X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na odparzenia pupy dla maluszka stosujecie? Sudocrem nie dziala, masc cynkowa od poloznej tez nie.

amarranta lubi tę wiadomość

relgi09kfo915nes.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola musisz wietrzyc duzo,pamiętaj o dokładnym wycieraniu do sucha-nawet po chusteczkach nawilzających.Można stosowac mąke ziemniaczaną,niektórzy twierdzą że to świetny lek

jola83 lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny macierzyństwo jest piękne, ale bardzo męczące i wyczerpujące. Drugi dzien z rzędu walczymy zeby Gabrysia pospala w dzien ale nie wiem co jej sie stało. Ucina sobie 10-15minutowe drzemki i budzi sie. Ma dopiero tydzien i myślałam ze takie dzieciaczki śpią prawie non stop.

Dzis durna polozna przylazła do nas przeziębiona. Jak sie zorientowałam to wyszłam z małaą do pokoju, tak mnie wkur@&@€&@..

W ogole mam problem z odpraniem plam po udanym mleku. Nie schodzą bo sa tluste chyba. Macie na to jakis sposób?

Ja w szpitalu chodziłam jeden dzien w ichńiejszej koszuli a potem juz przebralam sie w swoje rzeczy albo dresik albo legginsy plus wygodna bluzka zeby łatwo mała nakarmić.

Ja staram sie zeby mała miała jakis rytm ale z tygodniowym dzieckiem to trudne. Jak sie budzi to ja karmie, potem nosze zeby jej sie odbiło, potem przebieram i w dzien sie "bawię" a w nocy staram sie ponownie ululac. W ogole jak usypialyscie czy usypiacie dzieci? Na rękach czy tylko jak zauważycie ze sa senne to od razu do łóżeczka?

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja usypiam tak, ze nosze nrekach tylko chwile, jak tylko widze ze Tymek zasypia, oczy mu sie kleja lub ziewa to odkladam go do jego lozeczka, czasem zdarzy sie, ze po odlozeniu do lozeczka oczy ma znow jak 5 zlotych to albo czekam nad lozeczkiem. Trzymajac moja reke na jrgo brzuszku i nuce cos, jesli sie kreci to go wezme znow na rece ale zwykle sam zasypia

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmartwi mnie tylko Tymona sen- czy wasze dzieci tez przez sen sie kreca, spinają cialo, wydaja dziwne dzwięki, takie charczenie? Nosek ma czysty... Dziwne to

relgi09kfo915nes.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do plam ja piore w programie babyprotect 40st .2.15 godz.i wszystko sie odpiera

relgi09kfo915nes.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka- Dobra decyzja ;-) Tez juz niedlugo bede udzielac sie tutaj zadziej bo jak tylko zrobi sie ladnia pogoda to wyjdziemy z domu i bedziemy duzo spacerowac. Zreszta jak co roku. Trzeba wszak wykrzystac wiosne- lato bo nie ma nic zdrowszego jak swieze powietrze ;-)

Marta, Kasia, Agattee- Ale wspolny spacerek aktualny???

Marta- Super ze Alicja ladnie i bez problemow ci rosnie, a na spacerku bylas juz w tym parku ???

Kasia- Ja przez pierwsze tygodnie usypialam Julianka na rekach. Ot nosilam go lekko kolysac a jak usnol to odjkladalam do kolyski. Teraz klade do kolyski, karmie, daje grzechotki i maly lezy, bawi sie az zasnie ;-)

Jola- Na odparzenia najlepszy bephanten ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agitka - My to się chyba telepatycznie rozumiemy...

Ja dziś znalazłam niadaleko mnie Rückbildungsgymnastik i bedę chodzić razem z małym. Zrobiłam ostatnio podsumowanie tego jak wygląda mój dzień - po tym jak któraś stwierdziła, ze jestem zorganizowana, a wiem ze nie jestem... - no i to dało mi do myślenia...było kilka takich dni, ze pogoda była śliczna a ja nie wyszłam z dzieckiem na spacer ale na forum weszłam i się udzielałam...teraz uważam, ze było to kosztem mojego dziecka i czuje sie z tym fatalnie! Do tego dziś mały zaczał sie uśmiechać już niejako "z głosem" i z dnia na dzień chce coraz więcej mojej uwagi, więc siłą rzeczy i tak byłabym z Wami coraz żadziej a nie chce ot tak przestać pisać do Was stąd dzisiejszy post. Do tego - tak szczerze po kobiecemu - zalożyłam wczoraj fajną bieliznę i co zobaczyłam?? Nie chce nawet pisać...nigdy szczupła nie byłam ale to co zobaczłam w lustrze mnie przeraziło i MUSZĘ coś z tym zrobić bo tak zostać nie może! Mąż mówi, ze biorę dużo na siebie, ze mieszkanie nie musi być idealnie czyste, ze prasowanie moze poczekać a i nie wszytsko prasować trzeba, ze jak czasem zjemy gotowe frytki to nikomu korona z głowy nie spadnie...ale moje wewnetrzne ja się z tym gryzie...Mam całą masę planów a nic nie robię począwszy od nauki niemieckiego, oczywiście nasze forum nie jest temu winne ale od czegoś zacząć trzeba, więc to ma być taki mały krok w stronę czegoś większego.

Dziewczyny kochane, nie znikam na zawsze. Będę z Wami duchem, zajrzę czasem bo chce wiedzieć co się u Was dzieje i jak rosną Wasze pociechy, chcę sie pochwalić czasem moim szkrabem.

Tigana - mam nadzieję, ze uda nam się umówić jak już się urządzicie w Norymberdze. Oczywiscie o ile będziecie mieć ochotę i czas :)

Kochane życze Wam super ciąż, zero problemów i ciążowych i prywatnych, zaglądajac tutaj chce widzieć tylko pozytywne wiadomości, życzę łatwych porodów i zdrowych szkrabików. A tym czasem napisze tylko: "do żadszego spisania" :)

Buziole!

beata1313, jola83, lilmama lubią tę wiadomość

• Agitka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję jestescie kochane, a Ty Monika to chyba moją blizniaczką zabłąkaną jestes :-)

74dij44j8mghukfi.png

gg64i09k6vmllddh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu - tylko na szybko bo "zgubiłaś mi się"...mały na poczatku miał coś na pupie...nie odparzenie ale coś jakby grzybek - tak nazwała to połozna...kazała kupić maść Multilind - moze poczytaj o tej masci bo byc może na odparzenia też jest dobra. Powodzenia.

jola83 lubi tę wiadomość

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta gajnie ze malenka taka grzeczniutka :) , a z tym karmieniem to moze jeszcze sie rozkreci &&&&. Zazdrosze szybkiego powrotu do formy mi to znajac zycie zajmie kilka miesiecy :P

Jola u nas skutkowal Sudocrem wiec nie podpowiem co innego :\

Kasiu widze ze mala przrstawila sobie noc z dniem ;) no niestety czasem tak bywa, oby szybko jej sie odwidzialo ;). A co do poloznej to troche nieodpowiedzialne ! Mam nadz ze chociaz miala na sobie maseczke :\

Moniczko mam nadz ze jeszcze posluzysz nam tutaj rada i pomoca, cieszcie sie soba z Vincentem, wszystkiego dobrego kochana :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no i mamy chorobę :-( , mała zaziębiona, gardelko czerwone, gile, gorączka, chyba złapała ode mnie bo tydzień temu mnie bolalo tak 2-3 dni ale bralam szybko leki i przeszło, mamy paracetamol, krople do nosa, jakiś syrop i te kropelki co Monika pisała :-)
    Ja tez będę rzadziej z racji pogpody i wiosny :-) , ale bede was czytać :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu sprobuj zwykla zasypke na odparzenia Michal jest jej wielkim fanem. Pomaga na wszystko.

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, moja tez wydaje dziwne dźwięki i i ma syndrom łapania motyli -tak to nazwałam. Rękami wymachuje do góry jakby chciała cos złapać-takie niekontrolowane ruchy. Chrupkami świszczy czasami, ale to chyba naturalne.

To musze uprać w wyższej temperaturze w takim razie te ubranka.

Beatko, cos ty maseczki nie miała:( mam nadzieje, ze ja niczym nie zaraziła.

Mamax, spacer jak najbardziej ale musisz jeszcze chwilkę poczekać az sie troszkę uporam z moim małym szkrabem ;)łatwa w obsłudze nie jest;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika DE powodzenia w realizacji planow. A wlasnie znacie Jakis sposob zeby sie odchudzic. Ja tyje przez terapie hormonalna, nawet moja ginekolog mi to potwierdzila i powiedziala ze nie wiele da sie z tym zrobic, ale moze jakies koktajle do picia zamiast 1-2 posilkow, redukcja jedzenia nic nie daje. Jem w pracy o 9 jogurt naturany albo 1 kromke chleba z wedlina, o 12 jablko, banana albo inny owoc, ok 17:30 obiad, cos lekkiego, dzis np ryz z kurczakiem i salatka do tego. Chodze od 1.1 glodna a na wadze +2 kg :(
    Znacie moze jakies "zlote srodki"?

Jasiowi idzie chyba gorna prawa dwojka, jak narazie mam tylko 2 dolne jedynki-> Spal niespokojnie w swoim lozeczku wiec wzielismy go do siebie (maz stwierdzil ze jak dziecko cierpi to mu wszyskto wolno) i cala noc sie przytulalismy. On spal spokojnie a ja mialam rano pizamke mokra bo od czasu do czasu w takcih stytuacjach pojawia mi sie pokarm, chociaz nie karmie juz od 6 miesiecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 08:05

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :)

podczytywałam Was, ale nie pisałam, bo nie mogłam się zalogować na telefonie, a hasło dobre pamiętałam:/ teraz nie pamiętam, co miałam napisać..

Monika i Agitka, gratuluję Wam decyzji o rezygnacji z forum, ale odwiedzajcie nas:) będziemy tęsknić :) sama mam problem z tym, że często za dużo czasu tracę w internecie.

Endokobietko, nie wiem co Ci poradzić na odchudzanie.. jesz naprawdę bardzo mało. a może zbyt mało? a nie można spróbować zmienić Ci lekoów na jakieś inne, jeśli są o podobnym działaniu? pewnie lekarka ma rację, że hormony mocno przeszkadzają w odchudzaniu. mi zawsze najlepsze efety dawało niejedzenie, ale to nie jest zdrowe..

Melka jeszcze raz gratuluję Różyczki :) a późne macierzyństwo to w jakim wieku, jeśli można spytać? :) córeczka to Twoje pierwsze dziecko?

Annaki, zdrówka dla Lenki!

Dziewczyny, które starają się o wyprawki powodzenia :) i chętnie czekam na relacje!

mnie jak zwykle frustruje moja uczelnia:/ połowa zajęć oczywiście w pierwszym tygodniu odwołana, więc nie uda mi się załatwić podpisów do indywidualnej organizacji, znów będę musiała koleżankę prosić. wczoraj mi dwie babki kazały mieć połowę obecności na zajęciach, druga w zasadzie powiedziała, że za każdą nieobecność teksty do tłumaczenia z angielskiego:/ ehh, piąty rok i nastawienie do studenta. a ja będę kursować ponad 6h w jedną stronę pociągiem, jak blablacar nie znajdę. idę do nich jeszcze w czwartek, bo nie mam tego na piśmie, może będą miały lepsze humory...

miłego dnia i pozdrowienia z ponurego Szczecina! :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta my tez pozdrawiamy, masakra te studia, no ale dasz rade, zycze pomyslnego zalatwienia spraw.

Terapie zmienniam za 2 tygodnie, ale mam nie oczekiwac cudow :) Przez to cholerne chorobsko mam ok 15-17 kg wiecej niz mialam zawsze. Ciezko mi z tym :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 08:19

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA83 - mi kolezanka z Niemiec polecila Gallseife od dr. Beckmana - zadne inne tylko wlasnie od Beckmana i to najlepiej wlasni emydlo a nie w plynie. Niestety mydla akurat w DMie nei bylo wiec kupilam w sprayu. Nie powiem ci czy dziala bo jeszcze nie musialam testowac ;) ale kolezanka ma 2 chlopaczkow i mowi ze rozne rzeczy przetestowala ale to mydlo jest najlepsze.

MonikaDM - ja dawno juz zauwazylam ze internet zjada moj czas a zwlaszcza forum. Dlatego tez na przyklad nie udzielam sie na watku "mojego" terminu bo tam dziewczyny pisza po 20 stron dziennie a mi sie nie chce tego czytac i uwazam to w sumie za bezsensowne. Udzielam sie czasem tutaj i na gangu 18+ ale tak sie tyle nei pisze wiec latwo ogarnac przy porannej kawce i wieczornej melisie :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, też nie czytam wątku z mojego terminu, bo bym zwariowała, tyle produkują te dziewczyny, nie sposób za tym nadążyć, też uważam, że to bez sensu.

Endo, to trzymam kciuki, żeby chociaż troszkę lepiej było na nowych lekach:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 08:50

o1489vvjal2gnmht.png
  • Ania25 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy, przepraszam że dopiero teraz ale dopiero sie ogarnęłam ze wszystkim pytałam znajomej o ten kindergeld. Powinni wam wypłacić od dnia zameldowania męża w Niemczech zresztą my tez tak dostaliśmy. Mówiła że powinniście sie do nich przejść i sie dowiedzieć o co chodzi. A co do tych 750 na osobę to jest tak że jak bys nie była w ciąży to możesz sie zarejestrować jako bezrobotna w JC i oni wam wyrównują do minimum socjalnego czyli przy 4 os. 2400 bo dzieci sa inaczej liczone a jak bys zaszła w ciąże w czasie kiedy jesteś zarejestrowana JC to dodatkowo dostajesz jakieś 50euro co miesiąc do porodu plus jakieś pieniądze na ubrania dla ciebie i dziecka. Koleżanka mówiła że jest rozwiązanie chyba że już korzystacie z tego, chodzi o Wongeld oni też dokładają a bardziej chodzi o mieszkanie ale przy okazji dzieci maja jakieś ulgi i ty jak chcesz isc na kurs to też. Jak będziesz co więcej chciała wiedzieć to dawaj znać ja tak w skrócie. A jeszcze jedno w Caritasie też podobno oprucz wyprawki dla dziecka dają na ubrania ciążowe ale to trzeba sie pytać tak sie dowiedziałam.

Ja to mam od 2 dni jakoś ciężki czas to przeziębiona byłam to jeszcze wczoraj porządki robiłam w szafach i mieszkanie sprzątałam i dziś aż mnie cały kręgosłup boli. Dziś zapowiada sie ładna pogoda wiec z dzieciakami na plac zabaw mam zamiar sie wybrać.

Ania
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ