WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tortille dla tej dziewczynki

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki, Monika - ale mi smaka narobiłyście. A akurat mam dziś fazę na "zeżrę wszystko co widzę"!

Endokobietka, annaki, amarranta lubią tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, super że Vincent tak wcina z wami :).co do dietetycznych rzeczy to ja bym też za tortillą była.

Roxa, trzymam kciuki. Nie brałabym żadnych leków na własną rękę w ciąży, jednak skutki uboczne często są słabo poznane.

Hej mamuśki!

Chwilę mnie tu nie było bo Mała zajmuje mnóstwo czasu, ostatnio bardzo mało sypia w dzień, za to ładnie w nocy, więc nie ma co narzekać. W wolnym czasie organizuję chrzciny, będziemy robić w październiku w Polsce, dziś zaproszenia zamówiłam wreszcie. No i na weekend znowu mamy odwiedziny, będzie przyszła chrzestna z chłopakiem no i też teściową ze sobą przywiozą... Więc lece trochę chatę ogarniać. Przy okazji ma ktoś jakiś pomysł na szybki a fajny obiad do zaserwowania gosciom?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chilli con carne z www.doradcasmaku.pl zawsze wychodzi i wszystkim wchodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:42

Tigana lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka poczytam :-)

Tigana ja je chciałam teraz już zacząć brać i w razie czego za tydzień odstawic jeśli lekarz by powiedział, że jednak nie więc w ciąży bym ich na pewno bez wiedzy lekarza nie brała... Ale postanowiłam odpuścić i poczekać do piatku... będę na monitoringu to podpytam...

Dzis nikt nie dzwonił z kliniki tak więc, od jutra robie zastrzyki :-D

annaki, Endokobietka, Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa super!!! No to już krok do przodu :) Teraz zaciskam kciuki jeszcze mocniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka myślałam o chili con carne natkim łagodnym :) Myślę też o skrzydełkach z kurczaka w takim sosie z dodatkiem miodu i ketchupu (czasem żeberka tak robiłam i sa pycha), a wiem, ze ta mała takie skrzydełka wcina (np. KFC - więc szansa jest).

Annaki myślałam też o tortilli dla wszystkich, ale nie chce mi się każdemu z osobna robić, myślałam, zeby dac składniki na stół i kazdy by sobie sam robił, ale chyba za dużo "bałaganu" sie zrobi ;)

Własnie robie ciasto Snikers, dla gości specjalnie mniej cukru i margaryna zamiast masła, tylko coś górna warstwa zbyt żadka jest, zobaczymy czy po upieczeniu będzie ok.

• annaki Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika......chyba się wproszę ;-) , dziewczyno robisz same smakołyki

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie gofry juz tylko h maki pelnoziarnistej i miodu sa pycha no i zdrowsze niz z cukrem

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaku zapraszam ;) A pochwale się ze wyszlo.

Endokobietka a do gofrów to gofrownicę potrzebuje, prawda? A mize i tak pochwalisz się przepisem? Pewnie w przyszlosci maly będzie chcial gofry :D

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też chcę przepis na te gofry;) dostałam gofrownicę to wypróbuję; )

3i49tv7371hkkcdh.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale mi smaka narobilyscie ;)

Dziewczyny, czy ktoras z Was po porodzie zdecydowala sie na spirale w ramach antykoncepcji? Jak wrażenia?

o1489vvjal2gnmht.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Nie dam rady was nadrobić . Colin jest bardzo ale to bardzo żywym dzieckiem . Ciagle chce latać za rączkę wszędzie go pełno wczoraj byłam na wielkich zakupach zabawkowym myslalam ze jak bedzie miał super zabawki to dziecko chwile usiedzi na miejscu ... Yhhh jasne mama se moze ... Chwile sie bawi i chce latać . Zamówiłam mu pchacz z fp ma moze jakaś mama z tym doświadczenie ? Do tego moja myszka nie opuszcza mnie na chwile wsadzam go do łóżeczka zeby sie chwile pobawił płacz wsadzam do chodzika ryk w kojcu ryk nawet czasem nie mam jak zębów umyć ... Oby jak najprędzej przeszło :)

Tak tylko czytałam urywki
    Monikadm
    Ty pytałaś o ser ? Ja daje Lobuzowi bułkę mleczna z philadelphia albo z jogurtem tym z hipp albo zwykły chlebek z serem
    Żółtym .

Kupiłam dzisiaj cielęcinę dla młodego i to moje pytanie jak sie ja robi z czym gdzie co ? Ja to jestem kurczakowym człowiekiem wiec inne miesa to dla mnie magia :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Roxa super!!! No to już krok do przodu :) Teraz zaciskam kciuki jeszcze mocniej :)
    :-* dzieki! Do mnie dzis dzwonili z kliniki czy moga mi zmienic termin usg bo lekarz chce mnie widziec juz we wtorek najpozniej srode... Oczywoscie ja swoim zwyczajem zaczelam juz panikowac... no ale zastrzyki mam robic i badania krwi nie sa zle jak to pani powiedziała wiec moze nie mam sie czym martwic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam sie zamieniac w jakas panikare...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja te gofry robie na oko wiec 8de mnie przepisu nie bedzie. Maka vollkorn ok 2 szkl. 2 jajka 2-3 lyzki miodu woda i mleko ale do gofrow mleka malutko wiecej wody zeby chrupkie byly.

powidlowa lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja mam pchacza z v-tech, na szczęście nie skusilam się na nowego tylko na używany za 10e, myślałam że jak Lena staje przy wszystkim to i tym się zainteresuje, o jakże się mylilam :-) , dobrze że ma panel ten z przodu sciagany to tym się czasem bawiła, a tak to tez chciała chodzić ze mną za rękę, ale teraz jak juz chodzi sama to dopiero postanowiła chodzić z pchaczem :-) , od dwóch dni sobie go pcha :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam z Chicco. fajna zabawka. i na siedząco mozna było klocki wrzucać, muzyczkę puszczać i biegać z tym. długo się bawił. polecam

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dostaliśmy chyba też z vtech pchacz, ale jeszcze dużo czasu minie zanim go zaczniemy używać, więc Ci nie pomogę ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladalam w sklepie cena 50€ z fp weszłam na internet 15 € nowy plus przesyłka :) wiec mysle ze nawet jesli Colin nie bedzie używał 15€ nie bedzie mnie bolec :) ale dzięki za opinie . Jak by któraś mama była zainteresowana dam stronkę .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ