WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze w końcu porównać te kasy chorych bo to AOK mnie ostatnio wkurzylo. Na razie potrzebujemy jeszcze pismo od lekarza i wysyłamy odwołanie w sprawie tego kasku.

Ja soku fizjologicznej tez używa do noska i maly nie ma problemu z tym żeby mu tam cis wkropic. Jak biorę ampułkę i zbliżam do noska to leży grzecznie i sue nie rusza a pozniej jest wielki uśmiech i mam nadzieję ze tak zostanie.

Vincent jest tez coraz bardziej mobilny...kurcze jak się go polozy na macie to ona go juz nie bardzo interesuje tylko myk na brzuch i tak szybko pelza ze się śmiejemy ze nam ucieka.

No i pochwalimy się...MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA :) Dolna prawa jedynka. Od dwóch dni maly spal po 12-12,5 godz. na raz dziś przez pol godziny byl mega marudny ze nawet Osanit nie pomogl (bo kiedys dostał kilka razy jak uważaliśmy ze bola go dziąsła i pomagali rewelacyjnie), daliśmy mu schlodzony gryzak i to pomoglo i za 10 minut patrzę a tam peksniete dziąsełko i jest ząbek :)

Cassie_DE, amarranta, agattee, Melka, Tigana, Koalka lubią tę wiadomość

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratki pierwszego zabka :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje :-)
    Dzięki dziewczyny za glosy, jutro rozwiązanie konkursu, tak na prawde nie wiem jakie nagrody, pewnie produkty bobovity

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluje zabka :) U nas jeszcze nie ma, chociaz zachowanie mojej cory wskazywaloby ze zabkuje od 3 miesiaca hahah :D
    A wlasnie, przed wyjsciem zabka bylo cos widac na dziasle? Bo ja mojej codziennie zagladam i nic tam nie widze, a po zachowaniu ciezko bedzie mi stwierdzic skoro ona codziennie jeczy, krzyczy, placze :P

Hmm, w weekend chcielibysmy jechac nad jezioro. Moze powiecie jak sie przygotowac na taki wypad, co sie przyda, jakies wskazowki?

annaki, zaglosowalam :) swoja droga dobre zdjecie haha :D

mamax, z jakiej spodzielni macie mieszkanie? my jestesmy w trakcie szukania i poki co potrzebuje nazw spoldzielni by podjechac i popytac :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee właśnie ja tez zagladalam malemu do buziaka tak często jak się dalo i nic nie bylo. Żadnych kreseczek, spuchniętych i czerwonych dziąseł. Gryzł wszystko namiętnie a najbardziej ta zyrafke Sophie i moje palce i pod palcami tez nic nie czułam. Nawet wczoraj pukałam w dziąsła lyzeczka czy cos słychać i nic. Dzis rano tez nic nie bylo. Nagle popołudniu zrobil się mega marudny, trwalo to z pól godziny, i jak pisałam nawet Osanit nie pomógł a pomagał wcześnie na takie jeczenie i marudzenie. Nie pomagały ręce, głaskanie, zabawianie, nic a nic i mąż wpadł na pomysł zeby schłodzić tego wodnego gryzaka. Dal go na 5 minut do zamrażarki i później ja małemu go trzymałam a on zaczal zyc i ssać i później wziął go sam. Uspokoi się i za chwile patrzę a tam takie jakby pęknięcie w dziąśle i widac ząbek. Dziś mniej jadł i tak od 2-3 dni bardzie ssal zabawki niz żuł aż takie cmokanie bylo słychać. Ogólnie Osanit byl dobry i jestem z niego zadowolona.

Powodzenia w szukaniu mieszkania. Oby szybko i bezproblemowo poszlo. Trzymam kciuki.

Annaki zdjęcie jest super. A Lenka jaka panienka juz. Obyście wygraly coś fajnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata a ja myślałam ze malutka juz jest z Toba. No trzyma się skubana...moze na odrobinkę chlodku czeka.

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :)

Ojj Moniu to moje dziecie uparte jak nic ;) ja sie smieje ze indywidualistka od poczecia :P hihi , mam zludna nadz ze te upaly ja wykurza ;) , bo troche boje sie tego wywolywania w poniedzialek :( , no ale coz jakos dam rade ;)

Annaki ja fotki nie moge kuknac bo z tel linki mi nie wchodza :( , ale 3mam kciuki za wygrana !! :)

Agattee &&&& za znalezienie mieszkanka !!!!

Milego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 06:30

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super, że ząbek tak szybko wyszedł :)

Agatte, kciuki za mieszkanie!

Beata, tak szybko Ci mają wywoływać? Trzymam kciuki, żeby mała do tego czasu sama się zdecydowała!

Endokobietko, kiedy impreza u Jasia? Zdecydowałaś się już co zdrobisz dobrego? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 07:06

beata1313 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka to kibicujemy malej uparciuszce. Niech się spieszy mię nie każe ba siebie czekać. Bo tu ciotki forumowe chca ją jyz witać :)

Dzięki dziewczyny za gratki. Ciekawe kiedy następny ząb ;)...ależ ze mnie niecierpliwiec.

Annaki a tak w ogóle to jak tam mąż? Po tej operacji wszystko ok?

beata1313 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja od 4.30 nie spie... to jest jakies nieporozumienie :/

Beata trzymam kciuki zeby jednak zdecydowala sie wyjsc bez wywolywania!

MonikaDM gratuluje zabka :)

I zycze Wam milego dnia :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze ze spania nie macie :)

Dzien dobry :)

Amarranta impreza u Jaska dopiero 10.07. Mam juz psuper przepisy na 2 salatki i na galaretki, wiec zobacze co tam kupie i jak mi czas pzwoli. Impreza jest w piatek od 15 do 17, wiec bede musiala sie zwolnic z pracy 2 godziny, zeby tam wogole isc.

U nas zabkowanie zaczelo sie ok 4 miesiaca, bardzo wczesnie, nawet lekarz nam powiedzial ze widzi juz wyboje, a pierwszy zab przebil sie jak Jas mial 10,5 mca :)

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- My mamy mieszkanie w spoldzielni degewo ;) A jakbys byla zainteresowana moja dzielnica Marienfelde to polecam. Nasze mieszkania ( 2,5 pokoju) sa niedrogie ( 480 euro) a cisza tu i spokoj. I sporo mamusiek polek z dziecmi ;-)

Monika- Gratuluje pierwszego zabka :-)

Dziewczyny dajcie mi prosze sprawdzony przepis na kartofelsalat bo przyznam ze nigdy nie robilam bo jej nie lubimy a teraz musze zrobic na festyn do przedszkola..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:49

agattee lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax jak chcesz tania wersje i odpowiednia dla Niemcow, to kup Fleischsalat z aldika dodaj papryke czerwona i to wymieszaj z ugotowanymi kartoflami, popieprz i bedzie gotowe. :) Ja czasami robie taka dla nas jako wersje tania i szybka i nam smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:56

17u93e5exqfllrog.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta tak szybko beda mi wywolywac (1dzien po terminie z usg) , bo mam cukrzyce i biore insuline na noc :\

Cassie wspolczuje tak krotkiej nocki ;) , ja to teraz dobudzic sie nie moge, a o 6 mierzenie cukru i pierwsze sniadane :\

Cassie_DE lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze powoli torbe dopakowac. Jeszcze tylko kosmetyki, musze kupic jakies kapcie.
    Reszta juz stoi i sie kurzy od 2tygodni.
    Spakowalam ubrania do szpitala dla siebie ale mysle i mysle... kurcze sierpien, upaly a ja mam w dlugich spodniach smigac?
    Chyba spakuje jakies 2-3sukienki...

Mi te kupne kartofesalaty nie smakuja.
    Ja robie tak:
    -3 ziemniaki
    -2marchewki
    -kawalek selera
    -kawalek pietruszki
    -4jajka
    -2kiszone ogorki (kupuje w Real, sloik 1,59e)
    -boczek (kupuje ten w kosteczkach)
    -2kielbaski

Wszystko ugotowac, wszystko w koszulkach, nie obierac, moze byc w jednym garnku. Jedynie nie gotowac tego boczku ;)
    Jak juz wszystko bedzie pokostkowane dodac 2 lyzki majonezu albo remolady, lyzeczka musztardy, odrobine soli i pieprzu.
    Smacznego

Przepis mojej mamy

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikadm
    Gratulujemy zęba :)

W sałatce nie pomogę nigdy nie robiłam jak cos było to kupowałam w aldiku chyba

Koalka wysłałam ci listy na meila

Koalka lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie u mnie wsio gotowe od 3 tyg, tylko poscieli nie zakladalam, zaloze jak wroce ze szpitala ;) . Tez mam zapakowana kiecke (na wyjscie), a malej wsio na krotko i jeden dresik w razie "w" ;) , ale takie teraz upaly to chyba w samym pampersie byloby jej najwygodniej :P (zarcik) :)

Endokobietka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas drugi ząb wyszedł jakoś w ciągu 2 tyg :-)
    Co do męża to wszystko ok, jest jeszcze na zwolnieniu, w tamtym tyg miał ściągane szwy, wszystko dobrze się pogoiło i jest suche, teraz ma rehabilitację żeby palce wróciły do sprawności bo jeszcze nie bardzo się zginają.
    Dzisiaj powinny być wyniki konkursu to dam Wam znać czy się udało :-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beata u mnie jeszcze lozeczko stoi w kartonie tak jak je miesiac temu kupilismy ;)
    Teraz czekam na wozek - pisze status paczki 'w dostarczeniu 11-14' wiec czekam :D
    Czego nie mam? Stanikow... no zesz... w zyciu ich chyba nie kupie bo do H&M wybieram sie jak sroka za moze :p
    Lozeczko chcemy na poczatku sierpnia ustroic ewentualnie po wizycie w szpitalu, jak juz bede zanala dokladny termin cc to wtedy moge stroic :)

edit:
    moi chlopcy zaczeli bardzo wczesnie zabkowac, jak skonczyli 3 miesiac zycia mieli juz po dwa dolne zabki.
    Ale to tez ma swoje gorsze strony - czym predzej zabko wychodza tym predzej zaczynaja sie psuc/wypadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:47

• Wendy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratki za zabka!ohh jak te dzieci nam szybko rosna......mój już taki kumaty się zrobil i zaczepia mnie rano i poguga cos do mnie,fajnie tak.
    Wspolczuje Wam dziewczyny tej koncowki ciąży,takie upaly to fatalne sa na ten okres.W ogole ciaza powyżej 5 miesiąca i lato to już jest meczace.

Bleee Kartofelsalat to u mnie jeszcze nie przechodzi jeżeli chodzi o cos do jedzenia--może za iles lat się przekonam do tego ich jedzenia ha ha

My tez mamy w szkole grilla i to w niedziele-no tez sobie termin wymyślili,ale postanowiliśmy ze nie idziemy,mam gdzies już ta ich pania i te dzieciaki.Chociaz młody o dziwo chciałby pojsc,dziwne skoro ostatnim razem nie chciał się z tymi dziecmi bawic i w ogole mega sztywno było.

pmzt5tj.png

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ