Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko pamiętajcie że w pupie zawsze pokazuje wyższą temperaturę niż jest,trzeba zazwyczaj pół stopnia odjąć. Ja mam i taki di pupci i ten z Lidla właśnie. Ona zawsze prawie tak samo pokazują.
Endokobietko ja mam taką typową właśnie szafkę na buty i jestem zadowolonatylko szpilki ciężko tam zmieścić,ale na szczęście mam duży strych
Koalka ani mi nie mów o pajakach,na samą myśl włosy stają mi dęba!! Strasznie się ich boje i brzydze. Gdyby ktoś chciał się mnie pozbyć wystarczy pająka na mnie rzucić,zawał na miejscu
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A ja mam termometr ten na odległość ale wszyscy mówią położna w szpitalu mówili ze najlepsze są te zwyklwe i w pupci mierzyć..
Ja te chce zonaczyc maleńką Amarennty..
Ej kochana wracaj Tu na Forum.
Jak sie czujesz w roli mamusi ? :-*
Endokobietka nie Wiem o Co chodzi z tymi centylami.
Ale Jasio nadrobi pozniej wzrostem napewno.
Ja byłam kiedyś mała i strasznie gruba i wyroslam na wielkoluda sczuplego.
Pajaki dziewczyny to nic w porownaniu z innymi robalami.wole Pajaki bo One zjadaja inne robaki ktoruch nie nawidze i brzydze sie..a te Pajaki to te Grube i duze ale zjadaja muchy i komary..)
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam tez brown do ucha ale nie pamketam teraz dokladnie modelu. Kupilam na wiosne w PL w carrefour za 120zl. Mierzy idealnie.
Jak mierzycie temp. w pupce to pamietajcie zeby od wyniku odjac 0.5*
Pajaki mnie nie przerazaja. Nienawidze os i pszczol. Muchy mnie obrzydzaja.
Potwornie boje sie kleszczy.
Dobranoc dziewczyny! -
Hej
W niedzielę 12.07 urodziłam Kalinkęmała okazała się wcale nie taka mała jak miała być - 53cm i 3270g i dużo włosów
zaczęło się ok. 8.30 a o 14 mała była na świecie
rodziłam ze znieczuleniem i mój poród był super - mogę być żywą reklamą dla niezdecydowanych na pda
mała jest śliczna i jestem zakochana!
postaram się nadrobić i opisać poród, ale narazie pochłania mnie dzidziaEndokobietka, Muniek, annaki, Melka, MonikaDM, Cassie_DE, Tigana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny co do pająków to ja się boję tak panicznie że aż potrafię na widok maleństwa którego mój mąż nie widzi nawet znieruchomieć... ja to się juz na prawdę powinnam leczyć... mój mąż wie że jak stoje nie ruszam się i patrze w jakis punkt to znaczy ze pająk tam jest a ja rozkminiam co zrobić żeby zawału nie dostać... Myszy, jaszczurki itp są dla mnie super i wogóle się nie boję, ale jeden najmniejszy pajaczek jak glówka szpilki to tragedia...
-
nick nieaktualnyCassie ja nie dostałam takiej kartki.
Pająków boimy się razem z mężem. Kiedyś robilisy porządek w takiej komórce i znalazł sie tam taki czarny, soczysty ogromny pająk to z krzyków uciekliśmy na podwórko. Pozniej robiliśmy polowanie ze starym mopem zeby zakatrupić tego osobnika to mop zlamalismy a pająk uciekl.
Za Vincentem juz Schlaflabor. Byl popodpinany do kilometrów kabli, obkrecal sue w nocy i zawijal w te kable a lekarka powiedziała ze byl super grzeczny i takiego dziecka jeszcze nie mieli. Po takiej nocy ja jestem jak zombiee bo wstawalam na każdy głośniejszy oddech a mój syn jest pełny wigoru i gotowy do podbijania świata. Zero litości dla matki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:08
powidlowa, amarranta lubią tę wiadomość
-
Hej! Witam wszystkie kobietki! Ja jestem w 25 tyg ciąży, dopiero niedawno zapisałam się tu do lekarza. Czytałam posty, ale jednak ponad 400 to za dużo, więc jeśli coś będę powtarzać to przepraszam
Podobno część badań jest płatnych tutaj? I jakie po 25 tyg ciąży mnie obowiązują?
W poniedziałek mam wypić jakiś płyn i po godzinie pobraną krew, wiecie co to za ustrojstwo?
Pozdrawiam -
Mikejla witaj
Ten płyn to może glukoza?pewnie badanie na cukier będzie, juz nie pamiętam dokładnie co i kiedy się robi
Z płatnych badan to ja miałam na toksoplazmozę, na cukier, wykaz gbs na paciorkowca, ale nie były to jakieś wielkie sumy. Najwięcej zapuściłam za usg żeby mieć na każdej wizycie bo 150e, ale tu każda z dziewczyn w sumie miala inaczej, więc pewnie jeszczrey napisza za co one płaciły
-
A te usg mialas tutaj? Bo tu tez różnie, zależy chyba od lekarza, dziewczyny pisały że jedne miały za darmo tylko 3 które przysługują na kasę chorych, inne miały wszystkie i na każdej wizycie darmowe, no różnie, musisz się dowiedzieć w swojej praxis
-
Halo mamusie
Pisałam jakis czaa temu o krzywej główce od colina i kasko terapi . A wiec kk odpisała ze mamy poczekać 4 tyg na odpowiedz czy pokryją koszty (2500€) w tym czasie moze odezwać sie tez komisja lekarska z bkk24 . Wiec czekamy . Jesli nie pokryją odpuszczamy . Główka juz nam sie wydaje prostsza od ostatniej kontroli . Nie oszczędzamy na dziecku ale tyle kasy to przesada kiedys tego nie było i ludzie żyja . Pójdziemy do fizjoterapeuty .
Dziewczyny dziekuje za odpowiedz w sprawie termometrów
Mikejla ten płyn to glukoza . Ja wypiłam i leżałam podpięta do ctg potem po godzinie pobrali krew . Stwierdza czy masz cukrzyce ciążowa .
Co do badań to z tego co ja wiem kk płaci 3 usg w tym jedno po 30 tyg jakos . Zależy na jakiego lekarza trafisz . Mój pierwszy do 25 tyg robił na każdej wizycie potem Zmieniłam miejsce zamieszkania tak wiec i lekarza i ona robiła tylko te co miała za każde dodatkowe płaciłam parędziesiąt €.
DZisiaj mam dzien dla siebiepapi zabrał syna na męska wycieczkę . Jezu jak fajnie poleżeć i nic nie robic
Casse
Ja miałam ta kartkę musiałam ja oddać do w szpitalu jak sie zapisywałamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 13:14
-
Annaki - pierwsze USG płaciłam tutaj, bo jeszcze nie miałam ubezpieczenia i tu też dowiedziałam się o swojej ciąży, a byłam wtedy u swojego męża w odwiedziny
Koszt to o ile pamiętam 135e. Każde następne już w Polsce, chodziłam prywatnie, na badania tylko raz państwowo, bo za pierwsze płaciłam około 40zł. Teraz w de byłam już na ubezpieczeniu i zrobiła mi USG, a czy w sierpniu będę mieć, tego nie wiem.