X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie ile czekalyscie czasu na kindergeld i elterngeld bo wczoraj postraszono mnie ,ze czeka sie na kinder do kilku lat a eltern pare miesiecy.Ja mam kontrakt na stale a teraz jestem na beschaftigungsverbot i nie wyobrazam sobie ,ze zabraknie na tyle czasu jednej wyplaty skoro trzeba co miesiac oolaty robic i jesc tez .Zaczynam sie martwic czy dam rade jesli bede muiala tyle czekac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Beatko gratulacje!!!

Prawo jazdy. Mialam sprawdzic prawko meza no i wczoraj wieczorem sprawdzilam (wiem mam zaplon jak cholera ;) ) wymienial swoje Polskie bezterminowe 2 lata temu i ma niemieckie bezterminowe. Zadzwonilam do przyjaciolki i tez wymienili jej na bezterminowe.

Maya34 zalezy na jaki urzad trafisz. Jedni dostaja od razu inni, no... bywa roznie.

Zycze milego dnia

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odpowiem bo akurat u mnie to temat na czasie. Eg szybko dostałam bo w sierpniu za2 mies (lipiec i sierpień) a kg dopiero teraz w tym tyg, po 11,5 mies, a papiery były składane tak samo tuż po urodzeniu. Ale zmartwie Cie bo to prawda, są osoby które czekają 3 lata, z tym że to bardziej te których dzieci urodzone lub przebywające w Polsce (na jednej z grup na fb są takie osoby), a na lipcowkach na fb koleżanka jeszcze czeka.,z kolei mam tu obok mnie koleżankę która czeka od zeszłego roku od lutego i cisza.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aale jest tez pozytywnie :) Vincent urodził się w styczniu i KG i EG mieliśmy na koncie juz w styczniu.

Cassie czyli moze mi się tez uda miec bezterminowe...hihi. Zobaczymy za kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzyc lekarzowi odnosnie wagi dziecka z usg? Moi chlopcy urodzili sie 3500 i 3700 a teraz syn mial na usg w 34+0 1919g. Wg lekarza 2500g nie przekroczy. Jest to super specjalista, ciaze prowadzi mi ksiazkowo.
    Dzisiaj wykladalam ubranka do komody i na 56 mam doslownie 10sztuk reszta 62 w zwyz.
    I co ja mam teraz robic? Dokupic na 56? Wierzyc ze bedzie mial tak niska wage urodzeniowa? Dziewczyny gubie sie...

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka gratulacje :-) Dużo zdrówka życzę :-)

Mój miał się urodzić 2500 a urodził się 2900,także różnie z tymi wagami.

Z tym KG i EG naprawdę różnie bywa.Ale EG powinno się od razu dostać a KG to zależy co będą sprawdzać.Ale jak masz niemieckie obywatelstwo to powinni ofrazu.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Jas mial miec 3300 wg usg 15 min przed cesarka a mial 2600.

17u93e5exqfllrog.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki jeszcze raz za gatulacj :)

Cassie niby usg, a realia to +/- 10% . Moja na usg dzien rzed porodem miala 3200g, urodzila sie 3040g, wiec u mnie na minus ;) no i tez mam za malo ubranek na 56cm wiec trzeba dokupic :P

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy od aparatury u mojej gin na sprzęcie pisali w ostatnich tyg +- 600g
    U mnie dzień przed wychodzilo 4,5 a urodził sie 4,75.
    A kiedy masz cc? Teraz rośnie dziecko do 250g na tydz wiec w miesiąc może kilo przybrać jeszcze. Ale przeciez może miec tez luźne ubrania

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly przyrasta 100g tygodniowo. Mam usg co 2tyg na bardzo dobrym sprzecie.
    cc za 4tyg w 39tc. Wiec liczac do 2500g moze dojdzie ale do 3000g nie ma szans.

Dokupic ubranek? Jak myslicie?

• Tigana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) 06.07 przyszła na świat nasza córeczka Kornelia, 2860 g, 50 cm, po 24h porodzie. Było ciężko, ale już jesteśmy w domku, Mała ciągle wisi na cycku i bardzo ładnie rośnie. buziaki

beata1313, Melka, Endokobietka, Cassie_DE, annaki, amarranta lubią tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratki wielkie :) !!!!! , jej Twoja corcia tez ma na imie Kornelia jak moja :D i tylko o 1 dzien starsza :D

Tigana lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratulacje:)

Beatko jesli chodzi o nawał ja miałam 24h bardzo ciężkie i przystawiaj mała jak najcześciej plus kapusta- pomaga :)

beata1313, Tigana lubią tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedzi,chyba nie bede sie przejmowac za wczasu :) i tak najwazniejsza jest dzidzia :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarabnta urodzila dzis o 14 Kalinke!!!

Napisaka ze "bylo super"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 16:28

Cassie_DE, annaki, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratulacje!!!!

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzbym ja byla nastepna w kolejce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana gratulacje gorące. 24h kobieto jak ty dalas rade. Nie mogę się doczekać zeby spotkać mala Kornelię :)

Endokobietko serdeczne gratulacje dla Amarranty. Oj w dziewczynki mamy urodzaj, ale to dobrze bo nasze chlopaki nie będą się bić o dziewczyny ;)

Tigana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Cassie szykuj się ;) A może ubranka dokupisz jak wyjdziesz. Wtedy zobaczysz jakie faktycznie będzie maleństwo. U mnie akurat ginka określiła idealnie, 02.01. powiedziała ze maly będzie miał 50 cm i jakies 3500 g, Vincent urodził się 05.01. mial 50 cm i wazyl 3540g. Ale juz koleżance mowila ze synek będzie maly (nawet lekarz w szpitalu tez mówił ze będzie malutki) a urodził się bardzo podobnie do Vincenta. Ja mysle ze nie tylko od sprzętu i oka lekarza to zależy ale może tez od ułożenia maluszka.

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratulacje!!!!

Eh każdy sprzęt jest dobry ale im większe dziecko tym mogą być większe rozbieżności w wadze. Wystarczy ze lekarz jeden wymiar zle uchwyci i wszystko sie zmienia.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ