Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Annaki u nas pyta tez o choroby, ale glownie o temperature, kiedys mi nie zaszczepil Jasia bo 8 dni przed mial lekka 38 temeprature i powiedzial ze nie zaszczepi bo jakby nie daj Boze cos wystapilo tzn. NOP to jest to nasza wina i kasa chorych nie przejelaby leczenia, bo nie zostaly zachowane srodki ostroznosci.
-
Endokobietka
Wendy
Wy chyba macie starszych chłopców niż moj Colin ?
Mam pytanie nie musimy o tym tutaj pisać mozemy na wiadomościach prywatnych . Colin to moj pierwszy syn i wiem ze trzeba chłopczykiem cos robic przy przyrodzeniach naciągać skórkę bo jesli nie to grozi potem naginaniem ? Czy u was juz cos sie dzieje w tym kierunku ? Jesli dla kogoś moje pytanie jest nie na miejscu to przepraszam z góry.
-
Magdalena ja to slyszalam w PL a tutaj lekarz powiedzial zeby bron Boze nic nie robic, bo potem sa problemy wlasnie jak sie cos naciaga, ja nic nie robilam w tym kierunku i nie mamy klopotow. Bratowa robila i maly mial nawet 2 zabiegi robione bo cos tam mu sie pozbieralo pod skora i mial zakazenie.
-
Witam nowe koleżanki.
Gbs bada sie na sam koniec ciąży aby wynik byl jak najbardziej "świeży"
Powiem wam ze mi nikt porodu w wodzie nie proponował a byla wanna na oddziale wiec nawet nie wiem jak sie rodzi w wodzie.a ubrana bylam ciągle w dresowe ciążowe spodnie i koszulkę,polozna ani nie proponowala zmiany ubrania ani nie dawala nic szpitalnego wiec pod koniec porodu sama przebralam sie w swoja koszule co miałam do karmienia.
Ja tez nic po niemiecku prawie nie mowie ale powiem wam ze jakos idzie sie dogadać.duzo domyslalam sie czego tyczą sie pytania,może to tez i dlatego ze to nie pierwszy mój poród.
Hehe tez sie uśmiałam z tej koszuli męża,Francja elegancja a tu możesz go ubabrac np.krwia.polecam przewiewne cienkie ubranie nawet spodenki bo w takim podekscytowaniu to upocic sie mozna.
U nas przed szczepieniem lekarz sie pyta tylko czy zdrowy jest maluch. -
Byłam już wcześniej w tym szpitalu gdzie chce rodzic na zapoznaniu się z porodowka, obejrzeć sale i rozmowach z personelem. Ale dziś mnie wizyta trochę zawiodła. Położna była mało sympatyczna, rozmawiam po niemiecku ale czasem brak mi słowa i trochę się wstydzę a ona chyba to wyczula. Na pytania o ubrania do porodu dziwne miny i odpowiedź ze od nich nic nie dostanę do ubrania. choć nikt tego nie oczekiwał. Czyli wiem tyle w wannie nago, na łóżku w koszuli. Czyli muszę mieć dwie ze sobą, bo pierwsza pewnie będzie cała brudna po porodzie? Czy do porodu koszulka żeby nic się nie plątało między nogami? Pierwszy poród pewnie będzie trochę trwać, wody mogą się sączyć to ta koszulka po godzinie będzie cała brudna? Czy ja to sobie źle wyobrażam?
-
Anka nie koniecznie.ja po porodzie bylam czysta.nic brudnego.co więcej przy parciu tylko czułam ze kropke potu na czole miałam a tak to się nawet nie spocilam.przy każdym porodzie miałam koszule i żadnej nie ubrudzilam.wszystko zalezy od tego kiedy do szpitala sie wybierzesz.jesli w domu ci odejdą wody to juz nie ubrudzisz nimi koszuli
-
Anka a gdzie bedziesz rodzic ? Moze spotkamy sie na porodowce ? U mnie tez 36 tydzien
Ja zabieram 3 koszule w tym jedna do porodu taka gorsza. Dresy mam zamiar wziasc, ale jeszcze nie spakowalam. Reczniki, kapcie, majtki, majtki wielorazowe, skarpetki (bo ponoc zimno w stopy), kosmetyki, szlafrok i dokumenty.
Dla dzidzi biore ubranka, jak fotograf by przyszedl i ubranka na wyjscie. -
Wendy wrote:Anka nie koniecznie.ja po porodzie bylam czysta.nic brudnego.co więcej przy parciu tylko czułam ze kropke potu na czole miałam a tak to się nawet nie spocilam.przy każdym porodzie miałam koszule i żadnej nie ubrudzilam.wszystko zalezy od tego kiedy do szpitala sie wybierzesz.jesli w domu ci odejdą wody to juz nie ubrudzisz nimi koszuli
Wg mnie lepiej sie przygotowac. Moja siostra rodzila 2 miesiace temu i przez ladnych pare dni lecialo z niej jak z wodospadu (krwawila), ze nie nadazala koszul wymieniac. -
Lilmama wybrałam mariahilf na Harburgu a Ty?
czytałam trochę opowieści z porodów to kobiety pisały że wody parę godzin się sączyły, czasem że krwi dużo. Dlatego zastanawiam się ile tych koszulek czy długie koszule? Głównie do porodu bo później to wolę piżame.
-
Wendy a kiedy dla lekarzy jest sam koniec ciąży? Ja dopiero niedawno doczytałam,że takie badanie się robi i nie zdążyłam zapytać pani dr, wizytę mam za tydzień będzie to już 37 tydzień i chyba nie ma na co czekać? Wyniki też podobno są po paru dniach a w 37 tygodniu to już nic nie wiadomo. Może się zacząć w każdej chwili?
-
A to sie nie spotkamy
Ja wybralam Marienkrankenhaus. Kazda kobietka ma inaczej, przekonamy sie jak to bedzie z nami, ale wole byc przygotowana. mam takie przed kolana i do porodu zaloze tylko jedna. Po wszystkim sie przebiore. Osobiscie wole koszule, bo bedzie mi sie wygodniej karmilo.
-
ja planowałam brać 3 koszulę takie do kolan ale jak tak czytam to może jeszcze jedną wezmę hehe nie wiadomo nigdy jak to ze mną będzie w i po porodzie, choć ja mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się Wy to już blisko i zazdroszczę bo ja już chcę aby było po