X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie ile czekalyscie czasu na kindergeld i elterngeld bo wczoraj postraszono mnie ,ze czeka sie na kinder do kilku lat a eltern pare miesiecy.Ja mam kontrakt na stale a teraz jestem na beschaftigungsverbot i nie wyobrazam sobie ,ze zabraknie na tyle czasu jednej wyplaty skoro trzeba co miesiac oolaty robic i jesc tez .Zaczynam sie martwic czy dam rade jesli bede muiala tyle czekac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Beatko gratulacje!!!

Prawo jazdy. Mialam sprawdzic prawko meza no i wczoraj wieczorem sprawdzilam (wiem mam zaplon jak cholera ;) ) wymienial swoje Polskie bezterminowe 2 lata temu i ma niemieckie bezterminowe. Zadzwonilam do przyjaciolki i tez wymienili jej na bezterminowe.

Maya34 zalezy na jaki urzad trafisz. Jedni dostaja od razu inni, no... bywa roznie.

Zycze milego dnia

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odpowiem bo akurat u mnie to temat na czasie. Eg szybko dostałam bo w sierpniu za2 mies (lipiec i sierpień) a kg dopiero teraz w tym tyg, po 11,5 mies, a papiery były składane tak samo tuż po urodzeniu. Ale zmartwie Cie bo to prawda, są osoby które czekają 3 lata, z tym że to bardziej te których dzieci urodzone lub przebywające w Polsce (na jednej z grup na fb są takie osoby), a na lipcowkach na fb koleżanka jeszcze czeka.,z kolei mam tu obok mnie koleżankę która czeka od zeszłego roku od lutego i cisza.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aale jest tez pozytywnie :) Vincent urodził się w styczniu i KG i EG mieliśmy na koncie juz w styczniu.

Cassie czyli moze mi się tez uda miec bezterminowe...hihi. Zobaczymy za kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzyc lekarzowi odnosnie wagi dziecka z usg? Moi chlopcy urodzili sie 3500 i 3700 a teraz syn mial na usg w 34+0 1919g. Wg lekarza 2500g nie przekroczy. Jest to super specjalista, ciaze prowadzi mi ksiazkowo.
    Dzisiaj wykladalam ubranka do komody i na 56 mam doslownie 10sztuk reszta 62 w zwyz.
    I co ja mam teraz robic? Dokupic na 56? Wierzyc ze bedzie mial tak niska wage urodzeniowa? Dziewczyny gubie sie...

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka gratulacje :-) Dużo zdrówka życzę :-)

Mój miał się urodzić 2500 a urodził się 2900,także różnie z tymi wagami.

Z tym KG i EG naprawdę różnie bywa.Ale EG powinno się od razu dostać a KG to zależy co będą sprawdzać.Ale jak masz niemieckie obywatelstwo to powinni ofrazu.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Jas mial miec 3300 wg usg 15 min przed cesarka a mial 2600.

17u93e5exqfllrog.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki jeszcze raz za gatulacj :)

Cassie niby usg, a realia to +/- 10% . Moja na usg dzien rzed porodem miala 3200g, urodzila sie 3040g, wiec u mnie na minus ;) no i tez mam za malo ubranek na 56cm wiec trzeba dokupic :P

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy od aparatury u mojej gin na sprzęcie pisali w ostatnich tyg +- 600g
    U mnie dzień przed wychodzilo 4,5 a urodził sie 4,75.
    A kiedy masz cc? Teraz rośnie dziecko do 250g na tydz wiec w miesiąc może kilo przybrać jeszcze. Ale przeciez może miec tez luźne ubrania

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly przyrasta 100g tygodniowo. Mam usg co 2tyg na bardzo dobrym sprzecie.
    cc za 4tyg w 39tc. Wiec liczac do 2500g moze dojdzie ale do 3000g nie ma szans.

Dokupic ubranek? Jak myslicie?

• Tigana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) 06.07 przyszła na świat nasza córeczka Kornelia, 2860 g, 50 cm, po 24h porodzie. Było ciężko, ale już jesteśmy w domku, Mała ciągle wisi na cycku i bardzo ładnie rośnie. buziaki

beata1313, Melka, Endokobietka, Cassie_DE, annaki, amarranta lubią tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratki wielkie :) !!!!! , jej Twoja corcia tez ma na imie Kornelia jak moja :D i tylko o 1 dzien starsza :D

Tigana lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratulacje:)

Beatko jesli chodzi o nawał ja miałam 24h bardzo ciężkie i przystawiaj mała jak najcześciej plus kapusta- pomaga :)

beata1313, Tigana lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedzi,chyba nie bede sie przejmowac za wczasu :) i tak najwazniejsza jest dzidzia :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarabnta urodzila dzis o 14 Kalinke!!!

Napisaka ze "bylo super"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 16:28

Cassie_DE, annaki, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratulacje!!!!

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzbym ja byla nastepna w kolejce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratulacje gorące. 24h kobieto jak ty dalas rade. Nie mogę się doczekać zeby spotkać mala Kornelię :)

Endokobietko serdeczne gratulacje dla Amarranty. Oj w dziewczynki mamy urodzaj, ale to dobrze bo nasze chlopaki nie będą się bić o dziewczyny ;)

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Cassie szykuj się ;) A może ubranka dokupisz jak wyjdziesz. Wtedy zobaczysz jakie faktycznie będzie maleństwo. U mnie akurat ginka określiła idealnie, 02.01. powiedziała ze maly będzie miał 50 cm i jakies 3500 g, Vincent urodził się 05.01. mial 50 cm i wazyl 3540g. Ale juz koleżance mowila ze synek będzie maly (nawet lekarz w szpitalu tez mówił ze będzie malutki) a urodził się bardzo podobnie do Vincenta. Ja mysle ze nie tylko od sprzętu i oka lekarza to zależy ale może tez od ułożenia maluszka.

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratulacje!!!!

Eh każdy sprzęt jest dobry ale im większe dziecko tym mogą być większe rozbieżności w wadze. Wystarczy ze lekarz jeden wymiar zle uchwyci i wszystko sie zmienia.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ