WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pytam bo wczoraj mnie pyta czy ma przygotować koszule, eleganckie spodnie i buty. Trochę mnie zszokował, ale też dał do myślenia. A w internecie znalazłam tylko ze "polskie dziewczyny" pisały o komplecie dresów na przebranie, bo nie mogli być w tym co przyjechali. Na szkole rodzenia nikt nawet nie wspomniał o ubraniu osoby która ma być z nami.

Endokobietka chyba wszyscy przeżywają bardziej ode mnie. Do mnie to chyba jeszcze nie dotarło; )

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh emocnje rosna co?

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas mnie dzis o 3 zbudzil bo sie wiercil i wiercil, i sie okazaloo ze wypicie butli wody po owsiance na noc nie bylo dobrym pomyslem, cala pizamka i spiworek mokry, musialam go na spiocha przebierac, a za Chiny nie chcial sie na plecki obrocic, wiec przebieralam go ao on spal dalej na brzuchu z pupa w gorze :)
    Za tydzien URLOP! Tzn od przyszlej srody mam juz wolne i to az do 9.10! Byle tylko Jasiulek byl zdrowy i wszystko bylo zgodnie z planem.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko życzę udanego urlopu i aby wszystko poszło zgodnie z planem :-) , a dokąd się wybieracie?
    Powidlowa mój tez byl w koszulce i jeansach, w sumie ja miałam nie planowane cc więc niestety nie byl ze mną, ale z tą koszulą i spodniami eleganckimi to raczej nie za dobry pomysł, no bo nie wiesz ile potrwa akcja porodowa i np jeśli będzie musiał siedzieć, masowac cie, chodzić itp przez 10g to raczej przyda się coś wygodnego ;-) , no tak mi się wydaje :-)
    A u mnie Lena jest znowu śpiochem...wiem nie powinnam narzekać bo jeszcze mam dreszcze jak sobie przypomne pobudki o 5.30 ;-) . wczoraj np spalysmy do 10, przed wczoraj do 9.30, no dziś do 8.30, ale juz się specjalnie krecilam żeby się obudziła. No niby fajnie że możemy pospać ale to ciągnie za sobą to że np na drzemkę o 12 jest problem pójść bo jej się nie chce spać i tym samym idzie później spać a potem i wieczorem jest problem. No nie dogodzi :-D , śpi źle, nies śpi tez nie dobrze ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki wybralam Fuerteventure, klimat ok, odleglosc no moze byc i tylko pare atrakcji turystycznych, wiec nie musimy ciagac Jaska calymi dniami, jak to mamy w zwyczaju na urlopie, a jak nie bedzie mial ochoty na podrozowanie to tez wiele nie stracimy. Mam naprawde nadfzieje ze sie uda.

annaki, lucy1983, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko zazdroszczę :-) , my chcemy w grudniu lub styczeń/luty wybrać się gdzieś gdzie ciepło :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki to przetestuje i dam znac. Wybralam ogormny hotel na uboczu, ale z dzieckiem mysle ze zda egzamin, nawet lekarz jest w hotelu.

annaki lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mężowi mówię, że jak będzie to trwało 12 albo nawet 24 godziny to na pewno taki wystrojony będzie miał ochotę siedzieć:)
    Czyli najważniejsze, że nie musimy sie martwić o"strój" na przebranie dla niego. Pojedzie w czym będzie. Bałam się, że nie wiem, a okaże się, że musi jechać po coś do ubrania, a bez prawka nie pojedzie a ja go już nie odwiozę;)

Endokobietka, wybieracie się gdzieś? To ty chyba masz zawsze wszystko zaplanowane na wycieczkach. Prawda?
    My chcemy coś na przyszły rok zaplanować, ale nie wiem czy nie skończy się na biurze podróży, bo nawet nie wiem jak się zabrać za planowanie.

Tak mnie mała ciśnie nóżkami w żebra, że siedzieć się nie da. Mam nadzieje że przynajmniej się do wyjścia odpycha, a nie żeby mi na złość zrobić:)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Powidlowa na Fuerteventure na 10 dni.
    Wlasnie siezde w pracy a ze mam wkoncu luzniej to robie listy co trzeba zabrac :) Liste ewentualnych wycieczek fakultatywnych i co trzeba zobaczyc tez juz zaczelam robic :)

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ci zorganizowania. Ja to mam taką chęć, ale jak przychodzi co do czego to patrze w komputer i nie wiem od czego zacząć;p I na tym się kończy:P

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny od wczoraj w aldi sud ubranka dziecięce, spiwory do wózka, oraz do spania, pościel, puzzle piankowe :-) , niestety mi nie udało się kupić spiworka bo został ostatni ale mniejszy rozmiar :-( , za to ciuchów nakupiłam :-) , może koleżanka kupi mi dziś spiwór u siebie bo ona w innej części de i tam ponoć było sporo

Endokobietka, powidlowa lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już annaki wspomniała o śpiworach do spania to powiedzcie mi w czym mam moją do spania układać? Ma się urodzić na dniach, jeszcze zimno nie jest, ale już nie ciepło.
    Podobno do pół roku albo roku dziecko nie używa kołderki. Ubrać ją w pajaca? W rożek zapakować? w taki śpiworek na ramiączkach? Nie mam pojęcia jak ma to wyglądać.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa umnie było trochę inaczej bo rodzilam w lipcu i było gorąco, ale akurat Lena to typ nie lubiący a nawet nienawidzący spiworka do spania, wtedy spała w pajacu pod cienkim kocykiem. A od listopada czyli od 4 mies pod kolderka. Możesz spróbować w spiworku, plus kocyk jeśli będzie bardzo zimno .
    Pajacyk jest super rozwiązaniem, bo ciepło w nóżki i rękawek długi, pod spodem body z krótkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:31

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa moj Jas do dzis spi w nocy w spiworku takim na ramionczka, Ja bym ubrala w pajacyk i w spiworek, pod pajacyk jak jest cienki mozesz ubrac Body tez cienkie. Jak bedzie naprawde cieplo to z czegos tam mozesz zrezygnowac.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mamusie. Idę do szafy przygotowac śpiworek;) kocyk tez wyciągnięty.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa bo jeszcze zapomniałam Ci napisać że dostałam spiworek z wyszytym logo od miasta Gunzburg :-) , zaraz po urodzeniu, pewnie tez dostaniesz

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a co zawsze zapomina sie wziac na urlop, zwlaszcza z malym dzieckiem, bo nie wiem czy mam wszystko na liscie?

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki. Są dwa rozmiary tych śpiworkow. 74 i 90 chyba. Który lepszy dla noworodka żeby do końca zimy wystarczył?

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    74

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie wiedzialam ze się dostaje. W iście wyżej miałam na myśli te z aldi. Moze u mnie jeszcze będą.

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ