Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam wczoraj na kontrolnej wizycie u doktorka. Wszystko ok. Pytam sie go czemu mam dziwne uczucie jakby cos ze mnie chciało wypaść a on ze to obniżona macica i ze tylko czas i ćwiczenia pomogą. Miałyście taki problem? Moze macie jakies sprawdzone sposoby na to, zeby wszystko wróciło do formy, bo to uczucie wypadania mnie denerwuje:/
MonikaDM fajnie ze czasami sie pojawiasz:) Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko okpowodzenia w rozszerzaniu diety. Jak to czytam to juz mi głowa pęka bo co chwile cos nowego sie dzieje
U nas dzis była pierwsza zielona kupa:( bo mamuśka na kolacje wypiła mleko 3.2%ale ja brzuszek bolał w nocy bo prężyła sie i usnąć nie mogła bidula. Podałam jej rano kropelki na brzuszek i wiecie co zrobiłam hehe wymieszałam ze swoim mleczkiem ale podałam jej z butelki bo chciałam sprawdzic czy bedzie potrafiła tak zjeść
prawdziwy z niej ssak, załapała i wypiła a potem szeroki uśmiech mi zafundowała
Melka, amarranta lubią tę wiadomość
-
Cześć. Wiem, że daawno temu był temat o fotelikach ale mogłybyście mi napisać opinie o waszych po jakimś czasie użytkowania? Okazało się że fotelik który chciałam jest dostępny tylko bez bazy bo ją wycofali i nie wiedzą dokładnie kiedy ją wypuszczą.
-
Powidlowa ja do dzis uzywam nosidla peg perego primo viaggio sl a JAs ma 10 kg i 14 miesiecy, ma ok 76 cm wzrostu i miesci sie calkiem swobodnie, glowa chroniona i ma jescze pare cm zapasu. Moge z calego serca polecic.
Sprawdzaj ceny na www.idealo.de z boku masz taki wykres Preisentwicklung/90 Tage sprawdzaj codziennie, mi udalo sie kupic nowy z baza za jakies 50% ceny. Glownie na bazy jest czesto znizka.
Foteli jest bardzo lekki i naprawde super w testach (niekoniecznei niemieckich, te dla mnie sa malo wiarygodne bo przeprowadzane przy predkosci 45 kmh, skandynawskie sa przy 75 kmh. My mamy tez wozek z Peg Perego spacerowke i swietnie to nosidlo pasuje i nie trzeba zadnych dodatkwoych dupereli.
Fotelika uzywamy Besafe Izi Plus. Tu masz opis dokladny. Sprawda sie super (jest w drugim samochodzie)
http://osiemgwiazdek.pl/besafe-izi-plus.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 16:52
powidlowa lubi tę wiadomość
-
Kurde to moze po bananie jest kolor zielony tych kupek, ale czy to mnie powinno martwić?od rana tylko takie robi
-
nick nieaktualnyKasia no bo ja tak nie na zawsze Was opuscilam. Napisałam ze będę odwiedzac i odzywac sie
Anna i napisze tez na priv tylko zebrac sie nie mogę.
Jezuniu te foteliki to jakas masakra...ja w wolnej chwili to obecnie o azs albo o fotelikach czytam i mam juz"łeb jak sklep". -
Czesc dziewczyny dawno nie pisalam, jakos nie mialam weny.
Kasia moja corcia a wiekszosci robi zielone kupki i jest to normalne rozmawialam z pediatra i polozna, jesli dziecko ma apetyt nie ma goraczki je jak zwykle to nie ma powodu do obaw, chyba ze kupa jest mega luzna - biegunka, jesli konsystencja ok to wszystko jest dobrze.
W mleku ktore podaje jest sporo zelaza w diecie mamy tez jest zelazo, wiec to moze by przyczyna.
Zakonczylam odciaganie mleka, bo nie bylo juz co odciagac jakos smutno mi ze nie moglam wykarmic swojego dziecka, dobre chociaz te dwa miesiace kiedy dostawala tez moje mleko, mam nadzieje ze dalam jej wszystko co najlepsze
Dziewczyny po jakim czasie po porodzie sn dostalyscie miesiaczke? U mnie juz sie pojawila.
Monika przykro mi ze Vincent ma AZS.
Powidlowa ja mam Maxi Cosi poki co jest ok, choc mam wrazenie ze corci niewygodnie w nim, ale nie placze i spi w nim w aucie lepiej niz w domowym lozeczku. -
Hej kobietki, dawno mnie nie bylo, ale to najpierw przeziebienie, potem wyjazd do Pl i znow przeziebienie
, u nas ok tylko przypaletala mi sie cukrzyca ciazowa, w nast tyg wizyta u diabetologa i zobaczymy jak to bedzie
, pozdrowionka dla wszystkich !!
-
Dzieki Maarta, uspokoilas mnie
Masz decyzje odnośnie Elterngeld? My jeszcze nie tylko Kindergeld nam juz przyznali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:27
-
Kasiu a jak dlugo czekasz na Elterngeld? mi praktycznie zaczyna sie od 16.05 ale tez decyzji nie mam.
beata - bedziesz miala cesarke? bo przy cukrzycy ponoc to koniecznosc.
Marta - przestalas karmis wiec i miesiaczka sie zaczela. to chyba normalne -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny moj Jas mega kaszle od 2 tygodni, budzi sie w nocy i kaszle 10 -15 minut po czym zasypia, do tego od wczoraj ma zapalenie spojowek. Czy myslicie ze moze to byc krztusiec? Byl szczepiony, ale czytalam ze skutezcnosc tej szczepionki to tylko 60-70% i czesto dochodzi do zarazen. Bylismy tyzdien temu z nim u lekarza i lekarka stwierdzila ze to kaszel zlobkowy, no ale mimo syropu nie przechodzi.
-
Mleka, Długo czekamy na Elterngeld tak juz z 6tygodni. Wysłali tylko pismo ze wniosek doszedł i ze troche to potrwa:/
-
nick nieaktualny
-
Endokobietko dzieki za info
. Kurde my mamy w piatek pierwsze szczepienie i tak sie boje. A czy lekarz da mi receptę na jakies czopki na ewentualna gorączkę ? Tak mi szkoda mojego zgredka bo pewnie bedzie ja to bolało. Az mnie brzuch boli ze stresu.
Dzis wieczorem przylatuje do nas na kilka dni moja mama ...tak bardzo sie cieszę