X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna tez mówiła ze po 6 godzinach powinnam budzić na karmienie dopiero. Mi mela po 3 tygodniach wróciła do wagi porodowej dopiero.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moj wychodzi na żarłoczka,bo juz przekroczył o 200g wagę urodzeniowa....teraz zaczęłam zastanawiać sie czy nie za szybko?ale położna nic nie mowila..a je co 3 godz po ok.20min

• Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, nic się nie przejmuj. Ja bym się cieszyła bo problem niedojadania spędza mi sen z powiek. Notuje każdy zjedzony ml i godzinę o której zjada :-)
    Powidlowa, ja na początku sprawdziłam ile mogę odciągnąć pokarmu i okazało się że tylko 40 ml z jednej piersi. Z bólem serca dokarmiam małego sztucznym, ale nie rezygnuje i odciagam swoje i wciąż przestawiać go do piersi żeby nie zanikła laktacja.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam młodą a po tym odciągłam z tej samej piersi i jeszcze 60 wyleciało.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wagę urodzeniową osiagnal 10 dni po urodzeniu pozniej byly dwa Male incydenty ze odrobinę waga spadla ale szybko nadrobil, właściwie to ta waga mu sue wahała na przeciągu 10 dni.
    Maz właśnie zmienia kola na zimowe, Vincent zjadl podwieczorek a ja idę upiec jakieś ciasto na jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 16:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz 9 dnia po porodzie mial 200g powyzej wagi urodzeniowej,szybko mu poszło..

Monika moj Maz tez dzis opony zmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:25

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też z wagi międzyczasie spadła.

:Mój mąż też opony dziś zmienił;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo duzo mleka,ale troche mnie wkurza ze co chwile jestem od niego mokra,mały to samo,tetry dziennie idzie pełno,dzisiaj jechaliśmy z mężem do sklepu to wracałam juz z mokra lekko bluzka,a piersi twarde.Powidlowa tez tak masz?

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się unormowało, bo nie miałam kiedy ściągać więc produkcja ustała. Ale bez wkładek laktacyjnych się nie obędzie.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robilyscie zdjęcia do paszportu dla maluszków? Próbujemy w domu, ale mała nie trzyma głowy. Lata z lewej na prawą albo płacze. Nie sądzę żeby u fotografa było lepiej. A za tydzień termin w konsulacie. Ręce opadają.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob na lezaco zdjecie

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbujemy. Mela nie chce trzymać głowy prosto, kręci się, zamyka oczy, płacze.
    Do tego pogoda beznadziejna i światło przez to też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 18:07

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Angelina1 Debiutantka

Wysłany: 18 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już niedługo czeka to samo i tak lubię czytać co u was i u waszych skarbków. I nawet nie wiedziałam, że dziecku zmniejsza się waga, i tak jakby przybierało na nowo..
    Najbardziej boję się, że przegapię moment kiedy już "się zacznie"...

p19uyx8d5j9apj1i.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina nie bój się. Nie sądzę że przegapisz;) tez myślałam , że nie będę wiedziała , że to już.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa do paszportu dziecka to zdjecie nie musi byc koniecznie jakies "prawdilowe" zaakceptuja pewnie to co przyniesiesz, wiec rob mase zdjec i z czego wytniesz odpowiednie.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa przyslij mi na priv maila, to wyśle Ci ten kinderzuschlag, sąsiadka mi wypełniła, z tym że zrobię to jutro bo mam to ołówkiem i nie będzie nic widać na zdjęciach, wieczorem poprawie długopisem.
    My zdjęcie robilismy u fotografa, mąż trzymał na kolanach, fotograf zaprawiony w bojach z takimi maluchami :-) , narobił pełno zdjęć i sam wybrał odpowiednie, dla mnie to lepsze wyjście niż samemu się bawić bo niestety nie wszędzie zaakceptują każde które się przyniesie, ja akurat robilam paszport w pl ale babka mierzyła to zdj i tak sprawdzała jak nie wiem ;-) , a gdyby było nie tak to fotograf cykał by dalej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 09:20

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos tu pytal ostantio o tradzik w ciazy: zasypka dla dzieci, moze byc nawet taka najtansza. Ja od lat walcze z tradzikiem i nic mi tka nie pomaga jak nasmarowac skore wieczorem po umyciu zasypka i rano jest sliczna i bez pryszczy - wyprobowany srodek, tez na zadrapania, obtarcia, do butow latem jak sie nogi poca, wogole na kazde pocenie. Idelany po depilacji.
    Ja wcieralam Jasiwo jak byl maly zasypke latem w skore na szyji bo mial tkaie faldy i czasem od potu byly wrecz czerwone.
    To tak mi sie tylko przypomnialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:48

mloda1995, Tigana lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za informacje.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo...ile zastosowań dla takiej niby zwyklej zasypki.

Dziewczyny co moze pomoc maluchowi na zęby. Vincent chodzi i wyje, gryzaki nic nie dają, pcha raczki do buzi a Nurofenu mu za często dawac nie chce. Dalam sławetny Dentonix ale to na chwile wuec po co mam mu to dawac, Osanit tez. Chce mu jakoś pomoc bo go męczą te zębiska.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas smoczek pomaga i zimny banan z lodowki

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ