X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka o jedz bo będziesz miała mało pokarmu. Musisz dbać teraz o siebie. U nas smoczek był chyba stosowany po 3tygodniach i w żaden sposob nie wpłynął na ssanie piersi.

Dziewczyny, ja teraz na zmianę kp i mm i ciagle używam tego mleka Hipp Pre i tak mam robic? Zadne 1 czy 2??

Melka lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 2 jest od 6 msc pre jest jak karmisz na zmiane a 1 jak tylko mm do 6 msc

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja uzywalam PRE do 7 miesiaca, potem przeszlam na 2 bez skrobi (uzywalam BEBA i ona ma takie mleko Ohne Stärke), a teraz uzywamy czasem rano Beba ab 12 Monaten lub przed zasnieciem jak nic innego tylko butla mu nie wchodzi. Wczoraj wypil cala butle zwyklego mleka. Od ok 8 miesiaca do przygotowywania kaszek uzywalam juz normalnego mleka.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspane i najedzone dziecko wyglada tak:

f209efeb5333b983med.jpg

Dzisiaj Jas konczy 17 miesiecy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 10:10

Muniek, Cassie_DE, annaki, Tigana, Melka, MonikaDM, powidlowa, agattee, lucy1983 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodki ten twój Jasio :-) wszystkiego dobrego dla niego! Powiedz mi Endokobietko,bo ty też miesiąc wcześniej urodziłaś,jak to jest u was z rozwojem Jasia? Czy później np.zaczął gaworzyc jak jego rówieśnicy? Bo wydaje mi się że u nas właśnie,niby mały ma już dwa miesiące ale rozwojowo tak jak miesięczne dziecko. Tak przynajmniej mi się wydaje.

Endokobietka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek Jas gaworzyl akurat bardzo szybko, ale obrocil sie dopiero jak mial 8 miesiecy, jak mial 6,.5 umial sam siadac ale nie umial sie obrocic, siadal z lezenia na plecach. Ja chodzilam z nim 6 miesiecy na rehabilitacje (napiecie miesniowe, krzywa glowa, problemy z 1 stopa). Zeby mu bardzo pozno wyszly (pierwszy jak mial prawie 10.5 miesiaca. do teraz ma ich tylko 8), a tak to nie widze jakis odchylen, jasne ze nie umie niektorych rzeczy ktore umieja jego rowiesnicy, z kolei w innych rzeczach jest znacznie do przodu. Kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i ciezko mi to ocenic. W kazdym razie nic nikt do tej pory nie stwierdzil. Regularnie chodzimy na kontorle do ortopedy i u zwyklego lekarza tez jest czesciej niz na U. Jedyny Problem to ze jest ciagle w okolicach 3 centyla jesli chodzi o wzrost. Ma teraz dopiero 78 cm i 10 kg.
    W zlobku jest 2 jego rowiesnikow i 1 np wogole jeszcze nie chodzi, drugi chodzi od miesiaca, Jas smiga od 3 miesiecy, teraz juz wszedzie tylko biega. Ciezko wyczuc.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Jas juz duuuuuuuuuuzy :D

• Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak to racja że każde dziecko rozwija się we własnym tempie,ale tak ostatnio właśnie się zastanawiałam jak to z tym naszym wczesniakiem będzie :-) niedawno udało mu się z brzuszka przeturlać na plecy,byłam w szoku,bo przecież nawet główki jeszcze nie umie utrzymać. Także może będzie tak jak piszesz,że jedne rzeczy nauczy się szybciej robić inne wolniej. Jak na razie lekarz też twierdzi że wszystko jest w porządku,a to najważniejsze :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana dokladnie hurtem poszlysmy ;)

Jestem ciekawa jak tam Amarranta :\ ...

Endokobietko ale slodziak :)

A ja mam dalej tyle mleka ze polozna kazala mi pic herbate mietowa i szalwi, zeb zredukowac mleko :\ . Dziewczynki a pamietacie ile krwawilyscie po porodzie ?? Bo u mnie od wczoraj zadnego krwawienia (6dpp) :\ tylko lekki sluz, niby macica szybko sie obkurczyla, nic mnie nie boli i nie mam goraczki no ale troche mnie to martwi :(

Milego wtorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:15

Endokobietka, Tigana lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko ja krwawilam ok.3tygodni,albo nawet dłużej,dokładnie nie pamiętam.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko nie pamietam, to bylo wieki temu. Ale na pewno ponad miesiac.

edit:

pora obiadowa, brzydkie pytanie:

Jak wyglada w DE lewatywa?
    Tak jak w PL rurka w tylek? Albo maja inne metody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:37

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoras z Was itvn albo itvnextra Interesuje mnie czy sa tam probramy dla facetow z tvnturbo. Po porzeprowadzce nie mamy tv satelitarnej i chyba bede musiiala wykupic polski pakiet w willytel a tam jest wlasnie itvn, itvnextra, tvn24 i Polonia.

17u93e5exqfllrog.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja prawie 4 tyg po porodzie i od kilku dni używam tylko wkładek podpaski juz nie potrzebne, ale na wkładkach nadal krew śladowe ilości ale jest. Ale to chyba każdy indywidualnie, nie ma co porównywać.

Migotka85
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka
    Ja miałam w starym mieszkaniu unitymedia i miałam iTVN Polonia i silesia . Na iTVN leciało prawie to co w polskim TVN . Ukryte prawdy rozmowy w toku jakaś wawa non stop

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko TV Trwam, TVP Historia i TVP Kultura :/

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z 50 kanalow polskich ale teraz mi drzewo zaslania. Jeszcze nie probowalam ale tak jak to wyglada to nie ma sensu probowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:09

17u93e5exqfllrog.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam polecam polsky jeśli tylko macie internet stacjonarny. Nam tez na nowym mieszkaniu przeszkadzały drzewa. Koszt to około 17€ miesięcznie, mnóstwo kanałow i do tego każdy można cofnąć o 2 tyg w stecz. Super sprawa

Migotka85
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dzieki ale wole cos legalnego. Chyba wezme te 4 kanaly od willytel za 7.5 w miesiacu i tak nie mam kiedy ogladac tv, wiec powinno mi wystasrcyzc.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Endokobietka Jaś to juz Jan :-) , duży chłopak :-) , my dzisiaj pojezdzilismy po sklepach, kupilam Lenie w końcu sandałki do chodzenia, elephant, były w deichmanie przecenione z 40e na 20.
    A nie mowilam Wam ale oddałam do AOKte moje rachunki od lekarza, niestety nie zwrócą za wszystko, tylko za jedno badanie, a nawet 80% z20e, dobre i to. A jak juz mają mój nr konta to kolejne rachunki mogę wysłać pocztą? Bez żadnego pisemka? Bo akurat nie po drodze mi żeby tam jeździć.
    No i kupiliśmy pchacza, znalazłam używanego z vtech za 10e ale w super stanie, na razie się nim interesuje i trochę tez chodzi z nim :-)
    Co do tv to ja mam NC+ z polski, ale bez umowy, na kartę, muszę tylko co miesiąc płacić 20zl lub 50zl na 3 mies czy jakoś tak, jak nie zapłace to po prostu mam tylko kilka podstawowych kanałów, no ale do tego tez potrzebna antena.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest jak najbardziej legalne ☺️ firma stacjonuje w de dokupuje sie normalnie tylko dekoder i oglądasz na tv tylko do tej telewizji nie potrzeba anteny satelitarnej bo odbiór odbywa sie przez wifi. Ja tez nie bawię sie w szemrane ściąganie nielegalne bo jeśli na 100 osób mieli by kogoś za coś złapać to na 1000% zwykle jesteśmy to my. Dlatego wole dmuchać na zimne. Nie namawiam tylko przedstawiłam ze są inne opcje

Migotka85
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ