X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent chyba dostanie ten sorter, tylko chciałabym drewniany jednak.

Kasia pokaż cymbałki bo też chcemy kupić :)

• Wendy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika daj spokój z cymbalkami.przecież to oszaleć idzie jak dziecko się do tego dorwie hahaha
    Rany wy juz o prezentach piszecie na Mikołaja a ja nawet nie pomyślałam jeszcze o tym.U mmnie tyleee dzieci hi hi.I chrześnicy tez cos musze kupić ale co?
    Dni lecą szybko,w sumie niczym sie nie różnią.tyle ze na weekend nie musze wstawać i dzieciaków do szkoły szykować.
    Jeju pranie miałam powiesić ehh skleroza jeszcze sie przypałętała.

mloda1995 lubi tę wiadomość

pmzt5tj.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja to juz mam wszystkie prezenty pokupowane i to nie tylko na Mikolaja ale i pod choinke i dla Julianka na roczek. Troche zaszalelismy ale juz mamy z glowy ;-)

A cymbalki fajna sprawa. Julian bardzo sie cieszy jak na nich gra :-) A dla dzieciakow po roczku polecam jeszcze ukladanki drewniane z goki lub innych firm o cos takiego ;-)
    http://www.mytoys.de/goki-Steckpuzzle-Hoftiere/Holzpuzzle/Holzspielzeug/KID/de-mt.to.ca02.06.04/1867635?layout=mktlanding

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane ;)! Zobaczymy co gin powie za tydz o tych wizytach;) ale najważniejsze to żeby bąbelek tam był;)! Widzę, że tutaj chyba wszystkie juz mają swoje skarby po drugiej stronie brzuszka ;)))! Kolorowych snów ;):);)!! :*

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Berlinianka- Doktor Emilia przy Moich ciazach wszystkie badania i usg robila za darmo a na USG prenetralne dostalam od niej skierowanie do kliniki specjalizujacej sie w tych badaniach.

Moj Julianek od Mikolaja dostanie Pociag z klockow duplo a Maximilian ksiazke z tiptoi i gitare bo o to poprosil Mikolaja w liscie. Oczywiscie beda tez slodycze ;-)
    a miałaś jakieś wskazania na to prenatalne czy była poprostu miła?
    ja też właśnie kupuje ten pociag duplo ;)

Hanover?? jak tam?? kurde masakra z tymi terrorystami ;/ oby nie trzeba bylo wracać

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka- Wszystkim kobietom po 35 roku zycia badania prenatalne naleza sie za darmo. Przy starszym synku mialam 34 lata ale bylam tuz po stracie pierwszej ciazy ktora mi obumarla dlatego pani doktor dala mi to skierowanie. A przy mlodszym dostalam bo mi sie nalezalo jako ze mialam juz 37 lat ;-)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax ja mialam 36 i musialam placic za badania prenatalne.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax my mamy takie "puzzle", drewniany pociąg i te takie "klocki na drucikach", nie wiem jak to się nazywa. Do tego kilo innych drewnianych zabawek i Vincent sie nimi często bawi. Tych puzzli oczywiście jeszcze nie potrafi włożyć na miejsce.

Wendy ale cymbalki są ekstra :D Ja swoje do dziś pamiętam. Poza tym Vinnie ma marakaszki i takie dzwoneczki na trzonku i mu sie to podoba czasami robimy koncert :D

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Wracajac do prezentow mikolajkowych, ja kupilam moim chlopakom wycieczke 9 dniowa, ale przez te zamachy sama nie wiem co robic, leciec czy nie :( ehh boje sie.

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja nieswiadoma to sama kupiłam najstarszemu cymbałki jak byl malutki.
    Przy drugim to mama specjalnie mu kupiła aby nam hałas robił hehe
    Teraz to głęboko się zastanowię przez zakupem bo średni ma gitarę...to dopiero byłby koncert nie?A tak to wiem że to fajna sprawa,dzieci maja mega frajdę z cymbałków więc możesz kupować tak tylko sie śmieję ze dla naszych uszu może być uciazliwe
    Endokobietko co miało być to już
    bylo możecie spokojnie leciec.
    Moj mąż się smieje żebym ja leciała to może jakiś samolot sie rozbije....

pmzt5tj.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he. Ja jeatem tego samego zdania co Wendy. Dzievi się ciesza, ale po jakimś czasie rodzice dostają pierdzielca :) Pamietam jak kiedyś moja siostra przy drugim dziecku postawiła jeden warunek :"Możecie kupować zabawki prezenty jakie chcecie, ale zabawki tylko takie, które nie wydają dźwięków". Pamiętam jak wtedy z tego się śmiałam, ale teraz to zrozumiałam, jak maz dostał jako pamiatkę z wycieczki bębenek... No i on później leżał u niego na biurku i jak miał jakiś problem przy pisaniu, to zaczynał w niego poświadomie walić.Normalnie szlag mnie trafiał, a moje uwagi trafiały do niego na 5min i po chwili znów zaczynał... Do tego mieszkaliśmy w bloku, a koncert zwykle zaczynał się po 22:( Masakra była do przeprowadzki, gdy bebenek zaginął w tajemniczych okolicznościach ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobieta- To mze jeszcze zalezy w jakiej kasie chorych jestes albo od lekarza bo niektorzy nie informuja o tym pacjenta po to zeby sobie zarobic. U nas w Berlinie ten Jakubek taki jest wiec dziewczyny ktore do niego chodzicie uwazajcie na niego bo to naciagacz ;-)

Monika- My tych ukladanek mamy kilka. Julianek narazie ma jedna do zabawy ( inne jeszcze sa schowane) i juz wie o co chodzi. Czasami udaje mu sie juz wlozyc w odpowiednie miejsce. Pociagi drewniane mamy dwa i Julian tez je lubi a te klocki na drucikach uwielbia. Na nie sie mowi kolejka czy jakos tak ;-)

Nam glosne zabawki jakos nigdy nie przeszkadzaly ale nie lubimy takich bez konkretnej funkcji co dziecka nic nie ucza. Mielismy kiedys taki niby bembenek i totalna prazka. Wywalilam go bo tylko gral a dziecko sie mialo patrzec i co??? Ja moge jeszcze wam polecic dla maluchow stolik edukacyjny. My mamy taki z FP https://m.youtube.com/watch?v=ff9KP183F64 i Julian bardzo duzo sie przy nim bawi. Fajny tez jest taki szczeniaczek spiewajacy http://www.ceneo.pl/13252777#mh=z1w9htQe03012fisher-priceqdpRPXc503SaoNrw-2BHoCEkyhOQpTqycGRTl8x4nJH7Zc7OrPCPrGC-0gacxX2Shu_5vSMbqhQ1KF-2UbWrzIRGjpsU_Cl-vjI9HIGNkFpXdpgOZ3zrRnW_UuQC748I11gZsiEQy3rM96rse2bzaS7IhEq4yiM1TlbjzVm6H-oN0grdHlqCXxhrccParSpV6B5so2lVM8I1
    a dla dwulatkow polecam fanta color . http://www.mytoys.de/Quercetti-Fanta-Color-Junior-48-tlg/Motorikspielzeug/Kleinkindspielzeug/KID/de-mt.to.ca02.29.24/1419338?layout=mktlanding Moj Maximilian do teraz sie tym bawi wiec pod choinke dostanie juz fanta color dla czterolatkow o taki http://www.mytoys.de/Fanta-Color-Educo/Malen-Basteln-Kreativität/Mädchenwelten/KID/de-mt.to.ca02.21.12/4238251?layout=mktlanding

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax
    My mamy ten stoliczek z fp i u nas zabawa na 5 min wogole go nie rusza . Jedynie bawi się słuchawka z telefonu .

My mamy za 9 dni roczek wiec czekamy co za prezenty bedą a ja w planach mam kupić to

http://www.baby-walz.de/index.php?a833<nr=1326696460&L=0&orderNumber=5912296&product=2913950746310

Co Jesteśmy w sklepie colin się tym bawi reszta zabawek leci z wózka :)
    I oczywiście boby car ale próbowałam u koleżanka narazie Colin sobie chodzi obok niego

Pare dni temu kupiłam mu taka kule z vtech śpiewa i ucieka po ziemi i tylko w sklepie była super w domu nawet na nią nie spojrzy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:25

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena tylko w innym sklepie kup, bo tam masakrycznie drogo. Np tutaj:

http://www.toysrus.de/product/index.jsp?productId=51713421&camp=a-aff&par=a-aff&ref=24383&subid2=2&affmt=2&affmn=75&mlid=1770.1.1048726.a50f448ecd204ae095e48cab0ffb2b9d.24383..0.1447850322.1.1450442322&camp=LINK:a-Affilinet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:39

17u93e5exqfllrog.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika po pierwsze dzieki za wiadomosc, na razie przelecialam na szybkiego jak bede miec wiecej czasu (Amelia pojdzie spac) to Ci odpisze . Dziekuje jeszcze raz <3

Mam do Was pytanie bo troszke sie pogubilam. Bylismy ostatnio na badaniu U6. Wszystko w porzadku oczywiscie ale placzu bylo co nie miara :P
    Lekarz pytal czy Amelia idzie teraz do przedszkola, my mowimy ze nie. No to on ze teraz nie musimy robic tej szczepionki MMR czy jak to tam sie zwie. W takim razie kiedy mamy ja zrobic?
    Mamax, Wy przypadkiem nie robiliscie jej ostatnio Juliankowi? Pogubilam sie przez to bo nie zrozumialam co lekarz powiedzial gdy zapytalam kiedy mamy ja zrobic.

Co do zabawek to ja zawsze mam problem bo Amelia rzadko czyms sie zajmie no wiadomo, teraz najlepsze poznawanie swiata i wszystkich katow :P Tez chcialam jej kupic sorter, w sumie kupilismy taka kostke tam sa rozne bajery i przy okazji sorter ale nie interesuja ja to :P
    Nie mam pomyslu na prezent na Swieta i na roczek (od mojej mamy i jej meza dostaje rowerek, a ja za cholere nie wiem co, bo nie chce by lezalo i sie kurzylo :P)

Ej dziewczyny i poczekajcie moze do 26 listopada ! W ten dzien jest Black Friday, ceny pojda duzo w dol ! Oczywiscie nie we wszystkich sklepach ale wiem ze MyToys napewno (wiem, ze napewno online a nie wiem jak stacjonarnie) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:56

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba zalerzy od dziecka bo Julian codziennie sie tym stolikiem bawi tak samo jak wczesniej Maximilian ;-) Ale moi chlopcy ogolnie chetnie bawia sie zabawkami i zadnej jaka maja ( a maja bardzo duzo) nie zaniedbuja wiec warto im kupiwac :-)

Julianek tez dostanie na roczek boby car :-) W sumie mamy juz jedno autko Maximilianka ale ze nie mialam pomyslu co mu kupic bo praktycznie wszystko mamy to kupilismy mu to autko.

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka
    Rozumie ze tez macie ta zabawkę ? Jesteś wielka dzięki :) u mnie ten robot kosztuje 60€ i jaralam się jak głupia bo 20% rabatu było a tu 40€ . Chyba zamówię już dzisiaj :p
    Co do wycieczek ja się boje ruszać . Narazie za bardzo wszystko napięte

Agatte
    Nie pomogę my u6 dopiero mamy za tydzień w środę wiec pewnie i mój lekarz będzie o to samo pytał

Mamax
    JA marże o wielkim auci gdzie colin usiądzie i będzie kierował i wciskał gaz ale to tylko JA ha ha jak zacznie kumac od razu taki dostanie
    Jak u was przygotowania do roczku ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:50

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Tak Julianek dostal juz pierwsza dawke tej szczepionki a kolejna dostanie 5- tego grudnia ;-)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee moj Jas chodzi do zlobka i mielsimy MMR jak mial 12 miesiecy, potem druga dawka Kolo 18 miesiaca.

Wiesz co ja mojemu dziecku nic nie kupilam na roczek, on naprawde ma zabawki gdzies i wogole mu ich nie kupuje, wiekszosc dostalismy, w zlobku ma mase roznego rodzaju zabawek.

Kupilam mu taka przenosna kuchnie 3 miesiace temu. JEst u niego hitem, czesto uzywa samej walizki i wklada tam rozne rzeczy.
    7ee83bd4bf9201a8med.jpg

Bala w Realu przeceniona na 9,90 i naprawde sie oplacalo.

Druga "zabawka" ktora bawi sie od paru miesiecy:
    http://www.ebay.de/itm/Tischfeger-Tischbesen-Handbesen-Kehrschaufel-Besen-Tischkehrset-Kehrgarnitur-/261935248684

Z tym ze znalazlam ja na regale w Rewe wszyskto za 1 Euro. Apropo Taki regal to masa swietnych pomyslow na zabawki. Zestawy roznego rodzaju pudelek na zywnosc, sitek itp - ja kupuje takie dueprele, bo po 1 czasem naprawde szkoda kasy na zabawki, ktorymi on i tak sie nie bawi, a po za tym takie przedmioty wzbudzaja u Jasia wieksze zainteresowanie.

Dzis kupilam mu w przerwei w pracy w KIK przecenione na 1 Euro 2 organizery z 4 kolorowymi szufladkami, podstawa wielkosci A5 - mysle ze beda hitem jak wroce do domu i ze od razu zacznie cos do tych szufladek wkladac.

Cos w tym stylu tylko mniejsze i 4 kolorowe szufladki:
    http://www.ebay.de/itm/Schreibtisch-Organizer-Schubladen-Ablagefach-Ordnungssystem-Aktenordner-/231354466162

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:57

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie zabawki :p ja niestety nie potrafię się powstrzymać i kupuje z mężem wszystko chyba my w tym mamy najwiecej radości . Ale my to tacy jesteśmy widzimy coś bez zastanowienia fru do kasy .

http://topspielzeug.com/wp-content/uploads/2011/12/Poppin-Park-Kullerfant.jpg
    Ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym? Tez bym chciała :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:59

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ