X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy pewnie :-) , tylko pamiętajcie że u Was niektóre rubryczki mogą być inaczej zaznaczane, chyba u tych które pracowały albo u mężów, no ale będziecie choć miały ogólny pogląd na to
    Wendy ja na katar to tak woda morska bezx ograniczeń, ściąganie aspiratorem, 3 x dziennie otrivin, częściej może wysuszyć śluzówkę, oprócz tego maść majerankowa pod nosek na noc lub kropelki babix na pizamke, w pl kupisz chyba olbas czy jakoś tak, to to samo i kup wit c w kropelkach dla dzieci

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma klucze więc zamek się zepsuł. Ciekawe czy da się od zewnątrz otworzyć.
    Czekam jak Fiona aż mnie ktoś uratuje.

MonikaDM lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy trylko krople i odciaganie. Mi lekarz zabronil stosowania masci majerankowej i innych cudow - powiedzial ze sa dowody ze dzieci nawet po tych masciach umieraly, nie wnikalam nie uzywam. Witamina C jest prawie we wszystkim dla dzieci (soki, owoce w sloikach itp) tze bym uwazala, jej nadmiar wcale nie jest obojetny, sprzyja powstawianiu kamieni nerkwoych, u malych dzieci zupelnie nie wskazane. W przeziebineiu bardziej pomaga zynk niz witamina c, niektore jogurty dla dzieci po 10 miesiacu sa wspomagane cynkiem i niektore soki.
    Sorry opinia mojego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:38

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa wiem ze sytuacja nie śmieszna ale ubawilam się po pachy tym porównaniem do Fiony ;)

powidlowa lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm takie to trochę dziwne z tą maścią majerankową i umieraniem... Przecież tam tylko jest ekstrakt z ziela majeranku i wazelina ;-) , aż spojrzałam na opakowanie :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki no wlasnie podobno ten ekstrat jest za mocny i moze powodowac smierc bo dziecko ma problemy z oddychaniem.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co wygrzebalam na temat tej masci.

11.1 INFORMACJE DOTYCZACE SKUTKÓW TOKSYKOLOGICZNYCH.
    Brak danych toksykologicznych na temat samego produktu.
    Działanie miejscowe (skóra, oczy, błony sluzowe, spoycie)
    Kontakt ze skóra: Masc majerankowa jest dobrze tolerowana przez skóre, choc istnieje moliwosc
    wystapienia podranienia wskutek nadwraliwosci na składniki preparatu.
    Goraca, stopiona Masc majerankowa moe byc przyczyna poparzen.
    Kontakt z oczami: Czasami moe pojawic sie chwilowe podranienie i zaczerwienienie przy
    przypadkowym kontakcie oczu z preparatem.
    Wdychanie: W normalnej temperaturze otoczenia nie istnieje ryzyko szkodliwego działania na układ
    oddechowy ze wzgledu na niska lotnosc preparatu.
    Nie zaleca sie wprowadzania preparatu do otworów nosowych, poniewa podłoe masciowe hamuje
    prace aparatu rzeskowego błony sluzowej.
    Zagroenie stanowi wdychana mgła lub opary pochodzace z termicznego rozkładu Masci
    majerankowej. Moga one powodowac podranienie oczu, nosa, gardła.
    Spo ycie: Moe powodowac dolegliwosci oładkowo-jelitowe.
    Uwaga:
    Nie stosowac przy nadwraliwosci na składniki preparatu oraz u dzieci poniej 1 roku ycia."

Caly opis http://www.coel.krakow.pl/data/technical_info/39/Ma%C5%9B%C4%87_majerankowa.pdf

Zdaje sie ze mi nie skopiowal polskich literek :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak by dziecko miało jakąś alergie czy co nie wiem
    Bo tak wogole taką maść tez robi się samemu :-) ,

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakaś ulotka? Mam kupiona w maju w pl, nie wiem może to jakaś inna produkcja, starsza czy co, w tej nie ma nic takiego
    Data aktualizacji 2011...nie no stare to :-P , nawet ilość ze składu inna niż faktycznie w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:08

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma katar max 2 dni, wiec nie wnikalam, nie kupowalam, po kroplach mu momentalnie przechodzi, wiec nie bylo konieczne szukanie innych srodkow, ale moj lekarz to na kazdej wizycie podkresla jak widzi ze dziecko zlobkowe to zabrania wlasnie tej masci (innych zreszta tez) i syropow na kaszel tez nam nie pozwala, twierdzi ze na kaszel sa najlepsze krople do nosa. U niego te krople to kurde na wszystko sa najlepsze :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karta charakterystyki annaki - cokolwiek to znaczy :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą Wendy zrobisz jak uważasz :-) , każde dziecko inne, każdemu pomoże co innego jednemu krople drugiemu woda morska a trzeciemu inhalacja czy samo przejdzie. Jak masz wątpliwość idź do lekarza, zawsze to przy okazji oslucha dziecko, my lekarzami nie jesteśmy :-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a Otrivin taki normalny czy jest specjalny dla dzieci? I jest tu dostępny. pytam bo to jedyna rzecz, która działa na mój i mojego taty katar. Więc tak na przyszłosć chciałabym wiedzieć.

Endokobietko a jakie to krople co mają działać też na kaszel? Rozumiem, ze lekarzowi chodzi o to, ze spływający katar może powodowac kaszel?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam tych, tzn Jas ja mu czsem podkradam, sa rewelacyjne, ja nawet cala noc po nich przespie jak mam katar bez smarkania. Na recepte za 0, bez recepty cos ponizej 2 Euro.

Olynth 0,025% für Säuglinge

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dm
    My dostaliśmy na receptę otriven Säuglinge

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na Niemiekim akcie urodzenia jest wpisana wiara dziecka?

• annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ten co Magda pisze otriven

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Teraz sezon przeziębieniowy o czym przypomniała Wendy więc wole wiedzieć w razie czego po co wyslac męża do apteki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka u małego jest tak, ze ja mam wpisane, maz nie (bo on od dawna wypisany) a maly nie ma wpisane. Właściwie to nie wie czy powinien czy nie. Musze zapytac męża czy czegos moze nie zaznaczył odnośnie wiary dla niego. Bo chce żeby maly nie byl bez wiary. Chce żeby miał komunie i bierzmowanie.

Koalka lubi tę wiadomość

• Wendy Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Endokobietko tylko ze mój maly ma 5mies i je tylko moje mleko to tej wit c chyba nie przedawkuje.
    Starszemu zrobiłam syrop z cebuli i fleganine daje i sterimar do nosa czyli wode morska.a dzis spacerując po miescie spotkałam nasza pediatre i podpytałam to malemu wode morska do nosa tylko zalecila na katar.nie kupowałam tej dla niemowląt tylko ta zwykla psikam na patyczki i mu pędzluje w nosku.tylko on troche zaczyna tez kaszleć i boje sie aby cos więcej sie z tego nie rozwinęło .starszemu z wyksztusnych syropow to pyrosal lub lipomal.

Co do maści majerankowej to stosowałam przy najstarszym synu i bylo ok.potem przy średnim chodzimy juz jakies sluchy aby tego przy katarze nie używać.a teraz miałam nawet kupić a zapomnialam.

Bylam u zlotnika kupiłam łańcuszek ale znajomy zamiast krzyżyka bardziej doradzal mi medalik z bozią no i uległam i kupilam.chcialam cos bardziej grubszego wypasnego ale tez mi odradzal ze niby mógłby mi wcisnąć ale nie opłaca sie wiec wybrałam taki delikatny mysle ze będzie ok.i może dorzucę troche kasy bo tak czuje jak pisałyście o instytucji chrzestnych ze wydaje mi się ze wypada więcej od innych.chociaz jak sobie przypomnę to mój średni syn nie dostał nic od chrzestnych....mialo być później a wiecie jak to jest...

Koalka nie mam pojęcia czy na akcie jest wiara zaznaczona .wydaje mi się ze nie powinno być a nie mam teraz jak sprawdzić bo w de zostalo.

Któraś pytala jakim listem wyslac wniosek o kindergeld.ja zwykłym wyslalam i bylo git

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 00:45

pmzt5tj.png

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ