Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenka gratulacje
Orchidea
Wiec my podajemy witaminę D w kropelkach jest bez fluorydu tak jak te tabletki . Dostajemy na receptę od lekarza . Nazywa sie vigantol öl powiedz lekarzowi na pewno nie bedzie problemu . Jedna kropelka dziennie .
Mleko my dostaliśmy raz od lekarza dla dzieci co maja alergie na mleko krowie nutramigen lgg lipil
Dostaliśmy je bo colin często płakał miał dziwne skore i lekarz chciał wszystkiego spróbować . Na receptę super ale jesli chcesz sama kupić koszt 400g ok 30€Lenka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny... lekarza nie pytałam bo to dopiero wczesna ciąża, nawet wczoraj na wizycie nie bardzo było cokolwiek widać jedynie przy doszukaniu się i powiększeniu ukazał sie pęcherzyk 3mm o odpowiedniej strukturze, ale nie mógł nic powiedzieć na 100% także trochę się podłamałam i zapomniałam o to zapytać... No ale widziałam, ze któraś z was już pytała lekarza i nie ma takich tutaj... no nic poproszę w razie czego żeby mieć w domu na wszelki wypadek, żeby mi ktoś z pl przysłał jak już się zdecydujemy powiedziec o ciąży...
-
nick nieaktualny
-
Koalka termin miałam na 26.06. Dokładnie moje 30 urodziny
ale mała postanowiła o tydzień się pospieszyć. Bardzo chciałam lewatywe Od Pierwszej Fazy Porodu O Tym Poinformowalam Położne Które Się Mną Zajmowały, i poprosiłam by przekazały następnej zmianie bo zapowiadało się ze trochę to potrwa. Niestety po podaniu PDA kiedy znów o tym wspomniałam okazało się ze nie mogą zrobić lewatywy bo po PDA się jej nie robi. Trochę się załamałam ale ostatecznie nie było tak źle. Owszem chyba coś "małego " poszło co mnie mega zawstydzilo choć nie byłam pewna czy to to, zaczęłam przepraszać i prawie się popłakałam ze wstydu na co położne (dwie mlodziutkie dziewczyny ) były zupełnie zaskoczony moja reakcja, uspokoił mnie i było mi choć trochę lepiej.
Migotka85 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lenka cudownie,gratuluję kochana
Mam pytanie czy jeżeli niemowlę jest przeziębione to można prosić o wizytę w domu? Bo nie uśmiecha mi się iść do lekarza i czekać w kolejce ponad godzinę. A niestety mały chyba zarazil się od taty katarem
Witaminę D mam z polski jak na razie bo tak mi kiedyś tu poleciła któraś,bo właśnie ze szpitala też dostaliśmy tabletki co jest nieporozumieniem!!Lenka87 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyDzien dobry
Czestuje wirtualnie urodzinowym tortem i serwuje bezalkoholowego szampana
32 na liczniku
Lenka gratulacje!
Odnosnie lekow to jak mowilam mojemu ze mam bole miesiaczkowe kazal brac magnez do 3tabletek dziennie. Jak cos mocno boli mowil paracetamol.
W Polsce tych wszystkich rozkurczowych lekow jest zatrzesienie i na kazde bole przepisuja nospe. Niby bezpieczny lek a jednak przenika przez lozysko.
Neurolodzy juz bija na alarm ale poki co nikt ich nie slucha... obojetnie
Witamina D jest w PL bez recepty - takie rybki, kapuslki ktore sie wyciska. Moze moze ktos z PL wyslac?
Odnosnie kasku nie pomoge, ja nawet do tej pory o czyms takim jak kask nie slyszalam... i nawet nie wiem dlaczego lekarze go przepisuja...
Warto zadzwonic do innej kasy chorych i popytac. Jednak 2000E to masa kasy...Endokobietka, Muniek, Tigana, Lenka87 lubią tę wiadomość
-
Monika, u Nas super:) Malusi rośnie, jest na etapie pełzania po całym mieszkaniu:)
Powiedział już mama w dniu mamy:) taki prezent od mego Słodziaka:) i cały czas mama i inne sylaby powtarza:) dużoooo 'mówi'
Zmieniamy mieszkanie, na fajniejszą lokalizację i z taraso-balkonem:)ww zasadzie to już 80% rzeczy zwiezionych, jeszcze MY i duże sprzęty:) będę urządzać pokoj Malusiego:)
Też bym mego Skarba zjadła, codziennie mu to mówię że zjem Go na śniadanie a że pora np. obiadowa to już nie bardzo:)
A jak u Was? Jakie postępy, co teraz porabiacie? Kiedy wysyłasz Szkraba do żłobka, jeśli w ogóle:) -
Magdalena pytalam sie poloznej o witaminy w plynie to powoedziala mi ze nie ma,Ale to dobrze wiedziec ze jednak Sa.dzieki.pisalas tez kiedys o tych rurkach pomagajacych odprowadzenie gazow mozna kupic Tu tez w Niemczech?
Endokobietka ja juz sie boje tych milej.moja Mama mowi ze to jeszcze az tak tragicznie nie jest Ale ja juz panikuje i niedlugo sama zostanie takze Super -
Jaką witamine D podajecie dzieciom?
My tą z fluorem bo podobno najlepsze są te tabletki jak zaczyna się ząbkowanie itd.
a z drugiej strony gdzieś ostatnio przeczytałam w necie ze np. dzieciom nie powinno czyścic się zabkow pastami z fluorem... i bądź mądry:)