziele. Dziś z rana zaczęła mnie pobolewać prawa strona, jakby jajnik promieniując do pachwiny. Takie ciągnięcie, kłucie. Po 2h wzięłam nospę ,ale nic nie pomogło, popołudniu pojechałam do szpitala. Z dzidzią wszystko ok, podobno się przedźwignęłam, no i więzadła macicy się rozszerzają, bobas rośnie i teraz już takie bóle będą coraz częściej. Oczywiście strach dalej jest,bo boli trochę mniej,ale boli. Ja chyba do porodu będę każdy ból traktować na sygnale:/
    Dobrze, że przedłuża nam się pobyt w PL, to o tyle prościej.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powoli opuszcza nadzieja ze to bedzie dzisiaj.. niby te skurcze sa, na ktg ogromne i czesto ale kurcze nie wiem czy to juz to.. eh cholera

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa Ty to gigantka jesteś he he :)

74di2n0ae8uv9k1e.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa, ale Zosi dobrze u Ciebie ;) powodzenia :)

Jola coś się nie odzywa, może już też u niej się zaczęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:52

o1489vvjal2gnmht.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa na pewno juz zmeczona jestes przez czekanie i teraz przez skurcze - wytrwalosci jeszcze chwilkee i bedzie po :)

Kasia jak tam? Masz objawy?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna a te skurcze bardzo cię bolą czy do wytrzymania? Ja chyba tego etapu najbardziej sie boje i ciagle widze scenę ze mdleje z bólu i wtedy sie zastanawiam co oni ze mną zrobią? Głupia jestem, ale stres coraz większy:/

Martaa u mnie nic:/ juz winda nie jeżdzę tylko na 4 piętro wchodze po schodach a jutro sprzątam na całego i spacer musze zaliczyć. I tak pewnie to nic nie da, ale moze nie zaszkodzi ;) a u ciebie ok?

zem3zbmhb277dwos.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie brzuch czesto twardnieje i czasem mam takie klucie w srodku, poza tym nic nowego. Czekamy dalej! Jutro tez musze chate wysprzatac moze cos sie ruszy ;)

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ