Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny polecam bujaczek Fisher price cudowna planeta lub podobne z tej serii, mają wibracje, niby nadaje się dla takich osesków, tak piszą, u nas teraz służy do karmienia bo można go ustawić tak właśnie do siedzenia a Lena już siada więc jest ok no i może posłużyć do 3 lat bo potem jest jako taki fotelik
-
Dziewczynki na pewno takie pytanie juz kiedys bylo, ale pozwole sobie zadac je jeszcze raz :p . Jakiej maki kosmetyki dla bobaskow polecacie ?? Zaczynam sie rozgladac za takowymi no i mam z tym nie maly problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:27
-
nick nieaktualnyMa1ta wrote:Monika a moze mialas sam wniosek do KG tak jak ja. A pozniej zauwazylam ze mi brak Anlage Kind i tam byl do wpisania ten nr
Ma1ta -nasz wniosek ma 4 strony i ma w tytule "Antrag auf Kindergeld, Anzahl der beigefügten "Anlage Kind"", w całym wniosku nie ma miejsca na ten Steuernummer od małego, tylko na pierwszej stronie na górze jest miejsce na Steuernummer osoby która bedzie dostawała KG - u nas mąż. Nie wiem, może w każdym Landzie ciut inaczej te wnioski wyglądają, a może będziemy uzupełniać tak jak pisałąm. ostatnio mąż dzwonił to mu powiedzieli ze dostali, niby jest ok ale mają teraz 2-3 tyg. na sprawdzenie, wiec za niedługo sie dowiemy
Beata - ja kupiłam Hipp i Babylove, a póki co raz mały był kąpany cały i do tej pory przemywany Waschlappen to do wody dodawałam trochę oliwy z oliwek. Teraz jak odpadł pepek i będziemy sie kąpać, to czasem będę też używac oliwy a czasem tych kosmetyków, zobaczymy jak to będzie.
Maarta - widzisz pomieszanie z poplątaniem z tym numerem. Dziewczyny pisały ze we wniosku muszą wpisać ten Steuernummer dziecka, a ja we wniosku nie mam takiego miejsca, tylko ten nummer od osoby która ubiega się o KG.
Annaki i Agitka - wy jesteście też z Bawarii, wpisywałyście Steuernummer dzieci we wniosek o KG?
W ogóle ja byłam przekonana, ze taki numer dziecko nabędzie dopiero jak pójdzie do pracy albo będzie pełnoletnie, pewnie do tego czasu mimo porządku w papierach (Vincent ma juz swoja teczkę) zgubi się do tego czasu.beata1313 lubi tę wiadomość
-
O matko Monika zabij mnie a nie pamiętam już , bo my to wypełnialismy jeszcze w lipcu, tzn w sumie nam to robił jakiś urzędnik który zajmuje się takimi sprawami a później jak mieliśmy jeszcze coś uzupełnić to nie wolali o ten nr, zresztą żeby było śmiesznie wciąż czekamy na rozpatrzenie i wypłatę
-
Martaa, moim zdaniem na zalaczniku do KG trzeba wpisac numer dziecka, ale jesli mi nie przyjdzie w krotkim czasie to wysle bez tego numeru, bo z nieba im przeciez nie wezme:)
-
My mamy wlasnie ten lezaczek z fisher price cudowna planeta co annaki poleca. Jestem z niego bardzo zadowolona. Julianek lezy w nim od kiedy skonczyl dwa tygodnie. W nim sa wibracje jednak my ich nie uzywamy bo one u takich maluszkow sa nie bezpieczne dla rozwoju mozgu. Za to mamy super zawieszki ktorymi Julianek juz sie bawi
Ja tez nadal uzywam tylko olowy z oliwek do kapieli i podmywania. Zadnyc innych kosmetykow nie uzywam z czasem bede z bübchen. Jedynie do pupy uzywam bephanten.
My dostalismy juz kaske z elterngeld. Tydzien temu maz skladal wniosek tak ze dlugo czekac nie musielismyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:28
beata1313 lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyDlaczego nie pojedziecie do Familienkasse i tam nie wypelnicie wniosku przy osobie z biura? Te osoby sa bardzo pomocne. Tylko wezcie ze soba wszystkie dokumenty zeby mogli pokserowac.
Jak zalatwialismy KG 4 lata temu to mimo ze mielismy wnioski w domu pojechalismy do FK i w ciagu 5minut wniosek byl wypelniony.
jola83 lubi tę wiadomość
-
jejku, ale ładnie piszecie o tych Waszych ruszających się dzieciaczkach wzruszyłam się już teraz! i czekam dalej;)
a co do staników - to już teraz mam 75h i wolałabym, żeby tak zostało;) zobaczę w c&a i kiku (chociaż nie mam żadnego blisko;), a w razie czego zostanie internet;)
muffinki wyglądają przepysznie!!! za mną zaczęły chodzić faworki (ale ciężko kupić smaczne, albo nie potrafię) i babcia mi jutro zrobi
Jola, nie wiem czy w DE jest zakwas (moze w tych sklepach ekologicznych?), ale np. mój kolega zawsze sam robi i to chyba nie jest takie strasznie trudne;)
Sarnaa, spokojnie, nie stresuj się:*
widziałyście, że są już październikówki? -
Sarna, wiem ze masz juz dosc czekania i kurde ciagle zastanawiam sie od czego to wszystko zależy. Jedne przenoszą ciąże a inne rodzą 3 tygodnie przed terminem. Trzymaj sie dzielnie.
Mnie wlasnie rozbolał brzuszek i plecy ech a myślałam ze mnie te przepowiadające ominą choc nawet nie wiem czy to sa one ale taki jakiś promieniujący bol -
nick nieaktualnyAnnaki kurcze strasznie dlugo to trwa...ciekawe czy tak na calej Bawarii...
Cassie to pewnue dobry pomysl zeby to przy urzedniku wypelnic. U nas maz wszystko zalatwial i pytal telefonicznie. Powiedzieli ze wzor wniosku ok wiec wypelnil dodal akt urodzenia Jak kazali i wyslal. Teraz wiemy ze to otrzymali i naja 2-3 tyg.na sprawdzenie wiec czekamyCassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAha i chwalilam sie ze zeszlam do wagi sprzed ciazy (i tak za duzej) ale co z tego Jak spodni dopiac nie moge...kurna brakuje mu dobre 5 cm Ale staniki möge spokojnie swoje nosic...wlasnie, dziewczyny gdzie w DE kupujecie bielizne? Gdzie dostane dobry cyckonosz dla biusciastej?
I bola mnie plecy...w ciazy bolalo w krzyzu a teraz tak jakby pod lopatkami...beznadzieja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:36
-
Annaki- Ja uzywam tego.
http://www.bepanthen.de/de/babypflege/
Wlasnie sie dowiedzialam ze moja ginka odeszla z pracy a ja mialam do niej termin na 16- lutegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:44
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]