Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicja83 wrote:Czesc
Chcialabym do was dolaczyc, mieszkam w okolicach Koloni i jestem aktualnie w 34 tygodniu ciazy.
Öd tygodnia jestem na tzw. Mutterschutzurlaub i nie moge sobie z siedzeniem w domu poradzic. Dla maluszka mam juz wszystko gotowe, moze podpowiecie czym sie zajac zeby nie zwariowac
Odpoczywaj poki mozesz -
lat wo wam mowic z drugiej strony wiem je wydziwiam, ale ja bylam Cale zycie w ruchu i teraz z dnia na dzien nicht nierobic oj to ciezko dlamnie , no ale bede musiec sobie COS wymyslec. Szkoda je niemcy SA tacy zamknieci , nie man zadnej kolezanki poza jedna ale ins ma malego szkraba i jest ciagle zajeta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannaki wrote:Monika nie mam porównania ze szwami ale raczej nie, w sumie chodziłam i wstawalam normalnie, jak sciagli to tez nie odczułam różnicy. Bardziej się balam jak ściągali że będzie strasznie bolec skoro to taki metal ale nic nie czułam
Czyli pewnie jak wszystko, kazda odczuwa inaczej. Pamiętam ze tamta dziewczyna bardzo narzekała, ze ciągnią ja te klamry. Ponoć po klamrach blizna węższa później jest -
Koalka - czuję się super ( jak przez całą ciążę
) Najbardziej mnie męczy, że nic mi nie wolno robić. Faszeruję się magnezem i jakoś czas leci. Mała wczoraj miała 2050 g.
Lekarz mówił, że przy porodzie w terminie ma mieć ok 3000g.
A Tobie jak leci?
Annaki - te klamry mnie przeraziły!
My też zmieniliśmy samochód, bo kupiłam fotelik z isofixem a okazało się, że nasz samochód nie ma isofixu;)(mąż tak twierdził. a ja głupia nie sprawdziłam). Pytałam męża czy odsyłać, a on że kupimy samochód z isofixem.
Zaniosłam dziś do AOK zaświadczenie o terminie porodu.
Dostałam do wypełnienia formularz z Steuer-ID, który mam odesłać.
W internecie widziałam, że są jeszcze jakieś antragi do wypełnienia przeze mnie i szefa. Dobrze się zorientowałam, że mam czekać aż ten antrag z aok dostanę do wypełnienia? ( http://becomedemummy.blogspot.de/2014/11/mutterschutzfrist-i-mutterschaftsgeld_6.html <-- kożystałam z tego bloga) -
Endokobietka jestem
Dobrze mowisz Alicji Lez kobetko i odpoczywaj
Muniek tez Tal mowil ze juz wszystko ma zrobione i jej sie nudzi i ciooo rach ciach i urodzila
A wiec Alicja geniesuj wolne :-
Bedziesz miec dziewczynke czy chlopczyka?
Endokobietka nienieckie baby i ich rozumowanie...
Co jak Co One bohrt nie Sa rodzinne i cieple tylko oschle ..