X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratulacje synusia :)
    A wiec ja rodziłam ba koniec listopada kombinezon miałam 62 i colin sie w nim topił . Teraz ma ponad 7 msc i nosi rozmiar 74. Colin urodzil sie to miał 51 cm sa dzieci które rodzą sie po 58 cm . Ja i maz nie jesteśmy wysocy . Jak teraz miała bym kupować kupiła bym na 50 góra 56.
    Co do rożka dla nas to była najbardziej potrzebna i najlepsza rzecz na świecie !! Miałam jeden ale od razu w pierwszym miesiącu dokupiłem drugi . Colinek był w nim całymi dniami miał ciasno ( dzieci maja odruch moro ) cieplutko do tego super sie go trzymało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:32

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza czyli odpoczywasz :) Gratuluję syncia! Macie już wybrane imię dla małego mężczyzny?
    Mój Vinnie urodził się w styczniu i miałam 2 kombinezony w rozm. 56 a i tak były tak duże że wystarczyły do marca i jeszcze by je troche ponosił. Miałam jeszcze 62 i 62/68 i tych ani razu nie założył, ale szybko robilo się ciepło więc ja mu ubierałąm takie kurteczki grubsze misiowe. Mały urodził się długi na 50 cm. Myślę, ze rozmiary będą zależały od tego jaki duży dzidziuś się urodzi.
    A co do rożku, ja miałąm, użyłam dwa razy a niedawno przerobiłąm na ochraniacz do łóżeczka taki dodakowy :) więc mimo, ze nie używany przydał się. Aha i używałam go tez rozłożonego jako kołderki czy kocyka na którym lezał Vincent, więc ma więcej zastosowań...jeden sobie kup a jak się przyda bardziej do dokupisz - to taka moja rada.

Aha...ja mam jeszcze te kombinezony od Vincenta, mimo, ze jeden tylko (ten 62/68) kupowałam nowy, a trzy pozostałe były wcześniej używane przez mojego siostrzeńca to wszystkie sa w super stanie. Jakbyś nie chciała nowych to chetnie Ci odsprzedam :) Jakbyś chciała to daj znać i porobię Ci fotki :)

• annaki Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was posiada taki pchacz dla dziecka? Po niemiecku lauflernwagen? A może macie kogoś znajomego kto by chciał odsprzedać?
    A i pochwale się Wam, wczoraj przyszła paczka z hipp na roczek a w niej girlanda z imieniem, tubka z musem owocowym, książeczka ze zwierzątkami i próbka mleka 1+. Właśnie czy któraś z mam starszaków podaje to mleko? Czym się rożni od hipp 3 które jest tez na ten wiek?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje hipp +2
    Co do kombinezonu to mój nie wchodził w 62!! Ale urodził sie to miał 61cm.
    Ja bym kupiła 62.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :
    Zycze Wam milego dnia :)

Moj starszy syn urodzil sie w grudniu 2006, mialam kombinezon ale rozmairu nie pamietam.... mlodszy jest z kwietnia wiec nie mam kombinezonu a kolejna zime mial juz spodnie + kutke.

Zuza gratuluje :)

Wiecie, pytam tak o ten czas ze wzgledu na mlodszego syna, Bede go musiala na ten dzien w przedszkolu zapisac na ganze tag z obiadkiem. Nie chce go brac do szpitala bo to jednak nie miejsce dla dziecka.
    Dziekuje za odpowiedzi :)
    Juz emocje troche opadly, pewnie wroca za ok tydzienien bo 22.07 mam pierwszy termin.
    Biore meza ze soba on mnie zawsze potrafi do pionu postawic jak wpadam w panike a dla mnie szpital to wystarczajce miejsce zebym wpadla w histerie albo panike.

Dzisiaj nie gotuje, nie mam na gotowanie ochoty, jedziemy do Turka ;) a co korzystam poki moge, jak sie maly urodzi to juz sobie dünera nie pojem ;)

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja robiłam to samo rozkładałam rożek i używałam jako kocyk .
    Zuzia wlasnie zastanów sie czy naprawdę potrzebujesz jego kombinezonu . Ja użyłam raz. I to wtedy bylismy u lekarza colin miał kombinezon i pod tm rajstopy bluzę i spodenki lekarz mnie opieprzył ze za grubo . W wozku miałam śpiwór wiec Colincio był zawsze nie za grubo ubrany. Do maxi cosi zakładałam kurtkę zimowa rajstopy i spodnie ewentualnie jak gdzies dłużej w maxi cosi na dworze to kocykiem okrywalam .

Berliniarka a to gigant sie urodził :) jaki jest tera długi ? Wy jestescie wysocy ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ladne kombinezony w kiku. I nie drogo bo jest po sezonie.

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gigat bo wazyl tez sporo 4750g
    My 168 i 170 wiec niscy. Teraz wazy 15kg ale nie widać a mierzy przeciętnie kolo 90cm

Cassie_DE lubi tę wiadomość

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lenka no nic sie nie chwalisz, a ja mysle ze ci za duzo nagadalam i chcesz odemnie odpoczac . gdzie mieszkacie moze moglybysmy sie spotkac na tyle na ile dam rade moj tylek ruszyc, bo jest mi coraz ciezej

ug37p07wjuiy1hl1.png

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berliniarka łoł łoł ... Niezłe . Patrz myslalam ze troche rodzice maja na to wpływ ja mam 167 maz 174 cm i colinkiek urodził sie malutki u ciebie widac totalnie inaczej . Miałaś jakaś cukrzyce ciążowa albo kurcze nie wiem ?brzuch pewnie miałaś prze ogromny ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani cukrzycy ani wyjątkowo dużego brzucha. Polozna mi nie wierzyla jak jej mówiłam ze na usg ponad 4kg mowila ze 3kg będzie.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki :) wpadam na szybkosie pochwalic ze 7.7 o 11.04, SN przyszla na swiat moja kruszynka Kornelka 3040g i 52cm , jestem przeszczesliwa, od wczoraj w domku ale walcze z nadmiarem mleka :\ .
    Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich, jak sie ogarniemy bede u Was czesciej ;)

annaki, Melka, Endokobietka, amarranta, Cassie_DE lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko gratuluje :) Walcz z tym nawałem bo to nic przyjemnego..Mam nadzieje ze czujesz sie juz dobrze :)

My dzis wróciliśmy z Drezna i bardzo nam sie to miasto spodobało. Gabrysia pospala w wozku nawet 2h a to jej sie rzadko zdarza i my z mezem mielismy czas na spokojnie pozwiedzać. Pogoda genialna.

Ja kombinezon miałam 56 ale i tak Gabrysia w nim sie topiła. A tak jak juz kiedys pisałam rozek dla nas był bardzo przydatny.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratulacje!!!!!

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka gratulacje :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko gratulacje serdeczne :)

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane :) juz mi normalnie oczy leca a jeszcze musze troche mleka sciagnac, jejj kiedy to sie unormuje ??? ...
    Dobrej nocy kobietki :***

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko ja również gratuluję :-) wszystkiego dobrego!

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beata1313 wrote:
    Czesc kobietki :) wpadam na szybkosie pochwalic ze 7.7 o 11.04, SN przyszla na swiat moja kruszynka Kornelka 3040g i 52cm , jestem przeszczesliwa, od wczoraj w domku ale walcze z nadmiarem mleka :\ .
    Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich, jak sie ogarniemy bede u Was czesciej ;)
    gratulacje!!!

qb3c3e5e6ni45jhf.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ