X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, gratulacje!!! :) trzymam kciuki za Was :)

Lenka87 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leka gratulacje i trzymamy mocno kciuki.

Orchidea dawaj sab simpex za kazdym razem, nie musi byc Cale 15 kropli, ja dawalam do kazdej butli po 5-6.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje

Orchidea
    Wiec my podajemy witaminę D w kropelkach jest bez fluorydu tak jak te tabletki . Dostajemy na receptę od lekarza . Nazywa sie vigantol öl powiedz lekarzowi na pewno nie bedzie problemu . Jedna kropelka dziennie .
    Mleko my dostaliśmy raz od lekarza dla dzieci co maja alergie na mleko krowie nutramigen lgg lipil
    Dostaliśmy je bo colin często płakał miał dziwne skore i lekarz chciał wszystkiego spróbować . Na receptę super ale jesli chcesz sama kupić koszt 400g ok 30€

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A San simplex nie
    Pomagał nam na pocZatku . Jedynie czopki . Ok 2-3 miesiąca przy sporadycznych kolkach dawał rade . 15 kropli przed kaZdym
    Mlekiem

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... lekarza nie pytałam bo to dopiero wczesna ciąża, nawet wczoraj na wizycie nie bardzo było cokolwiek widać jedynie przy doszukaniu się i powiększeniu ukazał sie pęcherzyk 3mm o odpowiedniej strukturze, ale nie mógł nic powiedzieć na 100% także trochę się podłamałam i zapomniałam o to zapytać... No ale widziałam, ze któraś z was już pytała lekarza i nie ma takich tutaj... no nic poproszę w razie czego żeby mieć w domu na wszelki wypadek, żeby mi ktoś z pl przysłał jak już się zdecydujemy powiedziec o ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a co do magnezu to już też dostałam od bardziej doświadczonych ciężarówek takie rady i przy początkowych mega bólach w terminie spodziewanej @ zakupiłam magnesium 400 z doppel herz i brałam 2-3 dziennie...

• pralinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Pamięta mnie któraś?
    Dawnooo tutaj zaglądałam:) Co u Was?

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ogromne gratulacje :-) Ale sie ciesze,wspaniala wiadomosc:-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka termin miałam na 26.06. Dokładnie moje 30 urodziny :) ale mała postanowiła o tydzień się pospieszyć. Bardzo chciałam lewatywe Od Pierwszej Fazy Porodu O Tym Poinformowalam Położne Które Się Mną Zajmowały, i poprosiłam by przekazały następnej zmianie bo zapowiadało się ze trochę to potrwa. Niestety po podaniu PDA kiedy znów o tym wspomniałam okazało się ze nie mogą zrobić lewatywy bo po PDA się jej nie robi. Trochę się załamałam ale ostatecznie nie było tak źle. Owszem chyba coś "małego " poszło co mnie mega zawstydzilo choć nie byłam pewna czy to to, zaczęłam przepraszać i prawie się popłakałam ze wstydu na co położne (dwie mlodziutkie dziewczyny ) były zupełnie zaskoczony moja reakcja, uspokoił mnie i było mi choć trochę lepiej.

Migotka85
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ogromne gratulacje :) dopiero co sama zobaczyłam na teście dwie kreseczki :) a Nel juz z nami prawie tydzień.

Migotka85
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Dzień dobry :)
    8ee1bbb492ccec9fmed.jpg

Lenka super wieści. Gratuluje i cieszę sie bardzo razem z Toba. Życzę Ci spokoju i dużo odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka kochana co tam u Was? U nas się kręci. Maly jakos bardziej marudny ale z miłości bym go wręcz zeżarla ;)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka cudownie,gratuluję kochana :-)
    Mam pytanie czy jeżeli niemowlę jest przeziębione to można prosić o wizytę w domu? Bo nie uśmiecha mi się iść do lekarza i czekać w kolejce ponad godzinę. A niestety mały chyba zarazil się od taty katarem :-(
    Witaminę D mam z polski jak na razie bo tak mi kiedyś tu poleciła któraś,bo właśnie ze szpitala też dostaliśmy tabletki co jest nieporozumieniem!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Czestuje wirtualnie urodzinowym tortem i serwuje bezalkoholowego szampana :)
    32 na liczniku ;)

Lenka gratulacje!

Odnosnie lekow to jak mowilam mojemu ze mam bole miesiaczkowe kazal brac magnez do 3tabletek dziennie. Jak cos mocno boli mowil paracetamol.
    W Polsce tych wszystkich rozkurczowych lekow jest zatrzesienie i na kazde bole przepisuja nospe. Niby bezpieczny lek a jednak przenika przez lozysko.
    Neurolodzy juz bija na alarm ale poki co nikt ich nie slucha... obojetnie

Witamina D jest w PL bez recepty - takie rybki, kapuslki ktore sie wyciska. Moze moze ktos z PL wyslac?

Odnosnie kasku nie pomoge, ja nawet do tej pory o czyms takim jak kask nie slyszalam... i nawet nie wiem dlaczego lekarze go przepisuja...
    Warto zadzwonic do innej kasy chorych i popytac. Jednak 2000E to masa kasy...

Endokobietka, Muniek, Tigana, Lenka87 lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dziekukje :)
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Cassie_DE lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka :-) tortem bym nie pogardziła :-) :-)

Cassie_DE lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u Nas super:) Malusi rośnie, jest na etapie pełzania po całym mieszkaniu:):) Powiedział już mama w dniu mamy:) taki prezent od mego Słodziaka:) i cały czas mama i inne sylaby powtarza:) dużoooo 'mówi':)
    Zmieniamy mieszkanie, na fajniejszą lokalizację i z taraso-balkonem:)ww zasadzie to już 80% rzeczy zwiezionych, jeszcze MY i duże sprzęty:) będę urządzać pokoj Malusiego:)
    Też bym mego Skarba zjadła, codziennie mu to mówię że zjem Go na śniadanie a że pora np. obiadowa to już nie bardzo:):):)

A jak u Was? Jakie postępy, co teraz porabiacie? Kiedy wysyłasz Szkraba do żłobka, jeśli w ogóle:)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena pytalam sie poloznej o witaminy w plynie to powoedziala mi ze nie ma,Ale to dobrze wiedziec ze jednak Sa.dzieki.pisalas tez kiedys o tych rurkach pomagajacych odprowadzenie gazow mozna kupic Tu tez w Niemczech?

Endokobietka ja juz sie boje tych milej.moja Mama mowi ze to jeszcze az tak tragicznie nie jest Ale ja juz panikuje i niedlugo sama zostanie takze Super :-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką witamine D podajecie dzieciom?
    My tą z fluorem bo podobno najlepsze są te tabletki jak zaczyna się ząbkowanie itd.
    a z drugiej strony gdzieś ostatnio przeczytałam w necie ze np. dzieciom nie powinno czyścic się zabkow pastami z fluorem... i bądź mądry:)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na mysli kolek a nie milej
    Sorki Ale z telefonu pisze i slownik sie wlancza.sab simplex w zapasie zostaje.

Muniek też chciałam się spytać położnej i wizytach domowych dla niemowlakach.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ