X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki czy ja tez moge prosić o ten wniosek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek to teraz by gryzl na okrągło, nie ssie go tylko gryzie. Lecę zaraz po banany ;)

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikadm
    Smoczki wsadź do zamrażarki dawaj co chwile takie zimne

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wyslalam Ci wiad :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a tak z ciekawości zapytam: Ile jest w ogole tego Kinderzuschlag? I rozumiem ze nie moglabys dorobić np. na mini job albo dać Lenki do TM jak ja daje małego np. w grudniu na te 2-3 godziny dziennie i bez znaczenia jest to ze ja będę tam z nim.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z tego co ja się orientuje to jest dodatek do Kindergeld. Na parę trzeba mieć minimum 900 euro przychodu . Dostajesz to na podstawie wydatków. Możesz dostać między 30 a 150 euro miesięcznie. Ale nie wiem na 100 % jak to działa.
    To dofinansowanie dla osób mało zarabiających.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 08:50

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak jak napisała powidlowa to taki dodatek, można pracować z tym że wszystkie dochody do tego wliczają, nie ma tez znaczenia czy dziecko jest w przedszkolu itp, o to wogole można się starać na dzieci do 25 roku życia, chyba jakoś tak.
    Ja na razie do żadnej pracy się nie wybieram, nie mam żadnych dochodów bo elterngeld mi się skończyło w czerwcu a ten landeserziehungeld który mam mieć to tez jeszcze nie ma więc poradzono nam żeby spróbować, tym bardziej że z żadnych innych pomocy nie korzystamy

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki, a jak zaczniesz pobierać landeserziehungeld to musisz to zgłosić, prawda?
    Bo mogą ci cofnąć to co ci przyznali i będziesz musiała oddać z tego co wiem. Właściwie każdą zmianę trzeba im meldować.

Dziś jak panienka z okienka krzyczałam do pana listonosza, że jestem ale nie moge wyjść z domu. Albo mąż zostawił klucz w drzwiach z zewnętrznej strony, bo niby wszedl ale nie przekręcę klucza, albo zamek się zepsuł. Dowiem się o 12 jak mąż bedzie na przerwie mógł odebrać telefon.
    Jestem uwięziona.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak muszę zgłosić, ale to będzie zaledwie 150e więc za dużo w naszej sytuacji nie zmieni ;-)
    Zastanawiam się tylko czy wystarczy wysłać np kopie decyzji jak juz będę miała czy znowu wypełniać tonę ankiet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:02

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, te niemieckie dokumenty są dla mnie straszne;p Nie ważne czy tona czy jedna strona;p W sumie polskich papierzysk też unikam;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeden wniosek a milion stron i to niektóre z durnymi pytaniami nie mającymi związku z niczym....
    Ta sąsiadka co mi pomogła to tez mówi że to głupota ale co zrobić...a jeeszcze współczuję temu kto to musi sprawdzić, przeczytać i wprowadzić dane do komputera
    A dzisiaj się zbiore i wyśle to na maila :-) , tylko muszę uruchomić komputer a to raczej jak Lena będzie spać bo przy niej się nie da za bardzo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:31

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa minimum czy maksimum 900€? I sa dwa różne dodatki? Kinderzuschlag i Landeserziehungsgeld? Bo juz się pogubilam. Nieźle z tym uwiezieniem, jak księżniczka w wierzy.

Annaki no my tez nigdy nic tu nie pobueralismy ani żadnych zapomóg czy dodatków nie mieliśmy. I teraz jak tak piszecie o tym to sue zastanawiam czy by nie spróbować bo dodatkowe pieniążki sue przydadzą zwłaszcza ze teraz jest z nami moj tata. Tylko ja nie dostałam żadnej informacji o tym. Skąd Ci przyszlo takie info? I jakby to nie byl problem to prześlij mi proszę tez ten wniosek na maila.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to dwa różne dodatki. Jak się starasz o Kinderzuschlag to nie możesz pobierać nic z jobcenter (cokolwiek to jest;)) Minimum na samotnego rodzica 600 euro, a na małżeństwo 900 euro. Maximum zależy od wydatków. Podaje się ile płacicie za mieszkanie, ile na wodę i ogrzewanie (jeśli płacicie osobno) i takie różne inne wydatki.
    Ja sama szukałam w internecie co się należy na dziecko, może się uda, a jak nie to nic się nie traci. Szczególnie, że nie przyjechaliśmy, żeby korzystać z zapomóg i siedzieć w domu, tylko pracowaliśmy więc coś się należy.
    Niektórzy przyjeżdżają, nie próbują nawet pracy szukać, tylko od razu szukają zarobku, który sam przyjdzie. A później wielkie oburzenie, że nic.
    Jak dają to brać;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wniosek na kinderzuszchlag mam z ratusza ale to mąż sam po niego jechał, powiedziała nam o tym znajoma bo my nie wiedzieliśmy że jest cos takiego.
    Landeserziehungsgeld to jest zamiast tego betreungsgeld, które wycofali, to dostałam od nich wniosek pocztą, bo to jest chyba tylko na Bawarii, na pól roku tylko no i dziecko nie moze być w przedszkolu i TM tez chyba nie, ale jak pobierasz jeszcze elterngeld to Ciebie na razie nie dotyczy
    Tak wyśle Ci to :-)
    Mój mąż teraz stwierdził że możemy się postarać o to dla dziecka, bo nigdy nie wiadomo jak w życiu się ułoży a tak z takich dodatkowych pieniędzy zawsze można małej cos odłożyć, oprocz lokaty którą dla niej mamy sprobujemy choć trochę zabezpieczyć jej przyszłość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:02

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja o tym samym pomyślałam, ze można by malemu poprostu wiecej odlozy bo to taki dodatek. Masz mojego maila czy wysłać?
    Dzieki dziewczyny, coś się jeszcze postaramy dowiedzieć juz w Ratuszu.

• annaki Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeslij :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak bezwstydną córkę, że już nie mogę.

Wczoraj ok godziny 4.00 słyszę ze poszło wielkie kupsko, ale myślę, poczekam chwilkę może jeszcze nasika, albo "coś " dorobi. Poczekałam, po czym wzięłam ją na przewijak, umyłam pupsko zwinęłam pampersa, a tam siuski (nie nowość), ale nagle wystrzał jak z armaty!!! Odskoczyłam tylko na bok i zamarłam po czym zaczęłam się śmiać. Najlepsze, że mój śpiący mąż aż się obudził, i myślał, że wylałam wodę do mycia pupy. Jako, że nie spał krzyknęłam ratunku. Zaświecił światło, patrzy a tam od łóżeczka (jakies 150cm od naszego łóżka) do naszego łóżka wielkie kupsko roztrzaskane wzdłuż i wszerz. Małó brakowało a by nasze łóżko też uwalone było. Brakło 5cm.
    O 4.30 myliśmy podłogę, przewijak, przebieraliśmy małą, ją też trzebabyło doczyścić z siusków i kupy.
    Chyba miała biegunkę, bo do 9 godziny jeszcze 3 razy zmieniałam pampersa i raz ubranie bo o 8 znów osikała wszystko.

Dziś słyszę od rana głośne pierdy i straszne stękania. Nie wiem czy zaszkodziło jej coś co zjadłam? Czy co o ty myśleć bo biedna stęka cały czas.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, znów słyszę znajome odgłosy. Aż boję się iść zmieniać pampersa!

Czy to może być przez to, że ja koperek jadłam?
    Myślałam, że to pomoże żeby brzuch nie bolał - zapobiegawczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:29

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa banany jedz :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa spokojnie dzień tak maja.
    Dziewczyny ten nasz wyjazd do pl to męczarnia okropna.trojka dzieci ehhhh katastrofa.średni cos jyz w podróży chory sie okazał teraz maleństwo ma jyz katar od niego.co robicie przy katarze?poradźcie bo nie wiem czy tu do lekarza nie będę musiała iść.
    Annaki mogę tez prosić na maila wzór tego wypelnionego wniosku?

pmzt5tj.png

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ