Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez musze w końcu porównać te kasy chorych bo to AOK mnie ostatnio wkurzylo. Na razie potrzebujemy jeszcze pismo od lekarza i wysyłamy odwołanie w sprawie tego kasku.
Ja soku fizjologicznej tez używa do noska i maly nie ma problemu z tym żeby mu tam cis wkropic. Jak biorę ampułkę i zbliżam do noska to leży grzecznie i sue nie rusza a pozniej jest wielki uśmiech i mam nadzieję ze tak zostanie.
Vincent jest tez coraz bardziej mobilny...kurcze jak się go polozy na macie to ona go juz nie bardzo interesuje tylko myk na brzuch i tak szybko pelza ze się śmiejemy ze nam ucieka.
No i pochwalimy się...MAMY PIERWSZEGO ZĄBKADolna prawa jedynka. Od dwóch dni maly spal po 12-12,5 godz. na raz dziś przez pol godziny byl mega marudny ze nawet Osanit nie pomogl (bo kiedys dostał kilka razy jak uważaliśmy ze bola go dziąsła i pomagali rewelacyjnie), daliśmy mu schlodzony gryzak i to pomoglo i za 10 minut patrzę a tam peksniete dziąsełko i jest ząbek
Cassie_DE, amarranta, agattee, Melka, Tigana, Koalka lubią tę wiadomość
-
Monika gratuluje zabka
U nas jeszcze nie ma, chociaz zachowanie mojej cory wskazywaloby ze zabkuje od 3 miesiaca hahah
A wlasnie, przed wyjsciem zabka bylo cos widac na dziasle? Bo ja mojej codziennie zagladam i nic tam nie widze, a po zachowaniu ciezko bedzie mi stwierdzic skoro ona codziennie jeczy, krzyczy, placze
Hmm, w weekend chcielibysmy jechac nad jezioro. Moze powiecie jak sie przygotowac na taki wypad, co sie przyda, jakies wskazowki?
annaki, zaglosowalamswoja droga dobre zdjecie haha
mamax, z jakiej spodzielni macie mieszkanie? my jestesmy w trakcie szukania i poki co potrzebuje nazw spoldzielni by podjechac i popytac -
nick nieaktualnyAgattee właśnie ja tez zagladalam malemu do buziaka tak często jak się dalo i nic nie bylo. Żadnych kreseczek, spuchniętych i czerwonych dziąseł. Gryzł wszystko namiętnie a najbardziej ta zyrafke Sophie i moje palce i pod palcami tez nic nie czułam. Nawet wczoraj pukałam w dziąsła lyzeczka czy cos słychać i nic. Dzis rano tez nic nie bylo. Nagle popołudniu zrobil się mega marudny, trwalo to z pól godziny, i jak pisałam nawet Osanit nie pomógł a pomagał wcześnie na takie jeczenie i marudzenie. Nie pomagały ręce, głaskanie, zabawianie, nic a nic i mąż wpadł na pomysł zeby schłodzić tego wodnego gryzaka. Dal go na 5 minut do zamrażarki i później ja małemu go trzymałam a on zaczal zyc i ssać i później wziął go sam. Uspokoi się i za chwile patrzę a tam takie jakby pęknięcie w dziąśle i widac ząbek. Dziś mniej jadł i tak od 2-3 dni bardzie ssal zabawki niz żuł aż takie cmokanie bylo słychać. Ogólnie Osanit byl dobry i jestem z niego zadowolona.
Powodzenia w szukaniu mieszkania. Oby szybko i bezproblemowo poszlo. Trzymam kciuki.
Annaki zdjęcie jest super. A Lenka jaka panienka juz. Obyście wygraly coś fajnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 22:53
-
nick nieaktualny
-
Dziendoberek
Ojj Moniu to moje dziecie uparte jak nicja sie smieje ze indywidualistka od poczecia
hihi , mam zludna nadz ze te upaly ja wykurza
, bo troche boje sie tego wywolywania w poniedzialek
, no ale coz jakos dam rade
Annaki ja fotki nie moge kuknac bo z tel linki mi nie wchodza, ale 3mam kciuki za wygrana !!
Agattee &&&& za znalezienie mieszkanka !!!!
Milego dnia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 06:30
-
Monika, super, że ząbek tak szybko wyszedł
Agatte, kciuki za mieszkanie!
Beata, tak szybko Ci mają wywoływać? Trzymam kciuki, żeby mała do tego czasu sama się zdecydowała!
Endokobietko, kiedy impreza u Jasia? Zdecydowałaś się już co zdrobisz dobrego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 07:06
beata1313 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeatka to kibicujemy malej uparciuszce. Niech się spieszy mię nie każe ba siebie czekać. Bo tu ciotki forumowe chca ją jyz witać
Dzięki dziewczyny za gratki. Ciekawe kiedy następny ząb...ależ ze mnie niecierpliwiec.
Annaki a tak w ogóle to jak tam mąż? Po tej operacji wszystko ok?beata1313 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny widze ze spania nie macie
Dzien dobry
Amarranta impreza u Jaska dopiero 10.07. Mam juz psuper przepisy na 2 salatki i na galaretki, wiec zobacze co tam kupie i jak mi czas pzwoli. Impreza jest w piatek od 15 do 17, wiec bede musiala sie zwolnic z pracy 2 godziny, zeby tam wogole isc.
U nas zabkowanie zaczelo sie ok 4 miesiaca, bardzo wczesnie, nawet lekarz nam powiedzial ze widzi juz wyboje, a pierwszy zab przebil sie jak Jas mial 10,5 mcaamarranta lubi tę wiadomość
-
Agattee- My mamy mieszkanie w spoldzielni degewo
A jakbys byla zainteresowana moja dzielnica Marienfelde to polecam. Nasze mieszkania ( 2,5 pokoju) sa niedrogie ( 480 euro) a cisza tu i spokoj. I sporo mamusiek polek z dziecmi
Monika- Gratuluje pierwszego zabka
Dziewczyny dajcie mi prosze sprawdzony przepis na kartofelsalat bo przyznam ze nigdy nie robilam bo jej nie lubimy a teraz musze zrobic na festyn do przedszkola..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:49
agattee lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax jak chcesz tania wersje i odpowiednia dla Niemcow, to kup Fleischsalat z aldika dodaj papryke czerwona i to wymieszaj z ugotowanymi kartoflami, popieprz i bedzie gotowe.
Ja czasami robie taka dla nas jako wersje tania i szybka i nam smakuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:56
-
Amarranta tak szybko beda mi wywolywac (1dzien po terminie z usg) , bo mam cukrzyce i biore insuline na noc
Cassie wspolczuje tak krotkiej nocki, ja to teraz dobudzic sie nie moge, a o 6 mierzenie cukru i pierwsze sniadane
Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa musze powoli torbe dopakowac. Jeszcze tylko kosmetyki, musze kupic jakies kapcie.
Reszta juz stoi i sie kurzy od 2tygodni.
Spakowalam ubrania do szpitala dla siebie ale mysle i mysle... kurcze sierpien, upaly a ja mam w dlugich spodniach smigac?
Chyba spakuje jakies 2-3sukienki...
Mi te kupne kartofesalaty nie smakuja.
Ja robie tak:
-3 ziemniaki
-2marchewki
-kawalek selera
-kawalek pietruszki
-4jajka
-2kiszone ogorki (kupuje w Real, sloik 1,59e)
-boczek (kupuje ten w kosteczkach)
-2kielbaski
Wszystko ugotowac, wszystko w koszulkach, nie obierac, moze byc w jednym garnku. Jedynie nie gotowac tego boczku
Jak juz wszystko bedzie pokostkowane dodac 2 lyzki majonezu albo remolady, lyzeczka musztardy, odrobine soli i pieprzu.
Smacznego
Przepis mojej mamy -
Cassie u mnie wsio gotowe od 3 tyg, tylko poscieli nie zakladalam, zaloze jak wroce ze szpitala
. Tez mam zapakowana kiecke (na wyjscie), a malej wsio na krotko i jeden dresik w razie "w"
, ale takie teraz upaly to chyba w samym pampersie byloby jej najwygodniej
(zarcik)
Endokobietka, Cassie_DE lubią tę wiadomość
-
Monika u nas drugi ząb wyszedł jakoś w ciągu 2 tyg
Co do męża to wszystko ok, jest jeszcze na zwolnieniu, w tamtym tyg miał ściągane szwy, wszystko dobrze się pogoiło i jest suche, teraz ma rehabilitację żeby palce wróciły do sprawności bo jeszcze nie bardzo się zginają.
Dzisiaj powinny być wyniki konkursu to dam Wam znać czy się udałoMonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybeata u mnie jeszcze lozeczko stoi w kartonie tak jak je miesiac temu kupilismy
Teraz czekam na wozek - pisze status paczki 'w dostarczeniu 11-14' wiec czekam
Czego nie mam? Stanikow... no zesz... w zyciu ich chyba nie kupie bo do H&M wybieram sie jak sroka za moze :p
Lozeczko chcemy na poczatku sierpnia ustroic ewentualnie po wizycie w szpitalu, jak juz bede zanala dokladny termin cc to wtedy moge stroic
edit:
moi chlopcy zaczeli bardzo wczesnie zabkowac, jak skonczyli 3 miesiac zycia mieli juz po dwa dolne zabki.
Ale to tez ma swoje gorsze strony - czym predzej zabko wychodza tym predzej zaczynaja sie psuc/wypadac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:47
-
Monika gratki za zabka!ohh jak te dzieci nam szybko rosna......mój już taki kumaty się zrobil i zaczepia mnie rano i poguga cos do mnie,fajnie tak.
Wspolczuje Wam dziewczyny tej koncowki ciąży,takie upaly to fatalne sa na ten okres.W ogole ciaza powyżej 5 miesiąca i lato to już jest meczace.
Bleee Kartofelsalat to u mnie jeszcze nie przechodzi jeżeli chodzi o cos do jedzenia--może za iles lat się przekonam do tego ich jedzenia ha ha
My tez mamy w szkole grilla i to w niedziele-no tez sobie termin wymyślili,ale postanowiliśmy ze nie idziemy,mam gdzies już ta ich pania i te dzieciaki.Chociaz młody o dziwo chciałby pojsc,dziwne skoro ostatnim razem nie chciał się z tymi dziecmi bawic i w ogole mega sztywno było.