Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze w końcu porównać te kasy chorych bo to AOK mnie ostatnio wkurzylo. Na razie potrzebujemy jeszcze pismo od lekarza i wysyłamy odwołanie w sprawie tego kasku.

Ja soku fizjologicznej tez używa do noska i maly nie ma problemu z tym żeby mu tam cis wkropic. Jak biorę ampułkę i zbliżam do noska to leży grzecznie i sue nie rusza a pozniej jest wielki uśmiech i mam nadzieję ze tak zostanie.

Vincent jest tez coraz bardziej mobilny...kurcze jak się go polozy na macie to ona go juz nie bardzo interesuje tylko myk na brzuch i tak szybko pelza ze się śmiejemy ze nam ucieka.

No i pochwalimy się...MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA :) Dolna prawa jedynka. Od dwóch dni maly spal po 12-12,5 godz. na raz dziś przez pol godziny byl mega marudny ze nawet Osanit nie pomogl (bo kiedys dostał kilka razy jak uważaliśmy ze bola go dziąsła i pomagali rewelacyjnie), daliśmy mu schlodzony gryzak i to pomoglo i za 10 minut patrzę a tam peksniete dziąsełko i jest ząbek :)

nick nieaktualny, amarranta, agattee, Melka, Tigana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratki pierwszego zabka :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje :-)
    Dzięki dziewczyny za glosy, jutro rozwiązanie konkursu, tak na prawde nie wiem jakie nagrody, pewnie produkty bobovity

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluje zabka :) U nas jeszcze nie ma, chociaz zachowanie mojej cory wskazywaloby ze zabkuje od 3 miesiaca hahah :D
    A wlasnie, przed wyjsciem zabka bylo cos widac na dziasle? Bo ja mojej codziennie zagladam i nic tam nie widze, a po zachowaniu ciezko bedzie mi stwierdzic skoro ona codziennie jeczy, krzyczy, placze :P

Hmm, w weekend chcielibysmy jechac nad jezioro. Moze powiecie jak sie przygotowac na taki wypad, co sie przyda, jakies wskazowki?

annaki, zaglosowalam :) swoja droga dobre zdjecie haha :D

mamax, z jakiej spodzielni macie mieszkanie? my jestesmy w trakcie szukania i poki co potrzebuje nazw spoldzielni by podjechac i popytac :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee właśnie ja tez zagladalam malemu do buziaka tak często jak się dalo i nic nie bylo. Żadnych kreseczek, spuchniętych i czerwonych dziąseł. Gryzł wszystko namiętnie a najbardziej ta zyrafke Sophie i moje palce i pod palcami tez nic nie czułam. Nawet wczoraj pukałam w dziąsła lyzeczka czy cos słychać i nic. Dzis rano tez nic nie bylo. Nagle popołudniu zrobil się mega marudny, trwalo to z pól godziny, i jak pisałam nawet Osanit nie pomógł a pomagał wcześnie na takie jeczenie i marudzenie. Nie pomagały ręce, głaskanie, zabawianie, nic a nic i mąż wpadł na pomysł zeby schłodzić tego wodnego gryzaka. Dal go na 5 minut do zamrażarki i później ja małemu go trzymałam a on zaczal zyc i ssać i później wziął go sam. Uspokoi się i za chwile patrzę a tam takie jakby pęknięcie w dziąśle i widac ząbek. Dziś mniej jadł i tak od 2-3 dni bardzie ssal zabawki niz żuł aż takie cmokanie bylo słychać. Ogólnie Osanit byl dobry i jestem z niego zadowolona.

Powodzenia w szukaniu mieszkania. Oby szybko i bezproblemowo poszlo. Trzymam kciuki.

Annaki zdjęcie jest super. A Lenka jaka panienka juz. Obyście wygraly coś fajnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata a ja myślałam ze malutka juz jest z Toba. No trzyma się skubana...moze na odrobinkę chlodku czeka.

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :)

Ojj Moniu to moje dziecie uparte jak nic ;) ja sie smieje ze indywidualistka od poczecia :P hihi , mam zludna nadz ze te upaly ja wykurza ;) , bo troche boje sie tego wywolywania w poniedzialek :( , no ale coz jakos dam rade ;)

Annaki ja fotki nie moge kuknac bo z tel linki mi nie wchodza :( , ale 3mam kciuki za wygrana !! :)

Agattee &&&& za znalezienie mieszkanka !!!!

Milego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 06:30

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super, że ząbek tak szybko wyszedł :)

Agatte, kciuki za mieszkanie!

Beata, tak szybko Ci mają wywoływać? Trzymam kciuki, żeby mała do tego czasu sama się zdecydowała!

Endokobietko, kiedy impreza u Jasia? Zdecydowałaś się już co zdrobisz dobrego? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 07:06

beata1313 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka to kibicujemy malej uparciuszce. Niech się spieszy mię nie każe ba siebie czekać. Bo tu ciotki forumowe chca ją jyz witać :)

Dzięki dziewczyny za gratki. Ciekawe kiedy następny ząb ;)...ależ ze mnie niecierpliwiec.

Annaki a tak w ogóle to jak tam mąż? Po tej operacji wszystko ok?

beata1313 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja od 4.30 nie spie... to jest jakies nieporozumienie :/

Beata trzymam kciuki zeby jednak zdecydowala sie wyjsc bez wywolywania!

MonikaDM gratuluje zabka :)

I zycze Wam milego dnia :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze ze spania nie macie :)

Dzien dobry :)

Amarranta impreza u Jaska dopiero 10.07. Mam juz psuper przepisy na 2 salatki i na galaretki, wiec zobacze co tam kupie i jak mi czas pzwoli. Impreza jest w piatek od 15 do 17, wiec bede musiala sie zwolnic z pracy 2 godziny, zeby tam wogole isc.

U nas zabkowanie zaczelo sie ok 4 miesiaca, bardzo wczesnie, nawet lekarz nam powiedzial ze widzi juz wyboje, a pierwszy zab przebil sie jak Jas mial 10,5 mca :)

amarranta lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- My mamy mieszkanie w spoldzielni degewo ;) A jakbys byla zainteresowana moja dzielnica Marienfelde to polecam. Nasze mieszkania ( 2,5 pokoju) sa niedrogie ( 480 euro) a cisza tu i spokoj. I sporo mamusiek polek z dziecmi ;-)

Monika- Gratuluje pierwszego zabka :-)

Dziewczyny dajcie mi prosze sprawdzony przepis na kartofelsalat bo przyznam ze nigdy nie robilam bo jej nie lubimy a teraz musze zrobic na festyn do przedszkola..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:49

agattee lubi tę wiadomość

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax jak chcesz tania wersje i odpowiednia dla Niemcow, to kup Fleischsalat z aldika dodaj papryke czerwona i to wymieszaj z ugotowanymi kartoflami, popieprz i bedzie gotowe. :) Ja czasami robie taka dla nas jako wersje tania i szybka i nam smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:56

17u93e5exqfllrog.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta tak szybko beda mi wywolywac (1dzien po terminie z usg) , bo mam cukrzyce i biore insuline na noc :\

Cassie wspolczuje tak krotkiej nocki ;) , ja to teraz dobudzic sie nie moge, a o 6 mierzenie cukru i pierwsze sniadane :\

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze powoli torbe dopakowac. Jeszcze tylko kosmetyki, musze kupic jakies kapcie.
    Reszta juz stoi i sie kurzy od 2tygodni.
    Spakowalam ubrania do szpitala dla siebie ale mysle i mysle... kurcze sierpien, upaly a ja mam w dlugich spodniach smigac?
    Chyba spakuje jakies 2-3sukienki...

Mi te kupne kartofesalaty nie smakuja.
    Ja robie tak:
    -3 ziemniaki
    -2marchewki
    -kawalek selera
    -kawalek pietruszki
    -4jajka
    -2kiszone ogorki (kupuje w Real, sloik 1,59e)
    -boczek (kupuje ten w kosteczkach)
    -2kielbaski

Wszystko ugotowac, wszystko w koszulkach, nie obierac, moze byc w jednym garnku. Jedynie nie gotowac tego boczku ;)
    Jak juz wszystko bedzie pokostkowane dodac 2 lyzki majonezu albo remolady, lyzeczka musztardy, odrobine soli i pieprzu.
    Smacznego

Przepis mojej mamy

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikadm
    Gratulujemy zęba :)

W sałatce nie pomogę nigdy nie robiłam jak cos było to kupowałam w aldiku chyba

Koalka wysłałam ci listy na meila

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie u mnie wsio gotowe od 3 tyg, tylko poscieli nie zakladalam, zaloze jak wroce ze szpitala ;) . Tez mam zapakowana kiecke (na wyjscie), a malej wsio na krotko i jeden dresik w razie "w" ;) , ale takie teraz upaly to chyba w samym pampersie byloby jej najwygodniej :P (zarcik) :)

Endokobietka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas drugi ząb wyszedł jakoś w ciągu 2 tyg :-)
    Co do męża to wszystko ok, jest jeszcze na zwolnieniu, w tamtym tyg miał ściągane szwy, wszystko dobrze się pogoiło i jest suche, teraz ma rehabilitację żeby palce wróciły do sprawności bo jeszcze nie bardzo się zginają.
    Dzisiaj powinny być wyniki konkursu to dam Wam znać czy się udało :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beata u mnie jeszcze lozeczko stoi w kartonie tak jak je miesiac temu kupilismy ;)
    Teraz czekam na wozek - pisze status paczki 'w dostarczeniu 11-14' wiec czekam :D
    Czego nie mam? Stanikow... no zesz... w zyciu ich chyba nie kupie bo do H&M wybieram sie jak sroka za moze :p
    Lozeczko chcemy na poczatku sierpnia ustroic ewentualnie po wizycie w szpitalu, jak juz bede zanala dokladny termin cc to wtedy moge stroic :)

edit:
    moi chlopcy zaczeli bardzo wczesnie zabkowac, jak skonczyli 3 miesiac zycia mieli juz po dwa dolne zabki.
    Ale to tez ma swoje gorsze strony - czym predzej zabko wychodza tym predzej zaczynaja sie psuc/wypadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:47

• Wendy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratki za zabka!ohh jak te dzieci nam szybko rosna......mój już taki kumaty się zrobil i zaczepia mnie rano i poguga cos do mnie,fajnie tak.
    Wspolczuje Wam dziewczyny tej koncowki ciąży,takie upaly to fatalne sa na ten okres.W ogole ciaza powyżej 5 miesiąca i lato to już jest meczace.

Bleee Kartofelsalat to u mnie jeszcze nie przechodzi jeżeli chodzi o cos do jedzenia--może za iles lat się przekonam do tego ich jedzenia ha ha

My tez mamy w szkole grilla i to w niedziele-no tez sobie termin wymyślili,ale postanowiliśmy ze nie idziemy,mam gdzies już ta ich pania i te dzieciaki.Chociaz młody o dziwo chciałby pojsc,dziwne skoro ostatnim razem nie chciał się z tymi dziecmi bawic i w ogole mega sztywno było.

pmzt5tj.png

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ