X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea my bylysmy narazie tylko raz w Volkspark, bo dziewczyny maja tam niedaleko.

Ja jezdze od wrzesnia autem do pracy, bo z niendorfu na Wandsbek metrem potrzebuje 1:15, a autem jak jest calkowicie pusto (czyli tylko jak Jas jest chory i moge zaczac o 7 rano) autem potrzebuje 25 minut, a po pracy przy mega korkach nie jechalam dluzej niz 50.
    Tez nienawidzilam jezdzic po HH autem, ale teraz juz bym sie na metro nie zamienila :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia
    Lucy gratuluje syna :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:25

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze akty załatwiał nasi rodzice. Bo mojego nie mogła teściowa tylko rodzic. Coś się płaci za nie. Na pierwszej stronie jest wszystko po polsku , włosku chyba i niemiecku a na odwrocie odnośniki do wszystkiego we wszystkich językach chyba , bo bardzo dużo tego.
    Wyprawke niby mam. Ale ma pewno o czymś zapomniałam i naczynka będziemy kupowac;)
    Mam nadzieje że niewiele ponad 3kg wyjdzie bo zamierzam bez znieczulenia rodzić; )

3i49tv7371hkkcdh.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko!! dziękuję za takie miłe słowa :*

Orchidea, koniecznie następnym razem chodź z nami :)

Lucy, gratuluję synka :)

Alicja, witaj, bo chyba się nie przywitałam ;)

Powidłowa, nam akty międzynarodowe załatwiała moja mama i nie było problemu, że jest teściową mojego męża. chyba, że zależnie od miasta/urzędu robia problemy albo nie.. chyba 22 pln kosztuje jeden.

ciężko Was ostatnio nadrobić, tyle piszecie

Endokobietka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gina...
    Wszystko ładnie się goi, a co najważniejsze beta spada... Wynik z poniedziałkowego pobrania krwi 61! W poniedziałek muszę kolejny raz oddać krew, żeby sprawdzić czy jest na zero... nie było jeszcze histopatologii ale lczę że tam też wszystko ok skoro beta tak porządnie spada... Muszę jutro zadzwonić i skonsultować to wszystko teraz z moim ginem z kliniki, ale dzisiaj ginka powiedziała, że jeśli tylko będę się czuła psychicznie na to gotowa to ona nie widzi przeciwwskazań, żeby zacząć ponowne starania już po pierwszej @!!! :-D Oby mój z kliniki miał takiesamo zdanie i zgodził się na stymulację zaraz po pierwszej @

amarranta, lucy1983, Cassie_DE, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa no to ciesze sie ze idze w pozytywna strone wszystko. A psychicznie jak sie czujesz?

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka :-* psychicznie raz lepiej raz gorzej ale to dla tego ze strasznie meczy mnie takie zawieszenie teraz... strasznie cierpie po tej stracie, ale jednocześnie nie moge sie doczekac rozpoczecia staran... to nowe nadzieje i glowa zajeta znow czyms innym...

Cassie_DE lubi tę wiadomość

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Endokobietka :-* psychicznie raz lepiej raz gorzej ale to dla tego ze strasznie meczy mnie takie zawieszenie teraz... strasznie cierpie po tej stracie, ale jednocześnie nie moge sie doczekac rozpoczecia staran... to nowe nadzieje i glowa zajeta znow czyms innym...
    :* trzeba czasu :*

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:25

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak troche rozumie, pierwsze 8 tygodni widzialam 2 kropki na USG, jedna przestala rosnac. W zeszyciku ciazy mam w pierwszej pozycji "2 Follikel" przez cala ciaze sie zastanawialam co by bylo gdyby, do dzis mnie troche rusza jak widze bliznieta.

17u93e5exqfllrog.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie.
    Lekarka, którą wybrałam idzie na urlop więc przyjmie mnie wcześniej 4 sierpnia.
    Czy mogę się spodziewać, że wyśle mnie na betę po pierwszej wizycie? Czy mam jej to zasugerować ;) ?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ale produkujecie :-) szok :-P
    Witam nowe koleżanki :-)
    Lucy gratuluję synka,oj dopiero ja czekałam na wieści co to będziemy mieć :-) a tu marudek leży obok. Trochę mi brakuje ciąży :-) :-)
    Roxa trzymam kciuki za ciebie,tak czytam i uważam że mega dzielna jesteś!
    Nasze akty ślubu i urodzenia mąż załatwił przez internet,z usc przysłali nam do niemiec,nie było problemu. To były akty międzynarodowe,po niemiecku rzecz jasna również.
    Alicja a ty kobieto nie narzekaj na nude,zatesknisz za tym jeszcze ;-) śpij i odpoczywaj,słuchaj się dziewyn,dobrze piszą :-) :-)

Monika pytanko do ciebie,bo twój Vincent ma AZS(chyba że coś pokrecilam to sorry). Jak to się u was zaczęło,po czym poznałaś że coś jest nie tak. Kurde martwie się że Sami też to ma. Bez przerwy sucha skura,nic już nie pomaga. Buzia aż się łuszczy,za uszkami nieraz mu ropieje i ranki się robią. Strasznie mi go szkoda :-( oby to jednak nie było to.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela mysle ze bedzie ci kazala oddac krew na bete odrazu u siebie w Praxis ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek :-* mega to moze nie ale staram sie byc tak dzielna jak sie da! Wkoncu trzeba walczyc dalej!

lucy1983, Muniek lubią tę wiadomość

• candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to liczę :P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek przepraszam ze sie wtrącę mnie nie pytałaś ale mogę zapytać czym smarujecie synusia co używacie do kąpieli ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 12:53

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez sie Muniek wtrace, nie jest to zwykla ciemieniucha?
    Moj Jas mial tez tego troche.

17u93e5exqfllrog.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, cieszę się, że wyniki dobre:) na pogodzenie się to pewnie dużo czasu potrzeba, ale super, że będziecie mogli sie znowu starac:*

Candela, ja nie mialam wcale bety robionej, ale też o nią nie prosiłam.

Alicja, Muniek i reszta dziewczyn mają rację - odpoczywaj i ciesz się, że możesz spac wtedy kiedy Ty chcesz, a nie wtedy, kiedy możesz ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka moja znajoma tez stracila jednego maluszka kolo 11tc... byla w ciazy blizniaczej po 4 icsi... no ale na szczescie drugi maluszek sie utrzymal...

Amarranta ja mysle ze takie straty zawsze beda siedzialy gdzies u nas w glowie nawet jesli z czasem zejda na dalszy plan to czasem bedzie sie do tego wracac... ale najważniejsze to sie nie poddawac i walczyc dalej...

Endokobietka, amarranta lubią tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ