Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie ile czekalyscie czasu na kindergeld i elterngeld bo wczoraj postraszono mnie ,ze czeka sie na kinder do kilku lat a eltern pare miesiecy.Ja mam kontrakt na stale a teraz jestem na beschaftigungsverbot i nie wyobrazam sobie ,ze zabraknie na tyle czasu jednej wyplaty skoro trzeba co miesiac oolaty robic i jesc tez .Zaczynam sie martwic czy dam rade jesli bede muiala tyle czekac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 08:55
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Beatko gratulacje!!!
Prawo jazdy. Mialam sprawdzic prawko meza no i wczoraj wieczorem sprawdzilam (wiem mam zaplon jak cholera) wymienial swoje Polskie bezterminowe 2 lata temu i ma niemieckie bezterminowe. Zadzwonilam do przyjaciolki i tez wymienili jej na bezterminowe.
Maya34 zalezy na jaki urzad trafisz. Jedni dostaja od razu inni, no... bywa roznie.
Zycze milego dnia -
To ja odpowiem bo akurat u mnie to temat na czasie. Eg szybko dostałam bo w sierpniu za2 mies (lipiec i sierpień) a kg dopiero teraz w tym tyg, po 11,5 mies, a papiery były składane tak samo tuż po urodzeniu. Ale zmartwie Cie bo to prawda, są osoby które czekają 3 lata, z tym że to bardziej te których dzieci urodzone lub przebywające w Polsce (na jednej z grup na fb są takie osoby), a na lipcowkach na fb koleżanka jeszcze czeka.,z kolei mam tu obok mnie koleżankę która czeka od zeszłego roku od lutego i cisza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWierzyc lekarzowi odnosnie wagi dziecka z usg? Moi chlopcy urodzili sie 3500 i 3700 a teraz syn mial na usg w 34+0 1919g. Wg lekarza 2500g nie przekroczy. Jest to super specjalista, ciaze prowadzi mi ksiazkowo.
Dzisiaj wykladalam ubranka do komody i na 56 mam doslownie 10sztuk reszta 62 w zwyz.
I co ja mam teraz robic? Dokupic na 56? Wierzyc ze bedzie mial tak niska wage urodzeniowa? Dziewczyny gubie sie... -
Beatka gratulacje
Dużo zdrówka życzę
Mój miał się urodzić 2500 a urodził się 2900,także różnie z tymi wagami.
Z tym KG i EG naprawdę różnie bywa.Ale EG powinno się od razu dostać a KG to zależy co będą sprawdzać.Ale jak masz niemieckie obywatelstwo to powinni ofrazu.Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczynki jeszcze raz za gatulacj
Cassie niby usg, a realia to +/- 10% . Moja na usg dzien rzed porodem miala 3200g, urodzila sie 3040g, wiec u mnie na minusno i tez mam za malo ubranek na 56cm wiec trzeba dokupic
Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
To zalezy od aparatury u mojej gin na sprzęcie pisali w ostatnich tyg +- 600g
U mnie dzień przed wychodzilo 4,5 a urodził sie 4,75.
A kiedy masz cc? Teraz rośnie dziecko do 250g na tydz wiec w miesiąc może kilo przybrać jeszcze. Ale przeciez może miec tez luźne ubrania -
nick nieaktualny
-
Hej kochane
06.07 przyszła na świat nasza córeczka Kornelia, 2860 g, 50 cm, po 24h porodzie. Było ciężko, ale już jesteśmy w domku, Mała ciągle wisi na cycku i bardzo ładnie rośnie. buziaki
beata1313, Melka, Endokobietka, Cassie_DE, annaki, amarranta lubią tę wiadomość
-
Tigana gratulacje:)
Beatko jesli chodzi o nawał ja miałam 24h bardzo ciężkie i przystawiaj mała jak najcześciej plus kapusta- pomagabeata1313, Tigana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTigana gratulacje gorące. 24h kobieto jak ty dalas rade. Nie mogę się doczekać zeby spotkać mala Kornelię
Endokobietko serdeczne gratulacje dla Amarranty. Oj w dziewczynki mamy urodzaj, ale to dobrze bo nasze chlopaki nie będą się bić o dziewczynyTigana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNooo Cassie szykuj się
A może ubranka dokupisz jak wyjdziesz. Wtedy zobaczysz jakie faktycznie będzie maleństwo. U mnie akurat ginka określiła idealnie, 02.01. powiedziała ze maly będzie miał 50 cm i jakies 3500 g, Vincent urodził się 05.01. mial 50 cm i wazyl 3540g. Ale juz koleżance mowila ze synek będzie maly (nawet lekarz w szpitalu tez mówił ze będzie malutki) a urodził się bardzo podobnie do Vincenta. Ja mysle ze nie tylko od sprzętu i oka lekarza to zależy ale może tez od ułożenia maluszka.
Cassie_DE lubi tę wiadomość