Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie pytam bo wczoraj mnie pyta czy ma przygotować koszule, eleganckie spodnie i buty. Trochę mnie zszokował, ale też dał do myślenia. A w internecie znalazłam tylko ze "polskie dziewczyny" pisały o komplecie dresów na przebranie, bo nie mogli być w tym co przyjechali. Na szkole rodzenia nikt nawet nie wspomniał o ubraniu osoby która ma być z nami.
Endokobietka chyba wszyscy przeżywają bardziej ode mnie. Do mnie to chyba jeszcze nie dotarło; ) -
Jas mnie dzis o 3 zbudzil bo sie wiercil i wiercil, i sie okazaloo ze wypicie butli wody po owsiance na noc nie bylo dobrym pomyslem, cala pizamka i spiworek mokry, musialam go na spiocha przebierac, a za Chiny nie chcial sie na plecki obrocic, wiec przebieralam go ao on spal dalej na brzuchu z pupa w gorze
Za tydzien URLOP! Tzn od przyszlej srody mam juz wolne i to az do 9.10! Byle tylko Jasiulek byl zdrowy i wszystko bylo zgodnie z planem. -
Endokobietko życzę udanego urlopu i aby wszystko poszło zgodnie z planem
, a dokąd się wybieracie?
Powidlowa mój tez byl w koszulce i jeansach, w sumie ja miałam nie planowane cc więc niestety nie byl ze mną, ale z tą koszulą i spodniami eleganckimi to raczej nie za dobry pomysł, no bo nie wiesz ile potrwa akcja porodowa i np jeśli będzie musiał siedzieć, masowac cie, chodzić itp przez 10g to raczej przyda się coś wygodnego, no tak mi się wydaje
A u mnie Lena jest znowu śpiochem...wiem nie powinnam narzekać bo jeszcze mam dreszcze jak sobie przypomne pobudki o 5.30. wczoraj np spalysmy do 10, przed wczoraj do 9.30, no dziś do 8.30, ale juz się specjalnie krecilam żeby się obudziła. No niby fajnie że możemy pospać ale to ciągnie za sobą to że np na drzemkę o 12 jest problem pójść bo jej się nie chce spać i tym samym idzie później spać a potem i wieczorem jest problem. No nie dogodzi
, śpi źle, nies śpi tez nie dobrze
-
Annaki wybralam Fuerteventure, klimat ok, odleglosc no moze byc i tylko pare atrakcji turystycznych, wiec nie musimy ciagac Jaska calymi dniami, jak to mamy w zwyczaju na urlopie, a jak nie bedzie mial ochoty na podrozowanie to tez wiele nie stracimy. Mam naprawde nadfzieje ze sie uda.
annaki, lucy1983, Tigana lubią tę wiadomość
-
Ja też mężowi mówię, że jak będzie to trwało 12 albo nawet 24 godziny to na pewno taki wystrojony będzie miał ochotę siedzieć
Czyli najważniejsze, że nie musimy sie martwić o"strój" na przebranie dla niego. Pojedzie w czym będzie. Bałam się, że nie wiem, a okaże się, że musi jechać po coś do ubrania, a bez prawka nie pojedzie a ja go już nie odwiozę
Endokobietka, wybieracie się gdzieś? To ty chyba masz zawsze wszystko zaplanowane na wycieczkach. Prawda?
My chcemy coś na przyszły rok zaplanować, ale nie wiem czy nie skończy się na biurze podróży, bo nawet nie wiem jak się zabrać za planowanie.
Tak mnie mała ciśnie nóżkami w żebra, że siedzieć się nie da. Mam nadzieje że przynajmniej się do wyjścia odpycha, a nie żeby mi na złość zrobić -
A dziewczyny od wczoraj w aldi sud ubranka dziecięce, spiwory do wózka, oraz do spania, pościel, puzzle piankowe
, niestety mi nie udało się kupić spiworka bo został ostatni ale mniejszy rozmiar
, za to ciuchów nakupiłam
, może koleżanka kupi mi dziś spiwór u siebie bo ona w innej części de i tam ponoć było sporo
Endokobietka, powidlowa lubią tę wiadomość
-
Jak już annaki wspomniała o śpiworach do spania to powiedzcie mi w czym mam moją do spania układać? Ma się urodzić na dniach, jeszcze zimno nie jest, ale już nie ciepło.
Podobno do pół roku albo roku dziecko nie używa kołderki. Ubrać ją w pajaca? W rożek zapakować? w taki śpiworek na ramiączkach? Nie mam pojęcia jak ma to wyglądać. -
Powidlowa umnie było trochę inaczej bo rodzilam w lipcu i było gorąco, ale akurat Lena to typ nie lubiący a nawet nienawidzący spiworka do spania, wtedy spała w pajacu pod cienkim kocykiem. A od listopada czyli od 4 mies pod kolderka. Możesz spróbować w spiworku, plus kocyk jeśli będzie bardzo zimno .
Pajacyk jest super rozwiązaniem, bo ciepło w nóżki i rękawek długi, pod spodem body z krótkimWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:31
powidlowa lubi tę wiadomość
-
Powidlowa moj Jas do dzis spi w nocy w spiworku takim na ramionczka, Ja bym ubrala w pajacyk i w spiworek, pod pajacyk jak jest cienki mozesz ubrac Body tez cienkie. Jak bedzie naprawde cieplo to z czegos tam mozesz zrezygnowac.
powidlowa lubi tę wiadomość