X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przy sobocie. Mam dzis cudny humor, bo noc byla spokojna i bez histerii a Gabysia spala ponad 4 godziny..a potem budzila sie co 3..a teraz spi juz od dwoch godzin i mamuska moze sie zrelaksowac..moze to ta deszczowa pogoda..sama nie wiem, ale niech leje w takim razie przynajmniej z 3 miesiace ; )

Jak sie obudzi jedziemy na zakupy. Musze w koncu jakies portki na tylek sobie kupic i stanik do karmienia jakis sportowy..

I w planie mamy dzis zrobic lasagne i sernik na zimno..zobaczymy co sie nam uda.. milego dnia!

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha Kasia. ja tez zrelaksowana na maksa. A lasagne mam juz w piekarniku ;)
    Byla dzis polozna. Mala wazy przeszlo 3.5 kg. to dla nas super wiadomosc.
    troche marudzi po poludniami ale polozna mowila ze to kolki i mam jej dawac kropelki bo po co meczyc mala.
    Wczoraj Roza miala rowny miesiac... :) :) :)
    pozdrawiam

• Muniek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :-) tak jak pisała Orchidea byłam w szpitalu,wczoraj mnie wypisali. Jakieś bakterie mnie dopadly i szyjka w szybkim tempie zaczęła się skracać. Moja lekarka na kontroli się przestraszyła i wysłała mnie od razu do szpitala. Tam mnie faszerowali lekami i w końcu stwierdzili że sytuacja opanowana ale w domu jeszcze mam jakieś leki brać i oczywiście odpoczywać. Kontrola za tydzień i modlę się żeby te bakterie w końcu zostały wybite. Jedyny plus tego wszystkiego to to że zapoznałam się ze szpitalem w którym będę rodzić :-) te położne i lekarze to anioły,wszyscy tacy mili że szok. Na porodowce byłam dwa razy dziennie na ktg ale akurat żadnego porodu nie było. No i jestem też spokojna o język,mimo że jest kiepski to dam radę :-)

Melka najlepszego dla Różyczki :-) czas leci bardzo szybko!

Melka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrowiej Muniek... w szpitalu nie jest zle ale dom to dom. duuuuuuzo spokoju, odpoczynku i zeby te bakterie daly Wam spokoj ;) ;)

Muniek lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Melka :-) wiadomo nie ma to jak w domu!miejmy nadzieję że będzie już spokój.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agattee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helouuu :)

Czy mialyscie do czynienia moze z ropiejacymi oczkami? Od przedwczoraj malej ropieje lewe oko, a od wczoraj pod prawym ma czerwone. Dzis juz mniej ale jeszcze jest. Przemywalam sola fizjologiczna, pozniej sprobowalam z rumiankiem. Nie wiem co to za cholerstwo sie uczepilo, moze jakas alergia?

No i ta ciemieniucha jeszcze...

Aaa, w ogole nie wiem co sie dzieje ale jakos od tygodnia Amelia zaczela plakac podczas kapieli. Tyle czasu nigdy nic a tu nagle placz. Wczoraj podczas kapieli R. musial trzymac ja w takiej pozycji jakby siedzacej i wtedy byla spokojna. Nie wiem co jej tak nagle przestalo sie podobac. No i wanienka robi sie coraz bardziej za mala i zastanawia mnie co robicie jesli wasze dzieciaczki wyrastaja z wanienek (a to nie jest mala wanna) czy zaczynacie kapac w swojej lazienkowej ale w jakims lezaczku czy jak to u Was dziala/lo ? Bo u nas ten problem ze mala zaczyna sie nozkami odpychac od jednego konca wanny a jak to robi to zaczyna glowa uderzac mimo ze R. ja trzyma. Sily ma za trzech :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee koleżanki z lipcowek na fb zakrapiały oczko swoim mlekiem z piersi, tak samo ponoć przy katarze można do noska, kilka miało problem z oczkiem i to mleko niby działa cuda, spróbuj
    Co do wanienki to stwierdzam że moja była zbędna ;-) , tez miałam dużą, ale odkąd kupiliśmy lezaczek do kąpieli czyli gdzieś odkąd Lena miała 1,5-2 mies to kapalismy w dużej wannie i tym leżaczku, radość była ogromna :-) , mogła chlapac do woli no i jest pół leżąca, ja mam wolne ręce a ona swobodę ruchów :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Wczoraj bylam u kolezanki ktora ma roczna coreczke. Ona dala mi na ciemieniuche taki specjalny krem ( jej polecil lekarz). Bo my tez nadal zmagamy sie z nia. Jej coreczce ten krem pomogl wiec moze nam tez pomoze ;-)
    http://www.apo-rot.de/details/av%E8ne-baby-pediatril-pflegegel-bei-milchschorf/2087689.html?_menuid=_brand_16&_nav=_brand_16

Co do kapieli to Julian kapie sie jz w duzej wannie bo z wanienki wyrosl. Nie uzywam lezaczka bo dla mnie to zbedny wydatek. Wody nalewam tyle zeby maly mogl w niej sobie lezec na brzuszku z zadarta glowka co uwielbia robic ;-) Oczywiscie jestem przy nim i jedna reka asekuruja go a druga myje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 13:19

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • agattee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam :)

Chyba kupię ta maść czy co to jest bo mojej małej tak jak pisze tez nic nie pomaga i sie wkurzam tylko. A nuz pomoze, to chyba bez recepty nie? :)

Co do kapieli to chyba tez u nas najwyzszy czas przenieść sie do naszej wanny ale też bede musiala zainwestować w lezaczek bo niestety Amelia nie podnosi główki leżąc na brzuszku a jeszcze kąpiel istatnio sie w ogole nie podoba :P

Mam jeszcze problem taki, ze nie chce mi pic z butelki a raczej wyglada to tak ze nie umie sie za to zabrać. Chce isc w koncu dokonczyc kurs na prawko ale pewnie bede musiala powtorzyc cala teorie. Zajecia sa raz w tygodniu i trwaja 3h (totalna nuda :P) no i wtedy chcialam zeby R. podal jej w butelce mm . W zeszly poniedzialek sprobowalam czy pomysl wypali ale niestety. Wypila tylko tyle ile wylecialo przez smoczek bo nie chciala zassac w ogole. Pozniej do konca dnia plakala jakby ja brzuch bolal wiec zastanawiam sie czy nie przez to mleko mimo ze duzo nie zjadla (Mleko pre, milupa milumil czy jakos tak). Tak wiec uczenie picia z butelki zakończyło sie niepowodzeniem i kurs odlecial w zapomnienie :P A te mleko jakis dziwny zapach ma ;P

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i uzylam butelki ze smoczkiem z NUK rozmiar s. Czy to normalne ze jak przechyle butelke to z tego smoczka samo leci? Nie powinno byc tak ze leci wtedy kiedy dziecko samo ciągnie? Bo ledwo jej ta butelke w buzi przechylilam to zaraz pelno mleka miala. Smoczki sa nowe a z butelii od Aventa Naturnah nie chce w ogole pic (bo tam samo nie leci).

wff22n0ab6iac00e.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, sprawdziłam bo mam jeszcze ten smoczek s do wody i herbatek i u mnie kapie tylko, mleko daję ze smoczka m ale tez tylko kapie, z tym że szybciej, nie wiem o co chodzi z tym Twoim...

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee możesz jeszcze spróbować kąpać małą na plecach z tym że pod główkę dać pieluchę, nie boj się o uszka, to mit że nie można moczyć :-) , ja o tym dowiedziałam się dopiero na kursie pływania dla niemowląt :-) .

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaatte, mi tez sie wydaje ze ten smoczek moze byc jakis trefny. A i masz śliczne zdjęcie Amelki koło suwaczka, szkoda ze takie malutkie ;)

Nie wiem czy wam pisałam, ale od czasu do czasu moja Gabrysia juz sie do mnie uśmiecha:) zwłaszcza jak jej język pokazuje... O tak..

anhp3q.jpg

Melka, Muniek, Wendy, Endokobietka, amarranta, agattee, powidlowa, Kamka87 lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte ja tez mam mleko milupy, juz 3 razy zmienialismy i jest najlepsze poki co, smoczek mam wlasnie z nuka i tylko ten sie sprawdzil, bo przez inne mleko szybko lecialo i mala sie dlawila.

Melka a jak Twoja laktacja? U mnie niestety mleka nie ma wiecej, ale mimo to walcze dalej i odciagam caly czas poki mam laktator elektryczny:) Moja Myszka juz okolo 3800 wazy wiec tez jestesmy zadowoleni, ze tak przybiera ladnie na wadze:)

Kasia slodka Gabi, moja tez juz sie usmiecha isama na boczek sie przekreca:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatee to prawda,Twoje mleko na oczko ropiejące jest najlepsze!
    Kasiu słodziak z Gabi kiedy sie tak uśmiecha...no istna rozkosz!

U was też taka pogoda ostatnio kapryśna?brrr zimno cos,wieje,a dzis to cały dzien pada--no deprecha murowana!wyszłam raz na wietrzna aure i opryszczka moja sobie o mnie przypomniała:( to prawda,że na ta przypadłość w ciąży nie wolno stosować pospolitych maści co w aptece bez recepty można dostać?tzn chodzi mi bynajmniej o to co w pl można kupić bo w niemczech to nawet nie wiem co się stosuje

pmzt5tj.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Ja tez podaje Juliankowi Milupe pre i nie narzekam na nia. Malutki pije ja chetnie i jeszcze zadnych ekscesow brzuszkowych nie bylo ale rzeczywiscie dziwnie pachnie ;-) My mamy butelki z Aventu ale smoczki nadal 1 i 2 uzywam pomimo ze wedlg jego wieku powinien miec 3.
    Juliana kapie na brzuszku bo on uwielbia ta pozycje ale starszego synka kapalam na pleckach tak jak wspomniala o tym Annaki ;-)
    Kasia- Sliczna ta twoja corczka i jaki ma slodki usmiech ;-)

Marta- Wow ladnie Alicja ci sie rozwija ze juz przewraca ci sie na boczek. Oby tak dalej ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche sie martwię ale nie wiem czy powinnam bo moja Gabi jutro bedzie miała 5 tygodni i nie lubi lezec na brzuszku i nie ćwiczy podnoszenia główki :( tzn. ja ja daje na brzuszek, ale ona wtedy zawsze płacze i mi jej tak szkoda i nie wiem czy ja zmuszać do tego leżenia choc troszkę czy poczekac..jak trzymamy ja na rękach to wtedy podnosi główkę i przekręca ja z jeden strony na druga, ale na brzuszku to jej nie wychodzi zbytnio :/

zem3zbmhb277dwos.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, dobrze ze nie rezygnujesz z odciągania. Pewnie to troszkę męczące, ale gratuluje wytrwałości. A twoja córa to faktycznie zdolńiacha z tym przekręcaniem :)

A będziesz w koncu szczepiła?

Gabuśka dziekuje za komplementy ;)

zem3zbmhb277dwos.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moj Jas nienawidzial lezec na brzuchu przez jakies 4 miesiace, chociaz glowke cwiczyl w inny sposob i akutat z tym nie mielismy problemow. A obracac zaczal sie jak mial chyba 6-7 miesiecy, po 2 tygodniach zaczal siadac i raczkowac. U nas na poczatku bylo ciezko z czymkolwiek, a potem sie wyrownalo. Kazde dziecko jest inne, nie przejmuj sie ale skonsultuj przy najblizszej wizycie lekarskiej, moze na gimnastyke Was wysla.

PS Teraz Jas spi tylko na brzuchu :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:01

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ