X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czytam wasze posty i prawie wszystkie jesteście już z dzidziusiami chyba :P Mam do Was pytanie - byla u mnie pierwszy raz położna. Takie spotkanie zapoznawcze. Bardzo mila Pani ale z racji tego ze pobłądziła trochę jadąc do mnie - była spóźniona, spotkanie trochę chaotyczne. Nie przygotowałam się wcześniej (niestety!) i nie zapisałam sobie pytań w związku z czym zapomniałam zapytać np. o szkole rodzenia. Czy warto się do niej zapisać? Czy ona jako moja położna opowie mi o porodzie i jego przebiegu? Jak to u Was wyglądało? Mieszkam w Rekinek kolo HH. Moze, któraś z Was jest z okolicy i mogla by mi polecić jakaś szkole? Pozdrowienia

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz, a w którym miesiącu jesteś? Bo ja prawie w 7 więc chyba już powinnam zacząć szukać?

• Muniek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polahontaz ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i w sumie nie żałuję. Mimo że to nasze pierwsze dziecko jakoś szybko odnalezlismy sie w roli rodziców. Ale oczywiście jeżeli czujesz potrzebe to jak najbardziej się wybierz. Mnie namawiala położna,ale ja podziekowalam. Jeżeli trafiłaś na miłą osobę to na pewno odpowie na wszystkie twoje pytania,my też mieliśmy bardzo pomocną kobiete i chętnie opowiadała nam różne rzeczy.

Dziewczyny te upały już mnie wnerwiają,nie da się normalnie funkcjonować!! Wiem wiem,jak będzie zima to będę chciała lato,ale mimo wszystko :-) :-) Sami jest taki zmęczony,że wczoraj np.cały dzień spał. Nawet na jedzonko nie miał siły. Żal mi biedulka. Na spacer nie da rady wyjść,bo można paść!!a podobno cały tydzień jeszcze tak gorąco ma być :-\
    Miłego weekendu

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek u nas chwile lał deszcz,a po 10 minutach asfalt suchy tak był nagrzany. w tym tygodniu było znośnie, teraz znowu mają być kosmiczne dla mnie temperatury, których w ciąży tym bardziej nie jestem w stanie wytrzymać

• Muniek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też popadalo,ale tylko bardziej duszno się zrobiło. Współczuję wam dziewczyny chodzić w ciąży w takie upały. Ja chyba w piwnicy bym zamieszkała :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:34

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz ja chodzilam na szkolę rodzenia bo prowadziła ją świetna położna, było wesoło no i była to dla mnie jedyna rozrywka :-) , przed porodem moja położna nie przychodziła, po ze 3 razy, zresztą była beznadziejna więc nie żałuję.
    Dziś moja gwiazda ma urodziny :-) ,matko kiedy to zlecialo, a za 2 tyg jedziemy do Polski wyprawić imprezę i nad morze z przyjaciółmi :-)

Tigana, agattee, MonikaDM, amarranta lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki wszystkiego najlepszego dla córci :-) fakt,czas leci jak opętany!!
    Chyba w tym samym czasie jedziemy do polski :-P my też za dwa tygodnie,ale niestety nad morze już nie,ale nie ukrywam że bardzo bym chciała. No cóż w przyszłym roku to sobie odbijemy.

annaki lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia w imieniu Leny :-)
    Tak spojrzalam w kalendarz to za 2 tyg będziemy juz nad morzem,jedziemy zas tydzień 28. Gdzies mi uciekł tydzień ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jednyna, kiedy to zlecialo !! Annaki pamietam jak dzis jak napisalas ze urodzilas Lene :D
    WSZYSTKIEGO NAJCUDOWNIEJSZEGO DLA PIERWSZEJ SOLENIZANTKI ! :D :*

annaki lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaw zdjęcie Twojego szkraba :) jak świętuje hehe :)

Kurde byliśmy dzisiaj z mężem we wszystkich możliwych sklepach, żeby kupić wiatrak...
    nie ma! prędzej kupisz grzejnik w lecie...

jacusianka lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przez to że jesteśmy tu sami to urodzinki spedzilismy rodzinnie, byliśmy w Gunzburgu pochodzić po rynku i nas lodach a jutro jedziemy do zoo. Miał byc legoland bo mamy tu niedaleko, ok 30km ale bilety drogie :-( ,doszlismy do wniosku że w tym roku Lenie jeszcze obojętne czy to LEGO czy zoo, pojedziemy jak więcej zrozumie :-)
    A zdj spróbuje wstawic niestety nie z imprezy bo ta będzie w Polsce :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki widzę, że jesteś z moich okolic:)
    Daj znać jak było w zoo i w jakiej miejscowości byliście;) może my też się wybierzemy jak mała się urodzi i podrośnie. Co do legolandu - znajomi z pracy mówili, że byli z 4 letnią córką i mogli skorzystać tylko z kilku rzeczy bo był ogranicznik wzrostowy albo wiekowy na prawie wszystkim i tylko wydali pieniądze.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a skąd Ty? :-) , to zoo jest w Augsburgu, to jednak dobrze że odpuszczamy teraz ten legoland, kasa by poszla spora a pewnie tylko byśmy spacerowali wśród figurek, a tak to choć zwierzaki będą :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki kurka wodna ale zlecialo...a pamięta imprezę w pracy Twojego męża i jak Ci wrozylam ze się najesz, potanczysz i Lenke urodzisz a ona jeszcze triche siedziala w brzuszku a tu juz roczna panienka. 100 lat dla Lenki duzo zdrowka, samych uśmiechów i zero smutasów, buziole dla niej ogromne.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :)

Koalka, tak pisalam, ze mam czas albo że mała ma czas, bo na ostatnią chwilę sprzątaam itp., mąż bardzo dużo pracuje i też mi nie porobił tego, co chciałsm, no i odwracałam swoją uwagę od porodu ;) ale mała urodziła się praktycznie w terminie (wg usg mialam na 14.07), 9.07 miałam termin z om i ostatnią wizytę u gina i miałam już 3-4 cm rozwarcia, tak szczśliwie u mnie poszło, że 'samo' się rozkręcało. :) poród jeszcze opiszę, bo chciałabym też mieć dla siebie, ale narazie mi nie starczyło czasu, bo jestem zaabsorbowana córeczką i moja mama przyjechała

Annaki zdrówka i radości dla Lenki :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki najlepszego z okatji roczku!

annaki lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Moi chlopcy ciagna nas do legolandu ale pojedziemy w przyszlym roku.
    Jednak 350km to kawalek, przy okazji zostaniemy tam z noclegiem.
    Rok temu bylismy w Phantasialand - to byl bajer! Calosc z paliwem wyszla Nas dokladnie 500euro ale nie zaluje. Bylo genialnie :)

roxa lubi tę wiadomość

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja z Burgau.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa serio!! :-) , ja z Münsterhausen dokładnie :-) , no to musimy się spotkać na kawke :-) , mamy blisko do siebie. My juz po zoo, no szału nie ma no, wielkosciowo takie średnie, są atrakcje dla starszych dzieci, kolejka, place zabaw, jedzenie, ale malo zwierząt, najwięcej ptactwa :-D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc mam pytanie o waszą bliznę. Jestem pól roku po cc a blizna jest mocno widoczna, mam wrażenie ze nic nie blednie, ba...wydaje mi się nawet ze wcześnie jasniala a teraz juz nie a nawet ze jest mocniejsza. Czy to normalne? A moze jestem za gruba i dlatego nie chce blednąc bo musze przyznać ze "wisi" mi taka oponka a na niej ta blizna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 22:22

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ