WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee! prześliczną masz córeczkę :) :)

Koalka, no wiem, że sporo - ale ostrzegali nas, że takie koszty. połowa to coś jak kaucja, a druga połowa to zakup udziałów w spółdzielni. no i możesz w takim mieszkaniu mieszkać "do końca życia", jeśli masz ochotę i płacisz czynsz

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze z tych udzialow co roku dostajesz%, my wplacalismy 10 lat temu 1650 euro (teraz musimy doplacic do 3500) i dostajemy ok 100 euro % co roku z tej kwoty.

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Agaatte ale mas piekna córeczkę, a te oczy..dosłownie zakochać sie mozna w ciagu kilku sekund :)

No to wlasnie u nas tak jest jak lezy na naszych brzuszkach to sobie główkę obraca i majta nia ale na lozeczku za Chiny ludowe nie chce lezec na brzuszku.

O kurcze 3tys euro to duzo jak ja kaucje :/ no nic my pewnie w październiku będziemy musieli postanowić co dalej robimy.

Ja byłam na 40 minutowym spacerku, ale wozek mi tak podwiewalo, ze masakra. Zimno...

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilam tydzien temu pake uzywanych ciuchow dla Jaska, nie zagladalam co jest w srodku ok 150 czesci, rozmiar 80-86-92 za 80 euro. Jestem super mile zaskoczona, ciuchy jak nowe, 90% markowych (Benetton itp). chociaz niestety wiekszosc rozmariow mocno zanizona i chyba nie starczy do zimy. Pralam i ukladalam przez caly tydzien. Mam teraz ok 50 bluzek z dlugim rekawem, 20 bluz z kapturem i sweterkow, ze 20 par spodni, 25 par rajstop, z 50 par skarpet, 15 pizamek. Byly tez 3 pary nowych butow (kalosze, na zime i sandaly). Pytanie tylko po co mi tyle tego? :) No ale przynajmniej nie bede musiala prac w czasie przeprowadzki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:27

amarranta, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dostaje się 4% rocznie od tej kwoty i można albo wybierać tę kasę albo zbierać sobie u nich i np. w przypadku przeprowadzki do większego mieszkania mniej dopłacić. Kasia, z jednej strony dużo, a z drugiej, jak będziecie chcieli wracać do Polski, czy cokolwiek innego robić, to kasa jest do zwrotu.

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5afe37baa374a79emed.jpg
    Quiz: co bylo w zlobku na deser?

amarranta, agattee, Mamax, Kamka87 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LODY??
    JOGURT??
    Fajne te wasze dzieciaczki. naprawde sliczne .

u nas w spoldzielni placi sie wpisowe - ok. 300 € za pokoj. to sa tzw. udzialy. na mieszkanie czeka sie naprawde dlugi. najgorsze ze w najwiekszej spoldzielni trzeba to wplacic od razu i to jest problem bo moze mielibysmy te pieniadze ale wplacone sa na kaucje. Dlatego ciagle wynajmujemy prywatnie i placimy sporo...
    ech biednemu wiatr w oczy ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody :)

Oj Melka tu masz racje, biednemu naprawde wiatr w oczy.

Melka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:03

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Melka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko - tak myslalam... choc pogoda nie bardzo na lody, zwlaszcza dla takich maluszkow.
    Koalka - ale przyznaj slodki widok jak bejbik sie tak wybrudzi. Prawda jest ze szczesliwe dziecko bywa brudne ;)

• Melka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny... ubrania dla dzieci mozna kupic w pakietach na ebay. ale warto tez spojrzec na ebay kleinanzeige czy tez ja akurat mam dodane na fb flohmarki z mojego miasta - sa tam prywatne ogloszenia z ubraniami dla dzieciaczkow rowniez ... powodzenia z zakupami

• Mamax Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Ja wlasnie ńie do konca wiem jak ten krem stosowac. Bo ja kolezanke zrozumialam tak ze mam przed kapiela posmarowac glowke, poczekac pol godziny, wyczesac i dziecko umyc. A maz oczywiscie twierdzi ze kolezanka mowila ze mam przed kapiela posmarowac glowke, poczekac pol godziny, wykapac i dopiero wyczesac. No wiec ja robie tak ze smaruje glowke, czekam pol godziny, wyczesuje, kapie lub myje glowke i znowu wyczesuje ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za mile slowa o moim Jasku! Pierwszy raz w zyciu jadl lody: :)

Ciuchy kupilam na Ebay Kleinanzeigen i to z przypadku, bo w sumie kupowalam mu zabawke, a babka pyta czy nie chce ciuchow a ze po domu bylo widac ze pieniedzy im raczej nie brakuje i zabawka byla wyceniona na 5 €uro stan idealny, a nowa kosztuje 49€ to nie ryzykowalam duzo i tak sie umowilysmy na za tydzien i stad te ciuchy.

Dobra wiadomosc, ubezpieczenie uznalo mi skladki OC z Polski i zaczynam z dosc duza znizka na samochod :) Czasem warto sprobowac.

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, jaki duży Jaś :) widać, że polubił lody ;) gratuluję udanych zakupów na ebayu i zniżek :)

dziewczyny, jaki powinien być puls w ciąży? ja mam ciśnienie 113/76 (u gina więcej), puls 116 i to mi się wydaje megadużo.. to bardzo źle? coś powinnam z tym robić? mierzyłam dlatego, że aż czułam jak mi serce wali, w sumie bez żadnego wysiłku...

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ja mam cale zycie puls powyzej 100, zmierz kiedys jak bedziesz siedzec conajmniej 20 minut, powinien wtedy byc mniejszy. W ciazy serce bije ok 20% szybciej z powodu zwiekszonej ilosci krwi. Tez sie tym mega martwilam :)
    A Jas jak na swoj wiek jest mega malutki, ma dopiero 75 cm.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka super z tymi ciuszkami :-) , ja tak teraz upolowałam zabawki z Fishera ale na allegro, kupilam nowego szczeniaczka uczniaczka za 45zl :-) , kulę a kuku za 10zl i interaktywną książeczkę tez z Fishera za 30zl, wszystko nowiutkie :-) cieszę się bo w sklepie te zabawki są dość drogie.
    Mojemu mężowi tez uznali zniżki z polski, cieszymy się bo zamiast 1200 na mc będzie płacił 640, to spora różnica, ale niestety musiał załatwiać milion zaświadczeń i to innych papierów z polski.
    Jasiek to faktycznie drobniutki :-) , Lena juz nosi ubranka na 80 lub 86, ale ona wyjątkowo długa po tatusiu :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja wyslalam tylko 1 maila do Warty i za 15 minut mialam potwierdzenie na mailu, bylam mega zdziwiona ze tak szybko to poszlo. I zasswiadczenie bylo po polsku i angielsku autmomatycznie.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z PZU, tylko że problem tez był tutaj bo chcieli jakieś zaświadczenie po czym jak dostali to twierdzili że nie takie i tak w kółko, potem mieliśmy czekać na decyzje czy uznają i to trwało 1,5 mies

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja mam jezscze 4 lata w PZU ale na to zaswiadzcneie czekam juz miesiac, wiec wiezilam tylko te ostatnie 6 z Warty.

A tak wogole to zaczela sie jazda w pracy, bo skad mam pieniadze na nowe Auto. Nie wazne ze oszczedzalam 2 lata co miesiac, 0 ciuchow dla mnie, 0 restauracji, gotowego jedzenia itp. Zaoszczedzilam, a drugie auto zostalo sfinansowane z ubezpieczenia, bo przeciez ja nie bylam winna i kosztowalo dokladnie taka kwote jaka dostalismy. Ale nic jestes z Polski to Tobie sie nie nalezy i Niemcy juz komentuja. niedlugo im pewnie przejdzie. Ogolnie w pracy mam super, ale wlasnie przy okazji nowego zakupu, albo urlopu zasze sa tego typu komentarze, a oni moga sobie jezdzic mercedesami nowymi, robic urlopy za granica, i to jest OK. My zanim urodzil sie Jas robilismy 2 razy w roku naprawde super urlopy i tez byl problem, bo u mnie to kupuja 2 tygodnie za 350 euro a potem marudza ze bylo kiepsko. A my wolimy oszczedzac caly rok i poszalec na wakacjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:31

17u93e5exqfllrog.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu, dużo rzeczy mozna się od was dowiedzieć :)

My z m mieszkamy we Frankfurcie nad Menem i o mieszkanie też ciężko. Szukamy na własną reke ale bardzo ciężko :( Planujemy też zapisać się do spółdzielni.
    Zaczynam się tym wszystkim denerwować bo na obecnym mieszkaniu nie jesteśmy sami i do września musimy coś znaleźć innego.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ