Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w niedzielne pochmurne przedpołudnie
annaki super, ze mąż Cie tak wspiera i mamma, ze pomaga a ja jak karmiłam butlą to na nos przygotowywałam sobie wodę w termosie i odmierzona ilosc mleka w butelkach i było dużo łatwiej, bo nie trzeba było grzac wody, ani odmierzac "na spiocha" mleka
Monika najważniejsze, ze emek w koncu się za to weźmie U Nas Xavier będzie na początku z nami w pokoju, a dopiero za jakis rok myslę że chłopaki będa razem spac
Kochana u Was tez taka burza wczoraj pod wieczór była normalnie grzmiało i błyskało się jak diabli...
agagita witam. Śliczny synek jak Aniołek i dobrze, ze tak szybko dochodzisz do siebie i ja też dawałam synkowi mojemu krople SabSimplex....miał okreopne kolki, dzien i noc i dopiero te kropelki Mu pomogły, także może warto spróbowac?
A ja oczywiscie zajakies pół godzinki biorę się za naukę, a po południu moze skoczymy pokarmic kaczki nad jezioro
-
Agagita synek śliczny , też mam identyczny filmik z sesji no i ta sama firma , mi też położna kazała kupić sab simplex, w szpitalu jak małą bolał brzuszek to też dawali, w domu odpukać odkąd jesteśmy to nic się nie dzieje, nie ma kolek, bólu brzuszka itp, toleruje mleko mm tylko kupki ma twarde i trochę się napina jak robi, jutro będzie położna to może cos poradzi albo herbatki albo inne mleko bo teraz mam hipp, niby bardzo dobre.
Pralinka do szpitala nic nie potrzebujesz ani dla siebie ani dla dziecka, przynajmniej ja tak miałam ale to chyba wszędzie tak jest, szpital wszystko zapewnia ile tylko chceszy pampersy, chusteczki, ubranka, podkłady itp, nawet smoczki dają codziennie nowe z nuka i kapturku na piersi -
nick nieaktualnyAgagita - maluch jest super Fajnie, ze tak szybko doszłaś do siebie i mogłas wstać, pewnie przy dwójce dzieciaczków to ważne. Córa się pewnie przyzyczai za iedługo, w końcy do tej pory była jedynaczką Moja koleżanka moała podobnie (starszy synek 5-cio letni), angażowała go w wiele spraw oile chciał tylko i szybko sie przyzwyczaił
Kurcze jak tak piszecie ze tu w szpitalu naprawdę ic nie potrzeba to aż mi sie wierzyć ie chce Pamiętam jak koleżaki w PL sie pakowały to walizki jak na dwu tygodniowy urlop miały
Agitka - jakie to jezioro z kaczkami? -
Monika ja w PL tez miałam pełną torbę rzeczy do porodu i teraz tak dziwnie będzie chyba bez niczego isc
Chcemy jechac ok 16tej nad jezioro, które jest obok Dokuzentrum (tego dużego muzeum) jak się jedzie na Langwasser Nie wiem jak się to jezioro nazywa :-p Jesli chcecie to może się spotkamy na spacerze ? -
nick nieaktualnyWiem, wiem...Dutzendteich
My się wybieramy zaraz na spacer z psem,niedaleko nas jest taka górka, i czesto tam włazimy, stamtąd widac panoramę Normbergii, bardzo fajnie tam jest
My już po obiedzie, no na razie po pierwszym daniu, ale drugiego mi sie tak nie chce robić A mam zaplanowane proste danie - wystarczy podsmazyć ugotowanego kurczaka i wstawić frytki do piekarnika...co dla mojego lenia jest za dużym wysiłkiem. Może głód po spacerze będzie najlepszym motorem to zrobieia obiadu.
-
Qrcze serio nic?
Ja zamierzalam wziac m.in.
- koszule do porodu ( no i takie do karmienia)
- podpaski mega
- szampon/zel pod prysznic/plyn do higieny intymnej
- wkladki laktacyjne
Dla dziecka spiochy, body, recznik..
Itp. Doradzcie
Bo dziewczyny w PL biora sporo rzeczy
I jeszcze ciekawi mnie ew sprawa laktatora? Kupowalyscie przed porodem czy moze szpital ma w razie 'w'... -
Monika my już po obiedzie zrobiłam roladki ze szpinakiem do tego ziemniaki i kapusta czerwona. Już odpoczelismy i włąsnie sie zbieramy....pewnie za jakies 2 godziny będziemy z powrotem bo widze, że słońce znowu zaczyna grzac, ale dla mnie teraz to masakra
Pralinka ja tez na wszelki wypadek pokupowałam sobie podkłady, majtki jednorazowe itd. ale za jakis miesiąc idę na szpitala na rozmowę to dowiem sie dokładnie co mi potrzeba, a co nie Na stronie szpitala wyczytałam tylko, że dla nie no to kosmetyki, ręcznik, kapcie, wygodne ubranie do chodzenia, a dla Maluszka nie potrzeba nic, oprócz ubrania na wyjscie Jeszcze zapytam koleżanek, które rodziły w tym szpitalu Ja laktator nawet w PL mogłam wypożyczyc w szpitalu, ale emek mi kupił jakos w 3 dniu po urodzeniu. przed nie ma co kupowac, bo nie wiadomo czy bedzie potrzebnyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 15:02
-
nick nieaktualnyJa też czytałam tak jak Agitka pisze, ze dla malucha tylko ciuszki na wyjscie, które tak na dobrą sprawę maż może dowieźć i nie trzeba ich zaraz brać. A dla nas to tylko jakieś ciuszki do "biegania"po szpitalu/pokoju, jak ktos lubi to może być dres, sukienka czy nawet koszula nocna, nasz wybór - no i jakis kosmetyki (nie wiem jakie) i kapciochy
-
Czyli
•Klapki pod prysznic
•Pantofle
•Szczotka do włosów + gumki, spinki
•Mała gąbeczka
•Kosmetyczka
A w kosmetyczce :
• Szczoteczka do zębów + mini pasta do zębów
•Antyperspirant
•Mini żel pod prysznic x2
•Mini szampon
•Chusteczki do higieny intymnej ( sprawdzone, używane już od dłuższego czasu)
•Małe lustereczko
•Jednorazowa maszynka do golenia
•Wstążka do biustonosza
•Krem
•Waciki, patyczki do uszu, pilniczek
• Podkłady poporodowe Bella Mama x2
• Podkłady na łóżko Tena - 5 szt.
Jednorazowe majtki poporodowe
•Tantum Rosa
•Maść na sutki
•Wkładki laktacyjne - 10 sztuk
•Koszula do porodu
•2 koszule po porodzie
•Szlafrok
•Ciemne ręczniki - jeden duży i jeden mały
•Skarpetki - 2 pary
•Zwykłe majteczki - 3 pary
•Biustonosze do karmienia - 2 sztuki
-
nick nieaktualny
-
U mnie w szpitalu w pokoju były podkłady, podpaski, majtki siatkowe itp ile kto chciał, tak wiec dowiedzcie się bo przypuszczam ze u Was też będzie, tylko ciuchy dla siebie i kosmetyki trzeba mieć. Ja pizame uzywalam tylko na noc, rano wskakiwałam w dresy, w szpitalu nikt nie chodził w piżanie więc dziwnie bym wyglądała , to było trochę jak w sanatorium a nie w szpitalu
A co do laktatora to nie kupujcie wczesniej, ja też miałam kupić a okazało się że z pokarmu nici więc dobrze że nie wydawałam pieniędzy bo byłby teraz nie potrzebny, w zamian za to kupilam podgrzewacz do butelek bo teraz mi się przydaje
Aha i nawet jak miałam poranione sutki to pielęgniarki mi dawały maść, nie musiałam mieć swojejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 20:11
-
Witajcie!
Lezalam juz dwa razy w szpitalu w niemczech i w lazience sa normalnie podpaski wielkie /male i majtki siatkowe wylozone. Dla dzieci pieluszki itp tez jest. Wystarczy wziac koszule do spania,dresy ,kapcie,szlafrok i jakie tam chcecie kosmetyki i dla malucha na wyjscie ubranie. O jedzenie i picie tez sie nie martwciehttps://www.maluchy.pl/li-68999.png -
Koza wrote:Witajcie!
Lezalam juz dwa razy w szpitalu w niemczech i w lazience sa normalnie podpaski wielkie /male i majtki siatkowe wylozone. Dla dzieci pieluszki itp tez jest. Wystarczy wziac koszule do spania,dresy ,kapcie,szlafrok i jakie tam chcecie kosmetyki i dla malucha na wyjscie ubranie. O jedzenie i picie tez sie nie martwcie -
Witam Dziewczyny
Jak tam rozpoczął się u Was nowy tydzien? u mnie tak sobie... wczoraj czułam się rewelacyjnie to dzisiaj dla odmiany tak średnio na jeża ale nie jest najgorzej
pralinka ja mam podobną listę własnie
annaki, koza to dobrze wiedziec, ze jednak nie trzeba tego całego majdanu ze soba ciągnąc -
nick nieaktualny