WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, gratulacje!!! :) trzymam kciuki za Was :)

Lenka87 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leka gratulacje i trzymamy mocno kciuki.

Orchidea dawaj sab simpex za kazdym razem, nie musi byc Cale 15 kropli, ja dawalam do kazdej butli po 5-6.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje

Orchidea
    Wiec my podajemy witaminę D w kropelkach jest bez fluorydu tak jak te tabletki . Dostajemy na receptę od lekarza . Nazywa sie vigantol öl powiedz lekarzowi na pewno nie bedzie problemu . Jedna kropelka dziennie .
    Mleko my dostaliśmy raz od lekarza dla dzieci co maja alergie na mleko krowie nutramigen lgg lipil
    Dostaliśmy je bo colin często płakał miał dziwne skore i lekarz chciał wszystkiego spróbować . Na receptę super ale jesli chcesz sama kupić koszt 400g ok 30€

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A San simplex nie
    Pomagał nam na pocZatku . Jedynie czopki . Ok 2-3 miesiąca przy sporadycznych kolkach dawał rade . 15 kropli przed kaZdym
    Mlekiem

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... lekarza nie pytałam bo to dopiero wczesna ciąża, nawet wczoraj na wizycie nie bardzo było cokolwiek widać jedynie przy doszukaniu się i powiększeniu ukazał sie pęcherzyk 3mm o odpowiedniej strukturze, ale nie mógł nic powiedzieć na 100% także trochę się podłamałam i zapomniałam o to zapytać... No ale widziałam, ze któraś z was już pytała lekarza i nie ma takich tutaj... no nic poproszę w razie czego żeby mieć w domu na wszelki wypadek, żeby mi ktoś z pl przysłał jak już się zdecydujemy powiedziec o ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a co do magnezu to już też dostałam od bardziej doświadczonych ciężarówek takie rady i przy początkowych mega bólach w terminie spodziewanej @ zakupiłam magnesium 400 z doppel herz i brałam 2-3 dziennie...

• pralinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Pamięta mnie któraś?
    Dawnooo tutaj zaglądałam:) Co u Was?

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ogromne gratulacje :-) Ale sie ciesze,wspaniala wiadomosc:-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka termin miałam na 26.06. Dokładnie moje 30 urodziny :) ale mała postanowiła o tydzień się pospieszyć. Bardzo chciałam lewatywe Od Pierwszej Fazy Porodu O Tym Poinformowalam Położne Które Się Mną Zajmowały, i poprosiłam by przekazały następnej zmianie bo zapowiadało się ze trochę to potrwa. Niestety po podaniu PDA kiedy znów o tym wspomniałam okazało się ze nie mogą zrobić lewatywy bo po PDA się jej nie robi. Trochę się załamałam ale ostatecznie nie było tak źle. Owszem chyba coś "małego " poszło co mnie mega zawstydzilo choć nie byłam pewna czy to to, zaczęłam przepraszać i prawie się popłakałam ze wstydu na co położne (dwie mlodziutkie dziewczyny ) były zupełnie zaskoczony moja reakcja, uspokoił mnie i było mi choć trochę lepiej.

Migotka85
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ogromne gratulacje :) dopiero co sama zobaczyłam na teście dwie kreseczki :) a Nel juz z nami prawie tydzień.

Migotka85
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Dzień dobry :)
    8ee1bbb492ccec9fmed.jpg

Lenka super wieści. Gratuluje i cieszę sie bardzo razem z Toba. Życzę Ci spokoju i dużo odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka kochana co tam u Was? U nas się kręci. Maly jakos bardziej marudny ale z miłości bym go wręcz zeżarla ;)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka cudownie,gratuluję kochana :-)
    Mam pytanie czy jeżeli niemowlę jest przeziębione to można prosić o wizytę w domu? Bo nie uśmiecha mi się iść do lekarza i czekać w kolejce ponad godzinę. A niestety mały chyba zarazil się od taty katarem :-(
    Witaminę D mam z polski jak na razie bo tak mi kiedyś tu poleciła któraś,bo właśnie ze szpitala też dostaliśmy tabletki co jest nieporozumieniem!!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Czestuje wirtualnie urodzinowym tortem i serwuje bezalkoholowego szampana :)
    32 na liczniku ;)

Lenka gratulacje!

Odnosnie lekow to jak mowilam mojemu ze mam bole miesiaczkowe kazal brac magnez do 3tabletek dziennie. Jak cos mocno boli mowil paracetamol.
    W Polsce tych wszystkich rozkurczowych lekow jest zatrzesienie i na kazde bole przepisuja nospe. Niby bezpieczny lek a jednak przenika przez lozysko.
    Neurolodzy juz bija na alarm ale poki co nikt ich nie slucha... obojetnie

Witamina D jest w PL bez recepty - takie rybki, kapuslki ktore sie wyciska. Moze moze ktos z PL wyslac?

Odnosnie kasku nie pomoge, ja nawet do tej pory o czyms takim jak kask nie slyszalam... i nawet nie wiem dlaczego lekarze go przepisuja...
    Warto zadzwonic do innej kasy chorych i popytac. Jednak 2000E to masa kasy...

Endokobietka, Muniek, Tigana, Lenka87 lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dziekukje :)
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Cassie_DE lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka :-) tortem bym nie pogardziła :-) :-)

Cassie_DE lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, u Nas super:) Malusi rośnie, jest na etapie pełzania po całym mieszkaniu:):) Powiedział już mama w dniu mamy:) taki prezent od mego Słodziaka:) i cały czas mama i inne sylaby powtarza:) dużoooo 'mówi':)
    Zmieniamy mieszkanie, na fajniejszą lokalizację i z taraso-balkonem:)ww zasadzie to już 80% rzeczy zwiezionych, jeszcze MY i duże sprzęty:) będę urządzać pokoj Malusiego:)
    Też bym mego Skarba zjadła, codziennie mu to mówię że zjem Go na śniadanie a że pora np. obiadowa to już nie bardzo:):):)

A jak u Was? Jakie postępy, co teraz porabiacie? Kiedy wysyłasz Szkraba do żłobka, jeśli w ogóle:)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena pytalam sie poloznej o witaminy w plynie to powoedziala mi ze nie ma,Ale to dobrze wiedziec ze jednak Sa.dzieki.pisalas tez kiedys o tych rurkach pomagajacych odprowadzenie gazow mozna kupic Tu tez w Niemczech?

Endokobietka ja juz sie boje tych milej.moja Mama mowi ze to jeszcze az tak tragicznie nie jest Ale ja juz panikuje i niedlugo sama zostanie takze Super :-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką witamine D podajecie dzieciom?
    My tą z fluorem bo podobno najlepsze są te tabletki jak zaczyna się ząbkowanie itd.
    a z drugiej strony gdzieś ostatnio przeczytałam w necie ze np. dzieciom nie powinno czyścic się zabkow pastami z fluorem... i bądź mądry:)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na mysli kolek a nie milej
    Sorki Ale z telefonu pisze i slownik sie wlancza.sab simplex w zapasie zostaje.

Muniek też chciałam się spytać położnej i wizytach domowych dla niemowlakach.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ