Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza gratulacje synusia
A wiec ja rodziłam ba koniec listopada kombinezon miałam 62 i colin sie w nim topił . Teraz ma ponad 7 msc i nosi rozmiar 74. Colin urodzil sie to miał 51 cm sa dzieci które rodzą sie po 58 cm . Ja i maz nie jesteśmy wysocy . Jak teraz miała bym kupować kupiła bym na 50 góra 56.
Co do rożka dla nas to była najbardziej potrzebna i najlepsza rzecz na świecie !! Miałam jeden ale od razu w pierwszym miesiącu dokupiłem drugi . Colinek był w nim całymi dniami miał ciasno ( dzieci maja odruch moro ) cieplutko do tego super sie go trzymałoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:32
-
nick nieaktualnyZuza czyli odpoczywasz
Gratuluję syncia! Macie już wybrane imię dla małego mężczyzny?
Mój Vinnie urodził się w styczniu i miałam 2 kombinezony w rozm. 56 a i tak były tak duże że wystarczyły do marca i jeszcze by je troche ponosił. Miałam jeszcze 62 i 62/68 i tych ani razu nie założył, ale szybko robilo się ciepło więc ja mu ubierałąm takie kurteczki grubsze misiowe. Mały urodził się długi na 50 cm. Myślę, ze rozmiary będą zależały od tego jaki duży dzidziuś się urodzi.
A co do rożku, ja miałąm, użyłam dwa razy a niedawno przerobiłąm na ochraniacz do łóżeczka taki dodakowywięc mimo, ze nie używany przydał się. Aha i używałam go tez rozłożonego jako kołderki czy kocyka na którym lezał Vincent, więc ma więcej zastosowań...jeden sobie kup a jak się przyda bardziej do dokupisz - to taka moja rada.
Aha...ja mam jeszcze te kombinezony od Vincenta, mimo, ze jeden tylko (ten 62/68) kupowałam nowy, a trzy pozostałe były wcześniej używane przez mojego siostrzeńca to wszystkie sa w super stanie. Jakbyś nie chciała nowych to chetnie Ci odsprzedamJakbyś chciała to daj znać i porobię Ci fotki
-
Dziewczyny czy któraś z Was posiada taki pchacz dla dziecka? Po niemiecku lauflernwagen? A może macie kogoś znajomego kto by chciał odsprzedać?
A i pochwale się Wam, wczoraj przyszła paczka z hipp na roczek a w niej girlanda z imieniem, tubka z musem owocowym, książeczka ze zwierzątkami i próbka mleka 1+. Właśnie czy któraś z mam starszaków podaje to mleko? Czym się rożni od hipp 3 które jest tez na ten wiek? -
nick nieaktualnyHej :
Zycze Wam milego dnia
Moj starszy syn urodzil sie w grudniu 2006, mialam kombinezon ale rozmairu nie pamietam.... mlodszy jest z kwietnia wiec nie mam kombinezonu a kolejna zime mial juz spodnie + kutke.
Zuza gratuluje
Wiecie, pytam tak o ten czas ze wzgledu na mlodszego syna, Bede go musiala na ten dzien w przedszkolu zapisac na ganze tag z obiadkiem. Nie chce go brac do szpitala bo to jednak nie miejsce dla dziecka.
Dziekuje za odpowiedzi
Juz emocje troche opadly, pewnie wroca za ok tydzienien bo 22.07 mam pierwszy termin.
Biore meza ze soba on mnie zawsze potrafi do pionu postawic jak wpadam w panike a dla mnie szpital to wystarczajce miejsce zebym wpadla w histerie albo panike.
Dzisiaj nie gotuje, nie mam na gotowanie ochoty, jedziemy do Turkaa co korzystam poki moge, jak sie maly urodzi to juz sobie dünera nie pojem
-
Monika ja robiłam to samo rozkładałam rożek i używałam jako kocyk .
Zuzia wlasnie zastanów sie czy naprawdę potrzebujesz jego kombinezonu . Ja użyłam raz. I to wtedy bylismy u lekarza colin miał kombinezon i pod tm rajstopy bluzę i spodenki lekarz mnie opieprzył ze za grubo . W wozku miałam śpiwór wiec Colincio był zawsze nie za grubo ubrany. Do maxi cosi zakładałam kurtkę zimowa rajstopy i spodnie ewentualnie jak gdzies dłużej w maxi cosi na dworze to kocykiem okrywalam .
Berliniarka a to gigant sie urodziłjaki jest tera długi ? Wy jestescie wysocy ?
-
nick nieaktualny
-
Berliniarka łoł łoł ... Niezłe . Patrz myslalam ze troche rodzice maja na to wpływ ja mam 167 maz 174 cm i colinkiek urodził sie malutki u ciebie widac totalnie inaczej . Miałaś jakaś cukrzyce ciążowa albo kurcze nie wiem ?brzuch pewnie miałaś prze ogromny ?
-
Czesc kobietki
wpadam na szybkosie pochwalic ze 7.7 o 11.04, SN przyszla na swiat moja kruszynka Kornelka 3040g i 52cm , jestem przeszczesliwa, od wczoraj w domku ale walcze z nadmiarem mleka
.
Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich, jak sie ogarniemy bede u Was czesciejannaki, Melka, Endokobietka, amarranta, Cassie_DE lubią tę wiadomość
-
Beatko gratuluje
Walcz z tym nawałem bo to nic przyjemnego..Mam nadzieje ze czujesz sie juz dobrze
My dzis wróciliśmy z Drezna i bardzo nam sie to miasto spodobało. Gabrysia pospala w wozku nawet 2h a to jej sie rzadko zdarza i my z mezem mielismy czas na spokojnie pozwiedzać. Pogoda genialna.
Ja kombinezon miałam 56 ale i tak Gabrysia w nim sie topiła. A tak jak juz kiedys pisałam rozek dla nas był bardzo przydatny. -
nick nieaktualny
-
beata1313 wrote:Czesc kobietki
wpadam na szybkosie pochwalic ze 7.7 o 11.04, SN przyszla na swiat moja kruszynka Kornelka 3040g i 52cm , jestem przeszczesliwa, od wczoraj w domku ale walcze z nadmiarem mleka
.
Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich, jak sie ogarniemy bede u Was czesciej