X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, w środę skończy 10 tygodni, myślę że się nudzi właśnie dlatego że parafii się cieszyć a w moment zaraz robi krzywe miny i płacz.
    Annaki, mam tak samo głównie potrzebuje lenorow bo mam spore zamówienie od rodziny, ale kupuje też puszkę dla psa, drukuje zdjęcia no i próbki pampersow :-)

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa, jeszcze mi się przypomniało znajoma ma bliźniaczki i kiedy nie daje rady je uspokoić włącza im aplikację na telefonie suszarka. Mówiła że na jej dzieci działa. Albo słyszalyscie może o tym pediatrze który pokazywał jak uspokoić dziecko? Tzn jak je złapać?

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, ja włączam szum wody albo ide do okapu kuchennego;p, noszę ale ileż można nosić 5 kg kloca. Czasem noszenie pomaga a czasem nic.
    Ale może jej się jednak nudzić. Herbatki piję.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki musimy się kiedyś umówić. Mamy do siebie rzut beretem, a jeszcze sie nie udało spotkać;)

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka annaki dzięki :)
    A dla zainteresowanych za każdym razem co jestem w toys r us jest promocja albo cena stała chociaż cieżko to tak nazwać bo jestem raz na Msc pampersy mega duża paka u mnie roz 4 96 Szt za 19,98€

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa bardzo chętnie :-) , może jak będzie cieplej na wiosnę to jakaś kawa w połowie drogi :-) , lody itp

powidlowa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidłowa a jeszce jedna moze byc przyczyna ... zęby moze ida

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powidlowa wrote:
    Koalka, boję się, że odrzuci cyca po butli i nie będe miała takiej wygody jak teraz (mleko zawsze przy sobie;))
    Ja co jakiś czas daje synkowi butelkę z moim mleczkiem,jak gdzieś wychodzimy i z cycka dalej ciągnie ;) Gorzej będziesz miała jak nie nauczysz pić z butelki i dziecko tylko z piersi będzie chciało...Położna mi mówiła,żeby pamietać o regularnym podawaniu butelki żeby dziecko umiało pić i z piersi i z butelki.

Annaki dzięki :) a promocja na lenory to gdzie?bo w aplikacji rossmana nie widzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 17:37

• Wendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ciekawa gdzie teraz promo na lenory?rowniez chcialam dla rodzinki troche zakupic.i po ile mozna je dostac?

pmzt5tj.png

• Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie są po 1,55 jest kupon na 60 centów czyli można kupić za 95 centów. Ale kuponu w aplikacji nie ma trzeba go zeskanować z internetu.
    Ja karmię swoim mlekiem ale z butelki cały czas, sporadycznie jak mały jest nerwowy to piersią i nadal pije z piersi chętnie.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka dokładnie Anka juz napisała ze na lenory niestety trzeba zeskanowac.
    Anka ja mam jeszcze z grupy z fb kupon na 1e :-) , wiec już w ogóle lenor po 0.55! To jest kod z naklejki z lenora, były jakiś czas temu takie w rossmanie z naklejka promocyjną na korku, nie wiemtylko do kiedy ważny bo go nie skanowalam jeszcxzr, chyba do końca roku

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a te kupony z fb to każdy może brać i każdemu działają czy jest jakiś limit?ja tam dolaczylam do tej grupy ale jak na razie to widzę ze albo wymieniają sie kuponami albo piszą co gdzie można dostać jakie próbki za free.

Co do tego kuponu co trzeba zeskanować z Internetu to ze strony rossmanna?

Wiecie co mój jutro konczy 7 miesięcy i stwierdzam ze jakas porażkę wychowawcza chyba zaliczam bo na poczatku to nawet trochę spal w łóżeczku a od dłuższego czasu za chiny ludowe nie da się do niego odłożyć.nie ma szans aby przed 22-ga zasnal juz na noc.budzi sie co jakiś czas od razu z płaczem i tylko pierś go uspokaja.próbowałam mu i szumieć do uszka i smoka dać -bez żadnego efektu.tylko cyc.zaczyna mnie to juz denerwowac bo jestem niewolnikiem własnego dziecka.w dzień tez często marudzi trzeba mu ciągle zapewniać jakies atrakcje bo inaczej jęczy.wrrrr nosidło jest dobrym rozwiązaniem ale uwaga tylko na dworze podczas spaceru bo w domu juz mu sie nie podoba w nosidełku.I tym sposobem Malo co mogę ogarnac za dnia w domu.zła jestem strasznie bo wiecie ile zawsze jest roboty w domu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:14

pmzt5tj.png

• Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a to nie było tylko na proszek lub płyn do prania?

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no to jest ponoć na płyn do płukania bo dziewczyny dawały zdj paragonow, aż zeskanowalam go z ciekawości i wskoczylo jak by na płyn do płukania, hmmm no nic muszę spróbować w sklepie
    Wendy tam są tez zakładki typu kupony lub kupony z internetu i tam są wstawiane zdj kuponów z których skanujesz kod kreskowy, każdy może brać bez ograniczeń ile wlezie :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten płyn z kodem w domu i jest napisane że to na proszek, ale może działa też na płyn. Trzeba sprawdzić :-) tak jak z maszynkami miało być na maszynkę było na fajny zestaw na święta

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ale jak ja mam zeskanować kod na co na telefon ? a nie mozna wydrukowac czy cus ?? Trzeba mieć aplikację?

201509284965.png
    201703075565.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wydrukowane przyjmą. Aplikacja jest wbrew pozorom bardzo łatwa w użyciu. Ja polecam każdemu. Oszczędności są naprawdę duże, jedyny minus to trochę uzależnia :-)

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jesem zalogoana na rosman i dm to te kupony na maila mi beda przychodzic czy na koncie rosman czy poczta?? :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:17

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no wlasnie musze sobie ogarnac niemiecki smartfon bo mam tylko polski i net nie chodzi :/

201509284965.png
    201703075565.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy a może zaczął się etap lęku separacyjnego. Właśnie ostatnio na ten temat czytałam. Tu masz link możesz poczytać http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1373-lek-separacyjny-u-niemowlat.html
    Akurat twój mały jest w wieku gdzie to może już niestety się objawiać.
    U nas od paru dni też jakaś masakra. Tak fajnie już sypiał w nocy a teraz znowu kicha :/ na spacerach z kolei wyje jak opętany aż wstyd z nim wyjść,a wcześniej i z 2godziny mogliśmy chodzić. No i jeczy i marudzi non stop :/ czasem mam ochotę wyjść i nie wrócić ;) dobrze że w przyszłym tygodniu jedziemy już do Polski to sprzedam go rodzicom i uciekne sobie gdzieś w końcu sama :)
    Dziewczyny ale wy przedsiębiorcze jesteście z tymi kuponami ;) mi niestety rossmana zamknęli i nie mam gdzie tych kuponów wykorzystać,a szkoda.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ