Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka
Kup sobie w aptece termometr z miękka wyginająca sie końcówka i pomóż tak zrobic kupkę to jest stary sposób . Wkładasz końcówkę zamoczoną w oliwce i kręcisz lekko . Do tego dawaj duzo wody pic . U nas po ok 80ml
Wody była kupa na całe plecy .
Na purty polecam Windi
Ja wlasnie przez problemy brzuszkowe poddałam sie z karmieniem
Piersią . Ale
Ty tego nie rob . Nie poddawaj sie . Do teraz bardzo żałuje
Mamusie mamy pierwszego zębaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:53
Endokobietka, Tigana, annaki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMigotka ja slyszalam właśnie dużo dobrego o przegotowanej wodzie. Zeby dawac dzieciom czesto, jak nie chce pic z butli to z łyżeczki, kilka lyzeczek powolutku co jakiś czas. U nas maly nigdy nie miał problemów z brzuszkiem ale myślę ze to byla zasluga ręcznika pod pupą. Maly przez pierwsze 3-4 miesiące miał pod nóżkami przy pupie zrolowany ręcznik non stop, tak żeby nóżki opieraly sie na reczniku. Tak leżał w szpitalu i tak nam doradzila polozna. A co do położnej to rob tak jak Ty uważasz bo ona to może sobie kazać. Ja mojej w bardzo wielu rzeczach nie słuchałam bo ona to by chciala zeby maly najlepiej w pieluchach wielorazowych chodzil i wszystko by leczyla homeopatia i Heilwolle. Moze Lefax będzie lepszy niz SabSimplex. A jezeli mozna tu dostać to czopek glicerynowy - moja siostra dawala synkowi jak byk taki malutki ale tak po ćwiartce i nie często bo jelitka się przyzwyczajają.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Cassie a dlaczego zalujesz? Ja slyszalam ze to jest skuteczny sposób ale nie powinno się tak robic.
Zaluje ze przestalam karmic piersia. Bylam pewna ze to wina mojego mleka a jak przeszlam na modyfikowane to bylo jeszcze gorzej.
Slyszalam wypowiedz w punkt12 ze dzieciakom do roczku nie powinno podawac sie wody bo zle to wplywa na rozwoj nerek ktore dopiero sa w pelni wyksztalcone jak dziecko skonczy roczek.
Przyznam slyszalam to pierwszy raz w zyciu...
Nie wiem czy wymysl, nowa moda czy tak serio jest. -
nick nieaktualny
-
Bardzo wam kochane dziękuję za porady jutro kupie ten termometr z miękką końcówka. Magdalena A co to jest te Windy na pierdki? I właśnie jak z ta woda? Przegotowana? Z drugiej strony skoro herbatki można podawać to niby dlaczego sama woda miała by zaszkodzić ? Ach z ta położna to mam przeboje ale brałam co było bo juz w 20tc na straszył mnie ze za późno i wszystkie na lato zajete. Wielkie dzięki kochane zobaczę jak ta noc minie..Migotka85
-
Migotka
Jestem tego samego zdania skoro daje sie herbatki soczki to czemu nie woda. Bardziej zrozumiała bym jak by ktoś powiedział ze soczki i herbatki nie dawać ale nie woda. Woda to zycie .
Windi to taka rureczka wkłada sie ja do pupki nawet jest na tym zaznaczone jak głęboko i uchodzi całe powietrzehttp://www.fridababy.com/wp-content/uploads/2011/10/10-pack.jpg tutaj masz i ta cienka strona Wchodzi a reszta wystaje i lecą baczki
Co do wody ja kupowałam z hipp w butelkach specjalna na baby w rossmanie 1,25 € jak sie nie mylę za 1 litr ewentualnie z babydream w kartonie za 50 centów . Ja juz z nią nic nie robiłam . Prosto do butelki i Colin pił . Nawet mleko na niej robiłam .
Moja położna tez miała na tle tej apteczki homopattcznej czy jak ona sie zwala bzika . Nawet dała mi jakies śmieszne małe kuleczki tabletki na przyspieszenie porodu ha ha brałam i jakos nic nie ruszyło. Przychodziła mi robic akupunkturę i tez lipacos jej nie pykalo :p
Ah moze kup jesscze czopki carum carvi . U nas tez bardzo na kolki i kupki pomagały .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:25
-
nick nieaktualnyNo wlasnie mi tez sie wydaje ze przeciez woda to zrodlo zycia a wszystkie soczki itp powinny byc raczej na liscie zakazanej a nie woda...
Niedlugo powietrze bedzie szkodliwe, w sumie juz jest no ale wiecie uczeni lubia wymyslac cos nowego zeby sie nie nudzic. -
nick nieaktualnyHihi Cassie, super podsumowanie. Za niedługo zabronią nam oddychać
Ja jestem super zadowolona bo Vincent zaczął jakis czas temu pic tylko wode bo tak z miesiąc temu to mu w ogóle nie wchodziła i musiało byc coś dodane a teraz pije wode az milo.
Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie hehe chyba tylko pampers na tylek
niestety dzidzia rośnie i potrzebuje trochę miejsca
jeszcze trochę (widzę po suwaczku) i zaczną się nie przespane noce z innego powodu. U nas nocka nie najgorsza mała zrobiła kupkę co prawda obyło się bez płaczu i histerii ale mega postekiwala. Ale jakaś poprawa jest, ja zaczynam śniadanie od jogurtu z błonnikiem ehh jakoś to przedszymam.
Cassie_DE, powidlowa lubią tę wiadomość
Migotka85