X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta mamy ten Anlage Kind w tym...ehhh sama juz glupia jestem z tymi wnioskami. Ale mniejsza o to w razie czego bedziemy uzupelniac.

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam bujaczek Fisher price cudowna planeta lub podobne z tej serii, mają wibracje, niby nadaje się dla takich osesków, tak piszą, u nas teraz służy do karmienia bo można go ustawić tak właśnie do siedzenia a Lena już siada więc jest ok no i może posłużyć do 3 lat bo potem jest jako taki fotelik

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na pewno takie pytanie juz kiedys bylo, ale pozwole sobie zadac je jeszcze raz :p . Jakiej maki kosmetyki dla bobaskow polecacie ?? Zaczynam sie rozgladac za takowymi no i mam z tym nie maly problem :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:27

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czyj numer wpisac w tym wniosku? ja juz glupieje, czy moj wpisac czy dopiero jak przyjdzie numer dziecka?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zaczyna mnie przerazac. Wizja wywolywanego porodu.. ze tez ta mala taka uparta..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta wrote:
    Monika a moze mialas sam wniosek do KG tak jak ja. A pozniej zauwazylam ze mi brak Anlage Kind i tam byl do wpisania ten nr

Ma1ta -nasz wniosek ma 4 strony i ma w tytule "Antrag auf Kindergeld, Anzahl der beigefügten "Anlage Kind"", w całym wniosku nie ma miejsca na ten Steuernummer od małego, tylko na pierwszej stronie na górze jest miejsce na Steuernummer osoby która bedzie dostawała KG - u nas mąż. Nie wiem, może w każdym Landzie ciut inaczej te wnioski wyglądają, a może będziemy uzupełniać tak jak pisałąm. ostatnio mąż dzwonił to mu powiedzieli ze dostali, niby jest ok ale mają teraz 2-3 tyg. na sprawdzenie, wiec za niedługo sie dowiemy :)

Beata - ja kupiłam Hipp i Babylove, a póki co raz mały był kąpany cały i do tej pory przemywany Waschlappen to do wody dodawałam trochę oliwy z oliwek. Teraz jak odpadł pepek i będziemy sie kąpać, to czasem będę też używac oliwy a czasem tych kosmetyków, zobaczymy jak to będzie.

Maarta - widzisz pomieszanie z poplątaniem z tym numerem. Dziewczyny pisały ze we wniosku muszą wpisać ten Steuernummer dziecka, a ja we wniosku nie mam takiego miejsca, tylko ten nummer od osoby która ubiega się o KG.

Annaki i Agitka - wy jesteście też z Bawarii, wpisywałyście Steuernummer dzieci we wniosek o KG?
    W ogóle ja byłam przekonana, ze taki numer dziecko nabędzie dopiero jak pójdzie do pracy albo będzie pełnoletnie, pewnie do tego czasu mimo porządku w papierach (Vincent ma juz swoja teczkę) zgubi się do tego czasu.

beata1313 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Monika zabij mnie a nie pamiętam już :-( , bo my to wypełnialismy jeszcze w lipcu, tzn w sumie nam to robił jakiś urzędnik który zajmuje się takimi sprawami a później jak mieliśmy jeszcze coś uzupełnić to nie wolali o ten nr, zresztą żeby było śmiesznie wciąż czekamy na rozpatrzenie i wypłatę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, moim zdaniem na zalaczniku do KG trzeba wpisac numer dziecka, ale jesli mi nie przyjdzie w krotkim czasie to wysle bez tego numeru, bo z nieba im przeciez nie wezme:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja kupilam lavera -babyöl, hipp chusteczki ale te nie perfumowane i hipp plyn do kapieli i sudocrem. Jest jakas strona gdzie sa recenzje kosmetykow dla dzieci dziewczyny kiedys wkejaly jak znajde to ci wysle poczytasz

klz9rl68ev7azsow.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html?m=1

To ta strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:16

jola83 lubi tę wiadomość

klz9rl68ev7azsow.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wlasnie ten lezaczek z fisher price cudowna planeta co annaki poleca. Jestem z niego bardzo zadowolona. Julianek lezy w nim od kiedy skonczyl dwa tygodnie. W nim sa wibracje jednak my ich nie uzywamy bo one u takich maluszkow sa nie bezpieczne dla rozwoju mozgu. Za to mamy super zawieszki ktorymi Julianek juz sie bawi :-)

Ja tez nadal uzywam tylko olowy z oliwek do kapieli i podmywania. Zadnyc innych kosmetykow nie uzywam z czasem bede z bübchen. Jedynie do pupy uzywam bephanten.

My dostalismy juz kaske z elterngeld. Tydzien temu maz skladal wniosek tak ze dlugo czekac nie musielismy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:28

beata1313 lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w DE jest do kupienia prawdziwy zakwas na chleb?

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie pojedziecie do Familienkasse i tam nie wypelnicie wniosku przy osobie z biura? Te osoby sa bardzo pomocne. Tylko wezcie ze soba wszystkie dokumenty zeby mogli pokserowac.
    Jak zalatwialismy KG 4 lata temu to mimo ze mielismy wnioski w domu pojechalismy do FK i w ciagu 5minut wniosek byl wypelniony.

jola83 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax a możesz dać linka do tego kremu bephanten? Bo mam jakiś w domu ale nie wiem czy go mogę użyć bo to mąż dostał w szpitalu do smarowania palca po operacji :-\ i nie wiem czy dla dzieci są inne może czy ten co mam

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za podpowiedzi co do kosmetykow :) , u mnie na wstepie wykreslilam Bübchen bo uczulal starsza core wiec nie bede ryzykowac :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:18

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, ale ładnie piszecie o tych Waszych ruszających się dzieciaczkach :) wzruszyłam się już teraz! i czekam dalej;)

a co do staników - to już teraz mam 75h i wolałabym, żeby tak zostało;) zobaczę w c&a i kiku (chociaż nie mam żadnego blisko;), a w razie czego zostanie internet;)

muffinki wyglądają przepysznie!!! za mną zaczęły chodzić faworki (ale ciężko kupić smaczne, albo nie potrafię) i babcia mi jutro zrobi :)

Jola, nie wiem czy w DE jest zakwas (moze w tych sklepach ekologicznych?), ale np. mój kolega zawsze sam robi i to chyba nie jest takie strasznie trudne;)

Sarnaa, spokojnie, nie stresuj się:*

widziałyście, że są już październikówki? :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, wiem ze masz juz dosc czekania i kurde ciagle zastanawiam sie od czego to wszystko zależy. Jedne przenoszą ciąże a inne rodzą 3 tygodnie przed terminem. Trzymaj sie dzielnie.

Mnie wlasnie rozbolał brzuszek i plecy ech a myślałam ze mnie te przepowiadające ominą choc nawet nie wiem czy to sa one :/ ale taki jakiś promieniujący bol :/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki kurcze strasznie dlugo to trwa...ciekawe czy tak na calej Bawarii...

Cassie to pewnue dobry pomysl zeby to przy urzedniku wypelnic. U nas maz wszystko zalatwial i pytal telefonicznie. Powiedzieli ze wzor wniosku ok wiec wypelnil dodal akt urodzenia Jak kazali i wyslal. Teraz wiemy ze to otrzymali i naja 2-3 tyg.na sprawdzenie wiec czekamy :)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i chwalilam sie ze zeszlam do wagi sprzed ciazy (i tak za duzej) ale co z tego Jak spodni dopiac nie moge...kurna brakuje mu dobre 5 cm :( Ale staniki möge spokojnie swoje nosic...wlasnie, dziewczyny gdzie w DE kupujecie bielizne? Gdzie dostane dobry cyckonosz dla biusciastej?

I bola mnie plecy...w ciazy bolalo w krzyzu a teraz tak jakby pod lopatkami...beznadzieja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:36

• Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki- Ja uzywam tego.
    http://www.bepanthen.de/de/babypflege/

Wlasnie sie dowiedzialam ze moja ginka odeszla z pracy a ja mialam do niej termin na 16- lutego :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:44

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ