X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam mleko. jak dziecko nie ma alergii to nie zaszkodzi.
    my bez smoczkowi.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka
    Kup sobie w aptece termometr z miękka wyginająca sie końcówka i pomóż tak zrobic kupkę to jest stary sposób . Wkładasz końcówkę zamoczoną w oliwce i kręcisz lekko . Do tego dawaj duzo wody pic . U nas po ok 80ml
    Wody była kupa na całe plecy .
    Na purty polecam Windi
    Ja wlasnie przez problemy brzuszkowe poddałam sie z karmieniem
    Piersią . Ale
    Ty tego nie rob . Nie poddawaj sie . Do teraz bardzo żałuje

Mamusie mamy pierwszego zęba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:53

Endokobietka, Tigana, annaki lubią tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to gratulacje z okazji 1-go zabka :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam ze to az taka radość he he

Endokobietka lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja czekalam na 1 zeba 10.5 miesiecy, az skakalismy z mezem pod sufit, normalnie jak 6 w Lotto :)

Tigana lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez juz zaczęło byc przykro wszystkie koleżanki
    I koledzy od colina maja a on szczerbaty :) ah wkoncu wielki dzien :D

Cassie_DE lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze starszym synem praktykowalam metode miekka koncowka termometra i krem. Mial straszne zaparcia i ja tez sie poddalam wowczas z karmieniem. Blad ktorego do dzisiaj zaluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja slyszalam właśnie dużo dobrego o przegotowanej wodzie. Zeby dawac dzieciom czesto, jak nie chce pic z butli to z łyżeczki, kilka lyzeczek powolutku co jakiś czas. U nas maly nigdy nie miał problemów z brzuszkiem ale myślę ze to byla zasluga ręcznika pod pupą. Maly przez pierwsze 3-4 miesiące miał pod nóżkami przy pupie zrolowany ręcznik non stop, tak żeby nóżki opieraly sie na reczniku. Tak leżał w szpitalu i tak nam doradzila polozna. A co do położnej to rob tak jak Ty uważasz bo ona to może sobie kazać. Ja mojej w bardzo wielu rzeczach nie słuchałam bo ona to by chciala zeby maly najlepiej w pieluchach wielorazowych chodzil i wszystko by leczyla homeopatia i Heilwolle. Moze Lefax będzie lepszy niz SabSimplex. A jezeli mozna tu dostać to czopek glicerynowy - moja siostra dawala synkowi jak byk taki malutki ale tak po ćwiartce i nie często bo jelitka się przyzwyczajają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie a dlaczego zalujesz? Ja slyszalam ze to jest skuteczny sposób ale nie powinno się tak robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Cassie a dlaczego zalujesz? Ja slyszalam ze to jest skuteczny sposób ale nie powinno się tak robic.

Zaluje ze przestalam karmic piersia. Bylam pewna ze to wina mojego mleka a jak przeszlam na modyfikowane to bylo jeszcze gorzej.

Slyszalam wypowiedz w punkt12 ze dzieciakom do roczku nie powinno podawac sie wody bo zle to wplywa na rozwoj nerek ktore dopiero sa w pelni wyksztalcone jak dziecko skonczy roczek.
    Przyznam slyszalam to pierwszy raz w zyciu...
    Nie wiem czy wymysl, nowa moda czy tak serio jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh...a ja zrozumiałam ze żałujesz tej metody z termometrem ;)
    Nie wiem ci z ta woda. Wszyscy mówią ze lepiej wide podawac niz soczki. Znam masę osób które dają dzieciom przegotowana wizę "na kupę" i działa.

Cassie_DE, roxa lubią tę wiadomość

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam kochane dziękuję za porady jutro kupie ten termometr z miękką końcówka. Magdalena A co to jest te Windy na pierdki? I właśnie jak z ta woda? Przegotowana? Z drugiej strony skoro herbatki można podawać to niby dlaczego sama woda miała by zaszkodzić ? Ach z ta położna to mam przeboje ale brałam co było bo juz w 20tc na straszył mnie ze za późno i wszystkie na lato zajete. Wielkie dzięki kochane zobaczę jak ta noc minie..

Migotka85

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka
    Jestem tego samego zdania skoro daje sie herbatki soczki to czemu nie woda. Bardziej zrozumiała bym jak by ktoś powiedział ze soczki i herbatki nie dawać ale nie woda. Woda to zycie .
    Windi to taka rureczka wkłada sie ja do pupki nawet jest na tym zaznaczone jak głęboko i uchodzi całe powietrze :) http://www.fridababy.com/wp-content/uploads/2011/10/10-pack.jpg tutaj masz i ta cienka strona Wchodzi a reszta wystaje i lecą baczki :)
    Co do wody ja kupowałam z hipp w butelkach specjalna na baby w rossmanie 1,25 € jak sie nie mylę za 1 litr ewentualnie z babydream w kartonie za 50 centów . Ja juz z nią nic nie robiłam . Prosto do butelki i Colin pił . Nawet mleko na niej robiłam .
    Moja położna tez miała na tle tej apteczki homopattcznej czy jak ona sie zwala bzika . Nawet dała mi jakies śmieszne małe kuleczki tabletki na przyspieszenie porodu ha ha brałam i jakos nic nie ruszyło. Przychodziła mi robic akupunkturę i tez lipa :) cos jej nie pykalo :p
    Ah moze kup jesscze czopki carum carvi . U nas tez bardzo na kolki i kupki pomagały .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:25

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie powinno dziecko wode przegotowana pic. My późno z woda bo karmilam piersią ale do terz pije tylko mleko i wode. Nigdy herbaty i soku nie pil.

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi tez sie wydaje ze przeciez woda to zrodlo zycia a wszystkie soczki itp powinny byc raczej na liscie zakazanej a nie woda... :/
    Niedlugo powietrze bedzie szkodliwe, w sumie juz jest no ale wiecie uczeni lubia wymyslac cos nowego zeby sie nie nudzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Cassie, super podsumowanie. Za niedługo zabronią nam oddychać ;) Ja jestem super zadowolona bo Vincent zaczął jakis czas temu pic tylko wode bo tak z miesiąc temu to mu w ogóle nie wchodziła i musiało byc coś dodane a teraz pije wode az milo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia
    Jakies rady zeby nie wstawac co godzine siku w nocy?
    Jej padam na twarz.... nocki coraz gorsze...

• Melka Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mnie to sikanie tez dobijalo. Niestety ... sikalam tak do konca... masakra

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie hehe chyba tylko pampers na tylek :) niestety dzidzia rośnie i potrzebuje trochę miejsca :) jeszcze trochę (widzę po suwaczku) i zaczną się nie przespane noce z innego powodu. U nas nocka nie najgorsza mała zrobiła kupkę co prawda obyło się bez płaczu i histerii ale mega postekiwala. Ale jakaś poprawa jest, ja zaczynam śniadanie od jogurtu z błonnikiem ehh jakoś to przedszymam.

Cassie_DE, powidlowa lubią tę wiadomość

Migotka85
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawalam co godzine sikac, staralam sie wieczorem mniej pic. Musialam lezec ostanite 3 miesiace (lezalam 2, bo Jas urodzil sie za wczesnie), ale to wstawianie to byla masakra.

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ