Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka o jedz bo będziesz miała mało pokarmu. Musisz dbać teraz o siebie. U nas smoczek był chyba stosowany po 3tygodniach i w żaden sposob nie wpłynął na ssanie piersi.
Dziewczyny, ja teraz na zmianę kp i mm i ciagle używam tego mleka Hipp Pre i tak mam robic? Zadne 1 czy 2??Melka lubi tę wiadomość
-
Kasia ja uzywalam PRE do 7 miesiaca, potem przeszlam na 2 bez skrobi (uzywalam BEBA i ona ma takie mleko Ohne Stärke), a teraz uzywamy czasem rano Beba ab 12 Monaten lub przed zasnieciem jak nic innego tylko butla mu nie wchodzi. Wczoraj wypil cala butle zwyklego mleka. Od ok 8 miesiaca do przygotowywania kaszek uzywalam juz normalnego mleka.
-
Ale słodki ten twój Jasio
wszystkiego dobrego dla niego! Powiedz mi Endokobietko,bo ty też miesiąc wcześniej urodziłaś,jak to jest u was z rozwojem Jasia? Czy później np.zaczął gaworzyc jak jego rówieśnicy? Bo wydaje mi się że u nas właśnie,niby mały ma już dwa miesiące ale rozwojowo tak jak miesięczne dziecko. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Endokobietka lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek Jas gaworzyl akurat bardzo szybko, ale obrocil sie dopiero jak mial 8 miesiecy, jak mial 6,.5 umial sam siadac ale nie umial sie obrocic, siadal z lezenia na plecach. Ja chodzilam z nim 6 miesiecy na rehabilitacje (napiecie miesniowe, krzywa glowa, problemy z 1 stopa). Zeby mu bardzo pozno wyszly (pierwszy jak mial prawie 10.5 miesiaca. do teraz ma ich tylko
, a tak to nie widze jakis odchylen, jasne ze nie umie niektorych rzeczy ktore umieja jego rowiesnicy, z kolei w innych rzeczach jest znacznie do przodu. Kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i ciezko mi to ocenic. W kazdym razie nic nikt do tej pory nie stwierdzil. Regularnie chodzimy na kontorle do ortopedy i u zwyklego lekarza tez jest czesciej niz na U. Jedyny Problem to ze jest ciagle w okolicach 3 centyla jesli chodzi o wzrost. Ma teraz dopiero 78 cm i 10 kg.
W zlobku jest 2 jego rowiesnikow i 1 np wogole jeszcze nie chodzi, drugi chodzi od miesiaca, Jas smiga od 3 miesiecy, teraz juz wszedzie tylko biega. Ciezko wyczuc. -
nick nieaktualny
-
A no tak to racja że każde dziecko rozwija się we własnym tempie,ale tak ostatnio właśnie się zastanawiałam jak to z tym naszym wczesniakiem będzie
niedawno udało mu się z brzuszka przeturlać na plecy,byłam w szoku,bo przecież nawet główki jeszcze nie umie utrzymać. Także może będzie tak jak piszesz,że jedne rzeczy nauczy się szybciej robić inne wolniej. Jak na razie lekarz też twierdzi że wszystko jest w porządku,a to najważniejsze
Endokobietka lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Tigana dokladnie hurtem poszlysmy
Jestem ciekawa jak tam Amarranta...
Endokobietko ale slodziak
A ja mam dalej tyle mleka ze polozna kazala mi pic herbate mietowa i szalwi, zeb zredukowac mleko. Dziewczynki a pamietacie ile krwawilyscie po porodzie ?? Bo u mnie od wczoraj zadnego krwawienia (6dpp)
tylko lekki sluz, niby macica szybko sie obkurczyla, nic mnie nie boli i nie mam goraczki no ale troche mnie to martwi
Milego wtorkuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:15
Endokobietka, Tigana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Endokobietka Jaś to juz Jan, duży chłopak
, my dzisiaj pojezdzilismy po sklepach, kupilam Lenie w końcu sandałki do chodzenia, elephant, były w deichmanie przecenione z 40e na 20.
A nie mowilam Wam ale oddałam do AOKte moje rachunki od lekarza, niestety nie zwrócą za wszystko, tylko za jedno badanie, a nawet 80% z20e, dobre i to. A jak juz mają mój nr konta to kolejne rachunki mogę wysłać pocztą? Bez żadnego pisemka? Bo akurat nie po drodze mi żeby tam jeździć.
No i kupiliśmy pchacza, znalazłam używanego z vtech za 10e ale w super stanie, na razie się nim interesuje i trochę tez chodzi z nim
Co do tv to ja mam NC+ z polski, ale bez umowy, na kartę, muszę tylko co miesiąc płacić 20zl lub 50zl na 3 mies czy jakoś tak, jak nie zapłace to po prostu mam tylko kilka podstawowych kanałów, no ale do tego tez potrzebna antena.Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Ale to jest jak najbardziej legalne ☺️ firma stacjonuje w de dokupuje sie normalnie tylko dekoder i oglądasz na tv tylko do tej telewizji nie potrzeba anteny satelitarnej bo odbiór odbywa sie przez wifi. Ja tez nie bawię sie w szemrane ściąganie nielegalne bo jeśli na 100 osób mieli by kogoś za coś złapać to na 1000% zwykle jesteśmy to my. Dlatego wole dmuchać na zimne. Nie namawiam tylko przedstawiłam ze są inne opcjeMigotka85