X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta mamy ten Anlage Kind w tym...ehhh sama juz glupia jestem z tymi wnioskami. Ale mniejsza o to w razie czego bedziemy uzupelniac.

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam bujaczek Fisher price cudowna planeta lub podobne z tej serii, mają wibracje, niby nadaje się dla takich osesków, tak piszą, u nas teraz służy do karmienia bo można go ustawić tak właśnie do siedzenia a Lena już siada więc jest ok no i może posłużyć do 3 lat bo potem jest jako taki fotelik

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na pewno takie pytanie juz kiedys bylo, ale pozwole sobie zadac je jeszcze raz :p . Jakiej maki kosmetyki dla bobaskow polecacie ?? Zaczynam sie rozgladac za takowymi no i mam z tym nie maly problem :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:27

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czyj numer wpisac w tym wniosku? ja juz glupieje, czy moj wpisac czy dopiero jak przyjdzie numer dziecka?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zaczyna mnie przerazac. Wizja wywolywanego porodu.. ze tez ta mala taka uparta..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma1ta wrote:
    Monika a moze mialas sam wniosek do KG tak jak ja. A pozniej zauwazylam ze mi brak Anlage Kind i tam byl do wpisania ten nr

Ma1ta -nasz wniosek ma 4 strony i ma w tytule "Antrag auf Kindergeld, Anzahl der beigefügten "Anlage Kind"", w całym wniosku nie ma miejsca na ten Steuernummer od małego, tylko na pierwszej stronie na górze jest miejsce na Steuernummer osoby która bedzie dostawała KG - u nas mąż. Nie wiem, może w każdym Landzie ciut inaczej te wnioski wyglądają, a może będziemy uzupełniać tak jak pisałąm. ostatnio mąż dzwonił to mu powiedzieli ze dostali, niby jest ok ale mają teraz 2-3 tyg. na sprawdzenie, wiec za niedługo sie dowiemy :)

Beata - ja kupiłam Hipp i Babylove, a póki co raz mały był kąpany cały i do tej pory przemywany Waschlappen to do wody dodawałam trochę oliwy z oliwek. Teraz jak odpadł pepek i będziemy sie kąpać, to czasem będę też używac oliwy a czasem tych kosmetyków, zobaczymy jak to będzie.

Maarta - widzisz pomieszanie z poplątaniem z tym numerem. Dziewczyny pisały ze we wniosku muszą wpisać ten Steuernummer dziecka, a ja we wniosku nie mam takiego miejsca, tylko ten nummer od osoby która ubiega się o KG.

Annaki i Agitka - wy jesteście też z Bawarii, wpisywałyście Steuernummer dzieci we wniosek o KG?
    W ogóle ja byłam przekonana, ze taki numer dziecko nabędzie dopiero jak pójdzie do pracy albo będzie pełnoletnie, pewnie do tego czasu mimo porządku w papierach (Vincent ma juz swoja teczkę) zgubi się do tego czasu.

beata1313 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Monika zabij mnie a nie pamiętam już :-( , bo my to wypełnialismy jeszcze w lipcu, tzn w sumie nam to robił jakiś urzędnik który zajmuje się takimi sprawami a później jak mieliśmy jeszcze coś uzupełnić to nie wolali o ten nr, zresztą żeby było śmiesznie wciąż czekamy na rozpatrzenie i wypłatę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, moim zdaniem na zalaczniku do KG trzeba wpisac numer dziecka, ale jesli mi nie przyjdzie w krotkim czasie to wysle bez tego numeru, bo z nieba im przeciez nie wezme:)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja kupilam lavera -babyöl, hipp chusteczki ale te nie perfumowane i hipp plyn do kapieli i sudocrem. Jest jakas strona gdzie sa recenzje kosmetykow dla dzieci dziewczyny kiedys wkejaly jak znajde to ci wysle poczytasz

klz9rl68ev7azsow.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html?m=1

To ta strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:16

jola83 lubi tę wiadomość

klz9rl68ev7azsow.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wlasnie ten lezaczek z fisher price cudowna planeta co annaki poleca. Jestem z niego bardzo zadowolona. Julianek lezy w nim od kiedy skonczyl dwa tygodnie. W nim sa wibracje jednak my ich nie uzywamy bo one u takich maluszkow sa nie bezpieczne dla rozwoju mozgu. Za to mamy super zawieszki ktorymi Julianek juz sie bawi :-)

Ja tez nadal uzywam tylko olowy z oliwek do kapieli i podmywania. Zadnyc innych kosmetykow nie uzywam z czasem bede z bübchen. Jedynie do pupy uzywam bephanten.

My dostalismy juz kaske z elterngeld. Tydzien temu maz skladal wniosek tak ze dlugo czekac nie musielismy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:28

beata1313 lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w DE jest do kupienia prawdziwy zakwas na chleb?

relgi09kfo915nes.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie pojedziecie do Familienkasse i tam nie wypelnicie wniosku przy osobie z biura? Te osoby sa bardzo pomocne. Tylko wezcie ze soba wszystkie dokumenty zeby mogli pokserowac.
    Jak zalatwialismy KG 4 lata temu to mimo ze mielismy wnioski w domu pojechalismy do FK i w ciagu 5minut wniosek byl wypelniony.

jola83 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax a możesz dać linka do tego kremu bephanten? Bo mam jakiś w domu ale nie wiem czy go mogę użyć bo to mąż dostał w szpitalu do smarowania palca po operacji :-\ i nie wiem czy dla dzieci są inne może czy ten co mam

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za podpowiedzi co do kosmetykow :) , u mnie na wstepie wykreslilam Bübchen bo uczulal starsza core wiec nie bede ryzykowac :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:18

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, ale ładnie piszecie o tych Waszych ruszających się dzieciaczkach :) wzruszyłam się już teraz! i czekam dalej;)

a co do staników - to już teraz mam 75h i wolałabym, żeby tak zostało;) zobaczę w c&a i kiku (chociaż nie mam żadnego blisko;), a w razie czego zostanie internet;)

muffinki wyglądają przepysznie!!! za mną zaczęły chodzić faworki (ale ciężko kupić smaczne, albo nie potrafię) i babcia mi jutro zrobi :)

Jola, nie wiem czy w DE jest zakwas (moze w tych sklepach ekologicznych?), ale np. mój kolega zawsze sam robi i to chyba nie jest takie strasznie trudne;)

Sarnaa, spokojnie, nie stresuj się:*

widziałyście, że są już październikówki? :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, wiem ze masz juz dosc czekania i kurde ciagle zastanawiam sie od czego to wszystko zależy. Jedne przenoszą ciąże a inne rodzą 3 tygodnie przed terminem. Trzymaj sie dzielnie.

Mnie wlasnie rozbolał brzuszek i plecy ech a myślałam ze mnie te przepowiadające ominą choc nawet nie wiem czy to sa one :/ ale taki jakiś promieniujący bol :/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki kurcze strasznie dlugo to trwa...ciekawe czy tak na calej Bawarii...

Cassie to pewnue dobry pomysl zeby to przy urzedniku wypelnic. U nas maz wszystko zalatwial i pytal telefonicznie. Powiedzieli ze wzor wniosku ok wiec wypelnil dodal akt urodzenia Jak kazali i wyslal. Teraz wiemy ze to otrzymali i naja 2-3 tyg.na sprawdzenie wiec czekamy :)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i chwalilam sie ze zeszlam do wagi sprzed ciazy (i tak za duzej) ale co z tego Jak spodni dopiac nie moge...kurna brakuje mu dobre 5 cm :( Ale staniki möge spokojnie swoje nosic...wlasnie, dziewczyny gdzie w DE kupujecie bielizne? Gdzie dostane dobry cyckonosz dla biusciastej?

I bola mnie plecy...w ciazy bolalo w krzyzu a teraz tak jakby pod lopatkami...beznadzieja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:36

• Mamax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki- Ja uzywam tego.
    http://www.bepanthen.de/de/babypflege/

Wlasnie sie dowiedzialam ze moja ginka odeszla z pracy a ja mialam do niej termin na 16- lutego :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 21:44

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ