X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Młoda wiesz, że możesz się z plamieniami do szpitala udać w każdej chwili by spr. czy wszystko jest ok?
    Jak bylam ostatnio z plamieniami to stwierdzili, ze jak bede krwawic to mam sie zglosic -_-

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wypróbuję te z DM, taką reklamę im zrobiłyście ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie mi . Urodzilam tydzien temu a moja mala ma od 3 dni straszne kolki wieczorami .Probuje cos znalezc ale wszystko jest od 3 tygodni .Juz nie wiem co mam zrobic ,zeby mala sie tak nie meczyla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya standardowo SabSimplex albo Lefax. My dawaliśmy malemu pod nóżki, tak zeby dotykam pupy zwinięty w rulon ręcznik bo polozna nam tłumaczyła, ze dziecko dlugo miało w brzuchu podkulone nóżki i teraz jak kładziesz na plasko to grawitacja ciągnie nozki w dol i brzuszek się przez to napręża a jak podlozysz ten ręcznik to nóżki maja fajne oparcie. No i masowanie brzuszka. Nam jeszcze polozna dala taka masc na brzuszek Wind Salbe czy jakos tak ale użyliśmy tylko raz wiec nie wiem czy na serio pomaga.

• Tigana Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie pampersy z dm i w dzień ich uzywam na zmianę z oryginalnymi, a w nocy tylko pampers bo jednak pojemność najlepsza.

maya34 z homeopatii sa takie Pupsglobuli i sa jeszcze czopki z kopru włoskiego, wielu dzieciom pomagaja.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d<ieki wam .Z tych rzeczy mam tylko wind salbe no i sab simplex ale on jak i inne dopiero od 3 tygodni niby sie stosuje.Lece kupic Pupsglobuli i czopki carum carvi bo to chyba te .

Tigana lubi tę wiadomość

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki;) nieśmiało dołączam do Waszego grona.U mnie to dopiero początek ciąży,w styczniu poronilam-9 mies starań i udało się ;)!<3. Narazie jednak nie potrafię się w pełni cieszyć.Mieszkamy niedaleko Erfurtu;) Przyjmiecie mnie ;)??

mloda1995, Kinga., Tigana, lucy1983 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olcia..89 ;)
    A my z fasolka po wizycie. Ruchliwa bardzo ta moja dzidzia. Lekarz powiedzial ze jedyna przyczyna plamien moze byc nisko polozone lozysko przy ujsciu szyjki i tym sie martwi. Na szczescie powoedzial, ze to sie jeszcze moze unormowac. W poniedzialek znowu bo koncze chorobowe w sobote i moze dostane zakaz pracy jezeli cos sie bedzie dzialo. Narazie zaczynam kompletowac wyprawke. Na szczescie wiekszosc mam po mamie i moim najmlodszym bracie, wiec wydatkow duzo nie mam ;)

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Witaj Olcia..89 ;)
    A my z fasolka po wizycie. Ruchliwa bardzo ta moja dzidzia. Lekarz powiedzial ze jedyna przyczyna plamien moze byc nisko polozone lozysko przy ujsciu szyjki i tym sie martwi. Na szczescie powoedzial, ze to sie jeszcze moze unormowac. W poniedzialek znowu bo koncze chorobowe w sobote i moze dostane zakaz pracy jezeli cos sie bedzie dzialo. Narazie zaczynam kompletowac wyprawke. Na szczescie wiekszosc mam po mamie i moim najmlodszym bracie, wiec wydatkow duzo nie mam ;)
    Kurczę współczuję ci tych plamień, bo to dość mocno zaburza spokój. Mi gin. kazał z plamieniami do lekarza lecieć (a w weekendy do szpitala), mimo tego że i tak biorę progesteron. Chyba bym rozniosła lekarza za taką radę,bo w wypadku krwawienia, to może być juz za poźno :( Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko ok. i trzymam kciuki, by wszystko się unormowało i małeństwo juz nie straszyło mamy :D

mloda1995 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    Hej dziewczynki;) nieśmiało dołączam do Waszego grona.U mnie to dopiero początek ciąży,w styczniu poronilam-9 mies starań i udało się ;)!<3. Narazie jednak nie potrafię się w pełni cieszyć.Mieszkamy niedaleko Erfurtu;) Przyjmiecie mnie ;)??
    Pewnie, witaj. Będę trzymać kciuki, by tym razem wszystko było ok. :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya ja polecam czopki Carum Carvi i windi to taks rureczka która pomaga wypuścić baczki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:32

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Witaj Olcia..89 ;)
    A ja to nie wiem, moja dzidzia podczas piatkowego usg nie ruszala sie. Ja jakos nie zwrocilam na to uwagi bo i tak nic na tym monitorze nie widzialam i dopiero w domu zwrocilam uwage, ze mi lekarz w Mutterpass zazanczyl, ze ruchow brak... :-(

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A ja to nie wiem, moja dzidzia podczas piatkowego usg nie ruszala sie. Ja jakos nie zwrocilam na to uwagi bo i tak nic na tym monitorze nie widzialam i dopiero w domu zwrocilam uwage, ze mi lekarz w Mutterpass zazanczyl, ze ruchow brak... :-(

Może akurat spała? Mam nadzieję, że na następnym usg będziesz widzieć jak się rusza :)
    Moja w ciągu 5 minut badania 4 razy pozycje zmieniła i rączkami machała. Zabawny widok.
    krysiak a kiedy masz następną wizytę?

krysiak lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Może akurat spała? Mam nadzieję, że na następnym usg będziesz widzieć jak się rusza :)
    Moja w ciągu 5 minut badania 4 razy pozycje zmieniła i rączkami machała. Zabawny widok.
    krysiak a kiedy masz następną wizytę?
    Dopiero za 4 tygodnie. Niby lekarz zaczal cos przebakiwac ze moze za dwa, teraz sobie mysle, ze moze dlatego by sprawdzic czy sie bedzie ruszac ale w ostatecznosci kazal przyjsc za 4. Jakos wytrzymam, dzidzia rosnie wzorcowo, wiec nie bede wymyslac, musi byc dobrze :-)

mloda1995 lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dopiero za 4 tygodnie. Niby lekarz zaczal cos przebakiwac ze moze za dwa, teraz sobie mysle, ze moze dlatego by sprawdzic czy sie bedzie ruszac ale w ostatecznosci kazal przyjsc za 4. Jakos wytrzymam, dzidzia rosnie wzorcowo, wiec nie bede wymyslac, musi byc dobrze :-)
    Nie stresuj się niepotrzebnie. U nas na pierwszych dwoch wizytach bardzo sie ruszalo i machało raczkami, a na ostatniej nic. Potem jak macała mnie położna, to stwierdziła że się rusza (ja tam nic nie czułam ;)) Ale potem póściła mi tętno małego i było ok.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya ja małej daję zapobiegawczo (mimo, że podobno się nie dopaja do pół roku dziecka) herbatkę z hipp bio-fenchel-tee jest od 1 tygodnia życia i u mojej nawet pomaga. W brrzuszku się powierci i albo puszcza głośne bąki;) albo zrobi kupę i spokój. Ale nie daję jej bardzo dużo, tylko kilka łyczków jak widzę że między jedzeniami cos jeszcze by chciała pociumkać. Jak nie dawałam to też kolki miała.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia witaj. Przyjmujemy wszystkich ;)

Krysiak pewnie, ze będzie dobrze, musi byc! Dzidzia na pewno spala smacznie. Podobno działa jak się zje coś słodkiego albo wypije kubek chłodnej wody...choc...ja kiedyś dostałam wode u lekarza bo ctg nie chciało za bardzo nic pokazac i jakos nieszczególnie zadziałała ona na małego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam gdzie Roxa się podziewa??? Odezwij sie!

• kiti Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    d<ieki wam .Z tych rzeczy mam tylko wind salbe no i sab simplex ale on jak i inne dopiero od 3 tygodni niby sie stosuje.Lece kupic Pupsglobuli i czopki carum carvi bo to chyba te .
    a my sab simplex dostaliśmy już w szpitalu od położnej i mówiła że można podawać małej 10 kropel co 3 godz, dopiero w domu doczytałam że od 3 tyg się daje ;/

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia witaj,my tu wspieramy sie wszystkie na pewno dobrze bedziesz sie tu czula.

Maya gratulacje z okazji urodzin coreczki,co nic sie nie chwalilas nam tutaj?
    Kladz mala na brzuszku czesto a krociutko aby mogla pozbyc sie gazow.Ty jesli karmisz piersia pij herbatki na laktacje-one zawieraja koper wloski co wspomaga trawienie.Ewentualnie kup sonie nasiona kopru wloskiego,kminku zwyklego lub czarnego,czarnuszki,anyzu i zaparzaj sobie i popijaj.Mala w mleku jak otrzyma to kolek nie powinna miec,u mnie dzialalo rewelacyjnie-ani jednej kolki!A z tych innych rzeczy to to co dziewczyny pisaly,ja nie stosowalam ale moze warto jak maja doswiadczenie.Masuj jej tez brzuszek,a moze termofor taki dla dzieci?ciepelko rozluznia i przynosi ulge.

Krysiak na pewno jest dobrze,dzidzia pewnie spala a lekarz przeciez widzi,ze serduszko pracuje.

Wlasnie jak tam nasza Roxa?nic sie nie odzywa po tym wyjezdzie do PL.

Gdybym nie miala ciaglych zapasow Dady pewnie bym kupowala te z DM lub tez tego niemieckiego rossmanna przetestowalabym.DM maja ten paseczek ze widac ze dziecko nasiusialo a w Dadach tego nie ma.

pmzt5tj.png

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ