Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anna i to zapodaj jakiegoś linka czy cos do tej aplikacji.ja tez zielona w tym jak Monika,ale z checia bym skorzystsla z tych zniżek.dziewczyny ja miałam te kupony pampersa lecz ja rozumiałam ze one nie łączą sie z innymi promocjami.A z tego co piszecie to rozumiem ze laczycie promocje.
Monika super z Vincent tak ladnie klimatyzuje sie u TM.milo tak popatrzeć i pewnie lżej Ci na sercu co? -
Powidlowa ja wprowadzalam na wyczucie i pierwsze warzywka dalam po 5 miesiacu ale to bylo za wczesniej dla Gabrysi. Mysle ze jak sie karmi piersia to faktycznie po 6 miesiacu mozna zaczac wprowadzac inne posilki..u nas wlasnie tak sie najlepiej to sprawdzilo. I nie zaczynaj od marchewki..lepiej ziemniak lub dynia.
-
Kasia dzięki za rade;)
Teraz zauważyłam, że mała płacze już po minucie jedzenia. Albo nawet kilkanaście sekund mija i ryk. Podnoszę ją do odbicia, i znów kilka łyków i znów i znów. Ale po jakimś czasie wcale nie chce jeść, płacz i noszenie (twardy brzuszek). Już brak pomysłów. Próbowałam kłaść na sobie, żeby było ""pod górkę" i mniej mleka leciało, ale to samo jest. -
nick nieaktualnyTak Wendy, na pewno mi łatwiej jak tak dobrze wszystko idzie, zobaczymy czy po weekendzie tez tak będzie szlo.
Jak mam kupony np. Z Rossmanna czy dm i idę kupić Pampersy to czy sa w niby promocyjnej cenie czy nie to kupon zawsze działa...mam tylko wrażenie ze one są "wiecznie" w promocji cos 16,45...
Powidlowa mnie sue wydaje ze wizyta u lekarza moze Ci coś rozjaśnić, bo może to byc ten refluks, moze coś z mlekiem w sensie z dieta Twoja, moze sue cos niewykształcilo do konca. A jeszcze jedno...bo rozumiem ze dajesz jej pierś? Moze właśnie za słabo leci i ona chce łapczywie i lyka powietrze, próbowałaś odciągnąć i dać z butli?
A jeszcze w ogole co do pobytu u TM to Vincent zaczął chodzić ba całego. Od 1,5 miesiąca tak po kilka kroczków a dzus po całym mieszkaniu caly dzien chodzil, kucal, wstawal, zawracal i szedł dalej aż się dziwiłam czy go te Male nóżki nie bolą. Chyba czas najwyższy kupic buty...poczekam chyba tylko do wizyty u lekarza bo zielona w tym temacie jestem...niby czytałam a i tak nic nie wiem -
A jutro Vincent skonczy 11 miesiecy, tak? To buziaki dla niego:**
Moja Gabrysia pewnie dopiero w okolicy roku bedzie chodzila..tak mi sie zdaje, ale to juz jej wola..ja sie nauczylam cieszyc z kazdego jej postepu:)
Powidlowa strasznie ci wspolczuje tych kolek, ale moze faktycznie trzeba isc do lekarza. A masz ten woreczek z pestek wisni? -
Dziewczyny ja mam w tel androida, nie wiem Jamna Microsoft, ale ja wchodzę na "ikonę"sklep play, tak to u mnie się nazywa, szukam po nazwie rossmana i instaluje, to jest bezpłatne, tak jak np jakieś darmowe gierki czy co tam jeszcze sciagacie z tego, wiecie o co chodzi mniej więcej? Bo linka do tego się nie da wkleic niestety
Tutaj kupony łączą się z tymi promo co jest w rossmanie i tak np maszynka o której pisalam była w promocji za 5,99 - kupon na5 e i można nawet dac kupon -10% bo tez są takie
Albo chusteczki pampersa były za 3,45 - kupon na 2 e -
nick nieaktualnyDziewczyny ale od Was rzeczy można sie dowiedzieć
10 lat tutaj mieszkam i dopiero dzisiaj zainstalowałem sobie te rossmannowska aplikacje, fajna rzecz. Ale nie ma takiej analogicznej dla dm, prawda? A macie tez te payback i jakies doświadczenia z nią? Bo ja do tej jakos nie mogę sie przekonać i nie rozumiem na jakiej zasadzie działa....
-
Magdalena kody podają właśnie dziewczyny na fb, lub sama możesz np w google wpisać np lenor coupons i wyskocza i tą ikonką z kreskami zeskanowac. Jak wdkoczy to znaczyze byl dobry imozna dana rzecz kupić, jak nie to nie. Mozesz tez korzystac z tych ktore sa w aplikacji. Jak nacisniesz hinzufugen to je wrzucisz do tak jakby portfela, naciskasz tą ikonę obok kreseczek u gory, pierwszą od prawej i to tam jest w zakładce Maine coupons. Przy kasie wciskasz na napis kundenkarte i tam są takie kwasdraciki i to skanuje przy kasie kasjerka.
Ja skorzystam tylko z tych kuponów co są na fb,nie muszę szukać po internecie tych działających a tam dziewczyny wszystko mają sprawdzone, no ale jak ktoś nie ma fb to ma niestety w tym wypadku trudniej.
Krysiak ja mam payback, zbieram punkty w rewe tylko bo tam robię często zakupy, mam juz ponad 2000 i mogę na coś wymienić, widziałam ze jest gofrownica za taką ilość
Aha po wykorzystaniu dany kupon znika i jeśli byl skanowany nie z tych gotowych w app to najlepiej mieć go wydrukowanego i ponownie zeskanowac żeby wskoczył na kolejne zakupy. Mam kilka numerów kodów na mailu, trzeba tylko wejść na str www.kreseczki.pl i je wpisać i wygenerować ten znaczek z kreskami-kod i zeskanowac aplikacją, jak ktoś chce to wyśle
Ehhhh ciężko tak sensownie wytłumaczyć pisemnie,mam nadzieje ze trochę mi się udało, w razie co dla posiadających fb odesle do tej grupy, tam tez jest wytłumaczone działanie aplikacji wraz ze zdjęciami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 12:11
-
MonikaDM - kurde, chyba to moje mleko nie leci jak powinno i mała powietrza dużo połykała. Wczoraj co tylko buźke odstawiała od piersi, brałam ją do odbicia i od nowa do piersi, jadła zadowolona i poszła spać bez kolki przed 21, sama zasnęła w łóżeczku z szumem wody:) Dziś też w ten sposób uniknęłam kolki która codziennie o 10 była.
Jak na dłuższą metę poskutkuje to będzie super!
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaki, dzieki za wyjaśnienie. Właśnie nie wiedziałam o tym, ze te punkty można na cos wymienić i po prostu ńie rozumiałam sensu zbierania ich
mam payback jako kartę no i jej nie używałam ale zainstalowałam sobie teraz aplikacje i pewnie na nią sie przerzucę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie wiem czy to można podciągnąć pod "zachcianki ciążowe" ale właśnie gotuje warzywa na sałatkę jarzynowa. Tak za mną chodziła ze muszę zrobić
dwa tygodnie temu robiłam z selera a teraz tradycyjna polską. Ogólnie w ciąży ciągnie mnie strasznie do warzyw i owoców. Do pracy codziennie przynoszę dwie puszeczki tupperware, jedna z marchewkami i papryka a druga z jabłkami. Ostatnio koledze proponowałam by się poczęstował to skwitował to zdaniem, ze nawet jak na niego to to za zdrowe
oczywiście od czasu do czasu jakiegoś cukierka czy ciacho zjem ale efekt tego jest taki, ze jeszcze bardziej potrzebuje warzywa lub owocu i szukam szybko czegoś by zbić smak czekolady.... W sumie nie mam nic przeciwko takim upodobaniom, bo do najszczuplejszych nie należę wiec może ta ciąża nawet trochę mnie oszczędzi....
-
nick nieaktualnyKasiu dziękujemy
Faktycznie dziś juz 11 miesięcy a z tej okazji kolejny ząb na pokładzie, mega marudzenie i czerwony policzek czyli jakis następny się szykuje.
Jeszcze raz spróbuje pieluszek Dada no bo ten ząb wyszedł więc może to jednak on winien, przy poprzednim tez bylo spore odparzenie. Mam nadzieje ze przy następnych tego nie będzie bo teraz bylam przerazona bo pupa wyglądała fatalnie.
Powidlowa super. Mam nadzieje ze teraz juz będzie lepiej. Czasem pomoże zmiana pozycji czy kąt pod jakim maluszek leży, tak mi mowil polozna jak ja próbowałam karmić, no ale mi się nie udało. Trzymam kciuki żeby bylo dobrze.
Krysiak nooo, pewnie zachciankiAle ja bym taką tradycyjną tez zjadła choc w ciąży nie jestem. Ale akurat co do tej salatki to jestem mega leniem, nie znoszę jej robic ale ja uwielbiam.
A jeszcze co do rozszerzania diety to jakos od zawsze mi się kojarzy ze dzieci karmione mm to jak skoncza 4 miesiące a kp 6 miesięcy. Z glutenem sue wkolko zmienialo a podoba mi się obecne podejscie, ze nie ma sensu opoznuac podawania glutenu, chyba ze po pierwszych próbach wyjdzie reakcja alergiczna to przerwać ale znowu sprobowac za kilka miesięcy.
Kurczę te aplikacje to chyba nie na mój ponad trzydziestoletni rozum...ale cis popróbuje bo kumam o tym "sklepiku" z aplikacjamikrysiak lubi tę wiadomość