X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy klucze do nowego mieszkania!!!
    Nie jest na 100% skonczone przez spoldzielnie, ale zostaly drobnostki.
    I nie musimy malowac!!!
    Wszystko jest na bialo wymalowane, w duzym pokoju i przedpokoju gladzie, w pozostalych Raufaser - nie lubie, ale w sypialni i u Jasia moze byc.
    Kucnie Maja robic w przyzslym tygodniu nowa. Lazienka jest stara ale wymienili ubikacje, spluczke, umywalke i wszysktie krany, wiec tylko wanne trzeba porzadnie umyc.
    Od poniedzialku zaczynamy z Jaskiem sprzatanie :)

Tigana, annaki, Cassie, MonikaDM, amarranta lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-) dawno mnie nie było bo sporo się u mnie działo i czasu właściwie brak.
    12.05 o godz.7:20 urodziłam mojego Samuelka. Wzięło mnie z zaskoczenia cały miesiąc za wcześnie. Synek przez to że wcześniak musiał pobyć w szpitalu,ale od poniedziałku jesteśmy w domu i jestem zachwycona :-) mały jest boski!! Właściwe tylko śpi i je :-) jest moja mama u nas także mogę liczyć na pomoc.
    Gdybym wiedziała że bycie mamą jest tak wspaniałe dużo wcześniej zdecydowałabym się na dziecko. Mój mąż też zakochany w synku,świata poza nim nie widzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:00

Tigana, Cassie, Melka, MonikaDM, Koalka, Pokahontaz, beata1313, amarranta, powidlowa lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka ja tez wczoraj dostałam klucze od domu!tyle ze u nas to jeszcze odswiezyc wszystko trzeba.musi sie mąż dogadac z szefowa co i jak,kto za co placi.Wiadomo ze jak on malowac bedzie to ona mu po prostu za robote zaplaci(tzn doliczy godziny do wyplaty) I okazuje sie,ze mamy kolejny problem-nie mamy czym przywiezc mebli z PL wrrrr zła jestem okropnie bo co tu teraz zrobic?transporty drogie,przydaloby sie jakiegos busa wynajac.

DZiewczyny dziekuje serdecznie za odpowiedzi odnosnie synka w szkole,myslimy ciagle ale obecnie schodzi ta sprawa na drugi plan gdyz trzeba sie teraz szybko wyprowadzic bo za czerwiec juz placimy i za nowe i za stare mieszkanie ehhh
    Monika Twoje podsumowanie chyba najblizsze mojemu myśleniu.

Endokobietka to naprawde niezle przegiecie z tym strajkiem,no normalnie az sie gotuje we mnie jak napisalas ze jeszcze przedluzaja!!a myslal czlowiek,ze w de jest tak kolorowo ;)

Cassie super ze wyprawka juz prawie na finiszu!jak znajdziesz jakies godziwe staniki to zapodaj mi linka prosze

Endokobietka, Cassie lubią tę wiadomość

pmzt5tj.png

• Wendy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratulacje wielkie!!!!mały jest sliczny,uroczy!
    własnie widziałam,ze do tabelki sie wpisałaś.Co to sie stało,że miesiąc szybciej zechciał wyjść??jak tam poród wspominasz?

pmzt5tj.png

• Tigana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek Samuel jest boski :) Napisz nam coś o porodzie koniecznie!

Endokobietka, Wendy, gratuluję nowych domków! My odmalowujemy mieszkanie ale powoli to idzie bo tyle co mąż po pracy podłubie a też teraz bardziej za wyprawką jeździliśmy...

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba dziewczyny mnie wpisały :-) u mnie był od jakiegoś czasu problem z szyjką,skróciła się prawie do zera a mały zszedł główką dość nisko i dodatkowo na nią napieral. Tydzień przed porodem miałam rozwarcie na dwa centymetry.
    Poród,no cóż mówią prawdę że jak już zobaczy się maluszka to zapomniana się o bólu,u mnie było tak samo :-) wszystko działo się szybko więc nie dostałam znieczulenia tylko przeciwbólową kroplówke. Powiem szczerze że było ciężko,ale mąż i położne byli bardzo pomocni więc dałam radę. Troszkę pękłam ale w środku,także jakąś godzinę po porodzie już sama mogłam chodzić,nie bolało jakoś specjalnie. A potem było już tylko lepiej :-) teraz szwy już zeszły więc jest super. Problem mam tylko z laktacja,nie chce za cholere się rozkręcić. Mimo wszelakich prób i sposobów pobudzenia. Ale narazie się nie poddaje i walczę dalej :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratulacje!!! Jas tez urodzil sie miesiac za wczesnie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek jeszcze raz gratulacje!

Wendy staniki kupie w H&M maja moja rozmiarowke wiec nie bedzie problemu.

Dziewczyny gratuluje kluczy :D

Glowa mnie strasznie boli...

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchetniej poszlabym spac ale czekam na poczte. Kupilam paczke ubran 50ubranek 62-68 za cale 30e z wysylka same H&M C&A Disney :)
    Nie jestem fanka uzywanego ale tym razem kupilam. Z kasa sie nie przelewa. Cala wyprawka nowa wiec te pare ciuchow nie bedzie katastrofy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:55

amarranta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie. Ochraniacz na szczebelki na calosc albo do polowy?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja mam do polowy, tzn, Taki calkiem krotki 21 cm i mi sie wydaje ze jest za krotki, kupilabym dluzszy.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tak do połowy, tez wolalabym dłuższy bo Lena mi nogi wciska między szczeble

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubranek to mamy teraz tylko używane, od koleżanek i z lumpka z Polski i patrząc na to że wydaje na nie na prWde malo bo np w lumpie ostatgnio kupilam 50szt za ok 45 zl i tez mam tylko firmowey h&m lub next i Disney to za te pieniądze nie kupilabym nowych, a i tam czasem trafiają się nówki z metką, a teraz Lena bardzo szybko niszczy bo ubrudzi jedzeniem albo wytrze dziurę a to nie szkoda wyrzucic. Tak wiec ja jestem fanką używanych ;-) i jak jadę do polski to wracam z dodatkowym nadbagazem ubrań :-)

Cassie, Wendy lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ceny ubranek nowych to kosmos. Za to co kupilam uzywane na ebay zaplacilabym za nowe +- 2000Euro...
    Wiem ile w Smyku i 5 10 15 zostawilam kasy...

Ja poki co majatek wydaje na spodnie i buty dla starszych chlopakow. Starszy niszczy buty na potege, mlodszy spodnie. Bluzki, bluzy, koszule jak nowe.
    Ciesze sie bo mam juz cala kolekcje od rozmiaru 92-122 niektore tez jeszcze z metkami po chlopcach. Sporo zaoszczedze.

Zamowilam ochraniacz do polowy lozeczka. Mam nadzieje ze bede zadowolona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek moje serdeczne gratulacje. Samuelek jest cudny, aż mi się moj lobuz taki malutki przypomniał.

Cassie mi dzis przyszly dwie paki ubranek używanych jedna kupiona za, uwaga...1,5 plus przesyłka wiec wyszlo za nią 6 e, a ze maly rwie sie do raczkowania i obraca wokół własne osi to juz po niektórych ubrankach widzę ze się strasznie mechacą wiec takich używa nie będzie żal wywalić jak pisze Annaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje kluczy :) Teraz będzie się działo :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wow zazdroszczę że udało Ci się taką okazje złapać :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:14

• Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane niektóre z Was mieszkają w Hamburgu i okolicach. Szukam położnej - dzwoniłam dzisiaj do Pani Hanny, ktora pracuje na Bergedorfie ale niestety odmowila mi poniewaz dla niej do mnie za daleko - ok 25-30 minut drogi :( Znacie moze jeszcze jakas inna polska polozna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie odpowiem. Moj maz nigdy w Polsce nie pracowal.

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ