X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Witaj Pokahontaz :-)a w ktorym miesiecy jestes? widze ze ekipa z Hamburg sie powieksza :-)

Dziewczyny powiedzcie mi Co z tym rozkiem ,bo w lato goraco jest i nie wiem czy Rozek sie sprawdzi?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea tez zastanawiam sie czy kupowac rozek :/

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. ja na przyklad nie mam wcale rozka. w domu uzywam - jak zajdzie potrzeba- taki material szyty po to, by dzidziusia owinac (z rzepami). na noc mam spiworki a do wozka kurteczki czy kombinezonik plus spiworek.
    tez zastanawialam sie nad rozkiem i stwierdzilam ze jak zajdzie potrzeba to dokupie.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja zamówiłam ostatnio rożek.Stwierdziłam że może akurat się przyda więc wole mieć w zanadrzu.Jak się nie przyda to trudno się mówi ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee nie, nie praktykuje tego co powiedziala polozna, nie wiem gdzie wyczytalas ze to praktykuje??
    Po prostu jak moja corka placze zawsze jestem przy niej tule ja, caluje, rozmawiam itp. tylko nie biore jej zaraz na rece, gdybym stosowala to co mowila polozna serce by mi peklo jakby dziecko plakalo a ja zero reakcji bo ma nie plakac, nie potrafie tak... a poloznej rady niektore sa spoko i niektore stosuje ale tego na pewno nie bede.

Orchidea ja mam az 3 rozki i dla mnie to super sprawa, uzywam wszystkich:)

Mamax ja Ci niczego nie zarzucam, Ty chyba mnie nie zrozumialas ;)
    Poza tym nie komentuje juz tego bo kazda wie jak jej dziecko reaguje i co dla dziecka jest najlepsze wiec noscie sobie albo i nie Wasze dzieci a ja robie tak jak wedlug mnie i taty bedzie najlepiej dla naszej corci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 16:39

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, mam nadzieje, że te kolki już odeszły. Bidula z Ciebie, bo pewnie to bolesna dolegliwość. Wracaj szybko do zdrowia.

Co do rożków ja mam dwa i tez używam, bo moja mała lubi być opatulona ciasno i tak zasypia a potem w nocy to robi małe przemeblowanie swoimi kończynami. Poza tym mi w rożku łatwiej małą np. karmić albo nosić a tym bardziej na początku gdzie jeszcze jestem troche w tym wszystkim niezgrabna.

Maarta, ja po badaniu U3?Zadowolona jestes z praxis i z lekarza?

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam ze bardzo praktyczne Sa te rozki tylko zastanawiam sie czy w czerwcu nie zagoraco bedzie w tym rozku i o tym otulaczku Melka pisze zastanawialam sie Ale czytalam ze jednak rozek jest wygodniejszy ..

A jeszcze pytanie Do mam jak karmjcie piersia to musocoe takie drastyczne diety stosowac czy jecie Co chcecie ?i Co polecacie kupic w polsce dla pielegnacji dziecka albo mamy czego nie dostanie sie Tu w Niemczech ?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersia i od porodu musze przyznac, ze trzymalam sie diety i uwazalam na to, co jadlam. Natomiast od poniedzialku, kiedy mała już w zasadzie będzie miała skonczony miesiąc zaczne codziennie wprowadzać jakiś składnik. W niedużych ilościach, ale coś zjem nowego, bo inaczej zniknę ;) Słysze jednak naokoło dużo opinii, że powinno jeść się normalnie, tak jak w ciąży, ale ja się jakoś bałam. Raz zjadłam 3 jabłka, jedno po drugim i tej nocy mała miała przeboje z brzuszkiem. Nie wiem czy to dlatego, że za dużo tych jabłek pochłonęłam, ale po jej męczarniach stwierdziłam, że miesiąc wytrzymam.

Co do pielęgnacji ja korzystam ze strony:
    http://www.srokao.pl/

gdzie są fajne zestawienia. Kupuje kosmetyki z firmy Hipp lub babydream z Rossmanna.

zem3zbmhb277dwos.png

• Melka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea - ja jem praktycznie normalnie. Oczywiscie wyeliminowalam produkty wzdymajace, pikantne. Pije wode, herbate tylko na laktacje - zadnej czarnej czy nawet mietowej. piwo bezalkoholowe hefe weizen - nie lubie ale tez wspomaga laktacje, czy zwykla kawe zbozowa.
    Musialam zapomniec o czosnku i cebuli i owocach cytrusowych. Jem smazone. Mala - odpukac - nie ma boli brzuszka, wiec na razie niczego nie zmieniam.
    co do zakupow w Pl to wszystko kupilam w De. Slyszalam ze duzo mam kupuje proszek chyba Jelp. Z tego co czytalam to tez jakies dodatki do maluszkow - wit. d z fluorem itp.
    Nie szaleje jakos specjalnie. Uwazam ze skoro nie mam zadnych problemow pod katem jedzenia czy pielegnacji to po co :)

• Melka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i co do rozkow. sa super np. do trzymania maluszka. na lato jednak proponuje gotowe tylko materialowe - o ktoruch pisalam wyzej. dziecko czuje sie bezpieczne bo tez ma ograniczone ruchy a nie ma ocieplenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. O ten fluor najlepiej dopytam naszej dentystki bo nadal mam mętlik a ona to taka rzeczowa babka.

Co do rozkow ja miałam jeden i malemu nie pasował. Jak juz się dal mocniej opatulic to w kocyk lub pieluszke wiec ja się cieszę ze miałam tylko jeden i teraz służy nam jako kocyk do lezenia lub najczesciej jest zwiniety w rulon na przy jednym z bokow lozeczka bo mój Vincent czasem "spaceruje" po lozeczku i juz kilka razy znalazłam go z glowka w szczebelkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:19

• Kamka87 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie :) Nie jestem teraz w stanie Was nadrobić, ale obiecuję to zrobić jak tylko znajdę wolny czas ;) Jeśli chodzi o mnie to 1 marca przyszła na świat moja Victoria :D Po 10 godzinach porodu zrobili mi cesarkę, bo mała źle wchodziła główką w kanał rodny i nie mogłam jej urodzić. Miała 53 cm i 3960g :) Ogólnie jest wszystko dobrze, tylko mała ma dysplazję bioderek i nosi szynę :( Poza tym póki co to mały aniołek :D Tylko jej starszy braciszek pogorszył się zarówno w zachowaniu jak i jedzeniu i spaniu :( No i o dziwo karmię piersią! Nie sądziłam, że mi się to uda, ale mała od urodzenia jest bardzo cierpliwa i pięknie ssała nawet jak jeszcze nie leciało mleko, dzięki czemu pobudziła mi laktację :) Postaram się zaglądać do Was częściej, ale ciężko u mnie z wolnym czasem...
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco :*

Melka, Muniek, amarranta, Kasia83, Endokobietka lubią tę wiadomość

km5szbmh5uegbn1h.png
    relganli82zweppv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka gratuluje córci i życze jej dużo zdrówka ;-) a braciszek albo zazdrosny o siostrzyczkę albo po prostu nie wie co jest grane,z czasem na pewno się przyzwyczai. Powodzenia i jak znajdziesz chwię to wpadaj,chętnie poczytam jak pobyt w szpitalu,bo w końcu w tym samym mam zamiar rodzić.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agattee Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozek tez sie nie sprawdzil. Kupilam i w sumie tylko raz uzylam ale zaraz oczywiscie byl ryk :P Po prostu nie kazde dzieci lubia byc ciasno owijane.

Maarta nie zarzucilam Ci ze robisz to co mowila polozna tylko zapytalam.

Mamax, jak sobie radzilas z ciemieniucha? U malej chyba cos powoli sie zaczyna. Tzn chodzi mi jak to robilas krok po kroku bo czytam w necie i troche sie ze swoim spielam bo tam pisze ze jakis czas przed kapiela naoliwkowac glowke, pozniej zmyc to w kapieli a pozniej czesac. A moj R. mowi ze najpierw czesac bo skora glowy jest sucha, pozniej umyc glowe a na koncu naoliwkowac. Juz zwariowalam :P

Postaram sie tez mala wczesniej kapac i odlozyc do spania ale watpie ze to sie uda. Poza tym widze ze u iektorych jest tak, ze po karmieniu maluch zasypia. U mnie tak nie ma, Amelia nie zasnie po karmieniu, wlasnie jest jakas zywsza. W ogole ona nam sie wydaje jakas bardzo rozwinieta no i niezla manipulantka z niej, widac kiedy udaje krzyczac i piszczac bo ma byc tak jak ona chce haha :P

amarranta lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za podpowiedzi, no i jeden rozek kupie w sumie moj mezo bedzie czul sie pewniej jak bedzie trzymal mala zawinieta w kokonik ;)

Kasiu dzieki kolki juz przeszly jakos dalo sie wytrzymac ;)

Kamka wielkie gratulacje !!! Jej biedulka Twoja malutka :( ale ponoc takie malenstwa szybciutko idzie wyprowadzic z tego typu problemow, kciuki za corcie !! Super ze karmisz cyca, a synk to chyba tak musi odreagowac na nowa sytuacje, ale na pewno pare dni i bedzie grzeczny ;)

Udanego weekendu :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka gratuluje. Mam nadzieje, ze uda ci sie wstawić zdjęcie córeczki ;)

Maarta, a ty pochwalisz sie swoją Alicja??

Agattee a wiesz skąd bierze sie ciemieniucha? Czy każde dziecko to przechodzi?

zem3zbmhb277dwos.png

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu moje cory mialy ciemieniuche, dzieci znajomych tez, wiec dla Neli kupie zel z Emolium w Pl tak na wszelki wypadek ale mysle ze i jej o nie ominie :\ . A tak wogle tez ost myslalam skad to sie bierze i tak se wymyslilam ze moze po prostu dziecko nie przeciera sobie tej czesci glowki i to przez to wlasnie jest :\ , a z tego co pamietam to robila sie moim cora w miejscach gdzie nie przecieraly glowka, no ale to tylko takie moje gdybanie ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, gratulacje :) mam nadzieję, że córcia będzie szybciutko dochodzić do siebie i ładnie rosnąć :) a synek się przyzwyczai napewno do rodzeństwa ;)

Pocahontaz, witaj! dużo nas z Hamburga ;) powiedz coś o sobie;)

Monika, jak miło, że się odezwałaś :)

Endokobietko, biedna Ty!:( trzymam kciuki za odszkodowanie i wybór nowego autka :)

czytam Was na bierząco, ale ostatnio zbytnio nie mam weny na pisanie, wybaczcie.

miłego weekendu dziewczyny!

o1489vvjal2gnmht.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciemieniucha to chyba zalezy od dziecka po prostu :) jedne maja inne nie.

Kasia ile placilas za wyrobienie paszportu w konsulacie?
    My umiejscowilismy akt i bedziemy wyrabiac paszport w pl i chcialabym wiedziec czy to taniej wyjdzie :)
    Co to fotki mojej Ali to jeszcze pomysle, jakos nie wstawilam jej zadnego zdjecia do internetu.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, płaciliśmy 30 euro.

A co do zdjęcia to ok, rozumiem jesli nie chcesz wstawić. A do kogo podobna na pierwszy rzut oka? Moja to wykapany tatuś a miało byc inaczej - moj wygląd a tatuśka charakterek i wyszło chyba na odwrot choc moze jeszcze sie to wyprostuje w przyszłości ;)

zem3zbmhb277dwos.png

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ