X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam mleko. jak dziecko nie ma alergii to nie zaszkodzi.
    my bez smoczkowi.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka
    Kup sobie w aptece termometr z miękka wyginająca sie końcówka i pomóż tak zrobic kupkę to jest stary sposób . Wkładasz końcówkę zamoczoną w oliwce i kręcisz lekko . Do tego dawaj duzo wody pic . U nas po ok 80ml
    Wody była kupa na całe plecy .
    Na purty polecam Windi
    Ja wlasnie przez problemy brzuszkowe poddałam sie z karmieniem
    Piersią . Ale
    Ty tego nie rob . Nie poddawaj sie . Do teraz bardzo żałuje

Mamusie mamy pierwszego zęba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:53

Endokobietka, Tigana, annaki lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to gratulacje z okazji 1-go zabka :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam ze to az taka radość he he

Endokobietka lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja czekalam na 1 zeba 10.5 miesiecy, az skakalismy z mezem pod sufit, normalnie jak 6 w Lotto :)

Tigana lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez juz zaczęło byc przykro wszystkie koleżanki
    I koledzy od colina maja a on szczerbaty :) ah wkoncu wielki dzien :D

Cassie_DE lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze starszym synem praktykowalam metode miekka koncowka termometra i krem. Mial straszne zaparcia i ja tez sie poddalam wowczas z karmieniem. Blad ktorego do dzisiaj zaluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja slyszalam właśnie dużo dobrego o przegotowanej wodzie. Zeby dawac dzieciom czesto, jak nie chce pic z butli to z łyżeczki, kilka lyzeczek powolutku co jakiś czas. U nas maly nigdy nie miał problemów z brzuszkiem ale myślę ze to byla zasluga ręcznika pod pupą. Maly przez pierwsze 3-4 miesiące miał pod nóżkami przy pupie zrolowany ręcznik non stop, tak żeby nóżki opieraly sie na reczniku. Tak leżał w szpitalu i tak nam doradzila polozna. A co do położnej to rob tak jak Ty uważasz bo ona to może sobie kazać. Ja mojej w bardzo wielu rzeczach nie słuchałam bo ona to by chciala zeby maly najlepiej w pieluchach wielorazowych chodzil i wszystko by leczyla homeopatia i Heilwolle. Moze Lefax będzie lepszy niz SabSimplex. A jezeli mozna tu dostać to czopek glicerynowy - moja siostra dawala synkowi jak byk taki malutki ale tak po ćwiartce i nie często bo jelitka się przyzwyczajają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie a dlaczego zalujesz? Ja slyszalam ze to jest skuteczny sposób ale nie powinno się tak robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Cassie a dlaczego zalujesz? Ja slyszalam ze to jest skuteczny sposób ale nie powinno się tak robic.

Zaluje ze przestalam karmic piersia. Bylam pewna ze to wina mojego mleka a jak przeszlam na modyfikowane to bylo jeszcze gorzej.

Slyszalam wypowiedz w punkt12 ze dzieciakom do roczku nie powinno podawac sie wody bo zle to wplywa na rozwoj nerek ktore dopiero sa w pelni wyksztalcone jak dziecko skonczy roczek.
    Przyznam slyszalam to pierwszy raz w zyciu...
    Nie wiem czy wymysl, nowa moda czy tak serio jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh...a ja zrozumiałam ze żałujesz tej metody z termometrem ;)
    Nie wiem ci z ta woda. Wszyscy mówią ze lepiej wide podawac niz soczki. Znam masę osób które dają dzieciom przegotowana wizę "na kupę" i działa.

Cassie_DE, roxa lubią tę wiadomość

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam kochane dziękuję za porady jutro kupie ten termometr z miękką końcówka. Magdalena A co to jest te Windy na pierdki? I właśnie jak z ta woda? Przegotowana? Z drugiej strony skoro herbatki można podawać to niby dlaczego sama woda miała by zaszkodzić ? Ach z ta położna to mam przeboje ale brałam co było bo juz w 20tc na straszył mnie ze za późno i wszystkie na lato zajete. Wielkie dzięki kochane zobaczę jak ta noc minie..

Migotka85

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka
    Jestem tego samego zdania skoro daje sie herbatki soczki to czemu nie woda. Bardziej zrozumiała bym jak by ktoś powiedział ze soczki i herbatki nie dawać ale nie woda. Woda to zycie .
    Windi to taka rureczka wkłada sie ja do pupki nawet jest na tym zaznaczone jak głęboko i uchodzi całe powietrze :) http://www.fridababy.com/wp-content/uploads/2011/10/10-pack.jpg tutaj masz i ta cienka strona Wchodzi a reszta wystaje i lecą baczki :)
    Co do wody ja kupowałam z hipp w butelkach specjalna na baby w rossmanie 1,25 € jak sie nie mylę za 1 litr ewentualnie z babydream w kartonie za 50 centów . Ja juz z nią nic nie robiłam . Prosto do butelki i Colin pił . Nawet mleko na niej robiłam .
    Moja położna tez miała na tle tej apteczki homopattcznej czy jak ona sie zwala bzika . Nawet dała mi jakies śmieszne małe kuleczki tabletki na przyspieszenie porodu ha ha brałam i jakos nic nie ruszyło. Przychodziła mi robic akupunkturę i tez lipa :) cos jej nie pykalo :p
    Ah moze kup jesscze czopki carum carvi . U nas tez bardzo na kolki i kupki pomagały .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:25

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie powinno dziecko wode przegotowana pic. My późno z woda bo karmilam piersią ale do terz pije tylko mleko i wode. Nigdy herbaty i soku nie pil.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi tez sie wydaje ze przeciez woda to zrodlo zycia a wszystkie soczki itp powinny byc raczej na liscie zakazanej a nie woda... :/
    Niedlugo powietrze bedzie szkodliwe, w sumie juz jest no ale wiecie uczeni lubia wymyslac cos nowego zeby sie nie nudzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Cassie, super podsumowanie. Za niedługo zabronią nam oddychać ;) Ja jestem super zadowolona bo Vincent zaczął jakis czas temu pic tylko wode bo tak z miesiąc temu to mu w ogóle nie wchodziła i musiało byc coś dodane a teraz pije wode az milo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia
    Jakies rady zeby nie wstawac co godzine siku w nocy?
    Jej padam na twarz.... nocki coraz gorsze...

• Melka Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mnie to sikanie tez dobijalo. Niestety ... sikalam tak do konca... masakra

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie hehe chyba tylko pampers na tylek :) niestety dzidzia rośnie i potrzebuje trochę miejsca :) jeszcze trochę (widzę po suwaczku) i zaczną się nie przespane noce z innego powodu. U nas nocka nie najgorsza mała zrobiła kupkę co prawda obyło się bez płaczu i histerii ale mega postekiwala. Ale jakaś poprawa jest, ja zaczynam śniadanie od jogurtu z błonnikiem ehh jakoś to przedszymam.

Cassie_DE, powidlowa lubią tę wiadomość

Migotka85
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawalam co godzine sikac, staralam sie wieczorem mniej pic. Musialam lezec ostanite 3 miesiace (lezalam 2, bo Jas urodzil sie za wczesnie), ale to wstawianie to byla masakra.

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ