Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypowidlowa wrote:Właśnie pytam bo wczoraj mnie pyta czy ma przygotować koszule, eleganckie spodnie i buty. Trochę mnie zszokował, ale też dał do myślenia. A w internecie znalazłam tylko ze "polskie dziewczyny" pisały o komplecie dresów na przebranie, bo nie mogli być w tym co przyjechali. Na szkole rodzenia nikt nawet nie wspomniał o ubraniu osoby która ma być z nami.
Endokobietka chyba wszyscy przeżywają bardziej ode mnie. Do mnie to chyba jeszcze nie dotarło; )Przecież to nie wesele,niezły ubaw położne by z niego miały
Niemcy to w ogóle zbyt eleganccy za często nie są
Mój taki wyluzowany niby,ale widzę że już od paru dni się nie może doczekać małego i najchętniej chciałby żeby wyskoczył przed czasem,codziennie się pyta czy dziś jedziemy na porodówkęAle co ubierze na porodówkę to mu nawet przez głowę nie przeszło,pewnie pojedzie w tym czym akurat będzie,zależy kiedy akcja się zacznie
Pewnie jakieś jeansy,t-shirt,bluza.Zresztą ja sama nawet nie wiem w czym pojadę na porodówkę i w czym z niej wrócę,niby torbę mam spakowaną w miarę ale tak pobieżnie troszkę,ale do szpitala mam 13km to jak coś to maż albo rodzice będą krążyć i dowozić mi co potrzeba
A spakowałaś sobie coś do jedzonka i picia?
Endokobietka zazdroszczę urlopu i życzę miłego odpoczynku
Roxa ja też oczywiście 3mam kciuki :* Musi się udać!!Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Powidlowa patrzyłam w gazetkę i one są 70, 90, 110, nie ma 74...,chyba że pytasz te do wózka
Do spania mialabym dylemat, ale chyba 70.miala ózka ten większy raczej. Moja Lena jest np bardzo długa, urodziła się 53cm a w lutym miala juz 72cm, do roku czasu urosła o 30cm, więc jej ta zasada ze rośnie do 26 akurat nie dotyczy. aktualnie kupuje ciuchy 86/92 ale te 86 sa tak na styk
-
No i Klops. U nas w aldim pustki. Nic nie kupiłam.
Koalka mój też chyba się nie może doczekać , dlatego coraz to nowe pytania wymyśla. Tez codziennie pyta czy juz;) a z ta koszulą to wypadł bo zobaczył ze mu wyprałam; ) ale jak się mało śmiechem nie udusilam to przestał wymyślać stroje:)
Mam butelkę wody, opakowanie corny i dextro czy coś takiego. Ewentualnie kanapki przed wyjazdem zrobię o ile będę w stanie o tym myslec;) -
a wiecie mialam WAm juz wczesniej napsiac. Pamietacie jak przy szczepieniu 2 dawka MMRV lekarka nam mowila zebysmy przez nastpene 5 tygodni po szczepionce nie planwoali urlopu? Otoz po ponad 4tygodniach od szczepienia Jasiowi wyskoczyla wysypka na nozkach i rekach przypoominajaca ospe ale w takim minimini wydaniu i byl mega marudny, placzliwy i bylo widac ze keipsko sie czuje. Nie mial temperatury, ani innych objawow, ale byl przemeczony i bardzo duzo spal (tak ma zawsze po szczepieniu). Ta wyspyka to byl objaw poszczepienny - 30 dni po szczepieniu, troche go chyba swedzialo, bo nozki podrapal i wiezcnie pokazywal i mowil aua, aua, ale po 4-5 dniach zeszlo calkowicie. To tak na przyszlosci zebyscie wiedzialy ze cos tkaieog moze wystapic.
W ulotce napisano ze objawy moga wystapic do 42 dni po szczepieniu (nawet gorazcka)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:33
-
Endokobietka.Nie przejmuj się; ) na pewno urośnie. Ja do końca gimnazjum czyli jakies 15 lat byłam wyższa od wszystkich chłopaków w klasie. A teraz jak ich spotykam to wszyscy na mnie z góry patrzą , bo ja zostałam na 163cm , a oni wyskoczył w górę w jednym momencie.
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Endokobietka ja o tym wiedziałam
, bo tak wogole to się właśnie zalicza do nop-ów, czyli niepożądany odczyn poszczepienny, tak jak i gorączka, i powinno być zgłoszone lekarzowi, poiwinien nawet to zapisać w dokumentach dziecka. Niestety większość lekarzy uważa gorączkę, czy wysypkę za "normalne"..... Kuzynki pediatra, tu w de, nie szczepi im dziecka na wszystko bo właśnie ich mała od razu reaguje gorączka, sporo szczepień ma odroczonych przez to na czas jak będzie starsza.
-
Annaki no ja mam nadzieje, ze to juz koniec u nas z tymi skutkami ubocznymi.
Ja czytalam ze to zalezy od kiedy bo po MMR gorzaczka powyzej 14 dnia od podania szczepionki to NOP a wczensiej to zwykla reakcja organizmu. Wysypka tez przy MMR podonbo jest normalna, Jas po 1 dawce tez mial leciutka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:53
-
No właśnie nasz lekarz mówi ze gorączka, w sensie powyżej 38st, to nie jest normalne, nie powinno nic być, ewentualnie do 38 temp, bo to nie gorączka, u nas na szczęście nie ma nigdy ani wyższej temp, ani gorączki, ale nasz lekarz nas tez zawsze o to pyta, jaka była temp do 3 dni
-
To moja pierwsza ciąża, jestem już w 36 tygodniu. Mam 24 lata i od dwóch lat mieszkam w Hamburgu. Poród coraz bliżej a ja nie wiem co mam wziąć do szpitala, powoli panikuje, nie wiem w czym mam rodzic piżama bielizna nago? Tym bardziej że chciałabym rodzic w wodzie i tu znów nie wiem, w czym w tej wannie siedzieć
może trochę się uspokoje za godzinę wizyta w szpitalu zapisać się do porodu.
-
Witaj Anka! Zapytaj w szpitalu o listę rzeczy które powinnaś mieć. I jak zapytasz w czym rodzi się w wodzie to tez na pewno ci powiedzą. U nas mówili, że możemy nago, w koszulce , topie. W tym w czym my się nie będziemy się czuć skrępowane. Tez chce rodzic w wodzie, ale nie myślałam w czym będę rodzić; )